×
بین الملل
شناسه خبر : 239294
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 13:45
پاکستان در بزنگاه تاریخی؛ فرصت‌سازی یا تکرار خیانت آمریکا؟

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پاکستان در بزنگاه تاریخی؛ فرصت‌سازی یا تکرار خیانت آمریکا؟

تعاملات اخیر واشنگتن و اسلام‌آباد در پوشش همکاری‌های نظامی، تجاری و امنیتی، با سابقه‌ای سنگین از خیانت‌های گذشته آمریکا همراه است. از تجربه تلخ پرویز مشرف تا بازی دوگانه با تروریسم، شواهد نشان می‌دهد این روابط می‌تواند تله‌ای راهبردی برای پاکستان باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اعلام وزارت خارجه آمریکا مبنی بر تروریستی شناختن «ارتش آزادی‌بخش بلوچستان» و «لشکر مجید» همزمان با گسترش همکاری‌های نظامی و اقتصادی با پاکستان، پرسش‌های مهمی را ایجاد کرده است. سفرهای مکرر فیلد مارشال سید عاصم منیر به واشنگتن، توافقات تجاری و کاهش تعرفه‌ها، و حتی وعده همکاری نفتی، در ظاهر روابط را گرم‌تر کرده، اما سابقه تاریخی این تعاملات – از کارشکنی در پروژه خط لوله صلح تا حمایت از گروه‌های افراطی – نشان می‌دهد که اهداف آمریکا فراتر از تقویت امنیت پاکستان است.

تجربه‌های تلخ و بازی دوگانه در تروریسم‌ستیزی

گذشته روابط دو کشور، پر از نمونه‌هایی است که در آن آمریکا پس از بهره‌برداری، وعده‌ها را زیر پا گذاشته است. حمایت از داعش در مرزهای پاکستان، جلوگیری از نزدیکی اسلام‌آباد به چین، و نقش واشنگتن در بی‌ثبات‌سازی داخلی، نمونه‌های آشکار این روند هستند. حتی قرار دادن دو گروه پاکستانی در لیست تروریستی، وقتی با حمایت آشکار از گروه‌هایی مانند داعش خراسان یا جیش‌الظلم همراه است، بیشتر به یک ابزار فشار و مشروعیت‌بخشی به سایر گروه‌های مخرب شباهت دارد. تجربه سوریه و خارج کردن تحریرالشام از لیست سیاه برای دیدار با جولانی، نشان می‌دهد که این رویکرد می‌تواند بخشی از یک عملیات فریب باشد.

از سناریوی هند تا پروژه تفرقه‌افکنی

چرخش آمریکا به سمت پاکستان، همزمان با اختلافات واشنگتن و دهلی‌نو بر سر تعرفه‌ها و روابط هند با روسیه، نشانه‌ای از یک راهبرد تاکتیکی است. همان‌طور که آمریکا هند را به همکاری گسترده با رژیم صهیونیستی سوق داد و هزینه‌های داخلی و خارجی سنگینی بر آن تحمیل کرد، خطر تکرار این مسیر برای پاکستان نیز جدی است. علاوه بر آن، سیاست دیرینه آمریکا در ایجاد شکاف میان کشورهای عضو سازمان‌هایی مانند شانگهای، بریکس و دی‌۸، می‌تواند با بهره‌گیری از جایگاه ژئوپلیتیکی پاکستان اجرا شود تا مسیرهای همگرایی آسیایی را مختل کند.

اصالت پاکستان و ضرورت بیداری راهبردی

با وجود فشارها، پاکستان تاکنون نشان داده که در حمایت از فلسطین، محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی و ایستادگی در برابر دیکته‌های آمریکا پایبند است. سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به اسلام‌آباد و تاکید بر همکاری با چین و روسیه، نشانه‌ای از تلاش برای تقویت بلوک شرقی و بی‌اعتنایی به وعده‌های کوتاه‌مدت غربی است. این اصالت می‌تواند سپری مؤثر در برابر پروژه‌های نفوذ و بی‌ثبات‌سازی واشنگتن باشد، به شرط آن‌که اسلام‌آباد با هوشیاری، تجربه‌های گذشته را چراغ راه آینده قرار دهد.


نظرات

آخرین اخبار
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول