×
اقتصادی
شناسه خبر : 239892
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 16:55
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور

اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور

مدیرعامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان اعلام کرد که با نصب سیستم‌های خنک‌کاری هوای ورودی در نیروگاه‌های پرند، فردوسی و سنندج، ظرفیت تولید برق کشور به میزان 250 مگاوات افزایش یافته است تا پاسخگوی اوج مصرف برق باشد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محسن امیری، مدیرعامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان، با تأکید بر اینکه این اقدام با هدف کاهش بخشی از ناترازی تولید برق و بهینه‌سازی ظرفیت‌های موجود انجام شده است، گفت: «این پروژه در چارچوب ابلاغیه وزارت نیرو به اجرا درآمده و به نتیجه رسیده است.»

وی افزود: «در نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی، که در ۲۵ کیلومتری جاده مشهد به قوچان واقع شده و ظرفیت اسمی آن ۱۴۵۲ مگاوات است، طرح ارتقای توان عملی ۶ واحد گازی به روش سیستم مدیا، با افزایش مجموع ۹۰ مگاواتی ظرفیت طی چهار ماه نصب و راه‌اندازی شد.»

امیری توضیح داد: «این سیستم از تاریخ ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ در واحدهای G۱۱ تا G۱۴ و از ۲۵ تیرماه همان سال در واحدهای G۱۵ و G۱۶ تحت مدیریت شبکه برق و با عملکردی موثر به بهره‌برداری رسیده است. شرکت تولید برق توس مپنا مالک و سرمایه‌گذار این نیروگاه است و طبق ابلاغیه وزیر نیرو، پس از انجام تست ظرفیت، اوراق گواهی ظرفیت به‌منظور تشویق سرمایه‌گذاری در این پروژه صادر خواهد شد.»

مدیرعامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان درباره مسئولیت‌های اجتماعی گروه مپنا گفت: «با وجود اینکه مصرف آب نیروگاه طبق بند ع تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ کمتر از ۱۰ لیتر در ثانیه است، آب مورد نیاز سیستم مدیا و فعالیت‌های جاری نیروگاه از طریق تصفیه و استفاده مجدد از پساب (آب نامتعارف) تأمین می‌شود. برای نخستین بار در کشور، توافق‌نامه چهار جانبه‌ای میان شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، شرکت شهرک‌های صنعتی استان، شرکت خدماتی شهرک صنعتی طوس و شرکت تولید برق توس مپنا امضا شده است.»

وی ادامه داد: «هدف از این اقدام صرفه‌جویی در مصرف آب و کاهش وابستگی به منابع آب شیرین است. پساب خروجی شهرک صنعتی طوس به نیروگاه فردوسی منتقل شده تا جایگزین منابع آب متعارف شود و تعادل منابع آب زیرزمینی را حفظ کند. این موضوع در شرایط تنش آبی خراسان رضوی که تامین آب شرب اهمیت بالایی دارد، بسیار حائز اهمیت است.»

امیری همچنین گفت: «پروژه طراحی، تأمین و راه‌اندازی سیستم خنک‌کاری هوای ورودی توربین (مدیا) در چهار واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج با ظرفیت اسمی ۱۰۳۵ مگاوات در ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ با حضور استاندار کردستان افتتاح شد.»

وی افزود: «این پروژه که از آذرماه ۱۴۰۳ آغاز شده بود، توسط شرکت تولید برق سنندج مپنا به عنوان مالک و با اجرای شرکت بهره‌برداری و پشتیبانی فنی نیروگاهی مپنا طی شش ماه عملیاتی شد. استفاده از این سیستم توان تولید هر واحد را بین ۱۷ تا ۲۰ مگاوات افزایش داده که در مجموع حدود ۷۰ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه افزوده است.»

امیری درباره نیروگاه سیکل ترکیبی پرند گفت: «طرح ارتقای توان عملی ۶ واحد گازی به روش خنک‌کاری هوای ورودی کمپرسور با افزایش مجموع ۹۰ مگاوات ظرف مدت ۶ ماه با مدیریت و سرمایه‌گذاری شرکت تولید برق پرند مپنا در تابستان امسال با شرایط ویژه کشور نصب و راه‌اندازی شد.»

او تشریح کرد: «نیروگاه پرند با ظرفیت نامی ۱۵۸۰ مگاوات در جنوب غرب استان تهران واقع شده و آب مورد نیاز این نیروگاه، از جمله آب مصرفی واحدهای بخار، آبیاری فضای سبز و بخشی از سیستم خنک‌کاری، از طریق پساب شهر پرند تأمین می‌شود.»

مدیرعامل شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان در پایان تاکید کرد: «این اقدامات گامی موثر در تقویت زیرساخت‌های انرژی کشور و پاسخگویی به افزایش نیاز برق در فصول گرم سال است و نشان‌دهنده تعهد گروه مپنا به مسئولیت اجتماعی و مشارکت فعال در حل چالش‌های انرژی می‌باشد.»

او خاطرنشان کرد: «بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، برای اوج بار تابستان امسال بیش از ۷۱۰ مگاوات طرح ارتقای توان تولید برق واحدهای گازی از طریق خنک‌کاری هوای ورودی، ارتقای توربین و سیستم کنترل در دستور کار قرار دارد که تاکنون ۶۷۰ مگاوات آن به مرحله اجرا رسیده است.»


اخبار مرتبط
کاهش تدریجی محدودیت‌های برق در تهران در دستور کار
شنبه 1404/06/01 ساعت 09:52
کاهش تدریجی محدودیت‌های برق در تهران در دستور کار
معاون استانداری تهران از کاهش تدریجی محدودیت‌های برق در استان و رفع ناترازی برق در کشور طی دو سال آینده با توسعه انرژی خورشیدی خبر داد.
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 15:51
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در روش‌های مدیریتی، نسبت به بی‌تفاوتی برخی مدیران درباره مصرف انرژی و هزینه‌های آن هشدار داد.
کاهش بی‌سابقه آب، نیروگاه‌های کارون 3 و 4 را از مدار خارج کرد
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 14:31
کاهش بی‌سابقه آب، نیروگاه‌های کارون 3 و 4 را از مدار خارج کرد
مدیر بهره‌برداری و کنترل شبکه برق کشور اعلام کرد که در پی افزایش دمای هوا و شدت گرفتن خشکسالی، نیروگاه‌های برق‌آبی کارون 3 و 4 به دلیل کاهش شدید منابع آبی، از مدار تولید خارج شده‌اند.
اجرای طرح ویژه «100 شب، 100 بازدید»  برای شناسایی و برخورد با مصارف غیرمجاز
چهارشنبه 1404/05/29 ساعت 10:27
اجرای طرح ویژه «100 شب، 100 بازدید» برای شناسایی و برخورد با مصارف غیرمجاز
با افزایش مصرف برق در روزهای گرم سال، شرکت توانیر طرح ویژه «100 شب، 100 بازدید» را برای شناسایی و برخورد با مصارف غیرمجاز به اجرا گذاشته است؛ طرحی که در آن تیم‌های عملیاتی به‌صورت شبانه‌روزی به رصد معابر، اصناف و مجتمع‌های بین‌راهی می‌پردازند.
برق مشترکان پرمصرف تهرانی، به طور هوشمند محدود شد
چهارشنبه 1404/05/22 ساعت 17:30
برق مشترکان پرمصرف تهرانی، به طور هوشمند محدود شد
با هدف بهینه‌سازی مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، برق 20 هزار مشترک پرمصرف در تهران به‌صورت هوشمند محدود شد. هم‌زمان، بیش از 200 هزار مشترک برق نیز از طریق سامانه‌های هوشمند، اخطار کاهش مصرف دریافت کردند.
پرمصرف ترین مشترک برق کشور شناسایی شد
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 23:46
پرمصرف ترین مشترک برق کشور شناسایی شد
در شرایطی که مصرف برق یک مشترک معمولی در ماه حدود 300 کیلووات ساعت است، پرمصرف‌ترین ساختمان ایران در همین بازه زمانی 56 برابر برق مصرف کرده و رکوردی چشمگیر ثبت کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟