×
اقتصادی
شناسه خبر : 239839
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 11:01
واکنش دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایرانی به کمبود برنج در بازار

واکنش دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایرانی به کمبود برنج در بازار

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، شایعات مربوط به کمبود برنج را رد کرد و گفت: مشکل اصلی، نه کمبود کالا، بلکه کندی در تخصیص ارز و روند ترخیص است.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌  در پی انتشار شایعاتی درباره‌ی کمبود برنج در بازار، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران این ادعا را رد کرده و آن را بی‌اساس دانست و تأکید کرد: «به نظر می‌رسد برخی در فضای مجازی، صرفاً برای چند بازدید بیشتر، با درج تیترهای جنجالی، به نگرانی بی‌مورد در افکار عمومی دامن می‌زنند.»

مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه موجودی برنج کشور در سطحی اطمینان‌بخش قرار دارد، گفت: «علاوه بر آغاز فصل برداشت داخلی، از ابتدای سال جاری بیش از ۵۰۰ هزار تن برنج از گمرکات ترخیص شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. با احتساب تولید پیش‌بینی‌شده سال زراعی جاری که بین یک‌میلیون و ۶۰۰ تا یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد می‌شود و نیاز سالانه ۳.۲ میلیون تن، لازم است تا پایان سال حدود ۹۰۰ هزار تن دیگر ترخیص و وارد بازار شود.»

وی ادامه داد:« این ارقام در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و در صورت تداوم روند واردات و تسریع در تأمین ارز، می‌توان به تعادل حداکثری بازار تا پایان سال امیدوار بود.»

به گفته خاکی، مهم‌ترین مساله فعلی در مسیر تأمین برنج وارداتی، طولانی شدن فرآیند تخصیص و تأمین ارز است؛ موضوعی که باعث شده برخی تأمین‌کنندگان خارجی تمایل کمتری به ارسال محموله‌های جدید داشته باشند و حتی ترخیص بارهای رسیده با دشواری انجام شود.

وی همچنین تصریح کرد که با توجه به کاهش تولید داخلی نسبت به میانگین سال‌های گذشته، نقش واردات در تنظیم بازار امسال بیش از پیش اهمیت خواهد داشت.

خاکی به جایگاه برنج پاکستانی اشاره کرد و گفت: برخی از انواع آن به دلیل شباهت ظاهری به برنج ایرانی، عمدتاً در مراحل بعدی تأمین، به‌طور غیرقانونی با محصول داخلی مخلوط یا به نام آن فروخته می‌شود؛ مساله‌ای که نیازمند نظارت دقیق‌تر است.

او افزود: «با وجود اینکه برنج پاکستانی بخشی از سبد واردات را تشکیل می‌دهد، سهم آن در بازار کمتر از برنج هندی است و تغییرات عرضه‌اش سریع‌تر در بازار احساس می‌شود. علاوه بر این، اختلاف میان ارزش‌گذاری دستوری و قیمت واقعی، صرفه اقتصادی این محصول را کاهش داده و بر جریان تأمین اثر گذاشته است.»

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در پایان خاطرنشان کرد: آرامش پایدار در بازار، نتیجه هماهنگی همه ارکان زنجیره تأمین، از سیاست‌گذار و تامین‌کننده تا شبکه توزیع است. هرگاه تخصیص ارز و ترخیص بدون وقفه انجام شود و سیاست‌های تنظیم بازار با واقعیت تولید داخلی همسو و نظارت اصولی هم برقرار باشد، نه کمبودی احساس خواهد شد و نه قیمت‌ها به‌طور غیرمنطقی افزایش پیدا می‌کند.


اخبار مرتبط
دولت به توزیع برنج وارداتی ورود می کند
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 12:30
دولت به توزیع برنج وارداتی ورود می کند
دولت از این پس برنج وارداتی را با شیوه‌ای جدید و تحت نظارت خود در بازار توزیع خواهد کرد تا مشکلات توزیع و افزایش قیمت‌ها را کنترل کند.
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
دوشنبه 1404/05/27 ساعت 09:14
نورنیوز بررسی می‌کند؛
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
کشف 1300 تن برنج قاچاق و احتکاری در تهران، بار دیگر موضوع امنیت غذایی و ضعف مدیریت در مدیریت وزارتخانه ای که مسئولیت تنظیم بازار را بر عهده دارد به صدر رسانه‌ها آورد. ماجرای برنج دیگر تنها یک پرونده اقتصادی مرتبط با احتکار نیست، بلکه نشانه‌ای هشداردهنده از شکنندگی سازوکارهای تامین معیشت مردم و ضرورت اصلاحات بنیادین در این حوزه است.
ورود 500 هزار تن برنج وارداتی تا نیمه مردادماه به کشور
جمعه 1404/05/24 ساعت 18:45
ورود 500 هزار تن برنج وارداتی تا نیمه مردادماه به کشور
مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با تأکید بر نبود کمبود برنج وارداتی گفت تا نیمه مرداد 500 هزار تن برنج ترخیص شده و برداشت برنج کیفی ایرانی آغاز شده است. وی علت التهاب قیمت برنج پاکستانی را محدودیت واردات، مشکلات ارزی و اختلاط با برنج ایرانی دانست.
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 18:14
انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران:
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران اعلام کرد که بازار برنج در وضعیت تعادل قرار دارد و قیمت‌ها کاهش یافته است، بنابراین شایعات درباره کمبود برنج در بازار کاملاً نادرست است.
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
یکشنبه 1404/05/19 ساعت 12:45
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
بر اساس نرخ رسمی، قیمت برنج ایرانی بین 195 تا 250 هزار تومان اعلام شده، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد برنج هاشمی در بازار آزاد تا 400 هزار تومان فروخته می‌شود. اختلاف شدید میان نرخ‌های دولتی و واقعی بازار، نگرانی مصرف‌کنندگان را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر، هرمز و فرودگاه کاشان
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی