×
اقتصادی
شناسه خبر : 240360
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/28 ساعت 10:58
چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟

چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟

بر اساس آمار رسمی، بیش از 50 تا 60 درصد درآمد ماهانه کارگران در ایران صرف پرداخت اجاره‌بها یا اقساط وام مسکن می‌شود؛ موضوعی که فشار زیادی بر معیشت خانوارهای کارگری وارد کرده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ مسکن همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های خانوارهای کارگری بوده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد ۳۰ درصد هزینه‌های زندگی در کلان‌شهرها مربوط به مسکن است و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمد ماهانه کارگران صرف اجاره‌بهای مسکن یا تأدیه وام‌های مسکن می‌شود.

طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، داشتن مسکن حق هر فرد ایرانی است و دولت‌ها موظفند شرایط تأمین آن را برای اقشار مختلف جامعه به‌ویژه کارگران و روستانشینان فراهم کنند.

در همین راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران را برای امسال در دستور کار دارند و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.

آمارها حاکی از آن است که ۱۰ هزار و ۵۰۰ تعاونی مسکن در کشور وجود دارد که بستر خانه‌دار شدن آحاد جامعه را فراهم کرده‌اند. طی سالهای اخیر به موازات اجرای طرح مسکن ملی، طرح مسکن کارگری و ساخت مسکن در شهرک‌های صنعتی نیز در دستور کار قرار گرفت و در دولت قبل ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال در قالب طرح نهضت ملی مسکن رقم خورد.

چندی قبل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص زمین‌های اطراف شهرک‌های صنعتی برای ساخت مسکن کارگری خبر داد و اعلام کرد که با تدابیر صورت گرفته زمین‌های اطراف شهرک‌های صنعتی و برخی از زمین‌های داخل شهرها به ساخت مسکن کارگران اختصاص می‌یابد تا گام موثری در رفع مشکلات بزرگ جامعه کارگری برداشته شود.

آن زمان احمد میدری - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکن کارگری توسط شرکت خانه‌سازی ظرف مدت ۳ سال خبر داد و اعلام کرد که برنامه ساخت مسکن کارگری به خصوص کارگرانی که در شرکتهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند را به دولت ارائه می‌کند.

با اجرای قانون کار، زمینه تامین مسکن ارزان برای کارگران فراهم می‌شود

بر اساس آمارها حدود ۳۰ درصد هزینه‌های زندگی در کلان‌شهرها مربوط به مسکن است.به گفته کارشناسان با توجه به آنکه مسکن بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینه‌های زندگی خانوارهای کارگری را تشکیل می‌دهد، تامین مسکن کارگران و رفع دغدغه آنها برای خانه‌دار شدن باید با جدیت دنبال شود.

فارغ از موضوع تامین مسکن کارگران، در شرایط فعلی اقتصاد بسیاری از کارگران با هزینه‌های سنگین و سرسام‌آور کرایه‌خانه و اجاره‌بها رو به رو هستند تا آنجا که مبلغ کمک هزینه مسکن نیز به دلیل اندک بودن کمک قابل توجهی به تامین مسکن کارگران نمی‌کند.

محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای عالی کار معتقد است که مسکن بیشترین سهم را در سبد معیشت کارگران داشته و در طول سالهای اخیر سهم آن به شدت افزایش یافته است.

او می‌گوید: طبق آمارهای رسمی ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمد ماهانه کارگران صرف اجاره‌بهای مسکن یا تأدیه وام‌های مسکن می‌شود و مسکن بخش اعظمی از دریافتی کارگران را می‌بلعد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار از این حقیقت تلخ پرده برداشته و می‌گوید: وقتی بیش از نیمی از درآمد خانوار کارگری صرف اجاره مسکن می‌شود، کارگران به ناچار از سایر هزینه‌های ضروری زندگی نظیر هزینه‌های بهداشت و درمان و خورد و خوراک صرفنظر می‌کنند و به دلیل ناتوانی در پرداخت کرایه خانه به حاشیه‌های شهر و مناطق کم برخوردار برای زندگی کوچ می‌کنند.

سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بانک توسعه تعاون منعقد شد که بر اساس آن مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در کنار تسهیلاتی که برای نهضت ملی مسکن درنظر گرفته شده، با هدف حمایت از احداث مسکن کارگران در قالب شرکت‌های تعاونی مسکن اختصاص یابد.

در دولت قبل قرارگاه مسکن کارگری با هدف رفع دغدغه تامین مسکن کارگران تشکیل و دبیرخانه آن موظف شد سناریوهای مختلف را در خصوص ساخت مسکن کارگری بررسی کند.

از نگاه کارشناسان و فعالان کارگری، ساخت مسکن توسط تعاونی‌ها یکی از بهترین راهکارها برای خانه‌دار شدن آحاد جامعه است زیرا در تعاونی‌ها نگاه سودآوری حاکم نیست از این رو احیای تعاونی‌های مسکن کارگری و واگذاری زمین ارزان‌قیمت به این تعاونی‌ها می‌تواند در خانه‌دار شدن کارگران مؤثر باشد.

کارفرمایان نیز مکلفند طبق اصل ۱۴۹ قانون کار در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه‌های سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.

درحال حاضر بخش اعظمی از دریافتی کارگران صرف هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها می‌شود، به همین منظور احیای تعاونی‌های مسکن کارگری و واگذاری زمین ارزان قیمت در خانه‌دار شدن کارگران موثر است زیرا در تعاونی‌ها، مسکن با قیمت تمام شده و کیفیت قابل قبول ساخته و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ در سایه اسناد اپستین؛ دموکرات‌ها در تیررس اتهام‌ها
محکومیت سفر نتانیاهو به سوریه از سوی سازمان ملل
صدای روشن امید با لهجه همایونی
ایران، ترکیه و چین ؛ آغاز همکاری ترانزیتی با برقی‌سازی خط سرخس–چشمه‌ثریا
ماجرای بسته مشکوک در دفتر نتانیاهو چه بود؟
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه29 آبان
برنامه رقابت‌های سیزدهمین روز بازی‌های کشورهای اسلامی + جدول زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 29 آبان+ وضعیت استان ها
ریال 93 ساله شد
تولید آب آشامیدنی با امواج اولتراسونیک
نقش ابزار دیجیتال در زوال عقل زودرس افراد کم سن
راز لذت‌بردن برخی از فلفل تند چیست؟
ترمیم شکستگی‌های ستون فقرات با سلول‌های بنیادی چربی
کشف یک شهر 3600ساله در قراقستان
پشتیبانی ایران از بازسازی زیرساخت‌ها و احیای اقتصاد سوریه
استاندار تهران: عضویت دائمی در هیأت دولت فرصتی برای حل مسائل پایتخت است
حماس: قطعنامه شورای امنیت، غزه را از اشغال اسرائیل به استعمار آمریکا منتقل می‌کند
خبر خوش شهرداری تهران درباره کاخ گلستان
حزب‌الله: ارتباط ما با ایران قطع نخواهد شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه نهادها و افراد مرتبط با روسیه
شهادت 25 غیرنظامی فلسطینی در بمباران نوار غزه
بیت کوین به کانال 80 هزار دلاری رسید
واکنش سوریه به سفر نتانیاهو به جنوب این کشور
استفاده اسرائیل از بمب‌های خوشه‌ای در جنگ با حزب‌الله لبنان
موج جدید بارش‌های پاییزی چه موقع آغاز می‌شود؟
مدال برنز پرش با نیزه به مهسا میرزاطیبی رسید
رایزنی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و برزیل درباره روابط دوجانبه
ایران: تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان غیرقابل قبول است
انفجارهای مجدد در شهر خان‌یونس غزه / 14 نفر به شهادت رسیدند
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
طرح ترامپ برای واگذاری اوکراین به روسیه
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت فرزند حجت الاسلام والمسلمین آقای صدیقی
خط قرمز پزشکیان در حوزه سلامت و درمان مردم
رأی‌گیری درباره قطعنامه به پنجشنبه موکول شد
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 28 آبان 1404
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی نیروی خدماتی آموزش و پرورش
شاگردان قلعه‌نویی در رتبه چندم فیفا ایستادند؟ + جدول
مردان بسکتبالیست ایران گل کاشتند/ نایب قهرمانی بازی‌های کشورهای اسلامی
ادعای ترامپ درباره ایران/احتمال توافق بالاست
واکنش تند ایران به پیش نویس قطعنامه ضدایرانی کانادا
پیام به بن سلمان؛ مشکل کجاست؟!
انتقاد شدید ایران از سیاسی کاری شورای حکام
بیانیه جبهه پایداری: هیچ ارتباطی با «سقاب اصفهانی» نداریم
آیا سویه جدیدی از کرونا به ایران رسیده است؟
غول نفتی آمریکا کارخانه خود را در اسکاتلند تعطیل می‌کند
خبر خوش برای بازنشستگان درباره حقوق آبان
تکذیب یک ادعای جعلی درباره غنی سازی
قهرمانی فردین هدایتی در بازی‌های اسلامی / چهارمین طلای کشتی فرنگی
تعویق سفر پرحاشیه ویتکاف به ترکیه
روسیه: درباره اوکراین هیچ طرح جدیدی با آمریکا در حال مذاکره نیست
X
آگهی تبلیغاتی