×
بین الملل
شناسه خبر : 240841
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 12:16
آغاز فرآیند خلع سلاح گروه‌های فلسطینی در لبنان

آغاز فرآیند خلع سلاح گروه‌های فلسطینی در لبنان

به‌دنبال رایزنی‌های گسترده کشورهای عربی با تشکیلات خودگردان فلسطین، روند خلع سلاح گروه‌های فلسطینی مستقر در اردوگاه‌های لبنان وارد مرحله اجرایی شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: عملیات خلع سلاح گروه‌های مقاومت فلسطینی در اردوگاه‌های لبنان با هدف تسهیل روند اجرای این طرح، پس از تماس‌ها و هماهنگی‌های گسترده میان چند کشور عربی و تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز شده است.

بر اساس گزارش روزنامه «الجمهوریه» لبنان ، این روند منجر به بروز اختلافاتی در درون تشکیلات خودگردان شده است. برخی جناح‌ها با تحویل سلاح مخالف‌اند و معتقدند این سلاح‌ها نه تنها برای مقابله با رژیم صهیونیستی بلکه برای حفظ قدرت و نفوذ در برابر دیگر گروه‌ها در اردوگاه‌ها ضروری است.

در همین راستا، رسانه‌های فلسطینی و عربی روز گذشته اعلام کردند که جنبش فتح تحویل سلاح‌های سنگین و نیمه‌سنگین خود در اردوگاه برج‌البراجنه بیروت به ارتش لبنان را آغاز کرده است.

روزنامه سعودی الشرق الأوسط نیز نوشت، این اقدام پس از برگزاری نشستی میان رهبران جنبش فتح و هیأتی فلسطینی به ریاست یاسر عباس، پسر محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، که اخیراً به بیروت سفر کرده، انجام شده است. بر اساس این گزارش، رهبران فتح پس از این دیدار، ابلاغیه‌ای مبنی بر لزوم تحویل سلاح‌ها دریافت کردند.

این ابلاغیه، رهبران و افسران فتح را غافلگیر کرده است، چرا که انتظار اجرای چنین تصمیمی در این بازه زمانی را نداشتند؛ به‌ویژه آنکه قرار بود این طرح در اواسط ژوئن (تیرماه) اجرا شود، اما بدون هیچ توضیحی به تعویق افتاد.

برخی منابع فلسطینی نیز گفته‌اند که مرحله فعلی خلع سلاح، صرفاً شامل جنبش فتح و گروه‌های وابسته به سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) می‌شود و گروه‌هایی مانند حماس و نیروهای نزدیک به آن همچنان از تحویل سلاح خودداری کرده‌اند. این مسئله با نارضایتی برخی مسئولان فتح همراه شده است.

یکی از رهبران این جنبش در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الأوسط تأکید کرده است: «اجرای این عملیات بر اساس توافق میان جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، با محمود عباس انجام می‌شود و قرار است در چند مرحله و به‌صورت تدریجی اجرا شود و در نهایت همه گروه‌ها را در بر گیرد.»


اخبار مرتبط
جنبلاط: خلع سلاح مقاومت، دیکته رژیم اسرائیل است
جمعه 1404/06/07 ساعت 22:40
جنبلاط: خلع سلاح مقاومت، دیکته رژیم اسرائیل است
ولید جنبلاط ، رهبر سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه دروزی لبنان خلع سلاح مقاومت لبنان را دیکته‌ای اسرائیلی دانست و تاکید کرد که حزب‌الله بخشی جدایی‌ناپذیر از جامعه لبنان است و نمی‌توان تسلیم تحمیل شده بر آن‌ها را پذیرفت.
نبیه بری تأکید کرد؛ بررسی سلاح مقاومت منوط به خروج اسرائیل از لبنان است
جمعه 1404/06/07 ساعت 16:00
نبیه بری تأکید کرد؛ بررسی سلاح مقاومت منوط به خروج اسرائیل از لبنان است
رئیس پارلمان لبنان با تأکید بر اینکه خلع سلاح حزب‌الله پیش از خروج اسرائیل از خاک لبنان غیرقابل قبول است، خواستار آغاز فوری عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی شد.
مثل حیوان رفتار نکنید! + فیلم
سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 16:50
توهین فرستاده ترامپ به خبرنگاران لبنانی:
مثل حیوان رفتار نکنید! + فیلم
توماس باراک، فرستاده رئیس‌جمهور سابق آمریکا در لبنان، در جریان یک نشست خبری با ادبیاتی توهین‌آمیز خطاب به خبرنگاران گفت: اگر مثل حیوان رفتار کنید، کنفرانس را ترک می‌کنیم. در پی این توهین سفارت ایران در لبنان واکنش نشان داد.
عون: اجرای طرح انحصار سلاح قطعا اجرایی می شود/مقام حزب‌الله: خلع سلاح مقاومت محال است
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 22:36
عون: اجرای طرح انحصار سلاح قطعا اجرایی می شود/مقام حزب‌الله: خلع سلاح مقاومت محال است
رئیس‌جمهور لبنان با بیان اینکه کشورش در مسیر درستی گام برمی‌دارد، اعلام کرد روند اصلاحات آغاز شده و طرح انحصار سلاح به عنوان تصمیمی قطعی و غیرقابل بازگشت اجرا خواهد شد.
آیا پرونده خلع سلاح حزب‌الله به نتیجه می‌رسد؟
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 11:52
حسن لاسجردی:
آیا پرونده خلع سلاح حزب‌الله به نتیجه می‌رسد؟
لاسجردی نوشت: «در رابطه با اقدام اخیر دولت لبنان در قبال حزب‌الله باید گفت بیش از یک دهه است که موضوع خلع سلاح حزب‌الله در لبنان مطرح است. این بحث به ‌ویژه پس از جنگ سال 2006 میلادی دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. در آن زمان نیز اسراییل تلاش کرد با همراهی امریکا و فرانسه و از طریق فشار سیاسی، روند خلع سلاح حزب‌الله را پیش ببرد.»
نظرات

آخرین اخبار
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان