×
حوادث
شناسه خبر : 240796
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/31 ساعت 09:53
وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران

وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد که زلزله بامداد جمعه، 31 مرداد در فشم استان تهران احتمالاً ناشی از فعالیت شاخه شرقی گسل طالقان بوده است.

نورنیوز-گروه حوادث: دکتر علی بیت اللهی،  رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با اشاره به زلزله ۳.۴ قشم استان تهران، گفت: بر اساس گزارش مرکز لرزه‌نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۴ امروز جمعه ۳۱ مرداد در عمق ۵ کیلومتری و به فاصله ۸ کیلومتری شمشک، ۹ کیلومتری فشم و ۲۱ کیلومتری شمال لواسان رخ داد.
 
وی با بیان اینکه این رخداد لرزه‌ای در استان تهران در فاصله مستقیم ۳۵ کیلومتری از محدوده شهر تهران و در مجاورت روستای لالان رخ داد، اظهار کرد : بر اساس نقشه‌های رقومی گسل‌های محدوده تهران، رومرکز زلزله در مجاورت ۱.۵ کیلومتری جنوب شاخه شرقی گسل طالقان و ۷ کیلومتری شمال گسل مشاء واقع شده است.
 
بیت اللهی خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن خطاهای طبیعی موجود در مکان‌یابی زلزله‌ها و با توجه به سازوکار گسل‌های شناخته شده محدوده شمالی تهران، احتمالا شاخه شرقی گسل طالقان می‌تواند به عنوان گسل مسبب این زمینلرزه معرفی شود. 
 
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: از دیدگاه لرزه‌خیزی بزرگ مقیاس محدوده، نکته حائز اهمیت این است که بر اساس داده‌های مرکز لرزه‌نگاری در مدت ۲۰ سال اخیر محدوده رومرکزی شرق شمشک، غرب گرمابده و کانون این زلزله در مجاورت روستای لالان، محدوده تنک لرزه‌ای و با نرخ لرزه خیزی پایین بوده است که رخداد این زمینلرزه تاکیدی بر فعال بودن گسله‌های شمالی تهران و تکتونیسم پویای این گستره است.  
 
وی با اشاره به وضعیت لرزه‌خیزی منطقه ادامه داد: در  محدوده مجاور اطراف زلزله فشم، تعدادی رخداد لرزه‌ای در شعاع حدود ۱۰۰ کیلومتری اطراف زلزله به ثبت رسیده که تعداد ۷۸۱ زلزله با بزرگای ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۳.۴ فشم استان تهران ثبت شده است. از این تعداد ۲ زمینلرزه با بزرگای ۵ و بالاتر و ۲۰ زلزله با بزرگای ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگای ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند که معرف لرزه‌خیز بودن کلی منطقه است.
 
وی تاکید کرد: از دیدگاه من، نکته مهم در خصوص زلزله ۳.۴ فشم، تاکید بر فعال بودن گسل‌های محدوده شمالی تهران و سکونتگاه‌های اطراف و دینامیسم و پویایی تکتونیک منطقه است. هر چند که سالیان سال است که رخدادهای بزرگ لرزه‌ای تجربه نشده است و این سکون لرزه‌ای نباید موجب غفلت باشد!. نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در شعاع ۵۰ کیلومتری اطراف رومرکز  زلزله ۳.۴ ساکن هستند، واضح است که ریسک لرزه‌ای به طور بالقوه در منطقه بالاست که با توجه به وجود ساختمان‌های با کیفیت پایین و بیش از ۳۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و شهری فاقد اسکلت، در صورت رخدادهای بزرگتر و شدیدتر، انتظار خسارت و تلفات بالاست.

زمین‌لرزه‌ای با بزرگی 3.4 ریشتر حوالی رودبار قصران در استان تهران ثبت شد؛ این زلزله در مناطق اطراف احساس شده اما به گفته فرماندار شمیرانات خوشبختانه این زلزله هیچ گونه خسارت جانی و مالی در پی نداشته است.

بامداد پنجشنبه، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر حوالی فشم در استان تهران را لرزاند. طبق گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این رخداد ساعت ۰۰:۰۰ به وقوع پیوست و کانون آن در عمق ۵ کیلومتری زمین ثبت شده است.

مختصات جغرافیایی مرکز این زمین‌لرزه ۳۵.۹۹۷ درجه عرض شمالی و ۵۱.۵۷۲ درجه طول شرقی اعلام شده است. اگرچه بزرگی این زلزله نسبتاً کم بود، ساکنان مناطقی مانند اوشان، کلوگان و بخش‌هایی از میگون لرزش خفیفی را احساس کردند.

بر اساس اطلاعات اولیه، این زمین‌لرزه هیچ خسارت جانی یا مالی به دنبال نداشته است. 

1
 


نظرات

آخرین اخبار
توزیع نهال رایگان در 22 بوستان پایتخت در روز طبیعت
هشدار سونامی برای چندین کشور در پی زلزله شدید دریای ملوک اندونزی
فرمانده کل ارتش: درصورت اقدام دشمن به عملیات زمینی یک نفر هم نباید جان سالم به در ببرد
آغاز پویش نهال امید در سراسر ایران
گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای ویتنامی خود در خصوص تحولات منطقه
مهمترین چالش ترامپ؛ پایان گزینه های اقدام در برابر تهران‌
حمله حزب الله لبنان با پهپادهای انتحاری به شهرک‌های اسرائیلی
هاآرتص: ارتش اسرائیل تا آستانه فروپاشی رفته است
نحوه فعالیت بانک های کشور از 15 فروردین ماه اعلام شد
سفیر پیشین آمریکا در ناتو: نمی‌دانم چرا باید فکر کنیم که در امنیت بیشتری از گذشته هستیم
اگر تنگه هرمز تا پایان آوریل بسته بماند چه می‌شود؟
سپاه: یک فروند پهپاد هرمس 900 در آسمان شیراز منهدم شد
نجباء: هیچ مذاکره‌ای را نمی‌پذیریم؛ فقط انتقام
بقائی: ایران چرخه شرورانه جنگ، مذاکره، آتش‌بس را نمی‌پذیرد
پزشکیان چه گفت؟ ترامپ چه می گوید؟
توصیه های پلیس راهور تهران در روز طبیعت
ریزش قیمت جهانی طلا
بدون هیچ‌گونه تردیدی در مورد حقانیت موضع خود، در حال دفاع هستیم
جغرافیا چگونه به مثابه یک کارت بازی برای ایران درون جنگ عمل می‌کند؟!
پاسخ ایران در برابر تهدید احتمالی هسته ای آمریکا چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: با توکل بر خداوند این جنگ تا خواری، ذلت شما ادامه دارد
چه کسی برنده واقعی شطرنج خونین امروز در غرب آسیا خواهد بود؟
زمان برگزاری مراسم وداع و تشییع شهید سپهبد سید عبدالرحیم موسوی اعلام شد
اعتراف کانال 14 اسرائیل: حملات دیشب گسترده و پردامنه بود
یک سخنرانی و واکنش‌های منفی در بازار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
البرادعی: ترامپ ما (اعراب) را رها می‌کند؟
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
سقوط سهام در بازارهار جهانی پس از اظهارات ترامپ
تغییر وضع تنگه هرمز بدون عادی‌سازی روابط با ایران ممکن نیست
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ
گفت‌وگوی استاب و ترامپ درباره ایران