×
بین الملل
شناسه خبر : 240912
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 19:55
آمریکا روند بررسی روادید 55 میلیون خارجی را تشدید می‌کند

آمریکا روند بررسی روادید 55 میلیون خارجی را تشدید می‌کند

یک رسانه آمریکایی گزارش داد که دولت دونالد ترامپ در حال بررسی دقیق وضعیت بیش از 55 میلیون دارنده روادید معتبر آمریکا است تا تخلفات احتمالی را شناسایی و اقدامات اخراج را انجام دهد؛ این سیاست بخشی از فشارهای شدیدتر علیه خارجی‌های مقیم این کشور به شمار می‌رود.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ کتبی به پرسش خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد تمامی دارندگان روادید ایالات متحده که می تواند شامل گردشگران بسیاری از کشورها نیز باشد، تحت فرآیند «بررسی مستمر» قرار دارند و هرگونه نشانه‌ای مبنی بر عدم صلاحیت آنها برای اجازه ورود یا اقامت در ایالات متحده مورد توجه قرار می‌گیرد و در صورت یافتن چنین اطلاعاتی، روادید آنها لغو می‌شود و اگر دارنده روادید در ایالات متحده باشد، در معرض اخراج قرار خواهد گرفت.

از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، دولت او بر اخراج مهاجران غیرقانونی در ایالات متحده و همچنین دارندگان روادید تبادل دانشجو و بازدیدکننده تمرکز کرده است. لحن جدید وزارت امور خارجه نیز نشان می‌دهد که روند بررسی مداوم، که مقامات اذعان دارند زمانبر است، بسیار گسترده‌تر شده و می‌تواند به این معنی باشد که حتی افرادی که برای حضور در ایالات متحده تایید شده‌اند، ممکن است به طور ناگهانی شاهد لغو این مجوزها باشند.

جولیا گلات، مدیر وابسته برنامه سیاست مهاجرت ایالات متحده در موسسه سیاست مهاجرت، گفت: رقم ۵۵ میلیون نفر نشان می‌دهد که برخی از افرادی که مشمول بررسی هستند، در حال حاضر با روادید گردشگری چند بار ورود در خارج از ایالات متحده هستند. او ارزش صرف منابع برای افرادی که ممکن است هرگز به ایالات متحده بازنگردند را زیر سوال برد.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که به دنبال نشانه‌های عدم صلاحیت، افرادی است که بیش از مهلت مجاز ذکر شده در روادید در آمریکا حضور دارند، فعالیت مجرمانه، تهدید امنیت عمومی، مشارکت در هر نوع فعالیت تروریستی یا حمایت از یک سازمان تروریستی مرتکب شده اند.

این وزارتخانه اعلام کرد: «ما تمام اطلاعات موجود را به عنوان بخشی از بررسی‌های خود، از جمله سوابق اجرای قانون یا مهاجرت یا هرگونه اطلاعات دیگری که پس از صدور روادید آشکار می‌شود و نشان‌دهنده عدم صلاحیت بالقوه است، بررسی می‌کنیم.»

عدم صدور روادید برای رانندگان کامیون‌های تجاری

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت که ایالات متحده همچنین صدور ویزای کارگری برای رانندگان کامیون‌های تجاری را متوقف خواهد کرد و این تصمیم بلافاصله اجرایی می‌شود.

روبیو گفت: «افزایش تعداد رانندگان خارجی که کامیون‌های بزرگ تریلر را در جاده‌های ایالات متحده اداره می‌کنند، جان آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد و معیشت رانندگان کامیون آمریکایی را تضعیف می‌کند.»

دولت ترامپ در ماه‌های گذشته اقداماتی را برای اجرای الزام رانندگان کامیون به تسلط به زبان انگلیسی انجام داده است.

وزارت حمل و نقل اعلام کرد که هدف، بهبود ایمنی جاده‌ها پس از حوادثی است که در آنها توانایی رانندگان در خواندن علائم یا صحبت به زبان انگلیسی ممکن است در مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی نقش داشته باشد.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که روند صدور این روادیدهای کاری را متوقف می‌کند تا «پروتکل‌های غربالگری و بررسی» خود را بررسی کند. «اطمینان از اینکه هر راننده در جاده‌های ما بالاترین استانداردها را رعایت می‌کند، برای حفاظت از معیشت رانندگان کامیون آمریکایی و حفظ یک زنجیره تامین امن و مقاوم مهم است.»

ادوارد آلدن، عضو ارشد شورای روابط خارجی، گفت: کارگران خارجی به کاهش کمبود رانندگان کامیون کمک کرده‌اند.

او تصریح کرد: «این اقدام بخشی از تلاش هماهنگ دولت برای دلسرد کردن شرکت‌های آمریکایی و نهادهایی مانند دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها از استخدام و حفظ نیروی کار خارجی است. هدف، هدف‌گیری یک دسته خاص از کارگران نیست، بلکه ارسال این پیام به کارفرمایان آمریکایی است که در صورت استخدام نیروی خارجی، در معرض خطر هستند. پیامدهای اقتصادی این تصمیم بسیار فراتر از لغو ویزاهای برخی مشاغل خواهد بود.»

محدودیت ها و الزامات بیشتر دولت ترامپ برای متقاضیان روادید

دولت ترامپ به طور پیوسته محدودیت‌ها و الزامات بیشتری را برای متقاضیان روادید اعمال کرده است، از جمله الزام آنها به انجام مصاحبه حضوری و به نظر می‌رسد بررسی همه دارندگان روادید، گسترش قابل توجه فرآیندی است که در ابتدا عمدتاً بر دانشجویانی متمرکز بود که در فعالیت‌هایی که دولت آنها را طرفدار فلسطین یا ضد اسرائیل می‌داند، مشارکت داشته‌اند.

مقامات دولت ترامپ می‌گویند که این بررسی‌ها شامل تمام حساب‌های رسانه‌های اجتماعی دارندگان روادید، سوابق اجرای قانون و مهاجرت در کشورهای خود، همراه با هرگونه تخلف قابل پیگیری از قانون ایالات متحده که در زمان حضور در خاک آمریکا مرتکب شده‌اند، خواهد بود.

این بررسی‌ها شامل ابزارهای جدیدی برای جمع‌آوری داده‌ها در مورد متقاضیان ویزای گذشته، حال و آینده، از جمله بررسی کامل رسانه‌های اجتماعی است که با الزامات جدیدی که در اوایل سال جاری معرفی شده‌اند، امکان‌پذیر شده است. این الزامات، خاموش کردن کلیدهای حریم خصوصی تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌ها یا برنامه‌های الکترونیکی را هنگام حضور متقاضی برای مصاحبه روادید الزامی می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «در راستای تعهد دولت ترامپ به حفاظت از امنیت ملی و عمومی ایالات متحده، از روز تحلیف ریاست‌جمهوری تاکنون، این وزارتخانه بیش از دو برابر مدت مشابه سال گذشته روادید از جمله تقریباً چهار برابر تعداد روادیدهای دانشجویی را لغو کرده است.»

بیشتر خارجی‌هایی که قصد ورود به آمریکا را دارند نیاز به روادید دارند، به‌ویژه آن‌هایی که می‌خواهند برای مدت طولانی‌تری به تحصیل یا کار بپردازند. استثناهایی برای سفرهای کوتاه‌مدت گردشگری یا تجاری وجود دارد، مانند شهروندان ۴۰ کشور اروپایی و آسیایی که در برنامه لغو روادید مشارکت دارند و می‌توانند تا ۳ ماه بدون نیاز به روادید در آمریکا بمانند.

اما  بخش بزرگی از کشورهای جهان از جمله کشورهای پرجمعیتی مانند چین، هند، اندونزی، روسیه و بیشتر کشورهای آفریقایی مشمول این برنامه نیستند و شهروندان آنها باید برای سفر به آمریکا روادید دریافت کنند.

اوایل این هفته، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بیش از شش هزار  روادید دانشجویی به‌دلیل ماندن بیش از حد مجاز یا تخلفات قانونی در سطح محلی، ایالتی و فدرال لغو شده‌اند و عمده این تخلفات شامل حمله فیزیکی، رانندگی تحت تاثیر الکل یا مواد مخدر و حمایت از تروریسم بیان شده است.

وزارت خارجه آمریکا افزود حود ۴ هزار از این ۶ هزار روادید  مورد مربوط به تخلفات واقعی قانونی بوده و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ روادید نیز به‌دلیل مسائل مرتبط با تروریسم لغو شده‌اند، از جمله حمایت از سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده یا کشورهای حامی تروریسم.


نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد