×
اقتصادی
شناسه خبر : 239722
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/24 ساعت 15:24
عرضه بنزین سوپر وارداتی به زودی آغاز می شود

عرضه بنزین سوپر وارداتی به زودی آغاز می شود

طی ماه آینده، احتمال عرضه اولین محموله بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی در تهران و چند شهر بزرگ کشور وجود دارد که این اتفاق می‌تواند کیفیت سوخت مصرفی را بهبود بخشد و مدل عرضه و قیمت‌گذاری جدیدی را به همراه داشته باشد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: واردات بنزین سوپر که براساس مصوبه آبان سال گذشته آزاد شده است، هم‌اکنون در مراحل نهایی هماهنگی و دریافت مجوزهای لازم برای عرضه قرار دارد و به نظر می‌رسد به زودی اولین محموله این بنزین وارداتی در برخی از جایگاه‌های سوخت تهران و چند کلانشهر دیگر کشور توزیع شود.

22 آبان‌ماه سال گذشته بود که اولین خبر از آزادسازی واردات بنزین سوپر را منتشر شد و مصوبه هیئت وزیران که در این خصوص به تصویب رسیده بود، ابلاغ شد.

در این مصوبه آمده بود که "واردات و توزیع بنزین ویژه (سوپر) توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای به‌صورت مجزا از زیرساخت‌های توزیع سوخت یارانه‌ای، با رعایت قوانین و مقررات مجاز است."

از تاریخ ابلاغ این مصوبه تا امروز حدود 10 ماه می‌گذرد، اما از اجرایی شدن این مصوبه خبری نیست. محسن پاکنژاد، وزیر نفت، اردیبهشت‌ماه امسال در خصوص این مصوبه و زمان اجرای آن گفته بود: "مصوبه‌ای در خصوص واردات بنزین ویژه یا سوپر وجود دارد که مقدار واردات و قیمت تمام‌شده آن مبنای قیمت‌گذاری خواهد بود. این موضوع هم‌اکنون در هیئت مقررات‌زدایی و نظارت وزارت اقتصاد در حال بررسی است و مراحل نهایی آن در حال طی شدن است تا واردات و توزیع این نوع بنزین به مرحله اجرا برسد."

همچنین، علیرضا نظری، رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد در پایان اردیبهشت‌ماه امسال با بیان اینکه "طبق اعلام وزارت نفت تا دو ماه دیگر بنزین ویژه وارد کشور می‌شود"، گفته بود: "مهلت یک‌هفته‌ای هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار به وزارت نفت جهت تکمیل زیرساخت اتصال سامانه تخصصی دستگاه یاد شده به درگاه ملی مجوزهای کشور است."

آنچه مشخص است بروکراسی اداری و ایراداتی که روی کاغذ وزارت اقتصاد به اجرای این مصوبه گرفته بود و عدم توجه برای ضرورت اتمام این بروکراسی کاغذی، مصوبه واردات بنزین سوپر را در طی 10 ماه گذشته زمین‌گیر کرده بود. با وجود طی شدن مراحل مختلف دستیابی به مجوزها و ایجاد زیرساخت‌ها، طی این مراحل و به‌عبارتی گذر از بروکراسی برای اجرای یک مصوبه قانونی، بیش از انتظارها طولانی شد.

بررسی‌های نشان می‌دهد که احتمال عرضه نخستین محموله بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی در تهران و چند کلانشهر کشور، طی یک‌ماه آینده وجود دارد و به‌عبارتی، پیش از پایان تابستان، این بنزین جدید که نحوه عرضه و قیمت خاص خود را خواهد داشت، به سبد سوخت کشور افزوده می‌شود.

اجرای این مصوبه و هدایت تقاضای خودروهای لوکس به سبد بنزین سوپر وارداتی، یک تا چند درصد از بار تقاضای بخش بنزین عادی در کشور را کاهش خواهد داد و در جهت کاهش ناترازی بنزین، موثر خواهد بود.


اخبار مرتبط
قیمت‌گذاری بنزین سوپر به چه صورت انجام می‌شود؟
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 12:34
قیمت‌گذاری بنزین سوپر به چه صورت انجام می‌شود؟
بورس انرژی ایران شیوه‌نامه جدیدی برای عرضه بنزین سوپر ابلاغ کرده است. بر اساس این شیوه‌نامه، قیمت‌گذاری بنزین سوپر از طریق بورس انجام خواهد شد و قیمت‌ها ممکن است به بیش از 50 هزار تومان برسد.
بنزین یا خودرو؟
چهارشنبه 1404/05/29 ساعت 10:43
هادی حق‌شناس:
بنزین یا خودرو؟
موضوع بنزین و قیمت بنزین همیشه در ادوار و دولت‌های مختلف یک بحث چالش برانگیز بوده است. دولت‌ها با این امید که با افزایش قیمت بنزین می‌توانند هم مصرف بنزین را کم کنند و هم روی کاهش قاچاق بنزین اثرگذار باشند، اقدام به افزایش قیمت بنزین کرده‌اند.
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
شنبه 1404/05/25 ساعت 22:35
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
وزیر نفت تاکید کرد که سهمیه‌های 1500 و 3000 تومانی کارت‌های سوخت شخصی و اضطراری جایگاه‌ها همچنان با قیمت‌های پیشین برقرار خواهند بود و بنزین سوپر نیز بدون تغییر قیمت عرضه خواهد شد.
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 21:00
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
مجوز واردات بنزین سوپر برای شرکت‌های خصوصی صادر شد. وزارت نفت اعلام کرد تاکنون 5 مجوز قطعی صادر شده و واردات این سوخت، بدون تأثیر بر سهمیه و قیمت بنزین یارانه‌ای خواهد بود.
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 23:45
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
وزیر نفت در واکنش به شایعات قاطی شدن آب با بنزین در یکی از جایگاه‌های سوخت، تأکید کرد: «به لحاظ فنی و مبانی اصولی در علم ذی‌ربط اساساً قابلیت قاطی کردن آب با بنزین در جایگاه وجود ندارد.» وی با رد این ادعا، خواستار ارائه مستندات از سوی مطرح‌کنندگان شد.
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ به دنبال مداکره نیست؟!
تصویر خیره‌کننده جیمز وب از مرگ یک ستاره و تولد سحابی شیر
استفاده کودکان از گوشی و تبلت چه تأثیری بر توانایی شناختی آنان دارد؟
پرونده‌سازی هوش مصنوعی برای کاربران!
زنان بخوانند؛ همه چیزهایی که باید از کمبود آهن بدانید
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند