×
بین الملل
شناسه خبر : 240712
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 16:11
معنای خروج نیروهای آمریکا از عین الاسد چیست؟

معنای خروج نیروهای آمریکا از عین الاسد چیست؟

انتقال نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های کلیدی در غرب و مرکز عراق به اربیل، فراتر از یک جابه‌جایی ساده نظامی است؛ این اقدام می‌تواند مقدمه‌ای برای اجرای سناریوهای نگران‌کننده‌ای مانند بازسازی ناامنی، احیای گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلبی در عراق باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: انتشار خبر خروج نیروهای آمریکایی از عراق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه‌ای داشت و با توجه به فضای پرتنش حاکم بر منطقه، تفسیرها و تحلیل‌های متفاوتی درباره این اقدام ارائه شد.

محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، دو روز پیش اعلام کرده بود که «مدت زمان توافق آمریکا و عراق به اتمام رسیده» و بر اساس تفاهم امنیتی میان بغداد و واشنگتن، نیروهای رزمی آمریکایی در اوایل سپتامبر پایگاه عین‌الاسد و فرودگاه بغداد را ترک خواهند کرد.

طبق گزارش رسانه‌ها، این نیروها قرار است به پایگاه الحریر در اربیل منتقل شوند و دیگر در بغداد حضور نخواهند داشت. همچنین فعالیت مدرسان نظامی در عراق همچنان ادامه خواهد یافت، اما این فعالیت‌ها به نیروهای ائتلاف بین‌المللی مرتبط نخواهد بود.

در همین حال، برخی منابع با اشاره به تحرکات اخیر نظامی آمریکا در منطقه، این جابه‌جایی را در ادامه همان تحرکاتی دانستند که در روزهای منتهی به تجاوز رژیم صهیونیستی در ۲۳ خرداد نیز مشاهده شده بود، و آن را در چارچوبی مشابه تحلیل کردند.

حلیل‌ها از تحرکات اخیر نظامی آمریکا در عراق، ابعاد مختلفی را شامل می‌شود. در حالی که برخی رسانه‌های همسو با رژیم صهیونیستی این تحرکات را در راستای تحولات منطقه‌ای اخیر تفسیر می‌کنند، به نظر می‌رسد چنین ارزیابی‌هایی بیش از هر چیز «جنگ روانی» این رسانه‌ها برای بالا نگه داشتن سطح تنش و ایجاد ناامنی روانی در افکار عمومی ایرانیان باشد.

در عین حال، تحلیل دیگری نیز مطرح است که بر اساس آن، هدف واشنگتن از عقب‌نشینی تاکتیکی از بغداد به اربیل، تحت فشار قرار دادن دولت محمد شیاع السودانی برای اعمال محدودیت‌های بیشتر بر نیروهای الحشد الشعبی است.

اکنون آمریکا مدعی است که دیگر بهانه‌ای برای ادامه فعالیت گروه‌های مقاومت در عراق وجود ندارد. به‌زعم واشنگتن، «با خروج نیروهای آمریکایی، توجیهی برای استمرار فعالیت الحشد الشعبی باقی نمی‌ماند». اما این ادعا در واقع نوعی «فریبکاری» است؛ چراکه ایالات متحده از عراق خارج نشده، بلکه تنها محل استقرار نیروهایش را از بغداد به اربیل منتقل کرده و این به‌وضوح به معنای تداوم حضور و فعالیت نظامی آمریکا در خاک عراق است.

در چنین فضایی، بسیاری از ناظران تحرکات نظامی آمریکا در دو روز گذشته را به یاد خروج نظامیان این کشور از عراق به کویت در اواخر سال ۲۰۱۰ می‌اندازد. حرکتی که مدت کوتاهی پس از آن، با آغاز موج اعتراضات در جهان عرب از تونس تا مصر، لیبی و سایر کشورها همراه شد.

همزمان با آن دوره، برخی مناطق استان‌های الانبار و نینوا در عراق نیز شاهد اعتراضاتی از سوی برخی عشایر بود؛ اعتراضاتی که بعدها به تحولات سوریه متصل شد و به بستری برای ظهور داعش در عراق تبدیل گردید.

این روزها نیز در فضای سیاسی و امنیتی عراق، نگرانی‌های جدی در مورد نیات آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال این تحرکات نظامی وجود دارد. انتقال شتاب‌زده نیروهای آمریکایی از پایگاه عین‌الاسد، از نگاه برخی تحلیلگران، می‌تواند نشانه‌ای از برنامه‌ریزی برای بحران‌آفرینی در آینده عراق باشد؛ چه در قالب جنگ داخلی، چه با فعال‌سازی گروه‌های تکفیری یا حتی دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی.

از جمله سناریوهای مطرح، احتمال راه‌اندازی جنگ فرقه‌ای میان شیعه و سنی است که با بازیگری گروه‌های افراطی تکفیری، ممکن است تلاش‌هایی برای تسلط بر بغداد صورت گیرد. همچنین برخی تحلیل‌ها، تحرکات اخیر را در چارچوب ایجاد تنش میان اعراب و کردها در عراق ارزیابی می‌کنند؛ جایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی از شکل‌گیری جنگ داخلی و سناریوی تجزیه عراق استقبال می‌کنند.

در همین چهارچوب محمد الحمد، نویسنده و روزنامه‌نگار در این رابطه گفت: ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده آمریکا، از سال 2003 از سازمان‌های تروریستی حمایت مالی کرده و تا به امروز، آنها را در سراسر منطقه حمایت و مهار می‌کند. هدف اصلی و بزرگترین دغدغه آن، دستیابی به پروژه اسرائیل بزرگ در منطقه است که اکنون با عناوین مختلف از آن یاد می‌کنند: خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدید.

این کارشناس عراقی با اشاره به اینکه آنچه در سوریه با ورود سازمان‌های تروریستی اتفاق افتاد، به وضوح نشان می‌دهد که این سازمان‌ها تحت فرمان آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، افزود: این سازمان‌ها را مهار می‌کنند تا از بین نروند. بنابراین، این یک کارت برای استفاده در هر زمان و هر مکان است. در عین حال، این گروه به دنبال تثبیت جایگاه خود در کشور عراق و سراسر منطقه است.

فارغ از این ارزیابی ها، آنچه برای همه روشن است، نیات شوم و برنامه های خبیثانه آمریکا در عراق است و آنها علاقه ندارند این منطقه روی آرامش را به خود ببیند.


اخبار مرتبط
هشدار آمریکا؛ پایان اشغال یا آغاز سناریوی جدید؟
جمعه 1404/06/07 ساعت 09:12
نورنیوز بررسی می کند؛
هشدار آمریکا؛ پایان اشغال یا آغاز سناریوی جدید؟
هشدار تازه آمریکا درباره تهدید داعش همزمان با خروج از پایگاه‌های عین‌الاسد و ویکتوریا، بیش از آنکه امنیتی باشد، ابزاری سیاسی برای بازتعریف حضور نظامی با عنوان شراکت امنیتی است. افکار عمومی و نخبگان عراق این رویکرد را تهدیدی علیه حاکمیت ملی و استقلال کشور می‌دانند.
آمریکا آماده تخلیه دو پایگاه نظامی‌اش در عراق شد
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 18:25
آمریکا آماده تخلیه دو پایگاه نظامی‌اش در عراق شد
در سال 1398، پارلمان عراق با تصویب قانونی رسمی خواستار خروج تمامی نیروهای نظامی خارجی از خاک کشور شد و دولت را موظف به پایان دادن به حضور این نیروها و لغو توافقات با ائتلاف بین‌المللی کرد.
انفجار در «عین الاسد»؛ محل استقرار اشغالگران آمریکا
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 04:43
انفجار در «عین الاسد»؛ محل استقرار اشغالگران آمریکا
بامداد امروز، برخی منابع عراقی از وقوع انفجارهایی در پایگاه «عین الاسد» خبر دادند که محل استقرار اشغالگران آمریکایی است. این انفجارها در شرایطی روی می‌دهد که تنش‌ها در منطقه به اوج خود رسیده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ان‌بی‌سی نیوز: آمریکا نیرو و افسر اطلاعاتی به مکزیک اعزام می کند
پایان باتری و آغاز ایمپلنت‌های بی‌سیم در جراحی پزشکی
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
هوش مصنوعی هرچه باهوش‌تر، خودخواه‌تر
کشف شبه‌ذره‌ ضد الکتریسیته
آمریکا: توطئه بزرگ تروریستی مرتبط با داعش در میشیگان خنثی شد
با وجود ناراحتی، روانخواه استعفا نداده است؛ ملاقات سرنوشت‌ساز سرمربی تیم امید با تاج
درخواست انگلیس برای گشایش همه گذرگاه‌های غزه
ساعت مدارس و ادارات 6 شهرستان خوزستان به‌دلیل آلودگی هوا تغییر کرد
بیرانوند بازیکن برتر دیدار تراکتور-الشرطه شد
تعطیلی مدارس برخی شهرهای هرمزگان فردا سه‌شنبه
انجام دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
تاکید گوترش در دیدار با نخست وزیر قطر، بر تشکیل کشور فلسطین
زاخارووا: ایتالیا به‌طور کامل فرو می‌پاشد
مسکو و پکن؛ از تقویت همکاری راهبردی تا کاهش سهم دلار در مبادلات دوجانبه
غفوری: برای حضور در استقلال هزاران بار شکرگزارم
جزئیات تمهیدات ترافیکی پلیس همزمان با راهپیمایی 13 آبان+فیلم
«داریوش ارجمند» خادم افتخاری مسجد جمکران شد
حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شمال دارفور کشته و زخمی برجای گذاشت
السودانی: گروه‌های مسلح فقط با خروج آمریکا خلع سلاح می‌شوند
ترامپ: ارسال موشک‌های تاماهاک به اوکراین فعلا منتفی است
سوئیس: شرایط لازم برای به ‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هنوز فراهم نشده است
ائتلاف احزاب لبنان: قانون اعدام اسرای فلسطینی هرگز مقاومت را متوقف نخواهد کرد
رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی منصوب شد
رونالدو: مسی بهتر از من نیست
فیدان: فلسطینی‌ها باید به دست خودشان اداره شوند
مواد مخدر؛ بهانه آمریکا برای «ماموریت نظامی جدید» در مکزیک
تراکتور 1-0 الشرطه ؛گام بلند تراکتور برای صعود به مرحله حذفی+ جدول لیگ نخبگان
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
شهادت یک نفر در حمله پهپادی جدید اسرائیلی به جنوب لبنان
ساخت «پایتخت 8» قطعی است
X
آگهی تبلیغاتی