×
سیاسی
شناسه خبر : 239730
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/24 ساعت 15:58
شکست بازدارندگی اسرائیل / ارزیابى جنگ دوازده‌ روزه

ماشالله شمس‌الواعظین:

شکست بازدارندگی اسرائیل / ارزیابى جنگ دوازده‌ روزه

اسرائیل به ‌اندازه‌ای حمله می‌کند که بتواند در برابر تهاجم متقابل دشمن دفاع کند. این تهاجمی که از سوی اسرائیل به تهران و ایران شد، برای نخستین بار وسیع‌تر از توان دفاعی این کشور بود. دقت کنید خیلی وسیع‌تر بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: من در بررسی‌هایی به عمل آوردم و به این نتیجه رسیدم که برنامه اسرائیل سرنگونی رژیم ایران و در راستای براندازی کامل بوده است. اینک نیز به‌تدریج، چه در محافل مطبوعاتی و رسانه‌ای اسرائیل و چه از اطلاعاتی که از بازداشت‌شدگان در ایران به دست آمده، نشان می‌دهد این تئوری، کاملاً درست بود و آن‌ها قصد داشتند کار براندازی را تمام کنند. 

در واقع اسرائیل همانند جنگ شش‌روزه ژوئن ۱۹۶۷ علیه مصر، سوریه و اردن عمل کرد؛ یعنی عملیات برق‌آسا، غافلگیرکننده و به‌اصطلاح جنگ در حوزه استحفاظی دشمن. 

این درست است، اما در ارتباط با ایران، یک خللی در سیستم طراحی اسرائیل ایجاد شد و آن شکاف کجاست، جواب آن را نمی‌دانم، اما برنامه این بود که یک‌سری از کماندوهای آموزش‌دیده که احتمالاً از اتباع مستقر در ایران بودند هم‌زمان پس از اینکه علائمی از فروپاشی دیده می‌شود، بتوانند مراکز حساس را به تصرف خود درآورند و موضوع این بود که بلافاصله عنوان کردند که مردم تهران، تهران را ترک کنید در واقع به این منظور بود که اسرائیل بتواند آن عملیات را به سرانجام را برساند.

اسرائیل در ۵ ژوئن، تمام مراکز فرماندهی، تمام مراکز مسکونی ژنرال‌های مصر را بمباران کرد و این عمل و این تاکتیک را در تهران هم اجرا کرد، البته ظرفیت آن در تهران و سایر شهرها و استان‌ها متفاوت بود. اسرائیل در حمله به ایران، استان‌هایی را انتخاب کرد که می‌توانستند در برابر گام بعدی اسرائیل و عوامل آن، مقاومت کنند؛ پایگاههای هوایی استان‌هایی چون اصفهان، شیراز، ایلام، لرستان، کرمانشاه و تبریز و را زد. 

 پهپادهای ریز و درشت، عملیات گسترده‌ای انجام دادند؛ حدود ۱۰ هزار ریزپرنده در ایران کشف شده است که البته می‌گویند این تعداد به ۲۰ هزار عدد هم می‌رسد. این عملیات تنها برای از بین بردن توان هسته‌ای نبود، بلکه برای براندازی بود که دیدیم موفق نشدند.

مانور بیش از حد موشک‌های جدیدی که ایران در سه روز آخر جنگ یعنی از نهمین تا دوازدهمین روز به کار برد، تاب‌آوری اسرائیل را به‌شدت کاهش داد و اجازه دهید من به شما بگویم که به صفر رساند. به همین دلیل وزیر امور راهبردی اسرائیل بنا به تقاضای نتانیاهو با مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات‌متحده، تماس فوری گرفت و از ایشان تقاضای طرح آتش‌بس فوری کرد. 

 منبع من در اینجا رسانه الجزیره انگلیسی است و روبیو با ترامپ تماس می‌گیرد و درخواست استیو بنت را مطرح می‌کند. پس از این لحظه است که بازی ترامپ شروع می‌شود و استراتژی‌های خود را عملی می‌کند. ترامپ با امیر قطر تماس می‌گیرد. امیر قطر با آقای پزشکیان در تهران تماس می‌گیرد که تقاضای امریکا را برای برقراری آتش‌بس مطرح کند. پاسخ اولیه ایران به این آتش‌بس، پاسخ رد بود و عنوان کردند ما هنوز مشغول تنبیه متجاوز هستیم که امیر قطر این موضوع را به ترامپ اطلاع می‌دهد. ترامپ در این زمینه دچار مشکل می‎شود و یک ساعت بعد با یک برگ برنده به صحنه وارد می‌شود و با امیر قطر تماس می‌گیرد که به ایرانی‌ها بگویید اگر آتش‌بس را امشب و به‌صورت فوری بپذیرند، من بخشی از تحریم‌های خرید نفت چین از ایران را برمی‌دارم که البته این کار را نیز انجام داد، هرچند دوباره طی چند روز گذشته تعهد خود را نقض کرد، ولی به هر حال این کار را انجام داد و به چین گفت شما حالا می‌توانید نفت ایران را بخرید.

ارتش اسرائیل در کانال ۱۲ اعلام کرد فقط طی دو ساعت از گشودن سیستم الکترونیکی بلیت ال-عال ۲۸ هزار و ۳۰۰ بلیت فروخته شد که در نتیجه آن این سیستم هنگ کرد و دیگر فروش بلیت قطع شد و خانم وزیر راه و ترابری اسرائیل اعلام کرد، ما باید شهروندان اسرائیل را ممنوع‌الخروج کنیم، چون با این موج فرار از اسرائیل ضربه روانی بدی به کشور وارد می‌شود. 

در نتیجه این هم یک عامل دیگر برای آتش‌بس بود. عامل دوم، ناتوانی سامانه‌های اسرائیل در رهگیری موشک‌های ایران بود و عامل سوم، مشارکت امریکا در بمباران فردو بود که نتانیاهو اعلام کرد این مأموریت دیگر انجام شد و شما می‌توانید آتش‌بس را بپذیرید که این درخواست از سوی خود اسرائیل مطرح شد و این اتفاق افتاد. این کل تحلیل من از این جنگ بود.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار پلیس فتا: فریب پیامک بروزرسانی بانک ها را نخورید
تولید نفت خاورمیانه به سطح پیش از جنگ نزدیک شد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 8 تیر 1405+ جدول
جمهوری آذربایجان تصمیم اسرائیل درباره «نسل‌کشی ارامنه» را محکوم کرد
اژه‌ای: قوه قضاییه، ملزم به اجرای دقیق و سریع و بدون‌تنازل فرامین واجب‌الاتباع رهبری است
شورای پروانه فیلمسازی با ساخت 4 فیلم سینمایی موافقت کرد+ اسامی فیلم ها
غریب آبادی: نشست‌های فنی کارگروه‌ها برای این هفته برنامه‌ریزی نشده است
صادرات سویا ممنوع شد
تقدیر رئیس فراکسیون ورزش مجلس از عملکرد تیم ملی در جام جهانی
داودنژاد بعد از 9 سال فیلم جدید می‌سازد
درخشش عزت‌اللهی در جام جهانی
«مایکل» رکورد «اوپنهایمر» را شکست
اولین پروازهای تهران–دبی از امروز برقرار شد
ادعای رویترز: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از سر گرفته می‌شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 8 تیر 1405 + بازار ارز آرام‌تر شد
اگر در موج جمعیت گیر افتادید چه کنید؟
واکنش تند عضو ایرانی کنگره آمریکا به تهدید ترامپ علیه ایران
شایعه ممنوعیت ورود به تهران تکذیب شد
زمان برگزاری آزمون وکالت 1405 اعلام شد
چرا گره پرونده 13 میلیون دلاری کاغذ باز نشد؟
راهکارهای طلایی پلیس برای امنیت واحدهای صنفی
پس از پایان جنگ، نوبت کدام نبرد فرا رسیده است؟
سوسن پرور به صحنه تئاتر بازمی‌گردد
مسیر تردد شناورها به آب‌های ایران تغییر کرد
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
ماجرای عجیب تغییر چهره سارق سابقه‌دار که گمان می‌کرد قاتل است !
پیش‌ثبت‌نام حج 1406 رایگان شد+ جزئیات بیشتر
آیا اقدامات ایران پس از توافق برای مهار واشنگتن بازدارنده بوده است؟
سیمیندخت وحیدی به خانه ابدی بدرقه شد+ متن های تسلیت مقامات
نخست‌وزیر عراق: مبارزه با فساد با قدرت ادامه دارد
دارایی‌های ایران در قطر آزاد شد؛ خبر مهم پزشکیان از بازگشت 6 میلیارد دلار
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در شرق اصفهان
استفاده از کارت سوخت دیگران بنزین 5 هزار تومانی را فعال می‌کند
کاهشی شدن نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته
جام جهانی 2026 همه رکوردها را شکست؛ انفجار گل، تماشاگر و درآمد
صعود دانشگاه آزاد در رتبه‌بندی جهانی
اعلام جزئیات بیمه اربعین؛ از درمان تا غرامت فوت
نخستین نشست کمیته مشترک تنگه هرمز میان ایران و عمان برگزار شد
عاشورا؛ سرچشمه قیام ملت‌ها
هوای تهران در شرایط قابل‌قبول قرار گرفت
نظامیان اسرائیلی: هیچ دستور عقب‌نشینی از لبنان دریافت نکرده‌ایم
موج برکناری در جام جهانی 2026؛ تاکنون چند مربی استعفا دادند؟
حمل‌ونقل کالا در بندر شهید رجایی به شرایط پیش از جنگ رمضان بازگشت
زلزله 5.5 ریشتری استان سیچوان چین را لرزاند
آمادگی کامل آتش‌نشانان در مصلی؛ بازدید میدانی مدیرعامل سازمان
طوفان و ریزگرد ادارات سه شهرستان سیستان را تعطیل کرد
نهاد قضا کجاست و کجا باید باشد؟
فراتر از یک رهبر؛ چرا مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای به یک نقطه عطف تاریخی تبدیل خواهد شد؟
آیا مسافت سفر عامل حذف ایران از جام جهانی 2026 بود؟
طالبان: ده‌ها نفر در حمله به شرق افغانستان جان باختند