×
سیاسی
شناسه خبر : 239909
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 18:19
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است

عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است

وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی پیش از سفر رئیس‌جمهور به ارمنستان، دوستی میان دو ملت را «درختی ریشه‌دار» توصیف کرد و بر اهمیت ارزش‌های فرهنگی مشترک، همکاری تجاری و چشم‌انداز ژئوپولتیکی روابط تهران و ایروان تأکید نمود.

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در آستانه سفر رئیس‌جمهور ایران به ارمنستان، یادداشتی در رسانه‌ای ارمنستانی منتشر کرد که در آن با الهام از اندیشه «هوهانس تومانیان» شاعر و داستان‌نویس، دوستی میان دو ملت را «درختی ریشه‌دار» توصیف کرد. او نوشت: «این استعاره زیبا به درستی پیوند میان ملت‌های ما را توصیف می‌کند، ارتباطی که قرن‌ها به واسطه تبادلات فرهنگی، احترام دوجانبه و تجربه‌های مشترک رشد یافت.»

عراقچی در این یادداشت که متن کامل آن در خبرگزاری آرمن‌پرس منتشر شده، به جشن‌های آیینی مشترک همچون مهرگان، ناواسارد و وارداوار (جشن آب) اشاره کرد و افزود: «حضور جامعه پویای ارمنی در ایران که نسل‌ها گسترش یافته و تاریخ درهم‌تنیده ایران و ارمنستان، همگی مظاهر غنی هم‌زیستی دو ملت است.»

وی تاکید کرد که ایران یکی از نخستین کشورهایی بود که در سال ۱۹۹۱ استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت و این تصمیم «عمق روابط ما و تعهداتمان نسبت به حمایت از همسایگان در برهه‌های مهم تاریخی را نشان می‌دهد.»

وزیر امور خارجه ایران درباره جامعه ارمنی در ایران گفت: «ارمنی‌های ایران بزرگ‌ترین اقلیت مذهبی در این کشور هستند و فعالانه در تمامی جنبه‌های زندگی اجتماعی، از نمایندگی در مجلس تا حفظ فرهنگ از طریق کلیساها و نهادهایشان مشارکت دارند که گواه احترام ایران به تنوع مذاهب است.»

عراقچی همچنین به همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: «به‌رغم تحریم‌های گسترده غرب علیه ایران، این دو کشور شرکای مورد اعتماد یکدیگرند.»

وی درباره اهمیت روابط ژئوپولتیکی گفت: «چشم‌انداز منطقه ما بر اهمیت راهبردی روابطمان تاکید دارد. منافع ایران و ارمنستان در فضای عدم قطعیت جهانی و تحولات منطقه‌ای بیش از پیش درهم‌تنیده است. مرزهای مشترک ما به عنوان هم‌پیمانان ذاتی، تنها یک واقعیت جغرافیایی نیست، بلکه پلی برای همکاری در حوزه انرژی، حمل‌ونقل، روابط انسانی و امنیت منطقه‌ای است.»

عراقچی افزود: «ایران در حمایت از صلح و ثبات در قفقاز جنوبی ثابت‌قدم است و شکوفایی و رفاه ارمنستان خواست جمهوری اسلامی ایران است که به امنیت مرزهای ما کمک می‌کند.» او تاکید کرد که «تامین امنیت و صلح پایدار و اجرای هر پروژه‌ای در منطقه مشروط به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و امنیت تمامی کشورها است.»

وزیر امور خارجه درباره تبادلات تجاری اظهار داشت: «ما کاملاً به ظرفیت عظیم و استفاده‌نشده پیش رویمان واقفیم؛ حجم فعلی تبادلات تجاری تنها بخش کوچکی از چیزی است که از طریق اجرای پروژه‌های گسترده‌ای از جمله گذرگاه «شمال-جنوب» تحقق‌پذیر است.»

عراقچی درباره سفر رئیس‌جمهور ایران به ارمنستان نوشت: «این سفر نه فقط یک دیدار دیپلماتیک، بلکه تاکیدی بر تعهد مشترک ما به گشودن افق‌های جدید در روابطمان است.» وی افزود: «روابط تاریخی، نزدیکی جغرافیایی، اقتصادهای مکمل و هم‌گرایی منافع منطقه‌ای انگیزه‌ای قوی برای تقویت همکاری‌هایمان ایجاد می‌کند.»

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: «با نگاه به آینده فرصت‌های بی‌کرانی از جمله در زمینه پروژه‌های زیرساختی مشترک می‌بینیم که دسترسی فیزیکی مردم ما را به یکدیگر فراهم می‌سازد و راه ارتباطی اندیشه‌های ما را از شراکت در حوزه انرژی تا ابتکارات فرهنگی ایجاد می‌کند.» او تاکید کرد: «مسیر پیش رو روشن است و ایران با تکیه بر پیشینه تاریخی مشترک و افق‌های آینده، آماده همکاری با ارمنستان برای رقم زدن فصل بعدی دوستی دیرینه‌مان است؛ فصلی که بدون شک شکوفایی و امنیت عظیم‌تری برای ملت‌هایمان، منطقه و فراتر از آن خواهد بود.» عراقچی در پایان گفت: «آینده روابط ایران-ارمنستان بسیار روشن است و کسی نمی‌تواند آن را از این مسیر منحرف کند.»


اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا