×
اجتماعی
شناسه خبر : 240607
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 03:00

چرا قلب مردان نسبت به زنان زودتر از کار می افتد؟

بیماری‌های قلبی در مردان به مراتب بیشتر از زنان دیده می‌شود و آن‌ها را در سنین پایین‌تر در معرض خطر سکته قرار می‌دهد؛ متخصصان هشدار می‌دهند که سبک زندگی و استرس از عوامل اصلی این تفاوت است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رضا روان پارسا، متخصص قلب و عروق گفت: بیماری‌های قلب و عروق همچنان در صدر علل مرگ‌ومیر در جهان قرار دارند و در کشور ما نیز بیش از ۴۰ درصد مرگ‌ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم به این بیماری‌ها نسبت داده می‌شود.

وی افزود: نکته‌ای که در آمارها به چشم می‌خورد، تفاوت قابل توجه میان میزان ابتلاء به بیماری‌های قلبی در زنان و مردان است؛ به طوری که مردان در سنین پایین‌تر و با شیوع بیشتری به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند.

روان پارسا ادامه داد: به عنوان نمونه، گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی نشان داده‌اند که احتمال بروز سکته قلبی در مردان میانسال حدود ۲ تا ۳ برابر بیشتر از زنان است. در ایران نیز بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، میانگین سنی بروز سکته قلبی در مردان حدود ۵۵ سال و در زنان نزدیک به ۶۵ سال است. این فاصله ۱۰ ساله خود به خوبی گویای نقش جنسیت در شروع بیماری‌های قلبی است.

این متخصص قلب و عروق تأکید کرد: علت این تفاوت تنها به یک عامل محدود نمی‌شود بلکه ترکیبی از فاکتورهای ژنتیکی، هورمونی، رفتاری و سبک زندگی در آن دخیل هستند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل، نقش هورمون‌های جنسی است. هورمون استروژن که تا قبل از یائسگی در بدن زنان به میزان قابل توجهی ترشح می‌شود، تأثیر محافظتی بر دیواره رگ‌ها داشته و مانع از رسوب چربی و تنگ شدن شریان‌ها می‌شود. این پوشش طبیعی باعث می‌شود زنان در سال‌های میانسالی کمتر در معرض سکته یا انسداد عروق کرونر باشند، اگر چه این نقش محافظتی یک عامل صد درصدی نبوده اما احتمال بیماری را کاهش می‌دهد. در مقابل، مردان چنین سپری در اختیار ندارند و به همین دلیل بیماری‌های قلبی در آنها زودتر بروز می‌کند.

روان پارسا گفت: از سوی دیگر، الگوهای رفتاری و سبک زندگی مردان نیز نقش مهمی را در این تفاوت ایفا می‌کند. استعمال دخانیات (سیگار و قلیان) در میان مردان بسیار شایع‌تر است و می‌دانیم که هر نخ سیگار هم ریسک سکته قلبی را به طور محسوسی افزایش می‌دهد. همچنین بسیاری از مشاغل و نقش‌های اجتماعی که مردان بر عهده دارند با استرس‌های حاد و مزمن همراه است و استرس مداوم به طور مستقیم و غیرمستقیم به سیستم قلبی عروقی آسیب می‌زند.

وی افزود: برخی عادات دیگر مانند مصرف الکل، کم‌تحرکی و اضافه وزن نیز در مردان به صورت شایع‌تری گزارش شده است.

این فوق تخصص آنژیوپلاستی اظهار داشت: موضوع دیگری که به افزایش شیوع بیماری قلبی در مردان دامن می‌زند، بی‌توجهی بیشتر به علائم و چکاپ‌های دوره‌ای است. بسیاری از مردان اولین بار زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که دچار حمله قلبی یا درد قفسه سینه شدید شده‌اند، در حالی که اگر غربالگری فشارخون، قندخون و چربی‌های خون به موقع انجام شود و علائم خفیف نیز بدون توجه رها نشوند، می‌توان جلوی بسیاری از این حوادث را گرفت.

روان پارسا ادامه داد: در کنار این موضوع، شیوع بالاتر فشارخون بالا و دیابت نوع دو در مردان ایرانی نسبت به گذشته، زنگ خطر جدی برای افزایش بار بیماری‌های قلبی در سال‌های آینده را به صدا در آورده است.

وی افزود: بنابراین، آنچه از مجموعه این شواهد برمی‌آید، این است که بخش قابل توجهی از تفاوت میان مردان و زنان در ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی قابل اصلاح و پیشگیری است. تغییر سبک زندگی، کاهش مصرف دخانیات، کنترل وزن، ورزش منظم و مراجعه به پزشک برای انجام معاینات دوره‌ای و غربالگری‌های لازم می‌تواند به طور چشمگیری خطر بروز بیماری‌های قلبی را در مردان کاهش دهد.

روان پارسا در پایان تأکید کرد: این پیام مهمی است که باید به جامعه منتقل شود؛ بیماری قلبی صرفاً یک مشکل مربوط به دوران پیری نیست و می‌تواند حتی در دهه‌های پایین زندگی هم رخ دهد. مردان اگر بخواهند فاصله آماری موجود با زنان را کاهش دهند، باید از امروز مراقبت از قلبشان را جدی‌تر بگیرند.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
هنرمند ایرانی با مدال فرانسوی به پاس ثبت تاریخ قاجار تقدیر شد
نام امیر تتلو در فهرست مشمولان عفو رهبری نیست
قطر در اعتراض به حمله رژیم صهیونیستی به سازمان ملل نامه نوشت
اتحادیه اروپا: توافق ایران و آژانس فوری اجرا شود
فقط صحن علنی مجلس تعطیل است
انتشار آخرین آمار شهدا و مجروحان حمله رژیم اسرائیل به غزه
راه‌اندازی سامانه ملی حمایت؛ بستری امن برای گزارش‌دهی فساد
طوفان و افت دما در راه تهران
کشته شدن 656 نفر در تصادفات فقط در 17 روز ابتدایی شهریور
خط دفاع استقلال دچار شوک شد؛ دو غایب بزرگ در مقابل استقلال خوزستان
ادامه موج محکومیت جهانی؛ اروپا تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر را محکوم کرد
نجات در آخرین لحظه؛ دو کوهنورد زن در دماوند پیدا شدند
سایپا از واگذاری عقب نشینی کرد
اعتراضات فرانسه بار دیگر شعله‌ور شد/ 200 بازداشتی/ سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون
برنامه مرحله مقدماتی والیبال قهرمانی جهان/ روز بازی سرنوشت‌ساز ایران مشخص شد
وجود خلاء قانونی برای صدور گواهینامه موتور برای زنان
هشدار صریح امیر دوحه به رژیم اسرائیل؛ پاسخ لازم به این تجاوز آشکار داده می شود
واکنش نماینده کنگره آمریکا: اسرائیل باید پاسخگو اقدام های خود باشد
تراکتور جانشین بیرانوند را از اروپا آورد!
عراقچی: توافق ایران و آژانس منطبق بر قانون مجلس است/پذیرش نگرانی‌های امنیتی مشروع تهران
ازبکستان تجاوزگری رژیم صهیونستی به قطر را محکوم کرد
سیدحسن خمینی: هشدار 50 سال پیش امام خمینی تعبیر شد
نماینده روسیه در سازمان ملل: موضوع هسته‌ای ایران از مسیر دیپلماسی حل می‌شود
تمجید AFC از جوانان ایران
هشدار اردن به رژیم صهیونیستی؛ دیگر نمی‌توان سکوت کرد
تمدید ثبت‌نام در آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی
برگزاری دهمین دور گفت‌وگوهای حقوق بشری ایران و فدراسیون روسیه
قیمت خودرو امروز 19 شهریور 1404 + جدول
ورزشگاه میزبان استقلال و تراکتور در آسیا مشخص شد
تحولی بزرگ در ارتباطات؛ برای اولین بار دستگاه تله پاتی ساخته شد
آغاز بازی درخشان مهاجم تازه وارد استقلال با هت‌تریک
حمله به جنگلبانان تالشی؛ مجرمان تحت پیگرد قرار گرفتند
یارانه نقدی برخی خانوارها برگشت
قالیباف: راه مقابله با رژیم صهیونی، اقدام هماهنگ و متحد جهان اسلام است
غیرحضوری شدن مدارس در مهرماه تکذیب شد
برگزاری مراسم گرامیداشت عید بزرگ ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام صادق(ع) در حسینیه امام خمینی
گروسی:در سند قاهره چارچوب اجرای بازرسی‌ها درباره تأسیسات هسته‌ای ایران مشخص شده است
استقبال چین از توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی
محکومیت شدید کشورهای آسیا و اقیانوسیه به جنایت رژیم صهیونیستی در قطر
افشاگری درباره نقش تل‌آویو در اقدامات خصمانه استرالیا علیه ایران
کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
پشتیبانی هوایی انگلیس از اسرائیل در حمله به قطر
تحریم بی‌سابقه؛ اروپا دروازه‌های خود را به روی دو وزیر نتانیاهو بست
خرید جدید استقلال وارد تهران شد/اولین واکنش الحدادی پس از ورود به ایران
X
آگهی تبلیغاتی