×
اجتماعی
شناسه خبر : 241014
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/01 ساعت 15:40
85 درصد سبد معیشت کارگران صرف مسکن می‌شود

85 درصد سبد معیشت کارگران صرف مسکن می‌شود

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران گفت: هزینه مسکن برای کسانی که از بد مسکنی رنج می‌برند دست‌کم 70 درصد و برای کسانی که به دنبال مسکنی بدون محدودیت‌های بد مسکنی هستند حدود 85 درصد سبد معیشت را دربر می گیرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حمیدرضا امام‌قلی‌تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران با اشاره به شرایط اقتصادی اخیر اظهار داشت: بعد از جنگ 12روزه رکودی در بازار حاکم شد که به سمت رکود تورمی پیش رفت. رکود تورمی یعنی تقاضا برای کالا و خدمات وجود ندارد اما چون هزینه‌های کالا و خدمات در بازار افزایش می‌یابد، خود به خود باعث افزایش قیمت فروش می‌شود. در عین حال تقاضا در بازار کم می‌شود و عملاً خریدی در حوزه کالا و خدمات رخ نمی‌دهد. این شرایط چالش‌های زیادی را ایجاد کرده است.

وی گفت: وقتی فروش کم شود، زمزمه‌های کمبود نقدینگی برای کارآفرینان و کارفرمایان شنیده می‌شود و به‌تدریج زمزمه‌های افزایش حقوق معوقه پیش می‌آید. از سوی دیگر، کارفرمایان توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند که این موضوع چالش‌های زیادی برای سازمان تأمین اجتماعی ایجاد می‌کند. سازمان تأمین اجتماعی منافعش را از محل 30درصد سهم کارفرما و کارگر تأمین می‌کند و وقتی پرداخت‌ها دچار مشکل شود، خدمات درمانی کارگران معلق می‌ماند و این مسئله هزینه‌های زندگی کارگران را افزایش می‌دهد.

امام‌قلی‌تبار ادامه داد: اکثر واحدهای تولیدی با کمبود فروش، دچار مشکلاتی مانند برگشت چک می‌شوند. در این شرایط حساب‌های بانکی اعضای هیأت مدیره و شرکت‌ها بسته می‌شود. از دیگر چالش‌های جدی کسب‌وکار نیز مسائل مالیاتی است که برای تولیدکنندگان و کارآفرینان مشکلات مضاعفی ایجاد کرده است. اگر در گذشته 80درصد دغدغه کارگران امنیت شغلی و 20درصد معیشت بود، در حال حاضر با شرایط بازار کار، دغدغه امنیت شغلی کارگران به 95درصد رسیده است. یعنی کارگر صبح که بیدار می‌شود اطمینانی ندارد که محیط کاری‌اش همچنان فعال باشد. این شرایط موجب دلسردی کارگران شده و بهره‌وری لازم را نیز کاهش می‌دهد.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران افزود: علاوه بر اینکه جنگ اثراتی را بر نیروی کار گذاشته، عواملی از قبل بر فضای کسب‌وکار تأثیر داشته است. عواملی مانند ناترازی انرژی موجب شده آن دسته از افرادی که قصد سرمایه‌گذاری داشتند دلسرد شوند و این موضوع به کاهش اشتغال منجر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در کشورهای صنعتی حقوق نیروی کار به راحتی سبد معیشت کارگران را تأمین می‌کند، اما در کشور ما چنین نیست. حقوقی که نیروی کار دریافت می‌کند، تأمین‌کننده سبد معیشت او نیست. کارگران مصرف‌کننده نهایی کالاها و خدمات هستند و تعیین دستمزد منطقی توسط دولت تنها راه ایجاد تقاضای خرید و رشد تولید است. پایین نگه داشتن دستمزد باعث رکود تورمی می‌شود و اگر دستمزد کارگران افزایش یابد، تقاضای خرید در جامعه بالا می‌رود و این امر به افزایش تولید و رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.

امام‌قلی‌تبار ارائه سبد کالا به جامعه کارگری را یک «تسکین موقت» خواند و تصریح کرد: این اقدام نمی‌تواند چاره کار باشد. افزایش قدرت خرید کارگران بهترین راه برای رونق تولید است. اگر 50درصد جامعه کارگری صاحب مسکن باشند، به معنای داشتن مسکن کامل نیست. عمده این افراد بد مسکن هستند و امکانات رفاهی و تأسیساتی کافی ندارند. در مقابل، 50درصد دیگر مستأجرند و مشکلات جدی‌تری دارند.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور با اشاره به اینکه مدت‌زمان انتظار کارگران برای خرید خانه بیش از 30سال است، گفت: بین 70تا 85درصد سبد معیشت کارگران به مسکن اختصاص دارد. با نگاهی به رشد تورم در چند سال اخیر، می‌بینیم که هیچ توجهی به سطح درآمد دهک‌های پایین نشده است. با وجود کاهش نجیبانه هزینه‌های ضروری از سوی کارگران، باز هم تأمین حداقل‌های زندگی همچون مسکن، درمان و خوراک دشوار شده است.

وی ادامه داد: هزینه مسکن یا به عبارتی ابرهزینه‌ای که در رتبه اول سبد معیشت قرار دارد، برای کسانی که از بد مسکنی رنج می‌برند دست‌کم 70 درصد و برای کسانی که به دنبال مسکنی بدون محدودیت‌های بد مسکنی هستند حدود 85 درصد سبد معیشت را در بر می‌گیرد.بد مسکنی به کسانی اطلاق می‌شود که عمدتاً در حاشیه شهرها دارای مسکن شخصی یا مستأجر هستند اما از لحاظ امکاناتی همچون آب، برق، گاز و بهداشت یا متراژ در محدودیت قرار دارند یا در مسکن‌های فرسوده و ازرده‌خارج زندگی می‌کنند. این در حالی است که بر اساس آمارهای بین‌المللی، میانگین سهم مسکن در سبد خانوارها 18تا 20درصد است که مقایسه آن با ایران اختلافی حداقل سه‌برابری را نشان می‌دهد.


تسنیم
کلید واژگان
مسکنمعیشتکارگران
اخبار مرتبط
هزینه مسکن در سبد خانوار کشور چقدر شد؟
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 22:25
هزینه مسکن در سبد خانوار کشور چقدر شد؟
بر اساس یافته‌های مرکز آمار ایران، هزینه مسکن در سبد خانوار در کشور به طور میانگین به 43.7 درصد شد که بیشترین نسبت هزینه مسکن خانوار در استان تهران به میزان 59.9 درصد است.
هزینه سبد معیشت کارگران 33میلیون تومان شد
یکشنبه 1404/09/23 ساعت 09:59
هزینه سبد معیشت کارگران 33میلیون تومان شد
نماینده کارگران در شورای‌عالی کار گفت: هزینه سبد معیشت ماه گذشته 33میلیون تومان بود. با وجود افزایش شدید هزینه‌ها، فشار اقتصادی به حدی رسیده است که چندشغله بودن دیگر راهکاری برای تأمین زندگی کارگران نیست.
رونمایی از زمین احداث 100 هزار واحد مسکن کارگری با حضور پزشکیان
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 15:40
رونمایی از زمین احداث 100 هزار واحد مسکن کارگری با حضور پزشکیان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که زمین احداث بیش از 100 هزار واحد مسکن کارگری توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین شده و این طرح به‌زودی با حضور رئیس‌جمهور رونمایی خواهد شد.
مالکیت خودر و مسکن، تصویر پنهان رفاه ایرانیان
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 12:00
نورنیوز گزارش می دهد،
مالکیت خودر و مسکن، تصویر پنهان رفاه ایرانیان
آمارهای رسمی سال 1403 نشان می‌دهد که شکاف معناداری میان الگوی مالکیت خودرو در شهر و روستا وجود دارد؛ در حالی که بیش از نیمی از خانوارهای شهری خودرو شخصی دارند، موتورسیکلت همچنان انتخاب اصلی در روستاهاست. در حوزه مسکن نیز اجاره‌نشینی مسیری پرنوسان را طی کرده است.
الزام ثبت نشانی در سامانه املاک برای دریافت خدمات بانکی
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 11:36
الزام ثبت نشانی در سامانه املاک برای دریافت خدمات بانکی
از 31 مرداد، دریافت خدمات کلیدی بانکی از جمله افتتاح حساب و تسهیلات، منوط به ثبت و تأیید نشانی محل سکونت در سامانه ملی املاک و اسکان است. بانک‌ها موظف به استعلام آنلاین اطلاعات قبل از ارائه خدمات شدند.
چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟
سه‌شنبه 1404/05/28 ساعت 10:58
چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟
بر اساس آمار رسمی، بیش از 50 تا 60 درصد درآمد ماهانه کارگران در ایران صرف پرداخت اجاره‌بها یا اقساط وام مسکن می‌شود؛ موضوعی که فشار زیادی بر معیشت خانوارهای کارگری وارد کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست
رسانه روسی: مقامات ایرانی ادعای هگست را به چالش کشیدند
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید سرلشکرنصیرزاده فردا برگزار می‌شود
ثبت تصویر دو قلاده پلنگ در ارتفاعات سولقان
رجزخوانی وزیر جنگ آمریکا درباره تنگه هرمز: نگران نباشید!
حمایت بحرینی‌ها در راهپیمایی روز قدس از ایران
علیپور خطاب به مردم: با همدلی در کنار یکدیگر بمانید
صادق: خسارات جنگ تحمیلی صهیونی- آمریکایی روزانه محاسبه می‌شود
حزباوی: جنایات علیه ایران عزیزمان باورکردنی نیست
واکنش کنایه آمیز لاریجانی به ادعای وزیر جنگ آمریکا
پزشکیان: حمایت رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی سرمایه بزرگی برای دولت است
حمله پهپادی افغانستان به اسلام آباد
تمدید توقف فعالیت بازار سهام در هفته آینده
پولیتیکو: ونس منتقد جنگ با ایران بود
حمل و نقل عمومی تهران تا پایان جنگ رایگان شد
فرمانده هوافضای سپاه: 30 موشک فوق‌سنگین شلیک کردیم
نورنما | لحظه حمله دشمن به کلانتری 108 نواب در راهپیمایی روز قدس
دستگیری یکی از عوامل وابسته به سرویس‌های جاسوسی صهیونی در لرستان
نامه اعتراضی «فارابی» به جشنواره‌های سینمایی و مؤسسات بین‌المللی فیلم
حملات جدید مقاومت لبنان به مرکز تجمع و پایگاه اشغالگران
حمله آمریکا به انبار شیرخشک و داروهای بیماران صعب‌العلاج در همدان
سپر آبی جهانی خواستار حفاظت فوری از میراث‌فرهنگی ایران شد
جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها در دستور کار استانداری تهران
تایید مرگ دو خدمه دیگر هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا توسط سنتکام
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
معاون نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز با دستان نیروهای راهبردی ایران امن می‌ماند
آغاز موج 45 عملیات وعده صادق با موشک‌های نقطه‌زن خیبرشکن
گزارش تصویری | حضور پر شور مردم تهران در راهییمایی روز جهانی قدس
شانس نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو کاهش یافت
سنتکام مرگ 4 خدمه سوخت‌رسان را تایید کرد
تاکنون چند کشتی در تنگه هرمز هدف ایران قرار گرفته است؟
پیام فرمانده کل ارتش به‌مناسبت شهادت دریادلان «ناو دنا»
قلب غول‌های بانکی آمریکا در منطقه هدف قرار گرفت
هک دوربین‌ها، صهیونیست‌ها را به وحشت انداخت
سوخت CNG در اصفهان رایگان شد
صدراعظم آلمان: آلمان نمی‌خواهد در جنگ علیه ایران شرکت کند
قدردانی رئیس قوه قضاییه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس
عراقچی خواستار مواضع قاطع یونسکو در برابر حملات به میراث تاریخی شد
گزارش تصویری| راهپیمایی روز قدس در تهران
تولید نفت آرامکو 20 درصد کم شد
توصیف راشا تودی از راهپیمایی روز قدس زیر بمباران
بازتاب وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان
گزارش تصویری | حمله دشمن در راهپیمایی روز قدس و شهادت یک خانم
آخرین آمار شهدا و مصدومان حملات آمریکایی ـ صهیونی
رئیس شورای اروپا: لغو تحریم‌های نفتی روسیه توسط آمریکا نگران‌کننده است
اروپا به دنبال مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
نامه مهم آیت‌الله اعرافی به پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان
جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در راه‌ها