×
سیاسی
شناسه خبر : 240769
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 23:25
ایروانی: تحریم‌های غیرقانونی و حملات اسرائیل بحران انسانی سوریه را تشدید کرده است+فیلم

ایروانی: تحریم‌های غیرقانونی و حملات اسرائیل بحران انسانی سوریه را تشدید کرده است+فیلم

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، با تأکید بر شکنندگی وضعیت در سویدا و ادامه درگیری‌ها در سوریه، خواستار توجه شورای امنیت به اقدامات بی‌ثبات‌کننده رژیم اسرائیل و پایان تحریم‌های غیرقانونی علیه مردم سوریه شد.

نورنیوز - گروه سیاسی: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است، گفت: وضعیت در سویدا همچنان شکننده است و اگرچه آتش بس، آرامش موقت را بازگردانده است اما درگیری ها همچنان ادامه دارد و  شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت کند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیروهای دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیرهای معنادار برای گفت‌وگو ایجاد گردد.»

متن کامل سخنان امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاسگزارم، آقای رئیس.

از آنجا که این نخستین سخنرانی من در ماه جاری است، اجازه می‌خواهم مراتب تبریک خود را به جنابعالی به مناسبت برعهده گرفتن ریاست شورای امنیت توسط پاناما در این ماه ابراز نمایم. اطمینان داریم که تحت هدایت شما، شورا مسیر موفقیت‌آمیزی را در پیش خواهد داشت. همچنین مایلم از پاکستان به‌خاطر مدیریت مؤثر و مشارکت‌های ارزشمندش طی ریاست خود در ماه ژوئیه قدردانی نمایم. از آقای پدرسن، فرستاده ویژه، و آقای فلچر، معاون دبیرکل، به‌خاطر گزارش‌های جامع و روشنگرشان سپاسگزاری می‌کنیم.

در خصوص وضعیت سوریه، مایلم نکات زیر را بیان نمایم:

نخست، وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است. ما از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، نهادهای ملل متحد و شرکای بشردوستانه به‌خاطر ارائه کمک‌های نجات‌بخش در شرایط دشوار قدردانی می‌کنیم. بار دیگر بر درخواست شورای امنیت برای دسترسی کامل، ایمن، سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمامی جوامع آسیب‌دیده، در انطباق دقیق با اصول انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال تأکید می‌نماییم. در این چارچوب، از لغو تمامی اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی تحمیل‌شده بر مردم سوریه استقبال می‌کنیم. این اقدامات غیرقانونی بحران انسانی را تعمیق می‌بخشد، بازسازی را مسدود می‌سازد و روند بهبود اقتصادی را مختل می‌کند. رفع آنها برای امکان‌بخشی به بازگشت ایمن و با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی ضروری است. تحریم‌ها هرگز نباید به‌عنوان ابزار اجبار سیاسی یا مداخله در امور داخلی سوریه مورد استفاده قرار گیرند.

دوم، گزارش اخیر تیم نظارتی کمیته تحریم ۱۲۶۷ را که بر تهدید مداوم و جدی تروریسم در سوریه تأکید دارد، مورد توجه قرار می‌دهیم. داعش، القاعده و جنگجویان تروریست خارجی همچنان به بی‌ثبات‌سازی سوریه و منطقه وسیع‌تر ادامه می‌دهند و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌طور جدی تضعیف می‌کنند. ما به‌شدت از گزارش‌های موثق مبنی بر انتقال برخی عناصر تروریستی و جنگجویان تروریست خارجی از سوریه به افغانستان نگرانیم؛ امری که تهدیدی مستقیم علیه همسایگان افغانستان و ثبات منطقه‌ای محسوب می‌شود. تأکید داریم که تمامی کشورها باید در مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن به‌طور کامل با حقوق بین‌الملل انطباق داشته باشند.

سوم، وضعیت در سویدا همچنان شکننده است. بر اساس گزارش، اگرچه آتش‌بس آرامش موقت را بازگردانده است، اما درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و خطر تجدید خشونت بدون ترتیبات پایدار همچنان بالاست. پیامدهای انسانی، از جمله آوارگی نزدیک به ۲۰۰ هزار غیرنظامی و محدودیت دسترسی، به‌شدت نگران‌کننده است. ضمن اشاره به بیانیه ریاست شورا مورخ ۱۰ اوت که این جنایات را محکوم کرد و خواستار حمایت از تمامی سوری‌ها شد، از محکومیت و تعهد مقامات موقت سوریه برای تحقیق استقبال می‌کنیم. اما تأکید داریم که پاسخگویی از جمله در خصوص جنایات ارتکاب‌یافته علیه جوامع علوی در لاذقیه و طرطوس باید سریع، معتبر، شفاف و بی‌طرفانه باشد. از مقامات می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که تمامی مرتکبان به دست عدالت سپرده شوند.

چهارم، ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیروهای دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیرهای معنادار برای گفت‌وگو ایجاد گردد.

پنجم، شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت ورزد. حملات مکرر تجاوزکارانه اسرائیل موجب تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده است. هرگونه تلاش برای تضعیف حاکمیت سوریه، تغییر ترکیب جمعیتی آن و تجزیه سرزمین‌های آن را قاطعانه رد می‌کنیم. تأسف‌آور است که بیانیه اخیر ریاستی شورای امنیت به این نقض‌ها نپرداخت. اشغال غیرقانونی مستمر بلندی‌های جولان سوریه توسط اسرائیل، که در نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های شورا و توافق جداسازی ۱۹۷۴ قرار دارد، باید بدون تأخیر پایان یابد.

در نهایت، بار دیگر تاکید می‌کنیم که تنها مسیر پایدار برای آینده سوریه، فرایند سیاسی تحت رهبری و مالکیت سوریه است که در انطباق با اصول اساسی قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، توسط سازمان ملل تسهیل گردد. چنین فرایندی باید حقوق و آرمان‌های مشروع تمامی سوری‌ها را پاس دارد و در عین حال حاکمیت، استقلال، وحدت و نهادهای ملی سوریه را حفظ نماید. در این چارچوب، ضمن اشاره به آمادگی‌های جاری جهت برگزاری انتخابات غیرمستقیم پارلمان موقت، تأکید داریم که این تلاش‌ها باید بخشی از یک فرایند سیاسی گسترده‌تر و واقعاً فراگیر باشد که نمایندگی و مشروعیت را تضمین نماید.

سپاسگزارم.


اخبار مرتبط
درب دیپلماسی باز است، اما ایران قواعد بازی را تعیین می‌کند
جمعه 1404/06/28 ساعت 20:31
نماینده ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
درب دیپلماسی باز است، اما ایران قواعد بازی را تعیین می‌کند
نماینده ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل پس از رای‌گیری درباره تمدید تحریم‌ها، تأکید کرد که درب دیپلماسی بسته نیست، اما ایران با چه کسی و بر چه اساسی گفتگو می‌کند را خود تعیین می‌کند. او همچنین به خروج آمریکا از برجام، نقض تعهدات اروپایی‌ها و حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای اشاره کرد.
نماینده سوریه در سازمان ملل خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شد
جمعه 1404/05/31 ساعت 10:36
نماینده سوریه در سازمان ملل خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شد
سفیر سوریه در سازمان ملل متحد با انتقاد از ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک کشورش، خواستار پایان فوری این حملات شد.
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
جمعه 1404/05/31 ساعت 09:43
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
منابع بلندپایه در سوریه فاش کردند که دولت موقت سوریه و رژیم صهیونیستی قرار است با میانجیگری ایالات متحده، در تاریخ 25 سپتامبر (3 مهرماه)، توافقنامه‌ای امنیتی را امضا کنند.
معاون دبیرکل سازمان ملل : 16 میلیون نفر در سوریه نیازمند کمک هستند
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 20:45
معاون دبیرکل سازمان ملل : 16 میلیون نفر در سوریه نیازمند کمک هستند
معاون دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت تأکید کرد: بحران انسانی سوریه همچنان ادامه دارد و 16 میلیون نفر نیازمند کمک‌های فوری هستند؛ اما تنها 14 درصد از درخواست کمک بشردوستانه سال 2025 تأمین شده است.
نظرات

آخرین اخبار
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است