×
فرهنگی
شناسه خبر : 239226
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/20 ساعت 22:56

نورنیوز از ترورهای مکرر خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی گزارش می‌دهد؛

شلیک به صدا، تصویر، روایت

شهادت انس الشریف و بیش از دویست و سی خبرنگار دیگر توسط رژیم صهیونیستی، نه تنها حذف یک فرد یا گروه، بلکه تلاش برنامه‌ریزی‌شده برای ترور حقیقت، شفافیت و بیدارسازی وجدان جهانی است. تنها با افشاگری مستمر و محکومیت جهانی می‌توان این سیاست ضدبشری را شکست داد و خبرنگاران را به عنوان پاسداران اصلی حق اطلاع‌رسانی و عدالت حمایت کرد.

نورنیوز- گروه فرهنگی: حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به چادر رسانه‌ای نزدیک بیمارستان الشفا در غزه که به شهادت انس الشریف، خبرنگار شاخص شبکه الجزیره، و چند تن از همکارانش انجامید، نمادی آشکار و دردناک از سیاستی است که سال‌هاست علیه خبرنگاران مستقل در فلسطین و به ویژه در غزه اجرا می‌شود. این واقعه تنها یک حادثه ناگوار و فردی نیست؛ بلکه بخشی از یک راهبرد نظام‌مند و هدفمند است که در آن حذف خبرنگاران و کنترل روایت جنگ به عنوان ابزارهای اصلی سرکوب حقیقت و جریان آزاد اطلاع‌رسانی به کار گرفته می‌شود.

از آغاز جنگ خونین غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۲۳۰ خبرنگار فلسطینی در غزه جان خود را از دست داده‌اند که هر کدامشان صدای هزاران بی‌صدا و شاهدان عینی این بحران انسانی بوده‌اند. این رقم وحشتناک، نشان‌دهنده حجم و شدت حملات سیستماتیک رژیم صهیونیستی به خبرنگاران و اصحاب رسانه است. نام‌هایی مانند انس الشریف خبرنگار الجزیره، حسام مبارک خبرنگار شبکه الاقصی، محمد صبّوح عکاس خبری خبرگزاری فلسطین، دواء شرف مجری رادیو الاقصی و بلال جادالله مدیر خانه مطبوعات فلسطین، تنها نمونه‌های شاخص این قربانیان هستند. شهادت این خبرنگاران، نمادهای مقاومت و صداقت در ثبت واقعیت، از میان برداشته شدن راویان حقیقت را به وضوح نشان می‌دهد.

رژیم صهیونیستی به منظور توجیه این اقدامات ضدانسانی و سرکوب رسانه‌ها، اغلب با اتهامات بی‌پایه و غیرمستند از جمله «همکاری خبرنگاران با گروه‌های مسلح» یا «عضویت در حماس» سعی در لکه‌دار کردن چهره آن‌ها دارد. در مورد انس الشریف، ادعای رهبری یک سلول حماس توسط او، بدون ارائه هیچ سند و مدرک معتبر، به‌کار گرفته شد تا این ترور به نوعی موجه جلوه داده شود. این روش برچسب‌زنی امنیتی، یکی از ابزارهای اصلی تل‌آویو برای توجیه حذف فیزیکی خبرنگاران مستقل است و نشان‌دهنده عمق سیاست خصمانه آن در برابر جریان آزاد اطلاع‌رسانی است.

روش‌های سرکوب رسانه‌ها و جریان آزاد اطلاع‌رسانی

رژیم صهیونیستی، علاوه بر هدف قرار دادن مستقیم خبرنگاران، از مجموعه‌ای از روش‌های پیچیده و گسترده برای سرکوب جریان آزاد اطلاع‌رسانی استفاده می‌کند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حذف فیزیکی خبرنگاران: این روش که بارها و بارها تکرار شده، شامل حملات هوایی و گلوله‌باران محل استقرار خبرنگاران و دفاتر رسانه‌ای است. ترور شیرین ابوعاقله خبرنگار آمریکایی-فلسطینی در سال ۲۰۲۲، بمباران دفتر شبکه الجزیره و آسوشیتدپرس در برج الجلاء، و اکنون شهادت انس الشریف نمونه‌های بارز این اقدامات هستند.

 حمله به زیرساخت‌های رسانه‌ای و قطع ارتباطات: بمباران دفاتر رسانه‌ای مهم و قطع عمدی ارتباطات اینترنتی و مخابراتی، به‌ویژه در زمان عملیات‌های زمینی، با هدف جلوگیری از انتشار اخبار و تصاویر میدانی، از دیگر شیوه‌های متداول است. این اقدامات باعث می‌شود اطلاعات واقعی از مناطق جنگی به سختی به جهان منتقل شود و رسانه‌ها توان پوشش کامل وقایع را نداشته باشند.

 محدودیت دسترسی خبرنگاران خارجی و ایجاد محاصره خبری: رژیم اسرائیل با محدود کردن ورود خبرنگاران خارجی و جلوگیری از پوشش مستقل رسانه‌ها، زمینه را برای بازنمایی یک‌سویه و کنترل‌شده جنگ فراهم می‌کند. این سیاست به شدت تنوع و استقلال روایت‌ها را کاهش می‌دهد و اجازه نمی‌دهد وقایع بدون سانسور به افکار عمومی منتقل شود.

 جنگ روانی و تخریب اعتبار خبرنگاران: استفاده از اتهامات بی‌اساس و گسترده‌کردن آنها در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای تخریب چهره خبرنگاران و ایجاد تردید در مخاطبان، از دیگر روش‌های نرم تل‌آویو است. این جنگ روانی، علاوه بر هدف قرار دادن فرد خبرنگار، تاثیرات مخربی بر روند اطلاع‌رسانی و اعتماد مخاطبان دارد.

 مهندسی روایت خبری در رسانه‌های بزرگ: رژیم اسرائیل با اتکا به نفوذ خود در اتاق‌های خبر و لابی‌های رسانه‌ای، سعی دارد روایت غالب را تغییر دهد. استفاده از واژگان خنثی و یا امنیتی‌سازی روایت‌ها، حذف تصاویر دردناک، و تمرکز بر پیام‌های امنیتی ارتش، از جمله ترفندهای رسانه‌ای است که تصویر واقعی جنگ و کشتار غیرنظامیان را تحریف می‌کند.

ضرورت واکنش قاطع جهانی

در برابر این موج سرکوب و جنایت، سکوت یا واکنش‌های نصفه و نیمه جامعه بین‌الملل تنها به تشدید این روند دامن می‌زند. نهادهای بین‌المللی، سازمان‌های حقوق بشری، انجمن‌های صنفی خبرنگاران و رسانه‌های مستقل باید با صدای بلند این جنایات را «جنایت سازمان‌یافته علیه آزادی رسانه» معرفی کرده و پیگیری حقوقی و سیاسی لازم برای پاسخگو کردن عاملان را آغاز کنند. رسانه‌ها باید شهادت خبرنگاران فلسطینی را به نمادی از ایستادگی و مقاومت در برابر سرکوب تبدیل کنند تا صدای حقیقت هرگز خاموش نماند.

شهادت انس الشریف و بیش از دویست و سی خبرنگار دیگر، نه تنها حذف یک فرد یا گروه بلکه تلاش برنامه‌ریزی‌شده برای ترور حقیقت، شفافیت و وجدان جهانی است. جهان مدرن که خود را مدافع حقوق بشر و آزادی بیان می‌داند، نباید اجازه دهد چرخه خشونت و حذف راویان حقیقت به امری عادی بدل شود. تنها با همبستگی، افزایش آگاهی عمومی و فشار مستمر می‌توان این سیاست ضدبشری را شکست داد و خبرنگاران را به عنوان پاسداران اصلی حق اطلاع‌رسانی و عدالت حمایت کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
واکنش «دیده‌بان حقوق بشر» و «عفو بین الملل» به کشتار بی سابقه خبرنگاران در غزه
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 23:00
واکنش «دیده‌بان حقوق بشر» و «عفو بین الملل» به کشتار بی سابقه خبرنگاران در غزه
دیده‌بان حقوق بشر با تأکید بر بی‌اعتنایی کامل ارتش رژیم صهیونیستی به جان غیرنظامیان در نوار غزه، رفتار رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد همچنین عفو بین‌الملل کشتار خبرنگاران توسط اسرائیل را بی‌سابقه در تاریخ معاصر خواند.
سازمان ملل هشدار داد: قتل خبرنگاران فلسطینی نقض جدی قوانین بین‌المللی است
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 21:15
سازمان ملل هشدار داد: قتل خبرنگاران فلسطینی نقض جدی قوانین بین‌المللی است
دفتر حقوق بشر سازمان ملل، با محکوم‌ کردن حملات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران فلسطینی، این اقدامات را مصداق نقض آشکار حقوق بین‌الملل دانست و خواستار پاسخگویی عاملان آن شد.
حزب‌الله : ترور خبرنگاران در غزه جنایت جنگی کامل است
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 18:15
حزب‌الله : ترور خبرنگاران در غزه جنایت جنگی کامل است
حزب‌الله با صدور بیانیه‌ای شدیداً جنایت اسرائیل در ترور 6 خبرنگار در نوار غزه را محکوم کرد و آن را نقض آشکار حقوق بشر و آزادی بیان دانست.
یکی از 4خبرنگار شهید در غزه: اگر این کلمات را می‌خوانید پس اسرائیل صدای مرا خاموش کرده است
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 09:35
یکی از 4خبرنگار شهید در غزه: اگر این کلمات را می‌خوانید پس اسرائیل صدای مرا خاموش کرده است
در حمله اخیر اسرائیل به غزه، تیم خبری شبکه الجزیره شامل خبرنگاران و عکاسان به طور کامل کشته شدند؛ الجزیره این ترور را «برنامه‌ریزی‌شده» دانست. در وصیتنامه یکی از این خبرنگاران آمده است: «این وصیت من و آخرین پیام من است. اگر این کلمات به دست شما رسید، بدانید که اسرائیل توانسته است مرا به قتل برساند و صدایم را خاموش کند.»
شهادت 232  و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 19:00
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
از آغاز جنگ غزه در اکتبر 2023، رژیم صهیونیستی 195 خبرنگار فلسطینی را بازداشت کرده و 232 خبرنگار نیز به شهادت رسیده‌اند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی پیام تبریک خود را به مناسبت آغاز سال نو یهودیان منتشر کرد
افتخار بزرگ آرسنال؛ بهترین باشگاه فوتبال زنان سال 2025
وزیر آموزش‌وپرورش: هر سال 60 هزار معلم بازنشسته می‌شوند + فیلم
فرانسه به‌طور رسمی کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت
اجرای قانون پایانه های فروشگاهی منجر به شفافیت در نظام اقتصادی می شود
عشایر آذربایجان گرفتار در برف و کولاک + فیلم
آغازکنفرانس «راه‌حل دو دولتی» در نیویورک
لحظه دیدار عراقچی و گروسی در نیویورک + فیلم
درخواست مقام روس از تروئیکای اروپایی برای بازگشت به مسیر مذاکره با ایران
پرداخت پاداش به قهرمانان کشتی با حضور رئیس جمهور
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی در خصوص پرداخت کمک‌هزینه اولاد بازماندگان
نورنما | یک اورانگوتان در حال راندن یک ماشین گلف
10 بازیکن برتر سال از نگاه لیست فرانس فوتبال
گزارش تصویری | تسلیح و آموزش نظامی مردم ونزوئلا در پی تهدیدات آمریکا
حماس به ترامپ: برای توافقی محدود آماده‌ایم
زمان تشییع پیکر احمد پژمان، آهنگساز نام‌آشنا مشخص شد
تیم ملی کشتی فرنگی وارد ایران شد + فیلم
گزینه وحید هاشمیان به تهران می آید
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 31 شهریور 1404
عراقچی: در مورد اسنپ‌بک صَلاح نظام عدم اشاعه این است که یک راه‌حل دیپلماتیک پیدا شود+ فیلم
اطلاعیه روابط‌عمومی فرودگاه مشهددرخصوص صدای ناهنجار در اطراف فرودگاه
حمایت 140 کشور از دولت فلسطین در سازمان ملل
نگرانی صهیونیست‌ها از موج حمایت بین‌المللی برای به رسمیت شناختن فلسطین
ثبت بیش از 4 میلیون تقاضا از 216 کشوربرای جام جهانی
اعلام نرخ‌های جدید تردد در محدوده کنترل آلودگی هوا برای مهر ماه+قیمت اعلامی
نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور خواستار انتقال مطالبات به سازمان ملل شدند
تبریک وزیر امور خارجه ایران به همتای ارمنی به مناسبت روز ملی ارمنستان
از سفر پزشکیان به سازمان ملل چه انتظاراتی باید و نباید داشت؟
واریز یارانه شهریور به حساب خانوارها+دهک های مشمول
دیدار رئیس جمهور با رهبرمعظم انقلاب اسلامی پیش از حضور در نشست سازمان ملل
آغاز فعالیت اشکان دژاگه به عنوان کمک‌مربی تیم لوسیل قطر
کشف 471 فقره اموال مسروقه در مرحله دوم طرح مبارزه با سرقت منزل
اظهارنظر جدید گروسی درباره موضوع هسته‌ای ایران
آمادگی کامل برق تهران برای آغاز سال تحصیلی جدید
مهلت ثبت‌نام دوره‌های کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی تمدید شد
ارتش رژیم صهیونیستی از حمله راکتی مقاومت فلسطین از شهر غزه به سرزمین‌های اشغالی خبر داد
ارتقای جایگاه بسکتبال ایران در رده‌بندی جهانی فیبا
فعال‌سازی اسنپ‌بک تأثیر قابل‌توجهی بر فشارهای کنونی ندارد + فیلم
آغاز مرحله دوم اخراج اتباع غیرمجاز در استان تهران
جزییات انفجار در آنتالیا ترکیه +تعداد کشته و زخمی ها
تکذیبیه انتشار اخبار نادرست در خصوص مصوبه «سند ملی سبک پوشش اسلامی - ایرانی»
بقائی: نسل‌کشی درغزه، سخت‌ترین آزمون برای سلامت نهادی واعتبار هنجاری سازمان ملل است
سعید اسماعیلی چطورمدال طلای اصلی را گرفت؟+ فیلم
پوتین: توانایی مقابله با هر تهدیدی را داریم
افشاگری معاون دفتر دولت شهید رییسی ؛ چرا شهریور 1401 توافق نشد؟
میانگین سن فوت‌شدگان در سال گذشته چقدر بود؟
زلزله 4.3 ریشتری کالیفرنیا را لرزاند
مدیر مالی سابق نفت شایعه فرار از کشور را رد کرد
تأمین 30 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دستور کار دولت است
ارتفاع برف در ورزقان به بیش از 10 سانتی‌متر رسید+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی