×
بین الملل
شناسه خبر : 240969
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/01 ساعت 10:50
ترامپ از اعزام نیرو به شهرهای تحت رهبری دموکرات‌ها خبر داد

ترامپ از اعزام نیرو به شهرهای تحت رهبری دموکرات‌ها خبر داد

دونالد ترامپ تهدید کرده که در ادامه اعزام گارد ملی به شهرها، این‌بار شیکاگو را هدف قرار خواهد داد. او از مدیریت شهرهای دموکرات‌نشین انتقاد کرده و گفته برای مقابله با جرم و جنایت، آماده استفاده از ابزارهای فدرال است.

نورنیوز - گروه بین الملل:  دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اشاره کرده است که قصد دارد استقرار نیروهای نظامی داخلی را به دیگر شهرهای تحت مدیریت دموکرات‌ها گسترش دهد؛ و در این میان، شهر بزرگ شیکاگو در ایالت ایلینوی نخستین مقصد خواهد بود.

 این هشدار ترامپ اندکی پس از آن مطرح شد که وزارت دفاع آمریکا تأیید کرد نیروهای گارد ملی که هم‌اکنون در واشنگتن دی‌سی گشت‌زنی می‌کنند، از این پس مسلح خواهند بود.

پنتاگون روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تصمیم مستقیماً از سوی وزیر دفاع آمریکا، پیت هگست، اتخاذ شده است.

«اعضایی که مأموریت کاهش نرخ جرم در پایتخت کشور را برعهده دارند، به‌زودی در مأموریت‌های خود با سلاح‌های سازمانی‌شان حضور خواهند یافت؛ مطابق با وظایف و آموزش‌هایشان.»

ترامپ در ۱۱ آگوست دستور اعزام گارد ملی به واشنگتن دی‌سی را صادر کرده بود—با وجود اینکه آمار اداره پلیس متروپولیتن نشان می‌دهد جرائم خشونت‌آمیز در این شهر به پایین‌ترین سطح خود در ۳۰ سال اخیر رسیده است.

هرچند پس از آغاز همه‌گیری کرونا، قتل و دیگر جرائم در این شهر افزایش یافت، اما طبق آمار پلیس، از سال ۲۰۲۳ تاکنون جرائم خشونت‌آمیز ۳۵ درصد کاهش داشته است.

با این حال، ترامپ روز جمعه بار دیگر به رهبری شهر حمله کرد و تهدید نمود که دولت محلی را تحت کنترل خود خواهد گرفت. او پیش‌تر نیز نیروی پلیس محلی را فدرالیزه کرده بود؛ اختیاری که تنها برای مدت ۳۰ روز در اختیار رئیس‌جمهور است.

ترامپ در دیداری با خبرنگاران و جانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون فوتبال فیفا، در کاخ سفید درباره واشنگتن دی‌سی گفت: این یک لانه‌ موش پر از جرم و جنایت بود، و آن‌ها واقعاً موش‌های زیادی دارند.

او به طور خاص موریل بوزر، شهردار دموکرات واشنگتن دی‌سی را هدف قرار داد و هشدار داد که ممکن است سمت خود را از دست بدهد.

ترامپ افزود: خسته‌ام از شنیدن اینکه این افراد می‌گویند قبل از آمدن ما اینجا امن بود. ناامن بود، وحشتناک بود. و شهردار بوزر بهتر است خودش را جمع‌وجور کند، وگرنه مدت زیادی شهردار نخواهد بود؛ چون ما آن را به دولت فدرال واگذار می‌کنیم و شهر را همان‌طور که باید اداره می‌نماییم.

منتقدان هشدار داده‌اند چنین اقدامی حق رأی شهروندان واشنگتن دی‌سی را بیش از پیش تضعیف می‌کند. کارشناسان حقوقی نیز هشدار می‌دهند که ترامپ ممکن است در صورت تلاش برای تصرف کامل مدیریت شهر، قانون را زیر پا بگذارد.

دولت فدرال هم‌اکنون نفوذ زیادی بر امور پایتخت دارد. اما بر اساس «قانون خودگردانی ۱۹۷۳»، یک دولت محلی متشکل از شهردار و شورای شهر تشکیل شد تا امور روزمره را اداره کند؛ هرچند کنگره همچنان حق بازبینی و رد قوانین محلی را حفظ کرده است.

هنوز مشخص نیست ترامپ چگونه می‌تواند این قانون را به تنهایی لغو کند.

با این وجود، موقعیت خاص واشنگتن به عنوان پایتخت کشور، این امکان را به ترامپ داده است که گارد ملی را آسان‌تر از سایر نقاط کشور به این شهر اعزام کند.

اوایل این ماه، دولت ترامپ به دلیل استفاده از گارد ملی برای سرکوب اعتراضات ژوئن گذشته در لس‌آنجلس، کالیفرنیا، در دادگاه محاکمه شد.

مقام‌های ایالتی و محلی استدلال کرده‌اند که این اقدام نه تنها غیرقانونی بوده، بلکه باعث تشدید تنش‌ها میان معترضان و نیروهای انتظامی شده است.

راب بونتا، دادستان کل کالیفرنیا، در توضیح شکایت ایالت علیه دولت ترامپ به «قانون پاسه کومیتاتوس» مصوب ۱۸۷۸ اشاره کرد؛ قانونی که استفاده از ارتش کشور برای اجرای قانون داخلی را ممنوع می‌کند.

«دو ماه پیش، دولت فدرال نیروهای نظامی را به خیابان‌های لس‌آنجلس اعزام کرد؛ صرفاً برای نمایش سیاسی و ایجاد رعب عمومی. این اقدام خطرناک در تاریخ آمریکا بی‌سابقه است.»

با این حال، ترامپ بر این باور است که به اعزام گارد ملی به سایر نقاط کشور ادامه خواهد داد تا با جرم و جنایت مقابله کند.

او گفت: بعد از این، به مکان دیگری می‌رویم و آنجا را هم امن می‌کنیم. کشورمان را بسیار امن خواهیم کرد. شهرهایمان را بسیار، بسیار امن خواهیم ساخت.

ترامپ سپس به طور خاص به شیکاگو اشاره کرد: شیکاگو به‌هم‌ریخته است. یک شهردار بی‌کفایت دارد، به شدت بی‌کفایت. و احتمالاً در اقدام بعدی آنجا را سر و سامان خواهیم داد. بعد از این، شیکاگو هدف بعدی ماست. و اصلاً کار سختی نخواهد بود.

او همچنین نام دیگر شهرهایی را برد که مایل است با مداخله نیروهای فدرال «پاکسازی» کند.

ترامپ گفت: فکر می‌کنم شیکاگو بعدی خواهد بود، و سپس به نیویورک کمک خواهیم کرد. او در مقطعی دیگر نیز اشاره کرد که شاید دوباره گارد ملی را به کالیفرنیا اعزام کند.

ترامپ افزود: به آنچه دموکرات‌ها با سانفرانسیسکو کرده‌اند، نگاه کنید؛ آن را نابود کرده‌اند. کاملاً متفاوت است. ما می‌توانیم آنجا را هم پاکسازی کنیم. آن را هم درست می‌کنیم.

با این حال، هر یک از این طرح‌ها در صورت اجرا، به احتمال زیاد با چالش‌های قانونی بر اساس «قانون پاسه کومیتاتوس» روبه‌رو خواهد شد.

ترامپ در حالی که به پایان مهلت ۳۰ روزه کنترل خود بر نیروی پلیس واشنگتن دی‌سی نزدیک می‌شود، اشاره کرده است که ممکن است با اعلام جرم و جنایت در پایتخت به‌عنوان یک «وضعیت اضطراری ملی»، این محدودیت زمانی را دور بزند.

او گفت: نمی‌دانم اصلاً ضرب‌الاجلی وجود دارد یا خیر، چون اگر وضعیت اضطراری ملی اعلام کنم ــ که همین الان هم بود ــ ضرب‌الاجل تمام می‌شود.

او همچنین اشاره کرد که به فراخواندن سایر شاخه‌های ارتش فکر می‌کند.«هنوز مجبور نشده‌ایم ارتش دائمی را وارد کنیم، اما اگر لازم باشد آماده این کار هستیم.»


نظرات

آخرین اخبار
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد