×
سیاسی
شناسه خبر : 239899
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 17:29
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند

وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند

اجرای کامل «برنامه اقدام» ابلاغی مرکز اطلاعات مالی توسط دستگاه‌های اجرایی در زمینه مقابله با اجاره حساب و کارت‌بانکی، ساماندهی ورود و خروج اتباع غیرمجاز به کشور و ... تهدیدات تأمین مالی تروریسم و پولشویی را به میزان قابل‌توجهی کاهش خواهد داد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در برنامه رفع آسیب‌های نظام پولی و بانکی کشور در حوزه پولشویی و تأمین مالی تروریسم موسوم به «برنامه اقدام» که در فروردین‌ماه سال جاری ابلاغ شد، به‌طور خاص، اقدامات اصلاحی برای مقابله با اجاره حساب و کارت‌بانکی و ساماندهی ورود و خروج اتباع غیرمجاز به کشور برای دستگاه‌هایی از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، بانک مرکزی، وزارت کشور و وزارت اطلاعات پیش‌بینی‌شده است.

جرم‌انگاری اجاره حساب و کارت بانکی؛ برنامه جدید دولت برای مقابله با پولشویی

بر این اساس اجاره دادن حساب و کارت‌بانکی در قالب لایحه‌ای جرم‌انگاری و توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری تدوین خواهد شد. بانک مرکزی در رابطه با آثار حقوقی مترتب بر اجاره کارت ملی و اجاره حساب یا کارت‌بانکی، آموزش عمومی و افزایش آگاهی آحاد مردم را در دستور کار قرار می‌دهد.

ایجاد سازوکار کلی مناسب و کارآمد جهت ساماندهی به امور اتباع خارجی در کشور و برنامه‌ریزی لازم در زمینه احداث اردوگاه در مناطق مرزی کشور جهت نگهداری دستگیرشدگان، مهاجرین و اتباع غیرمجاز توسط وزارت کشور به‌منظور مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط اتباع به مرحله اجرا درخواهد آمد.

از سوی دیگر، وزارت اطلاعات نیز بستر مناسب برای شناسایی اشخاص حقیقی خارجی فراهم کرده و برای استعلام برخط اطلاعات‌پایه هویتی، نشانی و مرتبطان اتباع خارجی و نیز وضعیت حیات و تاریخ ورود و خروج آنها از کشور، پایگاه یکپارچه‌ای برای اشخاص مشمول قانون مبارزه با پولشویی مانند بانک‌ها، بیمه، بورس و... ایجاد خواهد کرد.

گفتنی است، بر اساس ماده 4 آیین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری نظام مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم کشور، برنامه اقدام را مبتنی بر سند ملی ارزیابی ریسک تدوین و به اشخاص مشمول قانون مذکور ابلاغ کند.

در فروردین‌ماه سال جاری این اتفاق رخ داد و با عنایت به اهمیت پیشگیری از فساد، انتظار می‌رود تمام نهادهای نظارتی کشور اجرای کامل این برنامه را از دستگاه‌های اجرایی مطالبه نمایند.


اخبار مرتبط
امروز امنیت بیشتری را در جامعه احساس می‌کنیم
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 15:59
وزیر اطلاعات:
امروز امنیت بیشتری را در جامعه احساس می‌کنیم
وزیر اطلاعات در صحن مجلس اعلام کرد: در حوزه تهاجمی و آفندی، انتقال اسناد مربوط به رژیم صهیونیستی و برنامه انرژی هسته‌ای آن‌ها با موفقیت انجام شده است. خطیب تأکید کرد دشمنان در پروژه‌های شبکه‌سازی و نافرمانی ناکام مانده و کشور در وضعیت امنیت و ثبات کامل قرار دارد.
مهلت 10 روزه برای اتباعی که برگه خروج نگرفته‌اند
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 10:32
مهلت 10 روزه برای اتباعی که برگه خروج نگرفته‌اند
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه از 6 میلیون و100 هزار اتباع شناسایی شده در کشور تا 8 شهریور یک میلیون و 235 هزار و 84 نفر از کشور خارج شده اند، گفت: اتباع غیر مجازی که تا 10 روز آینده به مراکز رسیدگی به امور اتباع مراجعه نکنند، دستگیر می‌شوند.
پلیس: پذیرش اتباع غیرمجاز متوقف شد
سه‌شنبه 1404/05/28 ساعت 18:45
پلیس: پذیرش اتباع غیرمجاز متوقف شد
جانشین فرمانده کل انتظامی با تأکید بر غیرقانونی بودن اقامت و اشتغال اتباع خارجی بدون مجوز، اعلام کرد پلیس با همکاری نهادهای مرتبط، با این پدیده برخورد جدی خواهد داشت و ادامه حضور غیرمجاز افراد پذیرفته نیست.
برگه‌های سرشماری اتباع خارجی از سال 1404اعتبار ندارد
شنبه 1404/04/21 ساعت 20:45
برگه‌های سرشماری اتباع خارجی از سال 1404اعتبار ندارد
وزارت کشور اعلام کرد برگه‌های سرشماری اتباع و مهاجرین خارجی از ابتدای سال 1404 فاقد اعتبار خواهند بود و هیچ‌گونه خدماتی به دارندگان آن ارائه نخواهد شد. همچنین افراد فاقد مجوز باید به‌صورت خودمعرف خاک ایران را ترک کنند، در غیر این صورت با اخراج اجباری و محدودیت‌های قانونی مواجه خواهند شد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور: طرد اتباع خارجی کافی نیست
سه‌شنبه 1403/11/16 ساعت 14:21
عضو کمیسیون امور داخلی کشور: طرد اتباع خارجی کافی نیست
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: طرد اتباع خارجی به تنهایی پاسخگو نیست، چرا که در تهران برخی اتباع را 28 بار طرد کردیم و دوباره برگشتند و باعث ایجاد کلونی‌های اتباع در اطراف تهران شدند.
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد