×
بین الملل
شناسه خبر : 240908
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/01 ساعت 01:00
تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود

تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود

پس از سال‌ها تنش و سردی در روابط پاکستان و بنگلادش، دو کشور اکنون در مسیر تازه‌ای برای بازسازی اعتماد و رفع اختلافات قدم برداشته‌اند. همزمان با افزایش تبادل هیات‌های بلندپایه نظامی و اقتصادی، وزیر خارجه پاکستان برای اولین بار در 15 سال اخیر به داکا سفر رسمی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سناتور محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، قرار است فردا (اول شهریور) یک سفر رسمی دو روزه به داکا، پایتخت بنگلادش، داشته باشد.

این سفر، نخستین حضور یک وزیر خارجه پاکستان در بنگلادش طی ۱۵ سال گذشته محسوب می‌شود؛ آخرین بار خانم حنا ربانی، وزیر امور خارجه وقت پاکستان، در سال ۲۰۱۲ به داکا سفر کرده بود.

بازدید بی‌سابقه وزیر خارجه دولت شهباز شریف از بنگلادش در شرایطی انجام می‌شود که تبادل هیات‌های سطح بالای تجاری و نظامی میان اسلام‌آباد و داکا در جریان است.

در همین حال، وزیر بازرگانی پاکستان نیز در حال حاضر در بنگلادش حضور دارد و طی این سفر، کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که نزدیک به دو دهه متوقف شده بود، مجدداً فعال شده است.

علاوه بر این، امروز هیاتی نظامی از بنگلادش به ریاست ژنرال محمد فیض الرحمان در شهر راولپندی با ژنرال ساحر شمشاد میرزا، رئیس کمیته ستاد مشترک ارتش پاکستان، دیدار کرد و دو طرف بر توسعه همکاری‌های دفاعی، نظامی و امنیتی تأکید نمودند.

شایان ذکر است که اواخر دی‌ماه سال گذشته نیز هیات بلندپایه نظامی بنگلادش برای نخستین بار پس از سقوط دولت سابق شیخ حسینه، در سفری رسمی به پاکستان با فرمانده ارتش این کشور ملاقات کرد و دو طرف بر تقویت همکاری‌های دفاعی و مقابله با فشارهای خارجی توافق کردند.

براساس این گزارش، وزارت خارجه پاکستان امروز (جمعه) اعلام کرد که سناتور محمد اسحاق دار قرار است در داکا با مقام‌های بلندپایه بنگلادشی از جمله محمد یوسف مشاور ارشد (رئیس دولت موقت) دیدار کند.

در این جلسات، طیف وسیعی از روابط دوجانبه و همچنین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بازدید وزیر امور خارجه پاکستان از بنگلادش پس از سرنگونی شیخ حسینه نخست وزیر سابق این کشور به شمار می‌رود که در دوره وی روابط داکا و اسلام‌آباد در سطح پایینی قرار داشت و برخلاف آن بنگلادش از روابط نزدیک تری با هند به عنوان همسایه و رقیب سنتی پاکستان برخوردار بود.

پاکستان و بنگلادش هر دو عضو اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا موسوم به "سارک" هستند که در کنار هند، نپال، سریلانکا، بوتان و مالدیو این سازمان را تشکیل می دهند اما طی سال‌های اخیر اختلافات اسلام‌آباد و دهلی‌نو به ویژه ماهیت روابط هر یک از آنان با بنگلادش این سازمان را غیرفعال کرده است.

سازمان سارک از سال ۲۰۱۶ تاکنون نتوانسته است نشست سالانه خود را برگزار کند که عمده ترین دلیل آن تشدید تنش های سیاسی میان پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا عنوان می شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
مدرسه تلویزیونی جایگزین آموزش مجازی مدارس می‌شود
زلزله 6.6 ریشتری غرب اندونزی را لرزاند
آمریکا بررسی مهاجرت افغان‌ها را موقتاً متوقف کرد
پیام تبریک شمخانی به مناسبت هفتم آذر: دریا اگر لازم شود، میدان تصمیم خواهد بود
مقامات سوریه پس از تیراندازی درعا را منع تردد شبانه اعمال کردند
تورم سالانه آبان 1404 به 40.4 درصد رسید
کار و زندگی؛ دو عقربه، هزار روایت
شهادت یک مرزبان اهل سنت در حمله تروریستی سراوان
ترامپ از ژاپن خواست اختلاف با چین را تشدید نکند
معاون وزیر بهداشت: ای کاش خودروسازها بساطشان را جمع می‌کردند
ترامپ خواستار بازبینی کامل پناهندگان افغانستانی در آمریکا شد
از کل‌کل خیابانی تا قتل؛ پرونده جنجالی مرگ دختر جوان در شهرری
حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در سلیمانیه+فیلم
اصلاح قیمت بنزین با هدف کنترل تورم و حمایت از معیشت است
نقدی بر طرح اصلاح قانون مهریه
پشت پرده تصمیم دولت استرالیا علیه ایران
قدم‌های کوچک برای حل مشکلات بزرگ
آغاز ثبت‌نام قطعی حج 1405 از 15 آذر
در هراس از نشانه‌گیری حزب‌الله
فرود از آسمان
تاکید وزیران خارجه ایران و فرانسه بر ضرورت کاهش تنش‌ها و تقویت صلح بین‌المللی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 6 آذر
مظنون احتمالی تیراندازی در واشنگتن یک تبعه افغانستان است
پشت پرده 70 سال تصمیم‌های بنزینی؛ چرا همیشه دیر و پرهزینه؟
ساپینتو: نبردیم اما به شاگردانم افتخار می‌کنم
خروج آیفون‌ از بن بست / مصوبه‌ای تازه برای آیفون داران
پشت پرده تحرکات جدید؛ آیا اسرائیل دوباره به فکر حمله افتاده؟+فیلم
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش محوری آمریکا در تجاوز اسرائیل به تهران
آتش‌سوزی در یک ساختمان 9 طبقه در ولیعصر
رونالدو به اصفهان می‌آید؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 6 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 6 آذر + وضعیت استان ها
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
X
آگهی تبلیغاتی