×
بین الملل
شناسه خبر : 239917
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 19:00

فایننشال‌تایمز:

پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند

رسانه انگلیسی در مطلبی به بررسی نتایج و پیامدهای دیدار اخیر «ولادیمیر پوتین» و «دونالد ترامپ» روسای جمهور روسیه و آمریکا پرداخت و گزارش داد که در جریان این دیدار، پوتین خواستار خروج اوکراین از منطقه شرقی دونتسک به‌عنوان شرط پایان جنگ روسیه شده؛ اما در عین حال نشانه‌هایی از انعطاف محدود در سایر مسائل ارضی بروز داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: منابع آگاه گفته‌اند رئیس‌جمهور روسیه در دیدار اخیر با همتای آمریکایی خود، پیشنهاد داده تا در صورت عقب‌نشینی اوکراین از منطقه دونتسک و تسلیم این منطقه به روسیه، ارتش روسیه نیز از پیشروی مضاعف در دیگر مناطق از جمله زاپوریژیا و خرسون دست بکشد.

 رسانه انگلیسی در مطلبی به بررسی نتایج و پیامدهای دیدار اخیر «ولادیمیر پوتین» و «دونالد ترامپ» روسای جمهور روسیه و آمریکا پرداخت و گزارش داد که در جریان این دیدار، پوتین خواستار خروج اوکراین از منطقه شرقی دونتسک به‌عنوان شرط پایان جنگ روسیه شده؛ اما در عین حال نشانه‌هایی از انعطاف محدود در سایر مسائل ارضی بروز داده است.

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به اظهارات چهار منبع آگاه می‌نویسد: پوتین به ترامپ گفته است در صورت تحقق خواسته‌اش درباره دونتسک، حاضر است خط مقدم در سایر مناطق را منجمد کند. ترامپ پس از این گفت‌وگو، در یک تماس تلفنی پیام پوتین را به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین و همچنین رهبران اروپایی منتقل کرد و از آنها خواست تلاش برای دستیابی به آتش‌بس از سوی مسکو را متوقف کنند، زیرا به باور ترامپ، تنها یک توافق صلح می‌تواند این جنگ را پایان دهد، نه آتش‌بس‌های موقت.

فایننشال تایمز یادآور شده است که چنین اقدامی به مسکو کنترل کامل دونتسک را خواهد داد؛ منطقه‌ای که روسیه بخشی از آن را بیش از یک دهه در کنترل داشته و نیروهایش اکنون با سرعت بی‌سابقه‌ای مشغول پیشروی هستند. در مقابل، پوتین گفته است در مناطق خرسون و زاپوریژیا خط مقدم را منجمد خواهد کرد و از آغاز حملات جدید برای تصرف سرزمین‌های بیشتر خودداری می‌کند.

این گزارش تأکید کرده است که پوتین از خواسته‌های گسترده‌تر خود مبنی بر رسیدگی به «ریشه‌های اصلی» درگیری عقب‌نشینی نکرده است؛ خواسته‌هایی که به گزارش فایننشال تایمز عملاً به پایان حاکمیت کنونی اوکراین و عقب‌گرد در گسترش ناتو منجر می‌شود. با این حال، مقاله افزوده است که پوتین در صورت تحقق این مطالبات اصلی، ممکن است در برخی موضوعات سرزمینی مصالحه کند.

رسانه انگلیسی همچنین گزارش داد که نیروهای روسیه حدود ۷۰ درصد از دونتسک را تحت کنترل دارند، اما شهرهای غربی این منطقه همچنان در دست اوکراین است و برای عملیات دفاعی این کشور اهمیت حیاتی دارد. منابع نزدیک به زلنسکی گفته‌اند او حاضر نیست دونتسک را واگذار کند، اما ممکن است آماده باشد در واشنگتن با ترامپ درباره مسائل ارضی گفت‌وگو و حتی در نشست سه‌جانبه احتمالی با حضور ترامپ و پوتین نیز این موضوع را بررسی کند.

ترامپ در روز شنبه در شبکه‌های اجتماعی از رهبران اروپایی خواست پیگیری آتش‌بس با پوتین را کنار بگذارند و در عوض بر توافق کامل صلح تمرکز کنند. او نوشته است تنها توافق صلح می‌تواند جنگ را خاتمه دهد، چراکه توافق‌های آتش‌بس اغلب پایدار نمی‌مانند. ترامپ همچنین گفته است در صورت پیشرفت امور، دیداری دیگر با پوتین برنامه‌ریزی خواهد شد.

به گزارش این روزنامه، ناتوانی نشست آلاسکا در دستیابی به یک آتش‌بس و تمایل ترامپ به بررسی امتیاز ارضی نگرانی عمیق رهبران اروپایی را دوباره زنده کرده است. آنها پیش‌تر نیز از زمانی که ترامپ احتمال «تبادل سرزمین‌ها» را مطرح کرده بود، دچار نگرانی شده بودند.

این گزارش خاطرنشان کرده است که رهبران اروپایی با وعده ترامپ مبنی بر گرفتن تعهد از پوتین برای توقف خصومت‌ها قدری آرام شدند، به‌ویژه زمانی که او مسکو را به «پیامدهای شدید» تهدید کرد؛ اما دیدار سه‌ساعته آلاسکا چنین نتیجه‌ای در پی نداشت. در عوض، این نشست فرصتی برای پوتین فراهم کرد تا از انزوای بین‌المللی خارج شود. در آلاسکا از پوتین با فرش قرمز استقبال شد و تصاویر او در حال شوخی با رئیس‌جمهور آمریکا پیش از آغاز مذاکرات منتشر شد.

به گزارش رسانه انگلیسی، نشست آلاسکا مواضع پوتین را تقویت کرده و امید اروپایی‌ها به دستیابی سریع به آتش‌بس را تضعیف نموده است. این گزارش نشان داده است که رویکرد ترامپ - یعنی سوق‌دادن اوکراین به سوی امتیازات ارضی - رهبران اروپایی را نگران کرده و گزینه‌های دیپلماتیک روسیه را تقویت کرده است.


اخبار مرتبط
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
شنبه 1404/05/25 ساعت 23:22
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
گزارش‌ها حاکی است که ترامپ با ایده‌ای موافق است که طی آن، برخی مناطق اشغالی اوکراین تحت کنترل روسیه باقی بمانند، مشروط بر دستیابی به توافق صلح میان کی‌یف و مسکو.
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
شنبه 1404/05/25 ساعت 22:22
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، با پیشنهاد دونالد ترامپ برای تسلیم کامل منطقه دونباس به روسیه به منظور پایان دادن به جنگ مخالفت کرده است.
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
شنبه 1404/05/25 ساعت 19:45
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
پوتین ضمن آنکه گفت‌وگو با ترامپ را «صریح و معنادار» توصیف کرد، افزود: «این گفت‌وگو صریح و معنادار ما را به تصمیمات لازم نزدیک‌تر می‌کند.
ترامپ و پوتین وارد آلاسکا شدند؛ پرونده جنگ اوکراین روی میز مذاکرات
جمعه 1404/05/24 ساعت 22:28
ترامپ و پوتین وارد آلاسکا شدند؛ پرونده جنگ اوکراین روی میز مذاکرات
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه به همراه جمعی از مقامات ارشد سیاسی و امنیتی دو کشور لحظاتی قبل برای شرکت در نشست مشترک پیرامون نحوه پایان دادن به جنگ اوکراین وارد آلاسکا شدند.
ترامپ آماده استفاده از تمامی گزینه‌ها برای حل بحران اوکراین شد
جمعه 1404/05/24 ساعت 02:00
ترامپ آماده استفاده از تمامی گزینه‌ها برای حل بحران اوکراین شد
کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای نشست آلاسکا با ولادیمیر پوتین طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها و ابزارها را در اختیار دارد تا دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز در جنگ اوکراین را بررسی کند و تحریم‌ها از جمله این ابزارها هستند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
X
آگهی تبلیغاتی