×
اقتصادی
شناسه خبر : 240706
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 15:45
تنش‌های تازه میان مایکروسافت و چین در سایه‌ حملات سایبری

تنش‌های تازه میان مایکروسافت و چین در سایه‌ حملات سایبری

مایکروسافت محدودیت‌های جدیدی برای شرکت‌های چینی در استفاده از برنامه‌های امنیتی‌اش اعمال کرده است؛ اقدامی که در پی یک حمله سایبری جنجالی و نگرانی‌های امنیتی صورت گرفته است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: شرکت مایکروسافت اعلام کرد که دسترسی برخی شرکت‌های چینی به سیستم هشدار زودهنگام خود در زمینه آسیب‌پذیری‌های سایبری را محدود کرده است. این سیستم برای شناسایی سریع نقاط ضعف امنیتی طراحی شده است. این تصمیم پس از مطرح شدن گمانه‌زنی‌ها درباره دخالت دولت چین در یک حمله سایبری گسترده به نرم‌افزار «شِیرپوینت» اتخاذ شد؛ نرم‌افزاری که به‌طور گسترده برای مدیریت اسناد و همکاری‌های سازمانی استفاده می‌شود.

محدودیت‌ها پس از حملات گسترده‌ای که ماه گذشته رخ داد و به گفته مایکروسافت و برخی کارشناسان، منشأ آن چین بوده است، اعمال گردید. کارشناسان امنیت سایبری معتقدند که احتمالاً اطلاعات مربوط به این آسیب‌پذیری‌ها از داخل «برنامه حفاظت‌های فعال مایکروسافت» (Microsoft Active Protections Program – MAPP) درز کرده است. این برنامه به شرکت‌های امنیتی در سراسر جهان، از جمله شرکت‌های چینی، کمک می‌کند تا قبل از انتشار عمومی اطلاعات، از تهدیدهای جدید مطلع شده و سیستم‌های خود را ایمن کنند.

در بیانیه‌ای، مایکروسافت اعلام کرد که برخی شرکت‌های چینی دیگر به «کُد اثبات مفهوم» (Proof of Concept Code – PoC) دسترسی نخواهند داشت. این کدها نمونه‌های شبیه‌سازی‌شده‌ای از بدافزارها هستند که به کارشناسان امنیت کمک می‌کنند تا سریع‌تر نقاط ضعف سیستم را شناسایی و برطرف کنند. مایکروسافت خاطرنشان کرد که این کدها در صورت افتادن به دست هکرها، می‌تواند به ابزاری برای حمله واقعی تبدیل شود. این شرکت تأکید کرد: «همیشه خطر سوءاستفاده وجود دارد و به همین دلیل مرتب فعالیت اعضای برنامه MAPP را بررسی می‌کنیم و اگر شرکتی قوانین را نقض کند، مانند شرکت‌هایی که در حملات سایبری دخیل باشند، دسترسی آنها را تعلیق یا قطع خواهیم کرد.»

مایکروسافت از افشای نام شرکت‌های چینی مشمول این محدودیت‌ها خودداری کرده و جزئیات بیشتری درباره روند تحقیق در خصوص این حملات ارائه نکرده است. از سوی دیگر، دولت چین هرگونه دخالت در حملات به سرورهای شِیرپوینت را رد کرده است. با این حال، برخی کارشناسان امنیتی معتقدند که با توجه به زمان‌بندی اطلاع‌رسانی مایکروسافت و آغاز حملات، احتمالاً یکی از اعضای برنامه MAPP اطلاعات محرمانه را به‌طور غیرقانونی در اختیار هکرها قرار داده است.


اخبار مرتبط
تضعیف آمریکا و متحدانش با حملات سایبری چین
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 16:24
واشنگتن‌تایمز خبر داد:
تضعیف آمریکا و متحدانش با حملات سایبری چین
به گزارش واشنگتن‌تایمز، یک مطالعه مهم که توسط شرکت «بوز آلن همیلتون» (Booz Allen Hamilton) انجام شده است، نشان می‌دهد که حملات سایبری تهاجمی و دارای فناوری پیشرفته چین و همچنین جاسوسی الکترونیکی و عملیات اطلاعاتی پکن، سلاح‌های راهبردی هستند که ایالات متحده را هدف قرار می‌دهند.
مایکروسافت: هکرهای چینی به آژانس هسته‌ای آمریکا نفوذ کردند
چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 11:45
مایکروسافت: هکرهای چینی به آژانس هسته‌ای آمریکا نفوذ کردند
اداره ملی امنیت هسته‌ای آمریکا هدف نفوذ سایبری قرار گرفت؛ مایکروسافت هکرهای وابسته به دولت چین را عامل حمله معرفی کرد.
محصولات مایکروسافت در معرض 6 نوع آسیب‌پذیری سایبری هستند
دوشنبه 1403/07/23 ساعت 18:04
هشدار مرکز افتا به کاربران؛
محصولات مایکروسافت در معرض 6 نوع آسیب‌پذیری سایبری هستند
مایکروسافت به تازگی به‌روزرسانی‌ جدید نرم‌افزارهای خود را ارائه داده است ولی به نظر می‌رسد محصولات این شرکت هنور در خطر آسیب‌پذیری در برابر حمله‌های سایبری هستند.
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود