×
بین الملل
شناسه خبر : 240798
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 08:51
گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل: غزه در آستانه قحطی کامل

گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل: غزه در آستانه قحطی کامل

برای نخستین‌بار، یکی از نهادهای کلیدی در رصد بحران‌های غذایی جهانی اعلام کرده است که شهر غزه رسماً وارد مرحله قحطی شده است؛ اتفاقی بی‌سابقه که بیانگر وخامت شدید وضعیت انسانی در این منطقه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سازمان IPC، نهادی تحت حمایت سازمان ملل که وظیفه نظارت بر وضعیت گرسنگی در جهان را بر عهده دارد و از سال ۲۰۰۴ تاکنون تنها چهار بار وضعیت قحطی را اعلام کرده، اکنون در گزارشی تازه شهر غزه را با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر در وضعیت قحطی قرار داده است.

روزنامه تلگراف گزارش داده است که IPC با استناد به داده‌های جدید اعلام کرده: «پس از ۲۲ ماه درگیری بی‌وقفه، بیش از نیم میلیون نفر در نوار غزه با شرایط فاجعه‌بار شامل گرسنگی شدید، فقر مطلق و مرگ مواجه هستند.»

بر اساس استانداردهای جهانی، سه شرط مشخص برای اعلام رسمی قحطی وجود دارد: دست‌کم ۲۰ درصد خانوارها باید با کمبود شدید غذا دست‌وپنجه نرم کنند، ۳۰ درصد کودکان دچار سوءتغذیه حاد باشند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از گرسنگی به دست‌کم دو نفر در هر ۱۰ هزار نفر در روز برسد. گزارش جدید تأیید می‌کند که این سه معیار اکنون در «استان غزه» شامل شهر غزه، سه شهر اطراف آن و چند اردوگاه آوارگان، محقق شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که احتمال گسترش قحطی تا پایان ماه سپتامبر به مناطق دیرالبلح و خان‌یونس وجود دارد. همچنین برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۱.۰۷ میلیون نفر، یعنی بالغ بر نیمی از ساکنان غزه، هم‌اکنون در مرحله «اضطراری» ناامنی غذایی (مرحله ۴ از طبقه‌بندی IPC) قرار دارند. این نهاد هشدار داده است که تا پایان سپتامبر، حدود ۶۴۱ هزار نفر – معادل یک‌سوم جمعیت غزه – ممکن است به مرحله فاجعه‌بار (مرحله ۵) برسند و شمار افراد در مرحله اضطراری نیز به ۱.۱۴ میلیون نفر افزایش یابد.

این گزارش، واکنش شدید اسرائیل را در پی داشته است؛ کشوری که همواره وجود قحطی در غزه را انکار کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که «برای اشغال کامل شهر غزه، آخرین پایگاه اصلی حماس، تصمیم نهایی خواهد گرفت.» او در ادامه مدعی شد: «اسرائیل سیاست گرسنگی عمدی را اعمال نمی‌کند و صدها کامیون کمک وارد غزه شده‌اند.»

نتانیاهو همچنین با اشاره به تصاویر گروگان اسرائیلی اویاتار دیوید که دچار سوءتغذیه شدید به نظر می‌رسد، ادعا کرد که تنها گروگان‌های اسرائیلی در غزه عمداً گرسنگی می‌کشند.

اسرائیل که به دلیل محدودیت‌های متناوب کمک‌رسانی مورد انتقاد بین‌المللی قرار دارد، متهم به ممانعت از ورود کمک‌های کافی به غزه است.

این اولین بار است که قحطی به‌طور رسمی در منطقه خاورمیانه توسط IPC اعلام می‌شود و پنجمین قحطی رسمی این سازمان پس از چهار مورد قبلی در آفریقای زیرصحرا است.


اخبار مرتبط
کالاس: اتحادیه اروپا همچنان در برابر جنایات اسرائیل ناتوان است
شنبه 1404/06/08 ساعت 12:13
کالاس: اتحادیه اروپا همچنان در برابر جنایات اسرائیل ناتوان است
کالاس رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید به دلیل نبود اجماع میان کشورهای عضو، نسبت به توافق برای تحریم اسرائیل خوش‌بین نیست.
اعلام رسمی سازمان ملل درباره قحطی در غزه/تخریب گسترده خانه‌های فلسطینیان در جبالیا
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 11:17
چند خبر از فلسطین؛
اعلام رسمی سازمان ملل درباره قحطی در غزه/تخریب گسترده خانه‌های فلسطینیان در جبالیا
سازمان ملل سرانجام پس از 686 روز نسل‌کشی، وقوع قحطی در غزه را به‌طور رسمی تأیید کرد؛ رخدادی نادر که تنها در چند مورد مانند سومالی و سودان جنوبی اعلام شده بود.
پای پیمانکاران آمریکا در کشتار غیرنظامیان  غزه در میان است
شنبه 1404/06/01 ساعت 09:11
پای پیمانکاران آمریکا در کشتار غیرنظامیان غزه در میان است
به گزارش شبکه المسیره یمن، شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» به نقل از یک پیمانکار آمریکایی فاش کرد که تیراندازی به سوی فلسطینیان نیازمند کمک در نوار غزه توسط «ارتش اسرائیل و پیمانکاران امنیتی آمریکایی» صورت گرفته است.
جهنم پشت دروازه های غزه؛ غیر نظامیان بی پناه تر از همیشه
جمعه 1404/05/31 ساعت 13:51
نورنیوز ابعاد طرح خطرناک رژیم صهیونیستی برای ویرانی کامل غزه را بررسی می کند؛
جهنم پشت دروازه های غزه؛ غیر نظامیان بی پناه تر از همیشه
اظهارات وزیر جنگ اسرائیل درباره ویران‌سازی غزه و باز کردن «دروازه‌های جهنم»، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشر است. این تهدیدها، غیرنظامیان را هدف مستقیم قرار داده و تداوم بحران و خشونت در فلسطین را رقم می‌زند.
سوءتغذیه جان کودک سه‌ساله غزه‌ای را گرفت
جمعه 1404/05/31 ساعت 11:00
سوءتغذیه جان کودک سه‌ساله غزه‌ای را گرفت
محمد رامی فارس، کودک سه‌ساله فلسطینی، به دلیل بیماری «فلج شلّ حاد» (GBS) و کمبود دارو و سوءتغذیه شدید، جان خود را از دست داد.
تصویر تلخ گرسنگی در غزه؛ کودکانی که از میان خاک آرد جمع می‌کنند + فیلم
جمعه 1404/05/31 ساعت 10:55
تصویر تلخ گرسنگی در غزه؛ کودکانی که از میان خاک آرد جمع می‌کنند + فیلم
در غزه، کودکی بین خاک و آوار به دنبال ذرات پراکنده آرد می‌گردد؛ تصویری دردناک که نشان‌دهنده شدت گرسنگی و محرومیت مردم این منطقه است.
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 18:00
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
رهبر جنبش انصارالله یمن، در سخنانی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در هفته جاری فجیع‌ترین جنایات را علیه مردم غزه مرتکب شده است. او به بمباران‌ها، گرسنگی و شهادت‌های بی‌گناه اشاره کرد و افزود که 250 هزار کودک فلسطینی در معرض مرگ تدریجی هستند.
ادامه فاجعه انسانی در نوار غزه؛ سه برابر شدن نرخ سوء تغذیه کودکان
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 10:58
ادامه فاجعه انسانی در نوار غزه؛ سه برابر شدن نرخ سوء تغذیه کودکان
سازمان آنروا اعلام کرد که نرخ سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال در نوار غزه از مارس گذشته سه برابر شده است. این بحران که قحطی ساخته دست بشر است، با محدودیت‌های رژیم صهیونیستی برای ورود کمک‌های انسان‌دوستانه شدیدتر شده است.
نظرات

آخرین اخبار
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
ادعای وال‌استریت ژورنال درباره لغو مذاکرات این هفته ایران-آمریکا
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری از گرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح