×
سیاسی
شناسه خبر : 239776
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/24 ساعت 19:21
عارف: همبستگی کشورهای منطقه ضریب امنیت را در مقابل تهدیدات خارجی بالا می برد

عارف: همبستگی کشورهای منطقه ضریب امنیت را در مقابل تهدیدات خارجی بالا می برد

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت افزایش حجم مبادلات تجاری در پرتو اراده رهبران سیاسی ایران و قرقیزستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقمند به توسعه روابط با قرقیزستان توجه به ظرفیت های و زمینه های موجود میان دو کشور است.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس جمهور در دیدار با رئیس جمهور قرقیزستان: همکاری و همبستگی کشورهای منطقه به بالارفتن ضریب امنیت در مقابل تهدیدات خارجی کمک می کند

 محمدرضا عارف عصر امروز (جمعه)به وقت محلی در دیدار با«صادر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان همچنین بر تسهیل رفت و آمدهای اتباع دو کشور بویژه تجار، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا و اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد به گسترش و تعمیق روابط ایران با کشورهای این اتحادیه کمک شایان توجهی می کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه قرقیزستان به عنوان کشوری با فرهنگ و تمدن، سابقه همزیستی مسالمت‌آمیز با همسایگان ایران دارد، افزود: در ۲۳ سال گذشته روابط دو کشور در همه زمینه ها از روند خوبی برخوردار بوده است و با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی دو کشور از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نشده است.

وی با اشاره به دیدار خوب و سازنده با نخست وزیر قرقیزستان در حاشیه  نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای مرور راهکارهای توسعه همکاری های فی‌مابین گفت: قرقیزستان در سه سال اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از دولت قرقیزستان برای برگزاری موفقیت آمیز نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تبریک سالروز استقلال تاجیکستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت.

عارف با اشاره به حمله رژیم صهیونسیتی به ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با آمریکا، افزود: از قرقیزستان که در چارچوب سازمان های بین المللی حمله متجاوزانه رژیم صهیونسیتی با همکاری آمریکا به ایران را محکوم کرد، قدردانی می‌کنیم و این حمله با هیچکدام از موازین و حقوق بین المللی سازگاری نداشته است.

وی تاکید کرد: همکاری و همبستگی کشورهای منطقه به صورت دوجانبه و چند جانبه به بالارفتن ضریب امنیت در مقابل تهدیدات خارجی و افزایش صلح و ثبات در منطقه منجر می شود.

«صدرجباروف» رئیس جمهور قرقیزستان نیز در این دیدار با اشاره به علاقمندی این کشور برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران، بر فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور تاکید کرد و افزود: قرقیزستان می تواند با کمک ایران و از طریق کریدور شمال- جنوب به آب های آزاد دسترسی داشته باشد.

وی همچنین از حمله رژیم صهیونسیتی به کشورمان و تخریب زیرساخت‌ها و تاسیسات صلح آمیز هسته ای و شهادت شهروندان ایران ابراز تاثر و تاسف کرد.

رئیس جمهور قرقیزستان با استقبال از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری های شانگهای، ادامه داد: اجرایی شدن قرارداد تجارت آزاد ایران با اتحادیه اوراسیا تاثیری مهم و مثبت  در توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور دارد.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک و فرصت مناسب برای دیدار با رئیس جمهوری اسلامی ایران به ایران سفر کند.


نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد