×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 240359
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/28 ساعت 10:40

فارن افرز:

فشار حداکثری آمریکا نتوانست ایران را به عقب نشینی وادارد

نشریه آمریکایی فارن افرز در گزارشی تحلیلی اذعان کرد که سیاست «فشار حداکثری» واشنگتن علیه جمهوری اسلامی نه‌تنها نتوانسته ایران را به عقب‌نشینی وادار کند، بلکه تهران در این مدت توانسته است توان بازدارندگی خود را تقویت کرده و به قدرتی اثرگذار در منطقه و حتی عرصه جهانی بدل شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه آمریکایی فارن افرز در گزارشی اذعان کرد سیاست فشار حداکثری واشنگتن نه‌ تنها نتوانسته ایران را وادار به تسلیم کند، بلکه جمهوری اسلامی با مقاومت و تقویت توان هسته‌ای و موشکی، به قدرتی اثرگذارتر در منطقه تبدیل شده است.

نشریه آمریکایی فارن افرز در گزارشی تحلیلی اذعان کرد که سیاست «فشار حداکثری» واشنگتن علیه جمهوری اسلامی نه‌تنها نتوانسته ایران را به عقب‌نشینی وادار کند، بلکه تهران در این مدت توانسته است توان بازدارندگی خود را تقویت کرده و به قدرتی اثرگذار در منطقه و حتی عرصه جهانی بدل شود.

بر اساس این گزارش، خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، به‌دنبال فشارهای داخلی در آمریکا و اصرار رژیم صهیونیستی و برخی دولت‌های عربی، با این تصور صورت گرفت که ایران زیر بار تحریم‌های فلج‌کننده مجبور به مذاکره دوباره خواهد شد. اما آنچه رخ داد، عکس این پیش‌بینی بود: ایران با راهبرد «صبر و مقاومت» توانست اقتصاد خود را سرپا نگه دارد، برنامه هسته‌ای را شتاب ببخشد و شبکه منطقه‌ای‌اش را فعال‌تر کند.

فارن افرز در ادامه نوشت، خروج آمریکا از برجام، زمان گریز هسته‌ای ایران را از بیش از یک سال به تنها چند هفته کاهش داد. هم‌زمان گروه‌های مقاومت در عراق، سوریه، یمن و منطقه به عملیات علیه منافع آمریکا و متحدانش شدت بخشیدند. حمله به تأسیسات نفتی بقیق در عربستان و شلیک موشک‌های یمنی به عربستان و امارات نمونه‌ای از این تحولات بود.

طبق گزارش این رسانه آمریکایی، حتی اقدام ایالات متحده آمریکا در ترور فرمانده سپاه قدس سردار قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ نیز نتوانست جمهوری اسلامی را به عقب‌نشینی وادار کند و پاسخ موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد، ضعف آمریکا را آشکار ساخت.

این نشریه آمریکایی همچنین اعتراف می‌کند که خروج واشنگتن از برجام، پیام روشنی برای تهران داشت: ایالات متحده کشوری غیرقابل اعتماد است و هیچ تضمینی وجود ندارد که توافقی با یک دولت آمریکا توسط دولت بعدی لغو نشود. بنابراین جمهوری اسلامی به‌جای اتکا به توافقات موقت، بر تقویت بازدارندگی هسته‌ای، موشکی و پهپادی متمرکز شد؛ تا جایی که امروز پهپادهای ایرانی به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای جنگی در سطح جهانی شناخته می‌شوند.

فارن افرز سپس در بخش پایانی گزارش خود با اشاره به این موارد راهکاری را ارائه داد.

فارن افرز در بخش دیگری از گزارش خود تأکید می‌کند: اکنون دیگر آشکار شده که فشار و تحریم به‌تنهایی قادر نیست ایران را وادار به تسلیم کند. همان‌طور که تهران نیز نمی‌تواند صرفاً با اتکای مطلق به مقاومت، امنیت و رفاه مردم خود را تضمین نماید.

به باور نویسندگان این گزارش، مسیر آینده می‌تواند شامل توافق‌های موقت و محدود باشد؛ مانند توقف غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد در برابر کاهش بخشی از تحریم‌های نفتی، اما نه «تسلیم کامل ایران» و نه «تحمیل اراده آمریکا» هیچ‌کدام شدنی نیست.

این نشریه در پایان خاطرنشان می‌کند: روابط ایران و آمریکا شاید هرگز دوستانه نشود، اما طرفین ناگزیرند یاد بگیرند چگونه بدون قرار گرفتن دائمی در آستانه جنگ، با یکدیگر همزیستی کنند؛ چرا که آینده خاورمیانه و حتی امنیت انرژی و ثبات اقتصاد جهانی به نحوه مدیریت این رابطه گره خورده است.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اجازه حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برای پرداخت بخشی از خمس به مردم مظلوم غزه
بحران زیست‌محیطی خزر؛ قزاقستان خواستار اقدام جهانی شد
پیش‌نویس جدید قانون تجارت الکترونیکی وارد مرحله بررسی شد
هنر و فرهنگ ایران و ارمنستان در مسیر یک برنامه راهبردی
کدام پزشکان صلاحیت فعالیت در حوزه «زیبایی» را دارند؟
سردرگمی سیاسی فرانسه؛ ماکرون و چالش نخست‌وزیری جدید
نورنما | تظاهرات مردم سوریه در بازار معروف حمیدیه دمشق
سوءاستفاده آژانس از غروب برجام؟!
مقام سازمان ملل: بمباران برج‌های مسکونی غزه جنایتی فجیع است
صدای آژیر خطر کابوس اشغالگران
تاکید دکتر پزشکیان بر حمایت از تمامیت ارضی ملت ونزوئلا
ورود عراقچی به قاهره
نجات قاتل نوجوان از قصاص با گذشت اولیای دم
روسیه، شریک هسته‌ای عراق می‌شود؟
بلیت سینماهای کشور روز جمعه نیم‌بهاست
مخالفت دوباره شورای رقابت با ورود خودرو به بورس
راه سوم در خروج از وضعیت تعلیق
سه هفته تا ورود خودروهای خارجی به بورس + جزئیات مهم برای خریداران
بقائی: عراقچی به مصر رفت
چهار نظامی اسرائیلی در حمله حماس کشته شدند/ نتانیاهو: «از غزه بیرون بروید!»
رنگ و بوی محمدی
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه18 شهریورماه 1404 + جدول
مجلس لایحه پهپادهای غیرنظامی را بازنویسی کرد+ جزئیات تازه اصلاحات
انتصاب دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام از سوی رهبر معظم
افسر سابق پنتاگون: ایران تل‌آویو را در 600 ثانیه نابود می‌کند
قدرت‌نمایی‌های افسارگسیخته ترامپ و تضعیف کنگره
پول حق پخش تلویزیونی کجا می‌رود؟
فاجعه در مکزیک؛ 10 کشته در برخورد قطار با اتوبوس دو طبقه+فیلم
حرکت اعتراضی هواداران ایتالیا به اسرائیل دوباره تکرار شد
برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس جمهور/روایت نیکزاد و گودرزی از جلسه غیرعلنی
مهاجرانی: کالابرگ چهارشنبه واریز می‌شود/ساعات کار در آغاز مهر به حالت قبل باز می‌گردد
نرخ سرویس مدارس؛ مصوبه ای که روی کاغذ است
انقلابی در پزشکی؛ تزریق بدون درد با ریزربات‌ها
ذوب‌آهن اصفهان در بحران تاریخی
رانت یا ارز تک‌نرخی؟
کتاب‌های درسی به مدارس رسید/ سامانه ثبت‌سفارش همچنان باز است
قتل به‌خاطر عکس‌های عروسی
هوای تهران باز هم نارنجی شد؛ تداوم شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس
تاکید 1500 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دیدار دو تیم فوتبال ایران - امارات امروز ساعت 21
کره‌جنوبی پیش‌نویس قطعنامه‌ لغو تحریم‌های ایران را نهایی کرد
قیمت جهانی طلا امروز 18 شهریور؛ طلای جهانی دوباره صعودی شد
اگر استراتژی ترامپ مقابل روسیه تغییر نکند، اروپا پلن بی‌ می‌خواهد
سیاست‌نامه | شورای دفاع، نهادی هوشمند برای مقابله با تهدید
پیشرفت جدید کره‌شمالی؛ آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما
سخنگوی سازمان ملل انتقال نشست مجمع عمومی از نیویورک به ژنو را رد کرد
روشنفکر شورشی یا شورش علیه روشنفکری؟
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور 1404/نیمه اول مهرماه اعلام نتایج نهایی
پایتخت‌های ایران و پاکستان با پرواز مستقیم متصل شدند
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ رانندگان سفر را مدیریت کنند
X
آگهی تبلیغاتی