×
اجتماعی
شناسه خبر : 240799
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 08:53
18 برنامه راهبردی برای بهبود وضعیت سالمندان تصویب شد

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان:

18 برنامه راهبردی برای بهبود وضعیت سالمندان تصویب شد

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: این شورا تاکنون 18 عنوان برنامه کلان و راهبردی از جمله سند اقتصاد سالمندی را برای برنامه‌ریزی و بهبود وضعیت سالمندان تصویب کرده است.

 مژگان رضازاده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تشریح برنامه های راهبردی برای بهبود وضعیت سالمندان گفت:  این برنامه‌های راهبردی شامل برنامه‌های توسعه شهر دوستدار سالمند، مراقبین رسمی و غیررسمی، بهزیست محله موسوم به طرح سلام، لایحه دفاع از حقوق سالمندان، اصلاح آیین نامه اجرایی ساماندهی امور سالمندان، بازنگری سند ملی سالمندان، تربیت متخصصین حوزه سالمندی، بانک زمان، داشبورد مدیریتی داده‌های سالمندان، مراکز نوین سالمندی، گردشگری سالمندان، اشتغال سالمندان، سند اقتصاد سالمندی، توسعه علم و فناوری حوزه سالمندی، سواد سالمندی، توانمندسازی زنان سالمند تنها، بیمه مراقبت‌های طولانی مدت و پیمایش ملی است.

وی خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها در حوزه‌های مختلفی مانند سلامت جسمی و روانی، توانمندسازی اجتماعی، ارتقای کیفیت خدمات مراقبتی، پیشگیری از آسیب‌ها، آموزش و فرهنگ‌سازی، توسعه زیرساخت‌ها و تقویت مشارکت سالمندان تدوین شده‌اند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان تاکید کرد: اهمیت اجرای این برنامه‌ها در ایجاد نظام جامع و یکپارچه خدمات به سالمندان، افزایش سطح رفاه و کاهش آسیب‌های ناشی از سالمندی است.

رضازاده اظهار کرد: این مصوبات به زودی به همه دستگاه‌های مرتبط ابلاغ و اجرا خواهد شد تا هماهنگی لازم در سطح ملی و استانی فراهم آید.

به گفته وی، اکنون ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سالمند در کشور وجود دارد.

 مژگان رضازاده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان پیش از این گفته بود که در بازه زمانی یک قرن از سال ۱۳۳۵ تا ۱۴۳۵ در کشور، تعداد سالمندان حدود ۲۴ برابر افزایش پیدا می‌کند. بیشتر این تحولات و تغییرات را به طور محسوس از سال ۱۴۲۰ تجربه می‌کنیم یعنی پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۲۵، ایران وارد مرحله سالمندی جمعیت شود و تعداد سالمندان بسیار زیادی افزایش یابد؛ در واقع تعداد افراد ۶۵ سال و بالاتر به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند به طوری که پیش‌بینی می‌شود تقریبا در سال ۱۴۲۰، ۲۰ درصد جمعیت و در سال ۱۴۳۰، ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند باشند.

سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز پیش از این اعلام کرده بود که براساس برآوردهای جمعیتی با روند کنونی، ایران در سال ۱۴۳۰ به یکی از سالمندترین کشورهای دنیا تبدیل خواهد شد.


اخبار مرتبط
ایران در آستانه موج جدید سالمندی ؛ چهره‌ای تنها و زنانه
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:09
نورنیوز از وضعیت ترکیب جمعیتی و جنسیتی سالمندان کشور گزارش می دهد
ایران در آستانه موج جدید سالمندی ؛ چهره‌ای تنها و زنانه
ورود ترکیب جمعیتی ایران به فاز سالمندی،‌ واقعیتی تلخ و البته نگران کننده است. جمعیت سالمند ایران، ‌در بازه ی زمانی کمتر از نیم قرن،‌ دو برابر شده است و این سرعت همچنان ادامه دارد؛ تاجایی که تخمین های دقیق نشان می دهند که تا کمتر از 30 سال آینده،‌ آمار سالمندان کشور به 30 درصد جمعیت کل کشور خواهد رسید.
جزییات تصویب افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 21:05
جزییات تصویب افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرد: پیشنهاد افزایش حقوق مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در کمیسیون مدیریت سرمایه انسانی دفتر هیأت دولت به تصویب رسیده است.
استفاده از گوشی هوشمند ذهن سالمندان را فعال نگه می‌دارد +فیلم
شنبه 1404/04/21 ساعت 03:00
استفاده از گوشی هوشمند ذهن سالمندان را فعال نگه می‌دارد +فیلم
مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد سالمندانی که از گوشی‌های هوشمند و ابزارهای دیجیتال استفاده می‌کنند، با افت توانایی‌های شناختی کندتری روبه‌رو می‌شوند. برخلاف باورهای رایج، فناوری می‌تواند ذهن سالمندان را فعال‌تر و سالم‌تر نگه دارد.
ام‌اس در کمین سالمندان
جمعه 1404/03/09 ساعت 21:42
ام‌اس در کمین سالمندان
با افزایش شمار مبتلایان به ام‌اس در ایران به 120 هزار نفر، نایب‌رئیس انجمن ام‌اس از گسترش بیماری در میان سالمندان و عقب‌ماندگی کشور در مقابله با این بیماری نسبت به استانداردهای جهانی خبر داد و خواستار حمایت بیمه‌ها شد.
نظرات

آخرین اخبار
تمایل کشورهای اروپایی به حفظ ائتلاف ناتو با آمریکا
نورویدیو | چگونه آمریکا جهان را با پایگاه هایش نا امن کرد؟
درسی که رهبر جدید ایران به ترامپ داد
تساوی برابر چلسی لیورپول را به رده چهارم رساند
واردات نهاده‌های دامی 10 درصد افزایش یافت
تحول در بازار برق با رقابت شرکت‌های خرده‌فروشی استارت خورد
تنیسور ایرانی به مصاف نماینده رژیم صهیونیستی نرفت
نورنما | نمایش تحسین برانگیز پهپادها در شهر چونچینگ چین
برقراری پرواز روزانه تهران- ارومیه از امروز
عیسی امیدوار، جهانگرد نامدار و مستندساز ایرانی درگذشت
امارات در کمین جایگزینی به جای ایران در جام جهانی 2026
پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در آستانه آغاز
چرا درآمد نفتی اوپک برای سومین سال سقوط کرد؟
فرصت دوباره برای پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد استعدادهای درخشان دانشگاه الزهرا
حملات حزب الله علیه نظامیان رژیم صهیونیستی
حمایت مورینیو از تیم ملی فوتبال ایران
بازگشت 3700 مگاوات نیروگاه حرارتی به مدار تولید
خط و نشان دادستان تهران برای مجرمان اقتصادی
عباسعلی کدخدایی جانشین ذوالقدر شد
دستگیری 7 نفر به اتهام ارتباط با شبکه‌های معاند در ساوه
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دستیاری
بازگشت شبکه برق به شرایط پیش از جنگ
جاده چالوس از ساعت 17 یکطرفه می‌شود
تغییر سکان هدایت تکواندو
موافقت دولت با تغییر مسیر تأمین کالاهای اساسی به تهران
چگونه جنگ ایران پایان دکترین سلطه آمریکا را رقم زد
روابط عمومی فرمانداری بندرلنگه: اخبار مفقودی شناورها در بندر خصب صحت ندارد
عارف: دشمن در جنگ رمضان زیرساخت‌ها و صنایع کشور را هدف گرفت
اعتراض گسترده هنری به حضور اسرائیل در دوسالانه ونیز 2026
نماینده حزب‌الله: هر حمله اسرائیل با پاسخ مقاومت روبه‌رو می‌شود
بازگشت تدریجی پروازهای ایران و عراق به آسمان منطقه
آمار جدید فروش سینماهای ایران در اردیبهشت 1405
چرا ما ابرقدرتیم؟
گسترش شهرک‌سازی اسرائیل محور نشست ویژه شورای امنیت شد
انتقاد معاون دفتر پزشکیان از ضعف اطلاع‌رسانی داخلی
دیدار سخنگوی وزارت خارجه با آیت‌الله مکارم شیرازی
تولید نفت ایران در میادین مختلف بدون اختلال ادامه دارد
تأثیر تنش‌های خاورمیانه بر بازار نفت چین
سیدحسن خمینی: به تصمیم‌گیران کشور اعتماد کنیم
جزئیات برگزاری امتحانات غیرنهایی دانش‌آموزان اعلام شد
ایران با قدرت در جام جهانی 2026 حاضر می‌شود
شهادت مأمور انتظامی خرمشهر در عملیات دستگیری سارقان
هشدار هواشناسی تهران برای پنج روز آینده
خداحافظی با جهانگرد پیشگام ایرانی
بازار گوشت در مسیر افت قیمت با افزایش عرضه داخلی
مسجدجامعی: یک سند می‌تواند یک تمدن درخشان را نشان دهد
جزئیات اتهامات دو زن استرالیایی در پرونده داعش و برده‌داری
تاجگردون: درآمد نفتی اضافه صرف معیشت و دفاع می‌شود
افتتاح 36 کیلومتر جدید از آزادراه حرم تا حرم
2 هزار تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته گذشته