×
بین الملل
شناسه خبر : 240088
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/26 ساعت 17:11
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی

هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی

جمعی از اقتصاددانان برجسته جهان، از جمله شماری از برندگان جایزه نوبل، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به بنیامین نتانیاهو، نسبت به پیامدهای مخرب اقتصادی ادامه جنگ در غزه هشدار دادند و تاکید کردند که اقتصاد اسرائیل در مسیر سقوط قرار گرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: با وجود انتشار گزارش‌های مکرر از ابتدای جنگ غزه درباره بحران اقتصادی شدید در سرزمین‌های اشغالی و تداوم این روند، یک رسانه عبری زبان از هشدار جدی گروهی از اقتصاددانان برجسته جهان به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خبر داده است. به گزارش روزنامه اقتصادی «ذا مارکر»، ۲۳ اقتصاددان مطرح از دانشگاه‌های ایالات متحده و اروپا ــ که ۱۰ نفر از آن‌ها برنده جایزه نوبل اقتصاد هستند ــ در نامه‌ای سرگشاده خطاب به بنیامین نتانیاهو، نسبت به «پیامدهای اقتصادی فاجعه‌بار ادامه جنگ در نوار غزه» هشدار داده‌اند.

تهدیدی برای بنیان‌های اقتصادی اسرائیل

در این نامه آمده است که تداوم سیاست‌های کنونی، به‌ویژه «گرسنگی دادن به ساکنان نوار غزه»، می‌تواند بهای اقتصادی سنگینی برای اسرائیل به‌همراه داشته باشد. نویسندگان تأکید کرده‌اند که این خطرات، صرفاً فشارهای موقتی نیستند، بلکه «تهدیدی برای تضعیف کل ساختار اقتصاد اسرائیل» به شمار می‌روند.

بازار املاک؛ شاخص بحران و فرار سرمایه

بر اساس گزارش «ذا مارکر»، هشدارهای اقتصاددانان بی‌دلیل مطرح نشده و بازتاب‌دهنده واقعیت تلخ حاکم بر اقتصاد اسرائیل هستند. یکی از بارزترین نشانه‌های این بحران، فروپاشی بازار املاک و مستغلات است؛ بازاری که برای دهه‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی سرمایه‌گذاری در اسرائیل شناخته می‌شد.

از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، این بازار با فرار گسترده سرمایه‌گذاران مواجه شده است. در طول بیش از یک سال گذشته، ثروتمندان دیگر تمایلی به خرید آپارتمان در سرزمین‌های اشغالی نشان نداده‌اند و تنها در شش ماه اخیر، ده‌ها هزار واحد مسکونی توسط سرمایه‌داران، به‌ویژه در شهر تل‌آویو، به فروش گذاشته شده است.

در ادامه این گزارش آمده است : سرمایه‌گذاران متقاعد شدند که 10 سال آینده شاهد روند نزولی طولانی در قیمت‌ها خواهد بود و این امر موجب شده تا میلیاردها شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) از املاک و مستغلات به سمت بورس اوراق بهادار خارج شود. این تغییر در رفتار سرمایه‌گذاران بیانگر از دست رفتن اعتماد عمیق آنهاست و همین مسئله توانایی کابینه را برای تثبیت بازارها تضعیف می‌کند.

روزنامه ذامارکر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: بحث درباره احتمال اعتصاب عمومی، بیانگر میزان غلیان داخلی همراه با اتهاماتی است؛ مبنی بر اینکه کابینه از مواجهه با آمار و ارقام فرار می‌کند و چشم خود را روی شاخص‌های اقتصادی بارزی که عمق بحران اقتصادی اسرائیل را نشان می‌دهد بسته است.

احتمال تحریم مقامات اسرائیلی

این رسانه صهیونیستی علاوه بر رکود داخلی به هشدار اقتصاددانان آمریکایی و اروپایی در مورد خطرات خارجی نیز پرداخته و اعلام کرد که در نامه این اقتصاددانان آمده است: احتمال دارد کشورهای غربی به سمت اعمال اقدامات شخصی علیه مقامات اسرائیلی از جمله مسدود کردن دارایی‌های آنها در اروپا، کانادا، استرالیا و مصادره حساب‌های بانکی و املاکشان حرکت کنند.

در گزارش روزنامه ذامارکر به نقل قول مستقیم یکی از اقتصاددانان در نامه مذکور پرداخته شده و آمده است: اگر تصمیم گیرندگان اسرائیلی مستقیماً پاسخگو نباشند، نسل‌های آینده هزینه آن را پرداخت خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، نگرانی‌ها درباره اقتصاد اسرائیل همچنین مربوط به تحولات جاری در اقتصاد جهانی نیز هست؛ زیرا وضعیت اسرائیل در مقایسه با تجربیات دنیا همانند سیاست‌های تعرفه‌ای در دوران دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شکننده‌تر است، به ویژه اینکه جنگ، همزمان اعتماد داخلی و زیرساخت‌های اقتصادی اسرائیل را تضعیف و ظرفیت آن را برای مهار بحران محدود کرده است.

آینده تاریک برای اسرائیل

رسانه مذکور عبری این گونه نتیجه‌گیری کرد که اسرائیل با ترکیب خطرناکی از فشارها مواجه است که بارزترین آنها به شکل زیر هستند:

-بحران داخلی در بازار املاک و مستغلات.

-افزایش از دست دادن اعتماد سرمایه‌گذاران.

-تهدید به ناآرامی‌های اجتماعی.

-کاهش رتبه اعتباری اسرائیل.

-فرار سرمایه.

-مهاجرت نخبگان اقتصادی به ویژه در بخش فناوری.

-انزوای بین المللی که در حال تبدیل شدن به تحریم‌های شخصی علیه مقامات اسرائیلی است.

این نامه سرگشاده که توسط 23 اقتصاددان برجسته از جمله 10 برنده جایزه نوبل تهیه شده، به عنوان آخرین زنگ خطر برای اقتصاد اسرائیل توصیف می‌گردد؛ زیرا علناً هشدار می‌دهد که ادامه سیاست‌های این رژیم در جنگ غزه نه تنها به معنای افزایش هزینه‌های نظامی و سیاسی است، بلکه یک فاجعه اقتصادی و مالی قریب الوقوع را برای اسرائیلی‌ها رقم می‌زند.

اسامی 10 برنده جایزه نوبل اقتصاد که این نامه را تهیه کرده‌اند به شکل زیر است:

-دارون عاصم‌اوغلو.

-آنگوس دیتون.

-پیتر دایموند.

-استر دوفلو.

-کلودیا گلدین.

-اریک ماسکین.

-راجر مایرسون.

-ادموند فلپس.

-کریستوفر پیساریدس.

-جوزف استیگلیتز.


اخبار مرتبط
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
دوشنبه 1404/05/27 ساعت 12:30
نورنیوز گزارش می دهد؛
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
جنگ 12 روزه با ایران، اقتصاد اسرائیل را تکان داد. کاهش 3.5 درصدی تولید ناخالصداخلی، افت مصرف و سرمایه‌گذاری، و اختلال در صادرات، نشان می‌دهد حتی درگیری‌های کوتاه‌مدت می‌توانند زنجیره اقتصادی یک کشور را به لرزه درآورند.
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 21:10
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل، در اظهاراتی تند سیاست‌های کابینه نتانیاهو در قبال نوار غزه را ناکارآمد خواند و تأکید کرد که تلاش‌ها برای نابودی حماس به شکست انجامیده است.
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 18:55
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
رسانه آمریکایی با بررسی پرونده چند نفر از ساکنان اراضی اشغالی که به اتهام همکاری با عوامل ایرانی در دادگاه‌ها محاکمه شده‌اند، نوشت تلاش‌های ایران برای نفوذ به حلقه‌های داخلی اسرائیل، وفاداری شهروندان این رژیم را به چالش کشیده است.
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 13:00
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
یک افسر پزشک نظامی اسرائیلی به دلیل ارتکاب تخلفات اخلاقی و نصب دوربین‌های مخفی در اتاق‌های زنان نظامی از ارتش اخراج شد؛ ارتش اسرائیل از افزایش جرایم جنسی در میان نیروهایش خبر داد.
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 11:40
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
انتشار تصویری از سفیر رژیم اسرائیل در مقر سفارت این رژیم در امارات، با واکنش‌های تند تل‌آویو و نگرانی محافل امنیتی درباره افشای محل سفارت همراه شد.
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است