×
اقتصادی
شناسه خبر : 239839
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/25 ساعت 11:01
واکنش دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایرانی به کمبود برنج در بازار

واکنش دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایرانی به کمبود برنج در بازار

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، شایعات مربوط به کمبود برنج را رد کرد و گفت: مشکل اصلی، نه کمبود کالا، بلکه کندی در تخصیص ارز و روند ترخیص است.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌  در پی انتشار شایعاتی درباره‌ی کمبود برنج در بازار، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران این ادعا را رد کرده و آن را بی‌اساس دانست و تأکید کرد: «به نظر می‌رسد برخی در فضای مجازی، صرفاً برای چند بازدید بیشتر، با درج تیترهای جنجالی، به نگرانی بی‌مورد در افکار عمومی دامن می‌زنند.»

مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه موجودی برنج کشور در سطحی اطمینان‌بخش قرار دارد، گفت: «علاوه بر آغاز فصل برداشت داخلی، از ابتدای سال جاری بیش از ۵۰۰ هزار تن برنج از گمرکات ترخیص شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. با احتساب تولید پیش‌بینی‌شده سال زراعی جاری که بین یک‌میلیون و ۶۰۰ تا یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد می‌شود و نیاز سالانه ۳.۲ میلیون تن، لازم است تا پایان سال حدود ۹۰۰ هزار تن دیگر ترخیص و وارد بازار شود.»

وی ادامه داد:« این ارقام در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و در صورت تداوم روند واردات و تسریع در تأمین ارز، می‌توان به تعادل حداکثری بازار تا پایان سال امیدوار بود.»

به گفته خاکی، مهم‌ترین مساله فعلی در مسیر تأمین برنج وارداتی، طولانی شدن فرآیند تخصیص و تأمین ارز است؛ موضوعی که باعث شده برخی تأمین‌کنندگان خارجی تمایل کمتری به ارسال محموله‌های جدید داشته باشند و حتی ترخیص بارهای رسیده با دشواری انجام شود.

وی همچنین تصریح کرد که با توجه به کاهش تولید داخلی نسبت به میانگین سال‌های گذشته، نقش واردات در تنظیم بازار امسال بیش از پیش اهمیت خواهد داشت.

خاکی به جایگاه برنج پاکستانی اشاره کرد و گفت: برخی از انواع آن به دلیل شباهت ظاهری به برنج ایرانی، عمدتاً در مراحل بعدی تأمین، به‌طور غیرقانونی با محصول داخلی مخلوط یا به نام آن فروخته می‌شود؛ مساله‌ای که نیازمند نظارت دقیق‌تر است.

او افزود: «با وجود اینکه برنج پاکستانی بخشی از سبد واردات را تشکیل می‌دهد، سهم آن در بازار کمتر از برنج هندی است و تغییرات عرضه‌اش سریع‌تر در بازار احساس می‌شود. علاوه بر این، اختلاف میان ارزش‌گذاری دستوری و قیمت واقعی، صرفه اقتصادی این محصول را کاهش داده و بر جریان تأمین اثر گذاشته است.»

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در پایان خاطرنشان کرد: آرامش پایدار در بازار، نتیجه هماهنگی همه ارکان زنجیره تأمین، از سیاست‌گذار و تامین‌کننده تا شبکه توزیع است. هرگاه تخصیص ارز و ترخیص بدون وقفه انجام شود و سیاست‌های تنظیم بازار با واقعیت تولید داخلی همسو و نظارت اصولی هم برقرار باشد، نه کمبودی احساس خواهد شد و نه قیمت‌ها به‌طور غیرمنطقی افزایش پیدا می‌کند.


اخبار مرتبط
دولت به توزیع برنج وارداتی ورود می کند
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 12:30
دولت به توزیع برنج وارداتی ورود می کند
دولت از این پس برنج وارداتی را با شیوه‌ای جدید و تحت نظارت خود در بازار توزیع خواهد کرد تا مشکلات توزیع و افزایش قیمت‌ها را کنترل کند.
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
دوشنبه 1404/05/27 ساعت 09:14
نورنیوز بررسی می‌کند؛
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
کشف 1300 تن برنج قاچاق و احتکاری در تهران، بار دیگر موضوع امنیت غذایی و ضعف مدیریت در مدیریت وزارتخانه ای که مسئولیت تنظیم بازار را بر عهده دارد به صدر رسانه‌ها آورد. ماجرای برنج دیگر تنها یک پرونده اقتصادی مرتبط با احتکار نیست، بلکه نشانه‌ای هشداردهنده از شکنندگی سازوکارهای تامین معیشت مردم و ضرورت اصلاحات بنیادین در این حوزه است.
ورود 500 هزار تن برنج وارداتی تا نیمه مردادماه به کشور
جمعه 1404/05/24 ساعت 18:45
ورود 500 هزار تن برنج وارداتی تا نیمه مردادماه به کشور
مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با تأکید بر نبود کمبود برنج وارداتی گفت تا نیمه مرداد 500 هزار تن برنج ترخیص شده و برداشت برنج کیفی ایرانی آغاز شده است. وی علت التهاب قیمت برنج پاکستانی را محدودیت واردات، مشکلات ارزی و اختلاط با برنج ایرانی دانست.
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 18:14
انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران:
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران اعلام کرد که بازار برنج در وضعیت تعادل قرار دارد و قیمت‌ها کاهش یافته است، بنابراین شایعات درباره کمبود برنج در بازار کاملاً نادرست است.
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
یکشنبه 1404/05/19 ساعت 12:45
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
بر اساس نرخ رسمی، قیمت برنج ایرانی بین 195 تا 250 هزار تومان اعلام شده، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد برنج هاشمی در بازار آزاد تا 400 هزار تومان فروخته می‌شود. اختلاف شدید میان نرخ‌های دولتی و واقعی بازار، نگرانی مصرف‌کنندگان را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!
روایت معاون نیروی دریایی ارتش از شهید سلیم‌زاده؛ خلبانی که تحرکات آمریکا را رصد می‌کرد
تک ضرب | غزال تیزپای بد دهن فوتبال ایران !
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/انفجار در قشم و سیریک، ادعای ترامپ و موضع پاکستان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + قیمت طلای 18 عیار
مسی از رونالدو عبور کرد؛ رکورد تاریخی 1350 مشارکت در گل
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
شروع تلخ ایران در بازی‌های آسیایی؛ شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر
هپاتیت B در ایران مهار شد؛ کدام گروه سنی هنوز در معرض خطر است؟
جزئیات ضربه موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن؛ 9 هواپیمای نظامی آسیب دیدند
آرمان‌گرایی که خیال‌پرداز نبود
سقوط سهام آسیا در سایه نفت 100 دلاری؛ بازارها در شوک جنگ و تورم
کابوس تازه مستأجرها؛ مسکن بیش از 70 درصد درآمد خانوار را می‌بلعد
توقف فروش بلیت قبض روح خبرساز شد؛ پاسخ اداره کل هنرهای نمایشی
آخرین وضعیت ترافیک جاده های کشور؛ بارش پراکنده و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ ساعت بازی بایرن، رم و منچستریونایتد
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 19 شهریور /بارش شدید و وزش باد در ارتفاعات+ وضعیت استان ها
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر پنجشنبه 19 شهریور ؛ ساعت بازی استقلال و پیکان
از دیزل 6 دلاری آمریکا تا گاز 80 یورویی اروپا؛ بازار از جنگ جلو زده است
سناتور آمریکایی: جنگ ترامپ قیمت انرژی را بالا برد
قشقاوی: قطعنامه ضدایرانی بی‌هزینه نخواهد بود
پاسخ ایران به اتهام‌های بی‌اساس شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب
عارف: ملت ایران بر حقوق هسته‌ای خود ایستاده است
آکسیوس: ترامپ دیگر حتی در میان جمهوری‌خواهان هم تنهاست
گیلان به بالگرد اطفای حریق مجهز شد
استقبال کشورهای عربی و اسلامی از تحریم‌های انگلیس علیه اسرائیل
لیورپول 2-1 اتلتیکو مادرید/ لیورپول برنده جدال تماشایی در آنفیلد
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
هواپیمای حامل زلنسکی مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
کارخانه فولکس‌واگن در خدمت گنبد آهنین اسرائیل
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در مرند
سفیر پاکستان : ایران و آمریکا به تفاهم نزدیک‌تر می‌شوند
سردار آزمون به تیم ملی برگشت
پیام تسلیت مسئولان کرمانشاه برای شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه
کشف 11 تن چوب و زغال قاچاق در کرمانشاه
توقیف 16 خودروی شوتی در زابل
سپتامبر سیاه برای آمریکا؛ نفت 100 دلاری، گازوئیل 6 دلاری و اوراق 5 درصدی
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها