×
اقتصادی
شناسه خبر : 239387
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/22 ساعت 07:00
پول‌های جدید از چه تاریخی در معاملات استفاده می‌شوند؟

پول‌های جدید از چه تاریخی در معاملات استفاده می‌شوند؟

با اعلام عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، چشم‌انداز آینده نظام پولی ایران روشن‌تر شد؛ بر این اساس، فاز عملیاتی استفاده از پول جدید از سال 1406 کلید می‌خورد و طی یک برنامه سه‌ساله، تا سال 1409، تمامی اسکناس‌های فعلی با چهار صفر از گردونه خارج خواهند شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اعلام کرد: «با قانونی شدن لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی، از سال ۱۴۰۶ از پول جدید استفاده شده و در فاز دوم یعنی از سال ۱۴۰۹ پول قدیم و چهار صفر به طور کامل از پول ملی حذف می‌شود.»

وی با اشاره به مصوبه اخیر این کمیسیون در خصوص لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی که با عنوان «حذف چهار صفر از پول ملی» شناخته می‌شود، اظهار داشت: «هدف از این لایحه و مصوبه کمیسیون اقتصادی، تغییر متغیر‌های واقعی اقتصاد کشور نیست. اساسا قرار نیست صرفا با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند یا رشد اقتصادی بالا رود بلکه بیشتر موضوع درباره محاسبات مردم است که اشکالات زیادی در خوانش اعداد ایجاد کرده است.»

ظهوریان در ادامه خاطرنشان کرد: «اشکالاتی در محاسبات روزمره مردم به وجود می‌آید که نمونه آن خواندن پیامک‌های بانکی و یا نگارش اعداد است که گاهی یک صفر اضافه یا کم گذاشته می‌شود لذا حذف چهار صفر کار با اعداد را ساده‌تر می‌کند.»

این نماینده مجلس افزود: «مصوبه کمیسیون اقتصادی دنباله‌روی از مردم است که در فرهنگ عامه آنها، چهار صفر حذف شده است مثلا دیگر کسی نمی‌گوید ۵۰ هزار ریال بلکه می‌گویند ۵ تومان.»

او بار دیگر تأکید کرد: «نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند» و افزود: «باید مکمل حذف صفر از پول ملی، اتخاذ و اجرای سیاست‌های انضباط بودجه‌ای، اصلاح نظام بانکی و دیگر اقدامات اساسی باشد.»

در بخش دیگری از اظهارات خود، ظهوریان به موضوع انتخاب واحد پولی جدید کشور پرداخت و گفت: «برای انتخاب واحد پول بین «ریال» و «تومان»، رای‌گیری کمیسیون اقتصادی انجام شد که اکثریت اعضا به «ریال» رای دادند البته نظر بنده «تومان» بود، چون مردم در معاملات روزمره خود از «تومان» استفاده می‌کنند.»

وی درباره اینکه آیا امکان تغییر واحد پولی در زمان بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس وجود دارد، گفت: مصوبه کمیسیون اقتصادی برای حذف چهار صفر از پول ملی ناظر به رفع ایراد شورای نگهبان بود. فرآیند بررسی و تصویب ایرادات شورای نگهبان در صحن علنی بدین شکل است که مصوبات کمیسیون بدون طرح پیشنهادی در صحن علنی به رای گذاشته می‌شود لذا عملا امکان تغییر واحد پولی «ریال» وجود ندارد مگر اینکه تصمیم دیگری گرفته شود.

ظهوریان در توضیح ایراد شورای نگهبان در لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی، گفت: این لایحه مربوط به مجلس دهم است که از آن زمان ایراد شورای نگهبان رفع و تصویب نشده است؛ مصوبه مورد ایراد نیز این بود که میزان ارزش ریال براساس میزان تعهدات به صندوق بین‌المللی پول مشخص می‌شود؛ کمیسیون اقتصادی این ایراد را رفع کرد و برای تصویب به صحن علنی ارجاع شد.

وی درباره زمان اجرای این لایحه بعد از قانونی شدن آن گفت: با قانونی شدن این لایحه، دو سال فرصت اجرا و سه سال دوران گذار وجود دارد؛ در فاز اول از سال ۱۴۰۶ از پول جدید استفاده شده و در فاز دوم یعنی از سال ۱۴۰۹ پول قدیم و چهار صفر از پول ملی حذف می‌شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: در این لایحه بازه زمانی پنج ساله برای اجرای حذف چهارصفر از پول ملی پیش‌بینی شده که براساس آن یعنی از سال ۱۴۰۹ تنها ملاک پول جدید خواهد بود و پول قدیم به طور کامل حذف می‌شود البته قرار است شعب خاصی پیش بینی شود تا مردم اجازه تبدیل پول قدیم را به جدید داشته باشند.

 


نظرات

آخرین اخبار
برنهام تشکیل دولت جدید انگلیس را آغاز کرد
تحولات منطقه و اقتصاد؛ محور سفر هیئت ایرانی به پاکستان
تنها بازیکن آرژانتین که جوانمردانه رفتار کرد
سازمان ملل خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه شد
اطلاعیه درباره برگزاری امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم
المشاط: محاصره دریایی عربستان پاسخ به ادامه محاصره یمن است
ادعای جنجالی نماینده اردنی درباره نظامیان آمریکایی
جزئیات حملات دشمن جنایتکار آمریکایی به کشور/صدای پاسخ نیروهای مسلح ایران در اردن شنیده شد
برد پرگل هاکی ایران مقابل عراق در آسیا
درخواست قانونگذاران دموکرات آمریکا برای توقف جنگ علیه ایران
تحلیلگر سابق سیا: آمریکا توان حمله زمینی به جزایر ایران را ندارد
ادامه ناامنی و خشونت در آمریکا؛ 9 کشته و زخمی در حادثه تیراندازی
تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
منابع مالی بازسازی خوزستان تأمین شد
گزافه گویی جدید ترامپ علیه ایران
روسیه، اوکراین را مسئول حمله پهپادی به خط لوله خزر دانست
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 29 تیر 1405
انتقام یا اعتراف؛ کدام آمریکا را رسواتر کرد؟
روسیه: آماده فراهم کردن بستر گفت‌وگوی ایران و کشورهای عربی هستیم
باب‌المندب؛ اهرم فشار جدید صنعا علیه ریاض
ایجاد مسیرهای جدید پرواز اربعین
نماینده پارلمان عراق: خروج آمریکا شرط ثبات منطقه است
مشکل آتش‌بس دقیقاً اینجاست
الزیدی درباره سفرش به تهران با سفیر ایران گفت‌وگو کرد
وزش باد کیفیت هوای تهران را ناسالم کرد
زاخارووا: اوکراین به‌دنبال بی‌ثبات کردن بازارهای جهانی نفت است
روسیه ورود بدون ویزای شهروندان چینی را تا 2027 تمدید کرد
پزشکیان: حل مشکلات کشور بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
نخست‌وزیر جدید انگلیس: حمایت از اوکراین تغییر نمی‌کند
شهادت ستوان دوم مهداد پاشایی در حمله آمریکای جنایتکار به تبریز
ادعای روسیه درباره برنامه هسته‌ای آلمان
آتش‌سوزی منزل مسکونی در بندرعباس 6 قربانی گرفت
عارف: ایران باید در جمع 10 کشور برتر هوش مصنوعی قرار گیرد
رضایت از تصمیم ترامپ برای حمله به ایران به منفی 30 درصد رسیده است
ضربات سنگین نیروی دریایی سپاه در موج 23 عملیات نصر2 به دشمن متجاوز آمریکایی
سخنگوی دولت: شایعات پیرامون افزایش قیمت بنزین کذب است
مسکو و پیونگ‌یانگ بر تعمیق همکاری‌های راهبردی تأکید کردند
تصمیم‌های سیاسی باید پیوست اقتصادی داشته باشند
حادثه دریایی در سواحل عمان
آغاز اجرای طرح آزمایشی توافق لبنان و اسرائیل با نظارت آمریکا
شومر: ترامپ فاسدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
نورنما | حال و هوای مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا
بی‌اطلاعی وزارت ورزش از پاداش 350 میلیاردی تیم ملی فوتبال
سرکنسول جدید ایران در طرابوزان معرفی شد
محدودیت صادرات خرما برداشته شد
پیشنهاد بزرگ ایتالیا به گواردیولا
همتی: اصلاح سیاست ارزی و برخورد با بانک‌های ناسالم در اولویت است
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
پرسپولیس قرارداد عمری را تمدید کرد
سخنگوی ارتش: تداوم جنگ برای رسیدن به بازدارندگی کامل است