×
سیاسی
شناسه خبر : 239764
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/24 ساعت 18:50
خطیب‌زاده: گفتگو با اروپا ادامه می یابد/ ایران از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود دفاع می کند

در مصاحبه با تلویزیون آ خبر ترکیه؛

خطیب‌زاده: گفتگو با اروپا ادامه می یابد/ ایران از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود دفاع می کند

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه با تلویزیون آ خبر ترکیه اعلام کرد مذاکرات هسته‌ای ایران در استانبول ادامه خواهد یافت. او تأکید کرد حملات اخیر اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای نقض قوانین بین‌الملل بود و ایران آماده دفاع از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود است.

 نورنیوز-گروه سیاسی: سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل، در مصاحبه‌ای اختصاصی با تلویزیون آ خبر ترکیه درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و مسائل بین‌المللی سخن گفت. وی با بیان اینکه مذاکرات در استانبول صمیمانه و دوستانه برگزار شد، تأکید کرد ادامه گفت‌وگوها برای رسیدن به تفاهم معنادار ضروری است.

وی افزود ایران با اجرای صبر استراتژیک منتظر اقدام عملی اروپایی‌ها بود، اما آن‌ها نتوانستند اراده کافی برای جبران خروج آمریکا از برجام نشان دهند. خطیب‌زاده گفت کاهش تعهدات ایران ذیل برجام برای ایجاد تعادل صورت گرفته و مذاکرات ادامه خواهد یافت، با این شرط که هیچ کشوری از آن سوءاستفاده نکند.

معاون وزیر امور خارجه ایران نقش ترکیه در میزبانی این مذاکرات را مهم دانست و گفت کشور دوست ترکیه می‌تواند جلسات مهم بین‌المللی را به خوبی سازماندهی کند.

وی همچنین درباره حملات اخیر اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران اظهار داشت این اقدامات نقض فاحش قوانین بین‌الملل بوده و هدف تنها تأسیسات نبوده بلکه فرماندهان ارشد ایران نیز مورد تهدید قرار گرفتند. خطیب‌زاده تأکید کرد ایران آماده دفاع از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود است و نمی‌گذارد منابع و انرژی کشور از این برنامه محروم شود.

متن کامل مصاحبه معاون وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

جناب دکتر خطیب زاده، به ترکیه و به تلویزیون A Haber خوش آمدید. من چند سوال در مورد تحولات اخیر دارم.

سوال اول من این است؛ ایران و کشورهای E۳ (سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس) اخیراً برای دومین بار در استانبول گردهم آمدند. هر دو طرف توافق کردند که مذاکرات را با هدف شکستن بن‌بست بر سر برنامه هسته‌ای ایرانادامه دهند. آیا دور جدیدی از مذاکرات در آینده نزدیک برنامه‌ریزی شده است؟ این مذاکرات از دیدگاه ایران چگونه پیش می‌رود؟ خیلی ممنون.

خیلی خوشحالم که دوباره فرصتی پیش آمد تا اینجا باشم و با شما و بینندگانتان صحبت کنم.بله، ما در استانبول بودیم و فکر می‌کنم مذاکرات صمیمانه و دوستانه‌ای داشتیم. در عین حال، می‌توانم بگویم که ما گفتگوهای بسیار مستقیم در مورد موضوعات مورد توجه و دغدغه مشترک داشتیم.

مایلم از دولت ترکیه، رئیس جمهور اردوغان، وزیرامور خارجه و همه کسانی که در برگزاری ایننشست که نشان دهنده اهمیتی است که ما برایروابط دوجانبه خود قائلیم، مشارکت داشتند، تشکر کنم. همچنین نشان می‌دهد که ما چقدر ترکیه را به عنوان محل مناسبی برای چنین بحث‌های مهمیمی‌بینیم.

البته، ما تصمیم گرفتیم که ادامه دهیم. همانطور که احتمالاً می‌دانید، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، موسوم به توافق هسته‌ای ایران، توافقی است که سال‌ها پس از خروج ایالات متحده از برجام تحت فشار بوده است. همانطور که می‌دانید، ایران در قبالدریافت غرامت احتمالی از اروپایی‌ها که در ازای عدم خروج ایران از برجام وعده داده بودند، یک سال صبر استراتژیک نشان داد.

ما تصمیم گرفتیم این صبر استراتژیک را به کار بگیریم. متأسفانه، اروپایی‌ها نتوانستند هیچ کار معناداری انجام دهند. در واقع، آنها اراده کافیبرای جبران خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام را نداشتند.

سپس، البته، ایران تصمیم گرفت با کاهش تعهدات خود ذیل برجام، تعادل ایجاد کند. اکنون، اینمذاکرات ادامه خواهد یافت. ما تصمیم به ادامه گرفته‌ایم و این کار را خواهیم کرد. اما باید مراقب و هوشیار باشیم تا اطمینان حاصل کنیم که هیچکس از این موضوع سوءاستفاده نکرده و از آن به عنوان ابزاری در جعبه ابزار سیاست خارجی خود استفاده نمی‌کند. ما امیدواریم که اروپایی‌ها درک کنند که اگر هدف، رسیدن به یک تفاهم معنادار بین دو طرف باشد، هر چیزی ممکن است.

نقش ترکیه در این مذاکرات را چگونه ارزیابی می کنید؟

همانطور که گفتم، همین که تصمیم گرفتیم این دور از مذاکرات را در ترکیه برگزار کنیم، نشان می‌دهد که ما چقدر به ترکیه اعتماد داریم و کشور دوست ترکیه و دولت ترکیه می‌توانند این مذاکرات مهم را سازماندهی و میزبانی کنند. ما معتقدیم که در صورت نیاز در آینده، می‌توانیم روی میزبانی چنین جلسات مهمی توسط ترکیه حساب کنیم.

اسرائیل به خاک و زیرساخت‌های نظامی شما حمله کرد. آمریکا نیز در این حملات شرکت داشت و تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار داد. وضعیت فعلی تأسیسات هسته‌ای ایران چگونه است؟

بله، اسرائیل حمله‌ای را علیه کشور ما آغاز کرد. کشور من مورد حمله قرار گرفت، اما نه فقط توسط اسرائیل. این یک حمله و تجاوز بسیارهماهنگ توسط اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها بود. در واقع، وقتی اسرائیل شروع به ترور ایران کرد، ما در بحبوحه مذاکرات بودیم و آنها فرماندهان ما که در حین انجام وظیفه نبودند، نیمه شب، در حالی که با خانواده هایشان بودند، ترور کردند.

آنها حتی همسایگان و محل زندگی این فرماندهان را نیز هدف قرار دادند. بنابراین، هدف واقعی آنها فقط تأسیسات هسته‌ای که شما به آن اشاره کردیدنبود؛ آنها همچنین می‌خواستند فرماندهان ارشد ما را ترور کنند. البته حمله به تأسیسات هسته‌اینقض فاحش قوانین بین‌المللی است و شاید بدترین نقض قوانین بین‌المللی باشد، زیرا تمام تأسیساتهسته‌ای ما تحت ضمانت سازمان ملل و تحت نظارت مداوم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بودند. همه آنها تأسیسات اعلام شده بودند و در جای خود قرار داشتند. دستگاه‌ها در آنجا نصب بودند و واقعاً کار می‌کردند. بنابراین، کاری که آمریکایی‌ها و اسرائیل انجام دادند نقض فاحش قوانین الملل است و باید توسط مقامات مسئول بین‌المللی ارزیابی شود.

ایران قطعاً این موضوع را پیگیری خواهد کرد. اما آنچه مهم است این است که ایران آماده دفاع از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود است. ایران بخش قابل توجهی از منابع و انرژی خود را به این برنامه صلح‌آمیز اختصاص داده است و آنها نمی‌توانندایران را از آن محروم کنند.


اخبار مرتبط
خطیب‌زاده: اروپا آخرین برگ خود را با اسنپ‌بک می‌سوزاند
جمعه 1404/05/31 ساعت 12:29
خطیب‌زاده: اروپا آخرین برگ خود را با اسنپ‌بک می‌سوزاند
سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه، در گفت‌وگو با روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه» هشدار داد فعال‌سازی مکانیسم اسنپ‌بک، آخرین کارت دیپلماتیک اروپا را بی‌جا مصرف می‌کند. او تأکید کرد ایران به آمریکا اعتمادی ندارد و هر مذاکره‌ای در آینده تنها در صورت نتیجه‌محور بودن و توقف خصومت‌ها ممکن خواهد بود.
پایان مشروعیت اروپا در برجام؛ چرا تروئیکا حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد؟
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 11:19
نورنیوز ابعاد حقوقی صلاحیت تروئیکای اروپایی برای استفاده از مکانیسم ماشه را بررسی می‌کند؛
پایان مشروعیت اروپا در برجام؛ چرا تروئیکا حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد؟
حمایت آشکار سه کشور اروپایی از تجاوز نظامی اسرائیل به ایران، مشروعیت آن‌ها را به عنوان مشارکت‌کننده در برجام به چالش کشیده است. عراقچی در نامه‌ای به سازمان ملل تأکید کرد که اروپا دیگر صلاحیت فعال‌سازی مکانیسم ماشه را ندارد و باید در شورای امنیت سلب صلاحیت شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پشت پرده تحرکات جدید؛ آیا اسرائیل دوباره به فکر حمله افتاده؟+فیلم
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش محوری آمریکا در تجاوز اسرائیل به تهران
آتش‌سوزی در یک ساختمان 9 طبقه در ولیعصر
رونالدو به اصفهان می‌آید؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 6 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 6 آذر + وضعیت استان ها
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
قارچ دوست جدید قلب شما
هوش مصنوعی پیدا کردن اشیا به کمک نابینایان آمد
تجربه‌ای منحصربه‌فرد در خانه‌های هوشمند آینده
چرا هوش مصنوعی هرگز به خلاقیت انسان نمی‌رسد؟
پلیس آمریکا زن خویشاوند سخنگوی کاخ سفید را دستگیر کرد
شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است
سودان: جنگ بر ما تحمیل شد، اما صلح را خود می‌سازیم!
جنگ ترکیبی در سایه افشای مکالمات / روسیه واکنش نشان داد
تمجید امارات از ترامپ ؛ تروریستی خواندن اخوان المسلمین گامی شجاعانه است !
عراقچی: ایران آماده مذاکره است، اما آمریکا اراده ندارد!
نورنما | کشور در مرز خفگی
سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم
استقلال 1 _ الوصل 1 + خلاصه بازی
تغییرات مالیاتی جدید؛ رسیدهای بالای 10 میلیون تومان دیگر معتبر نیستند!
ایران به هیئت‌مدیره آنکتاد پیوست / فرصتی برای تأثیرگذاری در تجارت جهانی!
جریمه سنگین استقلال به خاطر تأخیر اتوبوس !
فدراسیون ژیمناستیک در بحران/ جلسه فوق‌العاده برای تعیین سرپرست جدید
فسادی پیچیده در شهرداری دورود / بازداشت‌ها در پی پرونده‌های مالی!
حریق در کمین جنگل‌های ارسباران / اعزام 21 تیم و یک بالگرد
آتشسوزی یادگار امام به خودروها و منازل سرایت کرد / مصدومیت یک آتش‌نشان
بدشانسی استقلال در آستانه دربی!
تهران شنبه و یکشنبه هم تعطیل می‌شود ؟
نورنما | طبیعت جذاب دنیا
رمزگشایی از ماجرای هراس‌فروشی تل‌آویو در آسمان عراق
روسیه: هیچ امتیازی در بحران اوکراین نخواهیم داد!
واکنش دفتر پزشکیان به بحث‌‌ اینترنت سفید
سخنان عجیب اردوغان : ترکیه وارث ابن سینا و لقمان حکیم است!
کودتای نظامی در گینه بیسائو / دستگیری رئیس جمهور و به قدرت رسیدن ارتش
اسرائیل دروغ می‌گوید؛ ایران و محور مقاومت شکست نخورده‌اند
مهار آتش در شاهرود / جنگل ابر در امان ماند!
ابراز امیدواری لاریجانی برای رفع موانع انتقال گاز به پاکستان
طلا به اوج رسید؛ سکه تمام به 119 میلیون تومان
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
کاتس: امنیت کشورش تضمین نشود، «هیچ آرامشی» در لبنان وجود نخواهد داشت
X
آگهی تبلیغاتی