×
بین الملل
شناسه خبر : 240908
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/01 ساعت 01:00
تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود

تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود

پس از سال‌ها تنش و سردی در روابط پاکستان و بنگلادش، دو کشور اکنون در مسیر تازه‌ای برای بازسازی اعتماد و رفع اختلافات قدم برداشته‌اند. همزمان با افزایش تبادل هیات‌های بلندپایه نظامی و اقتصادی، وزیر خارجه پاکستان برای اولین بار در 15 سال اخیر به داکا سفر رسمی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سناتور محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، قرار است فردا (اول شهریور) یک سفر رسمی دو روزه به داکا، پایتخت بنگلادش، داشته باشد.

این سفر، نخستین حضور یک وزیر خارجه پاکستان در بنگلادش طی ۱۵ سال گذشته محسوب می‌شود؛ آخرین بار خانم حنا ربانی، وزیر امور خارجه وقت پاکستان، در سال ۲۰۱۲ به داکا سفر کرده بود.

بازدید بی‌سابقه وزیر خارجه دولت شهباز شریف از بنگلادش در شرایطی انجام می‌شود که تبادل هیات‌های سطح بالای تجاری و نظامی میان اسلام‌آباد و داکا در جریان است.

در همین حال، وزیر بازرگانی پاکستان نیز در حال حاضر در بنگلادش حضور دارد و طی این سفر، کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که نزدیک به دو دهه متوقف شده بود، مجدداً فعال شده است.

علاوه بر این، امروز هیاتی نظامی از بنگلادش به ریاست ژنرال محمد فیض الرحمان در شهر راولپندی با ژنرال ساحر شمشاد میرزا، رئیس کمیته ستاد مشترک ارتش پاکستان، دیدار کرد و دو طرف بر توسعه همکاری‌های دفاعی، نظامی و امنیتی تأکید نمودند.

شایان ذکر است که اواخر دی‌ماه سال گذشته نیز هیات بلندپایه نظامی بنگلادش برای نخستین بار پس از سقوط دولت سابق شیخ حسینه، در سفری رسمی به پاکستان با فرمانده ارتش این کشور ملاقات کرد و دو طرف بر تقویت همکاری‌های دفاعی و مقابله با فشارهای خارجی توافق کردند.

براساس این گزارش، وزارت خارجه پاکستان امروز (جمعه) اعلام کرد که سناتور محمد اسحاق دار قرار است در داکا با مقام‌های بلندپایه بنگلادشی از جمله محمد یوسف مشاور ارشد (رئیس دولت موقت) دیدار کند.

در این جلسات، طیف وسیعی از روابط دوجانبه و همچنین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بازدید وزیر امور خارجه پاکستان از بنگلادش پس از سرنگونی شیخ حسینه نخست وزیر سابق این کشور به شمار می‌رود که در دوره وی روابط داکا و اسلام‌آباد در سطح پایینی قرار داشت و برخلاف آن بنگلادش از روابط نزدیک تری با هند به عنوان همسایه و رقیب سنتی پاکستان برخوردار بود.

پاکستان و بنگلادش هر دو عضو اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا موسوم به "سارک" هستند که در کنار هند، نپال، سریلانکا، بوتان و مالدیو این سازمان را تشکیل می دهند اما طی سال‌های اخیر اختلافات اسلام‌آباد و دهلی‌نو به ویژه ماهیت روابط هر یک از آنان با بنگلادش این سازمان را غیرفعال کرده است.

سازمان سارک از سال ۲۰۱۶ تاکنون نتوانسته است نشست سالانه خود را برگزار کند که عمده ترین دلیل آن تشدید تنش های سیاسی میان پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا عنوان می شود.


نظرات

آخرین اخبار
دارویی که چربی‌ها را بدون از دست دادن عضله یا کمتر غذا خوردن می‌سوزاند!
اولین تولد اکبر عبدی بدون عمو اکبر
خروج نیروهای خارجی از عراق طبق جدول زمانی
نخست‌وزیر قطر فردا به تهران می‌آید
افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه هوشمند شوینده ایران
کولاک سعید اسماعیلی؛ طلای بدون امتیاز
مسعود حسنخانی، نوازنده پیشکسوت ویولن درگذشت
کاهش سرعت رشد تورم در مرداد 1405
تمام شهرهای فارس گازدار شدند
افتتاح 60 کیلومتر راه و بزرگراه در هرمزگان
نورنما | واژگونی چند هواپیما در فرودگاهی در ایتالیا بر اثر طوفان
حریق مراتع کلاردشت پس از چهار ساعت تلاش مهار شد
مقاومت و خدمت‌رسانی؛ راهبرد ایران در برابر تحریم‌ها
انهدام باند بزرگ قاچاق شیشه در سیستان و بلوچستان
دموکراسی‌خواهان آمریکا علیه دیکتاتور کاخ‌نشین قیام می‌کنند؟
کوانتوم و هوش مصنوعی؛ دو اولویت فناورانه ایران
گفت‌وگوی لاوروف و وزیر خارجه مصر درباره تحولات غرب آسیا
حکیم: بحران اقتصادی اولویت نخست عراق است
سومین تساوی گل‌محمدی با دهوک در لیگ عراق
گفت‌وگوی عراقچی با نماینده مسیحیان ارامنه شمال کشور
همدردی ایران با قربانیان آتش‌سوزی بیمارستان اسلام‌آباد
افشاگری گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره ساکت کردن منتقدان اسرائیل از سوی آمریکا
رازهای فرار از کابل
رابطه راهبردی ایران و چین به اجازه هیچکس نیازی ندارد
بیمه معلمان مدارس غیردولتی روی میز مجلس
توافق بازسازی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی امضا شد
تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اصلاح رشته‌های دانشگاهی
خبر بلومبرگ از تشدید حملات روسیه به اوکراین
آتلانتیک: قمار قطری‌ها روی جلب نظر ترامپ فاجعه‌بار بود
تقدیر زلنسکی از نامه ضدایرانی نتانیاهو!
پرداخت 140 میلیارد تومان به شاکیان شهر خودرو و ریگان خودرو
مالاریا در فرودگاه فرانکفورت قربانی گرفت
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 4 شهریور
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 5 شهریور/ آیا طلا سقوط می کند؟
جدول زمانبندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 5 شهریور
قائم‌پناه: وفاق یعنی بهره‌گیری از ظرفیت همه مردم
واکنش انگلیس به تخریب مرکز آموزشی آنروا
تأکید وزیر نیرو بر تسریع آبرسانی سرانی
مسئولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و کلیه دولت‌ها برای محکوم‌کردن اقدام غیرقانونی آمریکا
فرانسه اظهارات مقام اسرائیلی درباره کشتار فلسطینیان را بشدت محکوم کرد
اعتبار 400 میلیاردی برای ساختمان فدراسیون وزنه‌برداری
حمایت آیت‌الله سیستانی از یتیمان جنگ‌زده لبنان
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 5 شهریور اعلام شد+ لینک
حماس طرح‌های شهرک‌سازی اسرائیل را محکوم کرد
هدف وزنه‌برداری ایران؛ طلای بازی‌های آسیایی ناگویا
پذیرش نقشه راه از سوی حماس و گروه‌های فلسطینی یک تحول تاریخی است
تحریم آمریکا علیه «اقدام فلسطین» در انگلیس
نگرانی پنتاگون از ردپای دیجیتال نظامیان آمریکا
افزایش بیماری‌های مزمن در نزدیکی سایت هسته‌ای کالیفرنیا
بزرگداشت دولتمردان شهید با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد