×
سیاسی
شناسه خبر : 240180
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/27 ساعت 09:58
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست

نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست

نماینده ارامنه جنوب کشور در مجلس با تاکید بر اهمیت روابط ایران و ارمنستان، نقش تهران در تأمین امنیت ایروان را حیاتی دانست و هشدار داد هرگونه تغییر ژئوپولیتیکی در مرزهای قفقاز تهدیدی جدی برای ایران خواهد بود.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ منصوریان، نماینده ارامنه جنوب کشور در مجلس، با اشاره به سفر اخیر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به ارمنستان، این سفر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «مقامات ارمنستانی می‌دانند که یکی از فاکتورهای امنیت کشورشان، ایران است.»

درباره سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به کشور ارمنستان ضمن اشاره به روابط بسیار خوب ایران با این کشور، گفت: مقامات ارمنستانی می‌دانند که یکی از فاکتورهای امنیت کشورشان، ایران است.

وی افزود:« ارمنستان به خوبی می‌داند که اگر مانور نظامی ایران در سال ۲۰۲۰ و مانور نظامی و حضور نیروهای نظامی ایران در مرز در سال ۲۰۲۱ اتفاق نمی‌افتاد، آذربایجان و ترکیه با قدرت قهریه و از آن‌ها فراتر نیروهای مستشاری اسرائیلی با تسلیحات پیشرفته از قبیل پهپاد اسرائیلی منطقه سیونیک و ارمنستان را جدا می‌کردند.»

نماینده مردم ارامنه جنوب کشور در مجلس با یادآوری اینکه در جنگ اول قره باغ در سال ۱۹۹۰، وجود ایران و کمک های کشورمان از لحاظ غذایی به ارمنستان موجب شد که یک فاجعه انسانی در این کشور رخ ندهد، بیان کرد:« در جنگ اول قره باغ، مرز ترکیه و آذربایجان کاملا مسدود بود و در مرزهای شمالی ارمنستان که کشور گرجستان قرار دارد نیز تحرکاتی وجود داشت که راه را صعب العبور می‌کرد، این موضوع باعث شده بود که کامیون‌ها نمی‌توانستند به راحتی به سمت ارمنستان عبور کنند و به نحوی این کشور در محاصره کامل قرار گرفت.»

منصوریان تصریح کرد: «این کمک‌های غذایی و بشردوستانه ایران بود که باعث شد فاجعه انسانی در این کشور رخ ندهد، البته ارمنستانی‌ها این موضوع را به خوبی می‌دانند و از این رو رابطه خوبی با کشورمان دارند.»

وی با اشاره به توافقنامه ارمنستان و باکو اظهار کرد: بعد از جنگ ۲۰۲۰ موضوع کریدور زنگزور مطرح شد که نخجوان را به آذربایجان متصل می‌کرد و هم اکنون ارتباطات بخصوص راه کامیون‌ها از مرز ایران انجام می‌شود، یعنی نخجوانی‌ها برای حضور در آذربایجان از مرز ایران به این کشور می‌روند و با امضای این قرارداد ابهاماتی به وجود آمده است که دقیقا در این موضوع چه اتفاقی رخ می دهد زیرا دقیقا مشخص نیست که راه مشخص شده دقیقا از کدام قسمت استان سیونیک می‌گذرد و نحوه حفاظت از آن و بحث امنیتی آن به عهده چه دولتی است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: در توافق نامه‌ای که مورد امضا قرار گرفت مطرح شد که شرکت‌های آمریکایی به نحوی امنیت این موضوع را برقرار می کنند اما ارمنستان این ادعا را قبول ندارد و بیان می‌کند که نیروهای ارمنستانی امنیت راه ها را برقرار می کنند.

منصوریان گفت: ممکن است نیروهای ترکیه و یا نیروهای ناتو با لباس ترک از آن ۱۱ کیلومتر مرز آرارات کوچک که متاسفانه در زمان رضا پهلوی به دولت ترکیه واگذار شد عبور کنند و از کریدور زنگزور وارد آذربایجان شوند و این گونه نیروهای ناتو به راحتی به دریای خزر راه می‌یابند که این یک مساله جدی برای ما است.

وی در عین حال سفر رئیس جمهور به ارمنستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: احتمالا رئیس‌جمهور در سفر به ارمنستان در مورد این موضوعات و ابهاماتی که در این توافق نامه وجود دارد مباحثی را مطرح می‌کند، قطعا ایران باید در این کریدور سهیم باشد. بخصوص در مورد عبور کامیون‌ها باید نقش ایران مشخص شود، همچنین درباره جزئیات امنیتی و تجاری این راه باید موضع مشخصی اتخاذ شود.

عبور روزانه بیش از  ۶۰۰ کامیون از مرز ایران و ارمنستان

نماینده مردم ارامنه جنوب کشور در مجلس با اشاره به گسترش روابط ایران و ارمنستان، تصریح کرد: «ما نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار تبادل کالایی با ارمنستان داریم و روزانه بیش از ۶۰۰ کامیون در حال عبور از مرز ایران و ارمنستان هستند و جای گسترش این تجارت نیز وجود دارد.»

منصوریان با بیان اینکه احداث پل دوم ایران و ارمنستان باید هر چه سریعتر احداث شود، خاطر نشان کرد: «امروز حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های ارمنستان بسیار چشمگیر است و جای قدردانی هم دارد که با فشارها و تحریم‌های آمریکا و غرب، کشور ارمنستان از شرکت‌های ایرانی به عنوان پیمانکار برای پروژه‌های ساخت و ساز استفاده می‌کند. به عنوان مثال تونل کاجاران توسط شرکت‌های ایرانی در دست احداث است، همچنین اتوبان شمال به جنوب ارمنستان که هم اکنون نزدیک به ۳۹ کیلومتر آن توسط پیمانکار ایرانی در حال ساخت است و این‌ها نشانه همکاری خوب میان دو کشور است.»

وی یادآور شد:« در تماس تلفنی که وزیر خارجه و رئیس جمهور کشورمان داشتند، مقامات ارمنستانی به صراحت اعلام کردند که ما خط قرمزهای ایران را در نظر داریم و اجازه نمی‌دهیم منافع و امنیت ملی ایران و ارمنستان مورد خدشه قرار گیرد.»

نماینده مردم ارامنه جنوب کشور در مجلس افزود: فراموش نکنیم در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور، نخست وزیر کشور ارمنستان حضور داشت که این نشانه روابط مثبت و سیاست های خوب دو کشور در منطقه است و نشان می‌دهد که ارمنستان ایران را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای می‌شناسد.

منصوریان اظهار کرد: «یکی از راه‌های اصلی ما به سمت اروپا و روسیه همین مرز ایران و ارمنستان است، به گفته مقامات ارمنستانی این مرز مسدود نمی‌شود ولی این سوال ایجاد می‌شود که آیا در زمان عبور کامیون‌ها و اتومبیل‌های ما ممانعتی ایجاد می‌شود یا خیر؟ از این رو ایران باید سهمی در این کریدور داشته باشد، در این راستا مسئولان سیاسی کشورمان باید در این خصوص در دیدار با مقامات ارمنستانی موضوعات را مطرح کنند.»

وی در مورد مسائل امنیتی این کریدور، تصریح کرد: «ما هنوز جزئیات این توافق را نمی‌دانیم اما این را می‌دانیم که اگر به این موضوع پرداخته نشود برای ما مشکلاتی ایجاد می‌شود، براین اساس ما هم باید بر این توافق نظارت داشته باشیم تا با مشکل مواجه نشویم.»

نماینده مردم ارامنه جنوب کشور در مجلس در ادامه با بیان اینکه جمهوری آذربایجان درخواست جدی در خصوص تغییر قانون اساسی ارمنستان دارد، اظهار کرد:« زیرا در یکی از بندهای این قانون مطرح شده که منطقه قره باغ سرزمین پدری و اجدادی ارمنستانی‌هاست، البته بسیاری از ملی‌گرایان ارمنستان نیز در مورد سرنوشت اسرای جنگی این کشور خواستار اطلاع رسانی هستند زیرا هنوز در زندان‌های آذربایجان اسرای ارمنی جنگ ۲۰۲۰ حضور دارند که سرنوشت آنان مشخص نیست.»

قفقاز؛ گلوگاه تنفسی ایران و ارمنستان 

وی افزود: «منطقه قفقاز مرز ایران و ارمنستان و گلوگاه تنفسی ایران و ارمنستان است، این مرز به هیچ وجه نباید مسدود شود زیرا یکی از که‌ ترین مرزهای بین المللی است و هیچ گونه تغییرات ژئوپولیتیکی و جغرافیایی در مرزهای منطقه نباید رخ دهد. مطمئنا ایران در این خصوص با صلابت و استحکام ایستادگی می‌کند.»


اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 30 مرداد
بروزترین قیمت محصولات سایپا امروز جمعه 30 مرداد + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون30 مرداد 1405+جدول پخش
برنامه قطعی برق ایلام امروز جمعه 30 مرداد+لینک
رقابت کنکور انسانی و ریاضی کلید خورد
قیمت دلار امروز جمعه 30 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز جمعه 30 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق تهران امروز جمعه 30 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 30 مرداد + جدول
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 30 مرداد + جدول
واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها
جمینای در نقش دستیار دانش‌آموزان و دانشجویان
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران
رونمایی از قرص ورزش با بازسازی اثرات فعالیت بدنی!
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 30 مرداد
پیشروی تانک‌های اسرائیل در سوریه
برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب در شیراز
حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
تحریم 10 فرد از سوی خزانه‌داری آمریکا
زلزله 6.5 ریشتری پرو را لرزاند
قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 29 مرداد چقدر افزایش یافت؟
انهدام خط لوله 6 کیلومتری قاچاق سوخت
تاکید عمان و ژاپن بر امنیت تنگه هرمز
تحلیل بازار ارز امروز 29 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 30 مرداد
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!
زمان فروش بدون قرعه‌کشی سایپا اعلام شد+ قیمت و جدول شرایط
قهرمانی ایران در پرزیدنت‌کاپ پاکستان
پایداری فلسطینیان در برابر تجاوزات کرانه باختر
تأمین برق صنایع باید در چارچوب نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود