×
حوادث
شناسه خبر : 240796
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 09:53
وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران

وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد که زلزله بامداد جمعه، 31 مرداد در فشم استان تهران احتمالاً ناشی از فعالیت شاخه شرقی گسل طالقان بوده است.

نورنیوز-گروه حوادث: دکتر علی بیت اللهی،  رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با اشاره به زلزله ۳.۴ قشم استان تهران، گفت: بر اساس گزارش مرکز لرزه‌نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۴ امروز جمعه ۳۱ مرداد در عمق ۵ کیلومتری و به فاصله ۸ کیلومتری شمشک، ۹ کیلومتری فشم و ۲۱ کیلومتری شمال لواسان رخ داد.
 
وی با بیان اینکه این رخداد لرزه‌ای در استان تهران در فاصله مستقیم ۳۵ کیلومتری از محدوده شهر تهران و در مجاورت روستای لالان رخ داد، اظهار کرد : بر اساس نقشه‌های رقومی گسل‌های محدوده تهران، رومرکز زلزله در مجاورت ۱.۵ کیلومتری جنوب شاخه شرقی گسل طالقان و ۷ کیلومتری شمال گسل مشاء واقع شده است.
 
بیت اللهی خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن خطاهای طبیعی موجود در مکان‌یابی زلزله‌ها و با توجه به سازوکار گسل‌های شناخته شده محدوده شمالی تهران، احتمالا شاخه شرقی گسل طالقان می‌تواند به عنوان گسل مسبب این زمینلرزه معرفی شود. 
 
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: از دیدگاه لرزه‌خیزی بزرگ مقیاس محدوده، نکته حائز اهمیت این است که بر اساس داده‌های مرکز لرزه‌نگاری در مدت ۲۰ سال اخیر محدوده رومرکزی شرق شمشک، غرب گرمابده و کانون این زلزله در مجاورت روستای لالان، محدوده تنک لرزه‌ای و با نرخ لرزه خیزی پایین بوده است که رخداد این زمینلرزه تاکیدی بر فعال بودن گسله‌های شمالی تهران و تکتونیسم پویای این گستره است.  
 
وی با اشاره به وضعیت لرزه‌خیزی منطقه ادامه داد: در  محدوده مجاور اطراف زلزله فشم، تعدادی رخداد لرزه‌ای در شعاع حدود ۱۰۰ کیلومتری اطراف زلزله به ثبت رسیده که تعداد ۷۸۱ زلزله با بزرگای ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۳.۴ فشم استان تهران ثبت شده است. از این تعداد ۲ زمینلرزه با بزرگای ۵ و بالاتر و ۲۰ زلزله با بزرگای ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگای ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند که معرف لرزه‌خیز بودن کلی منطقه است.
 
وی تاکید کرد: از دیدگاه من، نکته مهم در خصوص زلزله ۳.۴ فشم، تاکید بر فعال بودن گسل‌های محدوده شمالی تهران و سکونتگاه‌های اطراف و دینامیسم و پویایی تکتونیک منطقه است. هر چند که سالیان سال است که رخدادهای بزرگ لرزه‌ای تجربه نشده است و این سکون لرزه‌ای نباید موجب غفلت باشد!. نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در شعاع ۵۰ کیلومتری اطراف رومرکز  زلزله ۳.۴ ساکن هستند، واضح است که ریسک لرزه‌ای به طور بالقوه در منطقه بالاست که با توجه به وجود ساختمان‌های با کیفیت پایین و بیش از ۳۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و شهری فاقد اسکلت، در صورت رخدادهای بزرگتر و شدیدتر، انتظار خسارت و تلفات بالاست.

زمین‌لرزه‌ای با بزرگی 3.4 ریشتر حوالی رودبار قصران در استان تهران ثبت شد؛ این زلزله در مناطق اطراف احساس شده اما به گفته فرماندار شمیرانات خوشبختانه این زلزله هیچ گونه خسارت جانی و مالی در پی نداشته است.

بامداد پنجشنبه، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر حوالی فشم در استان تهران را لرزاند. طبق گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این رخداد ساعت ۰۰:۰۰ به وقوع پیوست و کانون آن در عمق ۵ کیلومتری زمین ثبت شده است.

مختصات جغرافیایی مرکز این زمین‌لرزه ۳۵.۹۹۷ درجه عرض شمالی و ۵۱.۵۷۲ درجه طول شرقی اعلام شده است. اگرچه بزرگی این زلزله نسبتاً کم بود، ساکنان مناطقی مانند اوشان، کلوگان و بخش‌هایی از میگون لرزش خفیفی را احساس کردند.

بر اساس اطلاعات اولیه، این زمین‌لرزه هیچ خسارت جانی یا مالی به دنبال نداشته است. 

1
 


نظرات

آخرین اخبار
قدردانی آستان قدس رضوی از حضور باشکوه در آیین تشییع رهبر شهید
آیت‌الله مظاهری: یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا از استیصال دشمنان حکایت دارد
آتش‌سوزی در اسپانیا دست‌کم 12 کشته داد
ممبینی برکنار می شود؟
ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ بمباران منازل مسکونی
روسیه صادرات گازوئیل را ممنوع کرد
قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی
آمار حضور مردم در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد اعلام شد
مرگ بازیکن آفریقای جنوبی بعد از بازگشت از جام جهانی
نورنما | نمایی متفاوت از محل تدفین رهبر
مستمری مددجویان بهزیستی به حساب مشمولان واریز شد
سرگردانی مسافران قطار مشهد در بیابان‌های سمنان
بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های منطقه
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
افزایش کلاهبرداری با پیامک و پیام‌های جعلی ابلاغیه قضایی
اژه‌ای: آمریکا و اسرائیل هم مجازات شوند هم خسارت بپردازند
قیمت نقره امروز شنبه 20 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 20 تیر 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 20 تیر 1405+جدول
نورویدئو | وقتی سیاست، زبانش را از دست می دهد
چرا نوجوانان روز به روز از دنیای کتاب دورتر می شوند؟
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 20 تیر 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405 / دلار 4 هزار تومان ریزش کرد
انهدام محموله انفجاری در مرز کردستان
انتقام خون امام شهید را از قاتلین جنایتکار و بی‌آبرو می گیریم
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است