×
بین الملل
شناسه خبر : 240088
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/26 ساعت 17:11

هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی

جمعی از اقتصاددانان برجسته جهان، از جمله شماری از برندگان جایزه نوبل، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به بنیامین نتانیاهو، نسبت به پیامدهای مخرب اقتصادی ادامه جنگ در غزه هشدار دادند و تاکید کردند که اقتصاد اسرائیل در مسیر سقوط قرار گرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: با وجود انتشار گزارش‌های مکرر از ابتدای جنگ غزه درباره بحران اقتصادی شدید در سرزمین‌های اشغالی و تداوم این روند، یک رسانه عبری زبان از هشدار جدی گروهی از اقتصاددانان برجسته جهان به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خبر داده است. به گزارش روزنامه اقتصادی «ذا مارکر»، ۲۳ اقتصاددان مطرح از دانشگاه‌های ایالات متحده و اروپا ــ که ۱۰ نفر از آن‌ها برنده جایزه نوبل اقتصاد هستند ــ در نامه‌ای سرگشاده خطاب به بنیامین نتانیاهو، نسبت به «پیامدهای اقتصادی فاجعه‌بار ادامه جنگ در نوار غزه» هشدار داده‌اند.

تهدیدی برای بنیان‌های اقتصادی اسرائیل

در این نامه آمده است که تداوم سیاست‌های کنونی، به‌ویژه «گرسنگی دادن به ساکنان نوار غزه»، می‌تواند بهای اقتصادی سنگینی برای اسرائیل به‌همراه داشته باشد. نویسندگان تأکید کرده‌اند که این خطرات، صرفاً فشارهای موقتی نیستند، بلکه «تهدیدی برای تضعیف کل ساختار اقتصاد اسرائیل» به شمار می‌روند.

بازار املاک؛ شاخص بحران و فرار سرمایه

بر اساس گزارش «ذا مارکر»، هشدارهای اقتصاددانان بی‌دلیل مطرح نشده و بازتاب‌دهنده واقعیت تلخ حاکم بر اقتصاد اسرائیل هستند. یکی از بارزترین نشانه‌های این بحران، فروپاشی بازار املاک و مستغلات است؛ بازاری که برای دهه‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی سرمایه‌گذاری در اسرائیل شناخته می‌شد.

از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، این بازار با فرار گسترده سرمایه‌گذاران مواجه شده است. در طول بیش از یک سال گذشته، ثروتمندان دیگر تمایلی به خرید آپارتمان در سرزمین‌های اشغالی نشان نداده‌اند و تنها در شش ماه اخیر، ده‌ها هزار واحد مسکونی توسط سرمایه‌داران، به‌ویژه در شهر تل‌آویو، به فروش گذاشته شده است.

در ادامه این گزارش آمده است : سرمایه‌گذاران متقاعد شدند که 10 سال آینده شاهد روند نزولی طولانی در قیمت‌ها خواهد بود و این امر موجب شده تا میلیاردها شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) از املاک و مستغلات به سمت بورس اوراق بهادار خارج شود. این تغییر در رفتار سرمایه‌گذاران بیانگر از دست رفتن اعتماد عمیق آنهاست و همین مسئله توانایی کابینه را برای تثبیت بازارها تضعیف می‌کند.

روزنامه ذامارکر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: بحث درباره احتمال اعتصاب عمومی، بیانگر میزان غلیان داخلی همراه با اتهاماتی است؛ مبنی بر اینکه کابینه از مواجهه با آمار و ارقام فرار می‌کند و چشم خود را روی شاخص‌های اقتصادی بارزی که عمق بحران اقتصادی اسرائیل را نشان می‌دهد بسته است.

احتمال تحریم مقامات اسرائیلی

این رسانه صهیونیستی علاوه بر رکود داخلی به هشدار اقتصاددانان آمریکایی و اروپایی در مورد خطرات خارجی نیز پرداخته و اعلام کرد که در نامه این اقتصاددانان آمده است: احتمال دارد کشورهای غربی به سمت اعمال اقدامات شخصی علیه مقامات اسرائیلی از جمله مسدود کردن دارایی‌های آنها در اروپا، کانادا، استرالیا و مصادره حساب‌های بانکی و املاکشان حرکت کنند.

در گزارش روزنامه ذامارکر به نقل قول مستقیم یکی از اقتصاددانان در نامه مذکور پرداخته شده و آمده است: اگر تصمیم گیرندگان اسرائیلی مستقیماً پاسخگو نباشند، نسل‌های آینده هزینه آن را پرداخت خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، نگرانی‌ها درباره اقتصاد اسرائیل همچنین مربوط به تحولات جاری در اقتصاد جهانی نیز هست؛ زیرا وضعیت اسرائیل در مقایسه با تجربیات دنیا همانند سیاست‌های تعرفه‌ای در دوران دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شکننده‌تر است، به ویژه اینکه جنگ، همزمان اعتماد داخلی و زیرساخت‌های اقتصادی اسرائیل را تضعیف و ظرفیت آن را برای مهار بحران محدود کرده است.

آینده تاریک برای اسرائیل

رسانه مذکور عبری این گونه نتیجه‌گیری کرد که اسرائیل با ترکیب خطرناکی از فشارها مواجه است که بارزترین آنها به شکل زیر هستند:

-بحران داخلی در بازار املاک و مستغلات.

-افزایش از دست دادن اعتماد سرمایه‌گذاران.

-تهدید به ناآرامی‌های اجتماعی.

-کاهش رتبه اعتباری اسرائیل.

-فرار سرمایه.

-مهاجرت نخبگان اقتصادی به ویژه در بخش فناوری.

-انزوای بین المللی که در حال تبدیل شدن به تحریم‌های شخصی علیه مقامات اسرائیلی است.

این نامه سرگشاده که توسط 23 اقتصاددان برجسته از جمله 10 برنده جایزه نوبل تهیه شده، به عنوان آخرین زنگ خطر برای اقتصاد اسرائیل توصیف می‌گردد؛ زیرا علناً هشدار می‌دهد که ادامه سیاست‌های این رژیم در جنگ غزه نه تنها به معنای افزایش هزینه‌های نظامی و سیاسی است، بلکه یک فاجعه اقتصادی و مالی قریب الوقوع را برای اسرائیلی‌ها رقم می‌زند.

اسامی 10 برنده جایزه نوبل اقتصاد که این نامه را تهیه کرده‌اند به شکل زیر است:

-دارون عاصم‌اوغلو.

-آنگوس دیتون.

-پیتر دایموند.

-استر دوفلو.

-کلودیا گلدین.

-اریک ماسکین.

-راجر مایرسون.

-ادموند فلپس.

-کریستوفر پیساریدس.

-جوزف استیگلیتز.


اخبار مرتبط
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
دوشنبه 1404/05/27 ساعت 12:30
نورنیوز گزارش می دهد؛
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
جنگ 12 روزه با ایران، اقتصاد اسرائیل را تکان داد. کاهش 3.5 درصدی تولید ناخالصداخلی، افت مصرف و سرمایه‌گذاری، و اختلال در صادرات، نشان می‌دهد حتی درگیری‌های کوتاه‌مدت می‌توانند زنجیره اقتصادی یک کشور را به لرزه درآورند.
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 21:10
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل، در اظهاراتی تند سیاست‌های کابینه نتانیاهو در قبال نوار غزه را ناکارآمد خواند و تأکید کرد که تلاش‌ها برای نابودی حماس به شکست انجامیده است.
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 18:55
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
رسانه آمریکایی با بررسی پرونده چند نفر از ساکنان اراضی اشغالی که به اتهام همکاری با عوامل ایرانی در دادگاه‌ها محاکمه شده‌اند، نوشت تلاش‌های ایران برای نفوذ به حلقه‌های داخلی اسرائیل، وفاداری شهروندان این رژیم را به چالش کشیده است.
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 13:00
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
یک افسر پزشک نظامی اسرائیلی به دلیل ارتکاب تخلفات اخلاقی و نصب دوربین‌های مخفی در اتاق‌های زنان نظامی از ارتش اخراج شد؛ ارتش اسرائیل از افزایش جرایم جنسی در میان نیروهایش خبر داد.
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
یکشنبه 1404/05/26 ساعت 11:40
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
انتشار تصویری از سفیر رژیم اسرائیل در مقر سفارت این رژیم در امارات، با واکنش‌های تند تل‌آویو و نگرانی محافل امنیتی درباره افشای محل سفارت همراه شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا می دهد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو منتقل شد
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
X
آگهی تبلیغاتی