×
سیاسی
شناسه خبر : 240800
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 09:10
فعال‌سازی «مکانیسم ماشه»؛ پایان راه مذاکره اروپا با ایران؟

فعال‌سازی «مکانیسم ماشه»؛ پایان راه مذاکره اروپا با ایران؟

راهکار اساسی برای اروپا این است که به‌طور کامل از اجرای «مکانیسم ماشه» صرف‌نظر کند و با رویکردی مستقل و قابل اعتماد، خود را شریک واقعی ایران در روند مذاکرات معرفی نماید. چنین رویکردی می‌تواند اعتماد تهران را جلب کرده و فضای سیاسی لازم برای پیشبرد گفت‌وگوها فراهم آورد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ​رضا نصری، حقوقدان بین الملل در یادداشتی نوشت: راهکار واقعی برای اروپا این است که صریحاً از هرگونه توسل به مکانیسم ماشه صرف‌نظر کند و خود را به‌عنوان شریکی مستقل و قابل اعتماد در میدان حاضر سازد. کنار گذاشتن مکانیسم ماشه به معنای نمایش پایبندی اروپا به دیپلماسی مبتنی بر حسن نیت به جای اجبار است، اعتماد ایران را بازمی‌سازد، فضای سیاسی لازم را برای تیم مذاکره‌کننده ایرانی در داخل کشور فراهم می‌آورد و برای اروپا نقش واقعی در شکل‌دهی به گفت‌وگوهای آینده ایجاد می‌کند.

سه کشور اروپایی (E3) نه توان لغو تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران را دارند و نه ظرفیتی برای کاهش تنش‌ها یا بازآرایی معادلات امنیتی منطقه. از همین رو، این کشورها که به‌خوبی از بی‌وزنی راهبردی خود آگاهند، به تنها ابزاری که تصور می‌کنند برایشان باقی مانده است، یعنی مکانیسم موسوم به «ماشه»، چنگ زده‌اند تا جایگاهی برای خود در روند مذاکرات دست‌وپا کنند.

با این حال، توسل غیرمشروع به این سازوکار موجب خواهد شد ایران هرگونه انگیزه برای تعامل با اروپا را از دست بدهد.

چنین اقدامی سوءنیت اروپا را آشکار می‌سازد، تحریم‌هایی را فعال می‌کند که اروپا دیگر قادر به لغو آن‌ها نخواهد بود و در نهایت همان نقش محدودی را هم که برای خود متصور است، از میان خواهد برد. به بیان دیگر، همان ابزاری که اروپا آن را ضامن حفظ جایگاهش می‌پندارد، در عمل به عاملی برای حذف قطعی آن از هرگونه مذاکره آینده با ایران بدل خواهد شد.

راهکار واقعی برای اروپا این است که صریحاً از هرگونه توسل به مکانیسم ماشه صرف‌نظر کند و خود را به‌عنوان شریکی مستقل و قابل اعتماد در میدان حاضر سازد. کنار گذاشتن مکانیسم ماشه به معنای نمایش پایبندی اروپا به دیپلماسی مبتنی بر حسن نیت به جای اجبار است، اعتماد ایران را بازمی‌سازد، فضای سیاسی لازم را برای تیم مذاکره‌کننده ایرانی در داخل کشور فراهم می‌آورد و برای اروپا نقش واقعی در شکل‌دهی به گفت‌وگوهای آینده ایجاد می‌کند.

چنین تصمیمی هرچند نیازمند شجاعت و جسارت است، می‌تواند نخستین گام جدی اروپا در مسیر دستیابی به خودمختاری راهبردی در نظم نوین جهانی به شمار آید.


اخبار مرتبط
رد پیشنهاد ایران برای مذاکره با اروپا و ویتکاف در نیویورک
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 14:04
سخنگوی دولت اعلام کرد :
رد پیشنهاد ایران برای مذاکره با اروپا و ویتکاف در نیویورک
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، از رد درخواست ایران برای برگزاری نشستی با سه کشور اروپایی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و استیو ویتکاف در نیویورک خبر داد. این پیشنهاد با هدف حذف یا تعویق مکانیسم «اسنپ‌بک» مطرح شد، اما با فشاری که لابی صهیونیست ها داشتند مورد پذیرش قرار نگرفت .
مکانیسم ماشه؛ خطر کوچک‌انگاری و آسیب بزرگ‌نمایی
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 08:33
نورنیوز از دو مخاطره مهم درباره موضوع مکانیسم ماشه گزارش می‌دهد؛
مکانیسم ماشه؛ خطر کوچک‌انگاری و آسیب بزرگ‌نمایی
مواجهه درست با مکانیسم ماشه نه در کوچک‌انگاری آن است و نه در بزرگ‌نمایی‌اش. کوچک‌انگاری، ما را از درک درست تهدید بازمی‌دارد و مانع از آماده‌سازی ابزارهای مؤثر برای کاهش تبعات آن می‌شود؛ بزرگ‌نمایی نیز جامعه را به ورطه یأس و انفعال می‌کشاند. راه میانه، همان راهی است که ترکیبی از واقع‌بینی، حفظ اعتماد به نفس ملی، و تقویت ابتکار دیپلماتیک را در بر می‌گیرد.
مکانیسم ماشه؛ آزمون دوباره اروپا در میدان بی‌اعتمادی
جمعه 1404/06/07 ساعت 21:46
نور نیوز بررسی می کند؛
مکانیسم ماشه؛ آزمون دوباره اروپا در میدان بی‌اعتمادی
فعال‌سازی فرآیند مکانیسم ماشه از سوی اروپا، تهدید کننده ابزار گفت‌وگو و عاملی تازه برای انسداد مسیر دیپلماسی و تشدید بحران خواهد بود.
مسکو به دنبال حذف عامل «فشار زمانی» از دستور کار است
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 14:30
️جزئیات پیشنهاد روسیه برای جلوگیری از فعالسازی اسنپ‌بک
مسکو به دنبال حذف عامل «فشار زمانی» از دستور کار است
خبرگزاری تاس نوشت که ابتکار روسیه برای تمدید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به مدت شش ماه، با هدف محافظت از روند مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران در برابر اقدامات شتاب‌زده و مخرب سه کشور اروپایی در بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران طراحی شده است.
تروئیکای اروپایی فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» را امروز به شورای امنیت اطلاع می دهد
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 13:48
ادعای واشنگتن‌پست درباره «اسنپ‌بک»
تروئیکای اروپایی فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» را امروز به شورای امنیت اطلاع می دهد
واشنگتن‌پست مدعی شد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند تا به طور مشترک تصمیم خود برای آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» علیه ایران را امروز به شورای امنیت اطلاع‌رسانی کنند.
مداردیپلماسی | ایران،آژانس،اروپا و مکانیزم ماشه
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 14:45
مداردیپلماسی | ایران،آژانس،اروپا و مکانیزم ماشه
ماشه‌ای که گیر کرده است؛ تحریم‌های نمادین در میدان بی‌اثر
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 16:34
نورنیوز بررسی می‌کند،
ماشه‌ای که گیر کرده است؛ تحریم‌های نمادین در میدان بی‌اثر
مکانیسم ماشه که در دل برجام و ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت طراحی شد، بار دیگر در کانون توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی قرار گرفته است. اما تجربه تحریم‌های گذشته نشان می‌دهد که بازگشت احتمالی تحریم‌های سازمان ملل تفاوتی بنیادین در وضعیت اقتصادی ایران ایجاد نمی‌کند و بیش از هر چیز ابزاری سیاسی و روانی است.
رزمایش اقتدار 1404؛ نماد معماری نوین دفاعی ایران
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 12:04
نورنیوز بررسی می‌کند،
رزمایش اقتدار 1404؛ نماد معماری نوین دفاعی ایران
رزمایش «اقتدار 1404» را نمی‌توان یک مانور عادی دانست؛ این رویداد در شرایط پساجنگ 12 روزه، نشان داد که تهران در حال طراحی معماری نوینی از قدرت دفاعی است؛ معماری‌ای که میان قدرت سخت، دیپلماسی و نبرد ادراکی تعادلی تازه برقرار می‌کند.
مهلت ماشه تمدید می‌شود؟!
شنبه 1404/06/01 ساعت 13:03
صابر گل عنبری:
مهلت ماشه تمدید می‌شود؟!
نظر به نزدیک شدن مهلت پایان اوت، گفتگوی جمعه وزیر خارجه ایران با همتایان خود در تروئیکای اروپایی و مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و گفتگوهای پیش‌رو در سه شنبه آینده، جمع‌بندی نگارنده این است که احتمال تمدید قطعنامه 2231 شورای امنیت و به تبع آن تمدید مهلت مکانیسم ماشه «اندکی» افزایش یافته است.
شریعتی: در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از NPT خارج می‌شود
پنج‌شنبه 1404/05/23 ساعت 15:55
شریعتی: در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از NPT خارج می‌شود
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی هشدار داد که فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی اروپایی‌ها، به منزله پایان مذاکرات هسته‌ای خواهد بود.
ارسال نامه تروئیکای اروپایی درباره مکانیسم‌ ماشه به سازمان ملل/خطر اعمال دوباره تحریم‌ها
چهارشنبه 1404/05/22 ساعت 14:45
فایننشال‌تایمز:
ارسال نامه تروئیکای اروپایی درباره مکانیسم‌ ماشه به سازمان ملل/خطر اعمال دوباره تحریم‌ها
روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی مدعی شد که وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس که به طور جمعی با عنوان تروئیکای اروپا شناخته می‌شوند، روز سه‌شنبه در نامه‌ای به سازمان ملل هشدار دادند که اگر ایران اقدامی برای مذاکره نکند، خطر اعمال دوباره تحریم‌های «بازگشت خودکار» وجود دارد.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول