×
سیاسی
شناسه خبر : 240045
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/26 ساعت 14:00
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند

لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به باران موشکی ایران علیه اسرائیل در جنگ اخیر تأکید کرد که این حملات تل‌آویو را به شدت دچار سردرگمی و استیصال کرده و همبستگی ملی مردم ایران در این شرایط به عنوان یک سرمایه بزرگ فرهنگی و سیاسی جلوه‌گر شد.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: اسرائیلی‌ها بیشترین امکان پدافندی را داشتند اما باران موشک‌های ایران در نیمه جنگ، کاملا آن‌ها را مستاصل کرده بود.

علی لاریجانی در گفت‌وگویی درباره اولین سفرش به عراق در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی و اهداف این سفر گفت: تردیدی نیست که مسائل منطقه‌ای از موضوعات مهم منافع و امنیت ملی کشور بوده و است. در واقع راهبرد جمهوری اسلامی در امنیت ملی توجه به مسائل منطقه‌ای است.

لاریجانی افزود: در مسائل امنیت ملی دو خط و دیدگاه مهم دنبال می‌شود؛ یک نظریه این است که آمریکا و اسرائیل امروز با صراحت می‌گویند که ما صلح را از راه قدرت می‌خواهیم. این یعنی یا باید تسلیم شویم یا باید بجنگیم و نتیجه این فکر بهم‌ ریختن منطقه است. نمونه عملی آن هم در سوریه می‌بینیم.

او در ادامه گفت: نظریه دوم این است که می‌خواهیم به امنیت پایدار با مشارکت کشورها برسیم که در آن کشورها همه قدرتمند باشند و این نظریه را ایران دنبال می‌کند؛ با این تئوری رفتار جمهوری اسلامی معنای دیگری پیدا می‌کند و به جای بهم ریختن منطقه دنبال ثبات هستیم. مثال این نظریه هم توافق امنیتی است که در همین سفر با عراق امضا کردیم. در این توافق سعی داریم با هم فضای با ثبات امنیتی را ایجاد کنیم. 

نباید اجازه دهیم طرف‌های ثالث اخلالی در امنیت ایران و عراق ایجاد کنند

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: نکته کانونی‌ توافق امنیتی ایران و عراق این است که دو کشور متعهد باشیم و نگذاریم افراد، جریان‌ها و کشورهای ثالث اخلالی در وفاق و امنیت دو کشور ایجاد کنند و از سرزمین یک کشور علیه کشور دیگر استفاده شود یا کشوری دیگر بیاید در مسائل امنیتی آن کشور رخنه کند. 

لاریجانی در گفت‌وگو با برنامه «تهران، تل‌آویو» و در پاسخ به این پرسش که «در جنگ ۱۲ روزه آمریکا و اسرائیل علیه ایران از آسمان برخی کشورها علیه کشورمان استفاده شد، آیا در این توافق این مساله دیده شده است؟» گفت: مبنای این مساله در این توافق است، اما کشورها ملاحظاتی دارند از این نظر که گاهی امکان جلوگیری از رخنه برایشان مهیا نیست که البته باید اشکالات‌شان را رفع کنند. 

دشمن قصد داشت ایران و عراق را با مشکل مواجه کند

دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره فضای امنیتی فعلی منطقه با آنچه در ۲ دهه پیش بوده است، با طرح این پرسش که «حوادث دو ماه اخیر خصوصا جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ما یک نمونه منحصر به فرد است یا در یک زنجیره از تحولات و حوادث باید آن را ببینیم؟» اظهار کرد: از یک منظر این حوادث در قالب یک زنجیره بوده است یعنی رفتار آنها همواره ایجاد شرارت در منطقه بوده است. خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا در اظهاراتی گفته بود که ما خودمان داعش را ا یجاد کردیم؛ چرا این کار را کردند؟ چون می‌خواستند دو کشور ایران و عراق را با مشکل مواجه کنند یا اختلافات شیعه و سنی را برجسته کنند. مخصوصا در بین عشایر عراقی که شیعه و سنی با هم زندگی می‌کنند، این در حالی است که اینها سال‌هاست در کنار هم زندگی می‌کنند. ولی این را چنان بزرگ می‌کردند که ایجاد تفرقه کنند، البته در این مساله برخی کشورهای منطقه هم دخالت داشتند. اما مصافی که این بار شکل گرفت، مثل قبل نبود؛ کاملا رخ به رخ شدیم. آمریکایی‌ها همیشه پشت مسائل و اقدامات در منطقه پنهان می‌شدند، اما این بار خودشان به صحنه آمدند. وزیر دفاع‌شان به صراحت دستور بمباران داد و پنتاگون اعلام کرد که ۱۰ سال روی این حمله کار کردیم.

همبستگی ملی، یک سرمایه بزرگ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است

لاریجانی گفت: ولی هر بار با عنایت الهی چه وقتی بحران‌هایی در رابطه با شیعه و سنی ایجاد می‌کردند، یک عده از افراد فهیم مساله را باز می‌کردند که چه کسانی پشت این اختلافات بودند و چه در حوادث اخیر برخی شرایط ایجاد شد، مثل همبستگی ملی در ایران که اصلا امر ساده‌ای نبود و نیست؛ بلکه بسیار امر فوق‌العاده‌ای بود. اینکه همه مردم ایران درک واحد و اراده مشترک پیدا کنند که باید مقابل اسرائیل ایستاد، جذاب بود. برای خود من وقتی در مسیر کوهنوری  بودم اتفاق افتاد که چند نفری از آقایان و خانم‌ها که من را شناختند، گفتند که ما در برخی از تظاهرات (علیه حکومت) هم شرکت کردیم و با حکومت هم در برخی جاها زاویه داریم اما چون اسرائیل آمد و حمله کرد، آمدیم پشت جمهوری اسلامی، چون بحث مبارزه با اسرائیل بود. هم‌چنین یکی از رهبران کشورهای بزرگ منطقه به من گفت، مردم دنیا همبستگی ملی ایران را فهم کردند؛ این جمله مهمی است چون همبستگی ملی، یک سرمایه بزرگ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. نه اینکه همه هم عقیده در اجزا هستند، اما در دفاع از منافع و امنیت ملی یک صدا هستند.

نتانیاهو به یکی از مقامات منطقه گفت که «خیلی مشکل داریم»

وی ادامه داد: از دیگر اتفاقات حوادث اخیر این بود که دشمن تصور می‌کرد کشورهای اسلامی به خاطر برخی اختلافات یا محافظه‌کاری که دارند به سمت ایران نمی‌روند و ایران منزوی می‌شود، اما کشورهای اسلامی هم دولت‌ها و هم ملت‌هایشان پشت ایران آمدند، البته اروپایی‌ها سمت آمریکا و اسرائیل رفتند. یا درباره نحوه مقابله نیروهای مسلح ایران با دشمن که تصور می‌کردند؛ آنها بیشترین امکان پدافندی را داشتند اما باران موشک‌های ایران در نیمه جنگ کاملا آنها را مستاصل کرده بود. یکی از مسوولان کشورهای منطقه می‌گفت، روز اول جنگ نتانیاهو با او تماس گرفت و گفت کار ایران تمام شد، روز چهارم یا پنجم جنگ من تماس گرفتم با او گفتم وضع‌تان چطور است؟، گفت خیلی مشکل داریم.

استراتژی نظامی ایران در مقابله با اسرائیل یک دستاورد بود

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ضمن تاکید بر اینکه «استراتژی و نوع حرکت نظامی ایران در مقابله با اسرائیل یک دستاورد بود»، خاطرنشان کرد: البته ما هم ضعف داشتیم؛ مساله نفوذ دشمن در داخل ایران موضوعی جدی است. ما ضعف‌هایی داشتیم که رنج‌آور است، یعنی در یک قسمت‌هایی بودند! ولی قدرت‌هایی هم داشتیم و باید بخش‌های تاثیرگذار آن را ببینیم. ترامپ در جایی گفته بود که در روزهای آخر، جهنمی برای ما و نتانیاهو بود و من نتانیاهو را نجات دادم. با این حال نباید غرور پیدا کنیم، چون دشمن اینها را مطالعه می‌کند و روش‌های جدیدتری پیدا می‌کند و ما هم همین کار را داریم انجام می‌دهیم و نباید به یک شیوه نظامی عمل کنیم. ما عزیزان مهمی را از دست دادیم اما ملت ایران چهره دیگری از خود نشان داد و در همین سفر برخی افراد می‌گفتند که ایران افتخار ماست، یعنی قدرت‌نمایی ایران را افتخار خودشان می‌دانستند.

وی در پایان تاکید کرد که «در سفر به عراق به جز مسائل امنیتی درباره ارتقا مسائل فرهنگی و اقتصادی هم گفت‌وگو داشته است»، افزود: اربعین یکی از نمادهای همکاری دو کشور است که چه قدر هم خوب از زائران پذیرایی می‌کنند. 


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
X
آگهی تبلیغاتی