×
بین الملل
شناسه خبر : 240798
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 08:51
گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل: غزه در آستانه قحطی کامل

گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل: غزه در آستانه قحطی کامل

برای نخستین‌بار، یکی از نهادهای کلیدی در رصد بحران‌های غذایی جهانی اعلام کرده است که شهر غزه رسماً وارد مرحله قحطی شده است؛ اتفاقی بی‌سابقه که بیانگر وخامت شدید وضعیت انسانی در این منطقه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سازمان IPC، نهادی تحت حمایت سازمان ملل که وظیفه نظارت بر وضعیت گرسنگی در جهان را بر عهده دارد و از سال ۲۰۰۴ تاکنون تنها چهار بار وضعیت قحطی را اعلام کرده، اکنون در گزارشی تازه شهر غزه را با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر در وضعیت قحطی قرار داده است.

روزنامه تلگراف گزارش داده است که IPC با استناد به داده‌های جدید اعلام کرده: «پس از ۲۲ ماه درگیری بی‌وقفه، بیش از نیم میلیون نفر در نوار غزه با شرایط فاجعه‌بار شامل گرسنگی شدید، فقر مطلق و مرگ مواجه هستند.»

بر اساس استانداردهای جهانی، سه شرط مشخص برای اعلام رسمی قحطی وجود دارد: دست‌کم ۲۰ درصد خانوارها باید با کمبود شدید غذا دست‌وپنجه نرم کنند، ۳۰ درصد کودکان دچار سوءتغذیه حاد باشند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از گرسنگی به دست‌کم دو نفر در هر ۱۰ هزار نفر در روز برسد. گزارش جدید تأیید می‌کند که این سه معیار اکنون در «استان غزه» شامل شهر غزه، سه شهر اطراف آن و چند اردوگاه آوارگان، محقق شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که احتمال گسترش قحطی تا پایان ماه سپتامبر به مناطق دیرالبلح و خان‌یونس وجود دارد. همچنین برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۱.۰۷ میلیون نفر، یعنی بالغ بر نیمی از ساکنان غزه، هم‌اکنون در مرحله «اضطراری» ناامنی غذایی (مرحله ۴ از طبقه‌بندی IPC) قرار دارند. این نهاد هشدار داده است که تا پایان سپتامبر، حدود ۶۴۱ هزار نفر – معادل یک‌سوم جمعیت غزه – ممکن است به مرحله فاجعه‌بار (مرحله ۵) برسند و شمار افراد در مرحله اضطراری نیز به ۱.۱۴ میلیون نفر افزایش یابد.

این گزارش، واکنش شدید اسرائیل را در پی داشته است؛ کشوری که همواره وجود قحطی در غزه را انکار کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که «برای اشغال کامل شهر غزه، آخرین پایگاه اصلی حماس، تصمیم نهایی خواهد گرفت.» او در ادامه مدعی شد: «اسرائیل سیاست گرسنگی عمدی را اعمال نمی‌کند و صدها کامیون کمک وارد غزه شده‌اند.»

نتانیاهو همچنین با اشاره به تصاویر گروگان اسرائیلی اویاتار دیوید که دچار سوءتغذیه شدید به نظر می‌رسد، ادعا کرد که تنها گروگان‌های اسرائیلی در غزه عمداً گرسنگی می‌کشند.

اسرائیل که به دلیل محدودیت‌های متناوب کمک‌رسانی مورد انتقاد بین‌المللی قرار دارد، متهم به ممانعت از ورود کمک‌های کافی به غزه است.

این اولین بار است که قحطی به‌طور رسمی در منطقه خاورمیانه توسط IPC اعلام می‌شود و پنجمین قحطی رسمی این سازمان پس از چهار مورد قبلی در آفریقای زیرصحرا است.


اخبار مرتبط
کالاس: اتحادیه اروپا همچنان در برابر جنایات اسرائیل ناتوان است
شنبه 1404/06/08 ساعت 12:13
کالاس: اتحادیه اروپا همچنان در برابر جنایات اسرائیل ناتوان است
کالاس رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید به دلیل نبود اجماع میان کشورهای عضو، نسبت به توافق برای تحریم اسرائیل خوش‌بین نیست.
اعلام رسمی سازمان ملل درباره قحطی در غزه/تخریب گسترده خانه‌های فلسطینیان در جبالیا
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 11:17
چند خبر از فلسطین؛
اعلام رسمی سازمان ملل درباره قحطی در غزه/تخریب گسترده خانه‌های فلسطینیان در جبالیا
سازمان ملل سرانجام پس از 686 روز نسل‌کشی، وقوع قحطی در غزه را به‌طور رسمی تأیید کرد؛ رخدادی نادر که تنها در چند مورد مانند سومالی و سودان جنوبی اعلام شده بود.
پای پیمانکاران آمریکا در کشتار غیرنظامیان  غزه در میان است
شنبه 1404/06/01 ساعت 09:11
پای پیمانکاران آمریکا در کشتار غیرنظامیان غزه در میان است
به گزارش شبکه المسیره یمن، شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» به نقل از یک پیمانکار آمریکایی فاش کرد که تیراندازی به سوی فلسطینیان نیازمند کمک در نوار غزه توسط «ارتش اسرائیل و پیمانکاران امنیتی آمریکایی» صورت گرفته است.
جهنم پشت دروازه های غزه؛ غیر نظامیان بی پناه تر از همیشه
جمعه 1404/05/31 ساعت 13:51
نورنیوز ابعاد طرح خطرناک رژیم صهیونیستی برای ویرانی کامل غزه را بررسی می کند؛
جهنم پشت دروازه های غزه؛ غیر نظامیان بی پناه تر از همیشه
اظهارات وزیر جنگ اسرائیل درباره ویران‌سازی غزه و باز کردن «دروازه‌های جهنم»، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشر است. این تهدیدها، غیرنظامیان را هدف مستقیم قرار داده و تداوم بحران و خشونت در فلسطین را رقم می‌زند.
سوءتغذیه جان کودک سه‌ساله غزه‌ای را گرفت
جمعه 1404/05/31 ساعت 11:00
سوءتغذیه جان کودک سه‌ساله غزه‌ای را گرفت
محمد رامی فارس، کودک سه‌ساله فلسطینی، به دلیل بیماری «فلج شلّ حاد» (GBS) و کمبود دارو و سوءتغذیه شدید، جان خود را از دست داد.
تصویر تلخ گرسنگی در غزه؛ کودکانی که از میان خاک آرد جمع می‌کنند + فیلم
جمعه 1404/05/31 ساعت 10:55
تصویر تلخ گرسنگی در غزه؛ کودکانی که از میان خاک آرد جمع می‌کنند + فیلم
در غزه، کودکی بین خاک و آوار به دنبال ذرات پراکنده آرد می‌گردد؛ تصویری دردناک که نشان‌دهنده شدت گرسنگی و محرومیت مردم این منطقه است.
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 18:00
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
رهبر جنبش انصارالله یمن، در سخنانی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در هفته جاری فجیع‌ترین جنایات را علیه مردم غزه مرتکب شده است. او به بمباران‌ها، گرسنگی و شهادت‌های بی‌گناه اشاره کرد و افزود که 250 هزار کودک فلسطینی در معرض مرگ تدریجی هستند.
ادامه فاجعه انسانی در نوار غزه؛ سه برابر شدن نرخ سوء تغذیه کودکان
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 10:58
ادامه فاجعه انسانی در نوار غزه؛ سه برابر شدن نرخ سوء تغذیه کودکان
سازمان آنروا اعلام کرد که نرخ سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال در نوار غزه از مارس گذشته سه برابر شده است. این بحران که قحطی ساخته دست بشر است، با محدودیت‌های رژیم صهیونیستی برای ورود کمک‌های انسان‌دوستانه شدیدتر شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رجا به راه‌آهن بازگشت
ترخیص 9 نفر از 11 دانش‌آموز حادثه مینی‌بوس گرمسار
آغاز پرداخت وام ضروری 50 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری
تحقق دولت الکترونیک به‌گونه‌ای باشد که با حملات سایبری، کل سیستم دچار اختلال نشود
ضرورت تمرکز بر تحقق اهداف اولویت‌‌دار برنامه هفتم برای حل مشکلات مردم
فردا لایحه بودجه 1405 اعلام وصول می‌شود
واکنش رئیس دانشگاه آزاد به احتمال حذف آزمون جامع دوره دکتری
مجلس ارز ترجیحی را حذف نکرده است؛ آدرس غلط به افکار عمومی ندهید
اختلاف خانوادگی در شب یلدا جان مرد 32 ساله را گرفت
قرعه کشی ایران خودرو آذر 1404 برگزار شد/ هر 337 نفر یک خودرو + لینک نتایج
هشدار نارنجی آلودگی برای تهران و 3 کلانشهر دیگر
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 دی1404+ جدول
روسیه: مقامات اوکراینی برای فرار از کشور آماده می‌شوند
جزییات پرداخت ماهیانه 2 میلیون تومان به همه مادران
تراکتور- الدحیل ؛ شب سرنوشت‌ساز برای جشن صعود در تبریز
صدور 120 هزار سند تک‌برگ در یزد
پادکست | آیا درهای ضد سرقت واقعا ضدسرقت هستند ؟
اساسنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تایید شد
کعبی رفت، طارمی خوشحال شد؛ من مانده‌ام تنهای تنها!
استقلال - گل‌گهر در مشهد برگزار می‌شود
ابلاغ اجرای دور جدید عملیات روانی رژیم اسرائیل درباره حمله به ایران
حساب بانکی اصناف طلا همچنان مسدود است!
کارگردان مستند «بازی برنده‌ها» درگذشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 1 دی 1404+ جدول
رشد 10 هزار واحدی شاخص کل در معاملات بورس امروز
درخواست عجیب سرمربی اسکاتلند از هواداران در جام جهانی
158 بیمارستان تهران زیر ذره‌بین بازرسان بهداشت محیط
هافبک مصر: ایران قدرتی بزرگ در آسیاست
بودجه فدراسیون‌ها از سوی کمیته ملی المپیک پرداخت شد
خداحافظی با فاکتورهای کاغذی از امروز
اجازه نمی‌دهیم از تراستی‌های نامطمئن «زنجانی‌های» دیگر تولید شود
جنگ غزه برای اسرائیل 15 میلیارد دلار درآمد داشته است
هزینه‌های نجومی در شرکت متعلق به بازنشستگان
پزشکیان و تیم اقتصادی دولت فردا به مجلس می‌روند
خودکشی بازیگر مطرح هالیوود در لس آنجلس
مرگ 4 نفر در زندان‌های مهاجرتی آمریکا
انسداد محور چالوس و آزادراه تهران- شمال
بهای جهانی طلا افزایش یافت
دیدار غریب‌آبادی با نماینده ترکمنستان در امور دریای خزر
خسارت‌های حملات موشکی ایران فراتر از آمارهای رسمی بود
خطر 4 بیماری مهم پس از بارندگی‌ها جزیره کیش را تهدید می کند
تصویب تاثیر قطعی معدل پایه‌های 11 و 12 دیگر تغییر نخواهد کرد
ترور ژنرال ارشد ارتش روسیه در قلب مسکو + فیلم ترور
تمدید مهلت ثبت نام آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضاء سال 1404
ترامپ فرستاده ویژه در گرینلند را منصوب کرد
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم سال 1405
درگیری بر سر قیمت انار، جان مرد میانسال تهرانی را گرفت
هوای تهران در وضعیت «ناسالم» برای گروه‌های حساس قرار گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 1 دی 1404+ جدول
ارز 2 میلیارد دلاری واردات خودرو در انتظار تخصیص از بانک مرکزی
X
آگهی تبلیغاتی