×
بین الملل
شناسه خبر : 240400
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/28 ساعت 15:18
از کودتا تا جنگ ترکیبی؛ راهبرد دشمنی آمریکا

نورنیوز بررسی می‌کند؛

از کودتا تا جنگ ترکیبی؛ راهبرد دشمنی آمریکا

آمریکا در طول هفت دهه اخیر، همواره با نقاب "حمایت از مردم ایران" در عمل سیاستی جز دشمنی و سلطه‌طلبی علیه ملت ایران دنبال نکرده است. از کودتای 28 مرداد 1332 تا جنگ ترکیبی 12 روزه در سال 1404، هدف مشترک واشنگتن چیزی جز تضعیف استقلال ایران و جلوگیری از الگو شدن آن برای دیگر ملت‌ها نبوده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نقطه عطفی در تاریخ روابط ایران و آمریکا است. واشنگتن با همکاری لندن دولت ملی دکتر مصدق را سرنگون و پهلوی را بر تخت نشاند تا روند ملی‌سازی نفت ایران متوقف شود. این اقدام آشکارا نقض حاکمیت ملی و نمونه‌ای از دخالت مستقیم در سرنوشت یک ملت بود. غرب با تحریف تاریخی، کودتا را به مشکلات داخلی نسبت داد، اما حقیقت روشن است: آمریکا و انگلیس استقلال اقتصادی ایران را تهدیدی جدی برای منافع استعماری خود می‌دانستند. تداوم غارت منابع ایران پس از کودتا نشان داد که راهبرد سلطه و مداخله‌گری آمریکا از همان ابتدا ماهیتی پایدار داشته است؛ راهبردی که امروز نیز در اشکال مدرن مانند کودتاهای رنگی و فشارهای ترکیبی ادامه دارد.

بدعهدی‌های آمریکا؛ لبخند دیپلماتیک با دست آهنین

یکی از ویژگی‌های ثابت رفتار آمریکا با ایران، پایبند نبودن به توافقات است. مصدق با امید به حمایت آمریکا در چارچوب موازنه سوم به این کشور اعتماد کرد، اما واشنگتن راه خیانت در پیش گرفت. نمونه‌های متعدد دیگر نیز این واقعیت را تأیید می‌کند: عدم اجرای توافق الجزایر و بلوکه‌سازی دارایی‌های ایران، همراهی با صدام و منافقین پس از قطعنامه ۵۹۸، خروج از برجام و تشدید تحریم‌ها. حتی در بحبوحه مذاکرات نیز حملات نظامی آمریکا علیه ایران تکرار شد. این الگوی تاریخی نشان می‌دهد که لبخندهای واشنگتن همواره دست چدنی در زیر دستکش مخملین پنهان داشته است؛ نتیجه اعتماد به آمریکا چیزی جز سراب نبوده و نیست.

از تحریم‌های ویرانگر تا جنگ ۱۲ روزه

دشمنی آمریکا در قالب‌های گوناگون ادامه یافته است؛ از حمایت از رژیم پهلوی و جنگ تحمیلی تا اعمال تحریم‌های ظالمانه که به‌گفته گزارشگر ویژه سازمان ملل، زنان و کودکان ایرانی را هدف گرفته‌اند. اوج این سیاست خصمانه در جنگ ۱۲ روزه ۱۴۰۴ آشکار شد؛ جنگی ترکیبی که هم‌زمان ابعاد نظامی و روانی را شامل می‌شد. واشنگتن تلاش کرد با بمباران زیرساخت‌های هسته‌ای و تحریک گسل‌های اجتماعی، ایران را به تجزیه و تسلیم وادارد. شباهت این جنگ با کودتای ۲۸ مرداد آشکار است: هدف واحد، یعنی شکستن استقلال و مقاومت ملت ایران. این تجربه بار دیگر اثبات کرد که آمریکا در پی "مذاکره" نیست، بلکه "تسلیم" را مطالبه می‌کند.

درس‌های تاریخ؛ راهبرد مقاومت و همگرایی

مرور رفتار آمریکا از ۱۳۳۲ تا امروز یک نتیجه روشن دارد: واشنگتن دشمنی خود را با ملت ایران پایان نداده است. این دشمنی نه ناشی از حکومت‌ها بلکه برخاسته از استقلال‌خواهی مردم ایران است. آمریکا ملتی که زیر بار سلطه نرود را تهدیدی برای نظم استعماری خود می‌داند. راهبرد مقابله با این دشمنی تاریخی، تکیه بر توان داخلی، انسجام ملی و همگرایی منطقه‌ای است. تجربه نشان داده دل بستن به وعده‌های غرب تنها بازتولید فریبکاری است، در حالی‌که مقاومت فعال و استفاده از ظرفیت‌های بومی می‌تواند معادلات دشمن را ناکام گذارد. امروز بیش از هر زمان دیگر باید از تاریخ درس گرفت و با هوشیاری، در برابر سناریوهای آمریکا ایستاد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
افزایش کلاهبرداری با پیامک و پیام‌های جعلی ابلاغیه قضایی
اژه‌ای: آمریکا و اسرائیل هم مجازات شوند هم خسارت بپردازند
قیمت نقره امروز شنبه 20 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 20 تیر 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 20 تیر 1405+جدول
نورویدئو | وقتی سیاست، زبانش را از دست می دهد
چرا نوجوانان روز به روز از دنیای کتاب دورتر می شوند؟
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 20 تیر 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405 / دلار 4 هزار تومان ریزش کرد
انهدام محموله انفجاری در مرز کردستان
انتقام خون امام شهید را از قاتلین جنایتکار و بی‌آبرو می گیریم
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران