×
سیاسی
شناسه خبر : 240769
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 23:25
ایروانی: تحریم‌های غیرقانونی و حملات اسرائیل بحران انسانی سوریه را تشدید کرده است+فیلم

ایروانی: تحریم‌های غیرقانونی و حملات اسرائیل بحران انسانی سوریه را تشدید کرده است+فیلم

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، با تأکید بر شکنندگی وضعیت در سویدا و ادامه درگیری‌ها در سوریه، خواستار توجه شورای امنیت به اقدامات بی‌ثبات‌کننده رژیم اسرائیل و پایان تحریم‌های غیرقانونی علیه مردم سوریه شد.

نورنیوز - گروه سیاسی: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است، گفت: وضعیت در سویدا همچنان شکننده است و اگرچه آتش بس، آرامش موقت را بازگردانده است اما درگیری ها همچنان ادامه دارد و  شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت کند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیروهای دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیرهای معنادار برای گفت‌وگو ایجاد گردد.»

متن کامل سخنان امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاسگزارم، آقای رئیس.

از آنجا که این نخستین سخنرانی من در ماه جاری است، اجازه می‌خواهم مراتب تبریک خود را به جنابعالی به مناسبت برعهده گرفتن ریاست شورای امنیت توسط پاناما در این ماه ابراز نمایم. اطمینان داریم که تحت هدایت شما، شورا مسیر موفقیت‌آمیزی را در پیش خواهد داشت. همچنین مایلم از پاکستان به‌خاطر مدیریت مؤثر و مشارکت‌های ارزشمندش طی ریاست خود در ماه ژوئیه قدردانی نمایم. از آقای پدرسن، فرستاده ویژه، و آقای فلچر، معاون دبیرکل، به‌خاطر گزارش‌های جامع و روشنگرشان سپاسگزاری می‌کنیم.

در خصوص وضعیت سوریه، مایلم نکات زیر را بیان نمایم:

نخست، وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است. ما از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، نهادهای ملل متحد و شرکای بشردوستانه به‌خاطر ارائه کمک‌های نجات‌بخش در شرایط دشوار قدردانی می‌کنیم. بار دیگر بر درخواست شورای امنیت برای دسترسی کامل، ایمن، سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمامی جوامع آسیب‌دیده، در انطباق دقیق با اصول انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال تأکید می‌نماییم. در این چارچوب، از لغو تمامی اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی تحمیل‌شده بر مردم سوریه استقبال می‌کنیم. این اقدامات غیرقانونی بحران انسانی را تعمیق می‌بخشد، بازسازی را مسدود می‌سازد و روند بهبود اقتصادی را مختل می‌کند. رفع آنها برای امکان‌بخشی به بازگشت ایمن و با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی ضروری است. تحریم‌ها هرگز نباید به‌عنوان ابزار اجبار سیاسی یا مداخله در امور داخلی سوریه مورد استفاده قرار گیرند.

دوم، گزارش اخیر تیم نظارتی کمیته تحریم ۱۲۶۷ را که بر تهدید مداوم و جدی تروریسم در سوریه تأکید دارد، مورد توجه قرار می‌دهیم. داعش، القاعده و جنگجویان تروریست خارجی همچنان به بی‌ثبات‌سازی سوریه و منطقه وسیع‌تر ادامه می‌دهند و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌طور جدی تضعیف می‌کنند. ما به‌شدت از گزارش‌های موثق مبنی بر انتقال برخی عناصر تروریستی و جنگجویان تروریست خارجی از سوریه به افغانستان نگرانیم؛ امری که تهدیدی مستقیم علیه همسایگان افغانستان و ثبات منطقه‌ای محسوب می‌شود. تأکید داریم که تمامی کشورها باید در مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن به‌طور کامل با حقوق بین‌الملل انطباق داشته باشند.

سوم، وضعیت در سویدا همچنان شکننده است. بر اساس گزارش، اگرچه آتش‌بس آرامش موقت را بازگردانده است، اما درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و خطر تجدید خشونت بدون ترتیبات پایدار همچنان بالاست. پیامدهای انسانی، از جمله آوارگی نزدیک به ۲۰۰ هزار غیرنظامی و محدودیت دسترسی، به‌شدت نگران‌کننده است. ضمن اشاره به بیانیه ریاست شورا مورخ ۱۰ اوت که این جنایات را محکوم کرد و خواستار حمایت از تمامی سوری‌ها شد، از محکومیت و تعهد مقامات موقت سوریه برای تحقیق استقبال می‌کنیم. اما تأکید داریم که پاسخگویی از جمله در خصوص جنایات ارتکاب‌یافته علیه جوامع علوی در لاذقیه و طرطوس باید سریع، معتبر، شفاف و بی‌طرفانه باشد. از مقامات می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که تمامی مرتکبان به دست عدالت سپرده شوند.

چهارم، ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیروهای دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیرهای معنادار برای گفت‌وگو ایجاد گردد.

پنجم، شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت ورزد. حملات مکرر تجاوزکارانه اسرائیل موجب تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده است. هرگونه تلاش برای تضعیف حاکمیت سوریه، تغییر ترکیب جمعیتی آن و تجزیه سرزمین‌های آن را قاطعانه رد می‌کنیم. تأسف‌آور است که بیانیه اخیر ریاستی شورای امنیت به این نقض‌ها نپرداخت. اشغال غیرقانونی مستمر بلندی‌های جولان سوریه توسط اسرائیل، که در نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های شورا و توافق جداسازی ۱۹۷۴ قرار دارد، باید بدون تأخیر پایان یابد.

در نهایت، بار دیگر تاکید می‌کنیم که تنها مسیر پایدار برای آینده سوریه، فرایند سیاسی تحت رهبری و مالکیت سوریه است که در انطباق با اصول اساسی قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، توسط سازمان ملل تسهیل گردد. چنین فرایندی باید حقوق و آرمان‌های مشروع تمامی سوری‌ها را پاس دارد و در عین حال حاکمیت، استقلال، وحدت و نهادهای ملی سوریه را حفظ نماید. در این چارچوب، ضمن اشاره به آمادگی‌های جاری جهت برگزاری انتخابات غیرمستقیم پارلمان موقت، تأکید داریم که این تلاش‌ها باید بخشی از یک فرایند سیاسی گسترده‌تر و واقعاً فراگیر باشد که نمایندگی و مشروعیت را تضمین نماید.

سپاسگزارم.


اخبار مرتبط
درب دیپلماسی باز است، اما ایران قواعد بازی را تعیین می‌کند
جمعه 1404/06/28 ساعت 20:31
نماینده ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
درب دیپلماسی باز است، اما ایران قواعد بازی را تعیین می‌کند
نماینده ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل پس از رای‌گیری درباره تمدید تحریم‌ها، تأکید کرد که درب دیپلماسی بسته نیست، اما ایران با چه کسی و بر چه اساسی گفتگو می‌کند را خود تعیین می‌کند. او همچنین به خروج آمریکا از برجام، نقض تعهدات اروپایی‌ها و حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای اشاره کرد.
نماینده سوریه در سازمان ملل خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شد
جمعه 1404/05/31 ساعت 10:36
نماینده سوریه در سازمان ملل خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شد
سفیر سوریه در سازمان ملل متحد با انتقاد از ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک کشورش، خواستار پایان فوری این حملات شد.
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
جمعه 1404/05/31 ساعت 09:43
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
منابع بلندپایه در سوریه فاش کردند که دولت موقت سوریه و رژیم صهیونیستی قرار است با میانجیگری ایالات متحده، در تاریخ 25 سپتامبر (3 مهرماه)، توافقنامه‌ای امنیتی را امضا کنند.
معاون دبیرکل سازمان ملل : 16 میلیون نفر در سوریه نیازمند کمک هستند
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 20:45
معاون دبیرکل سازمان ملل : 16 میلیون نفر در سوریه نیازمند کمک هستند
معاون دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت تأکید کرد: بحران انسانی سوریه همچنان ادامه دارد و 16 میلیون نفر نیازمند کمک‌های فوری هستند؛ اما تنها 14 درصد از درخواست کمک بشردوستانه سال 2025 تأمین شده است.
نظرات

آخرین اخبار
آب‌شیرین‌کن بونجی بزودی احیا می شود
سناتور آمریکایی: شروع جنگ با ایران بدون برنامه بود
موج گرما و گردوخاک در سیستان و بلوچستان به اوج رسید
حزب‌الله: رئیس‌جمهور لبنان به‌دنبال جلب رضایت آمریکاست
رایزنی روبیو با رئیس جمهور لبنان درباره توافق چارچوب
گرم‌ترین نقطه خوزستان با 51.8 درجه کدام شهر بود ؟
درخشش جودوکاران جوان ایران در امان؛ نقره و برنز برای تاتامی‌نشینان
پرواز هفتگی تبریز–باکو–مشهد از سر گرفته شد
فرودگاه رامون از سوخت‌رسان های آمریکا تخلیه شد
آخرین پرده جام جهانی 2026؛ جام قهرمانی به مسی می‌رسد یا نسل طلایی اسپانیا؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا: ترامپ همچنان به‌دنبال توافق با ایران است!
میلاد محمدی به لیگ بلاروس پیوست
هواشناسی: موج گرما و وزش باد شدید در راه است
سردار قاآنی: جبهه مقاومت بر پیمان خود پایبند است
سقوط دیپلماسی در دولت ترامپ
وزیر راه: شریان‌های تجاری هرمزگان فوری بازسازی می شوند
عضو دفتر سیاسی انصارالله: آمریکا بزرگ‌ترین بازنده جنگ با یمن خواهد بود
وزیر نیرو : ارائه خدمات حیاتی در شرایط جنگی، اولویت ماست
به صدا در آمدن آژیرهای قرمز در اسرائیل در پی احتمال سقوط موشکها
بیانیه پایانی اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری شانگهای امضا شد
نقره قهرمانی آسیا به شناگران ایرانی رسید
وعده قلعه‌نویی برای جام ملت‌ها/مسئولیت نتایج جام جهانی را می‌پذیرم
تمام محورهای آسیب‌دیده هرمزگان بازگشایی شد
تلاش تل‌آویو برای ترمیم تصویر مخدوش خود در آمریکا
تکذیب گزارش آمریکا مبنی بر تخلیه فرودگاه و بندر عقبه از سوی اردن
ترامپ خواستار اضافه شدن ایران به تحریم‌های روسیه شد
انهدام کنترل شده بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات تهران فردا انجام می‌شود
پیش‌فروش بلیت قطارهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
یاوه گویی بن گویر علیه ایران
نورنما | صحنه هایی از سیل مرگبار و ناگهانی در ویتنام
هشدار قوه قضاییه؛ حبس و جریمه در انتظار ناقضان امنیت ملی+ جزئیات
ترامپ پست‌هایش را هم پولی می‌کند!
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و دو
سقف قیمت بلیت پرواز اربعین اعلام شد
8 نقطه ممنوعه برای نگهداری موبایل
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران/ حمله موشکی دشمن به آبادان/انهدام پهپاد از سوی ارتش
زمان برگزاری صد و پنجاه و یکمین حراج شمش طلا اعلام شد+ شرایط
شب سخت اوکراین؛ شلیک بیش از 40 موشک و 120 پهپاد به کی‌یف
ایران 1 - 3 ترکیه / تیم ملی والیبال لیگ ملت‌ها را با باخت تمام کرد
قائم‌پناه: حمله به زیرساخت ها روایت آمریکایی است که از حقوق بشردوستانه دم می زند
پهپاد ساقط‌شده در اطراف عین‌خوش دهلران شناسایی شد
چگونه سیاست‌های آمریکا نفوذ چین در خلیج فارس را افزایش داد؟
اهدای اعضای نوجوان 13 ساله تبریزی؛ چند بیمار به زندگی بازگشتند
بازداشت مربی استقلال در فرودگاه؛ ماجرای 80 هزار دلار چه بود؟
دبیرکل اتحادیه عرب: تنها راه‌حل، بازگشت به مذاکره است
چالش‌های آمریکا در رویارویی دوباره با ایران
آخرین وضعیت جاده‌های هرمزگان از زبان وزیر راه؛ هیچ انسداد کاملی نداریم
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای
دستور مهم رئیس‌جمهور در وزارت نفت؛جمع‌آوری گازهای فلر با سرعت بیشتری انجام شود
آخرین وضعیت تنگه هرمز؛ هیچ مجوزی برای تردد صادر نمی‌شود