×
اجتماعی
شناسه خبر : 239092
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/20 ساعت 15:30
نیمه شهریور بعد از 7 سال در ایران ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد

نیمه شهریور بعد از 7 سال در ایران ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد

ماه‌گرفتگی کلی 16 شهریور پس از 7 سال از ایران به‌صورت کامل دیده می‌شود و مقارنه دو سیاره زهره و مشتری است و همچنین بارش شهابی برساوشی اوج می‌گیرد اما طلوع ماه، مشاهده آن را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

نورنیوز - گروه اجتماعی:  کاظم کوکرم ،سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران درباره رویدادهای نجومی مهم تابستان ۱۴۰۴ اعلام کرد: «مهم‌ترین رویداد تابستان، ماه‌گرفتگی کلی شانزدهم شهریور است. همچنین، مقارنه نزدیک دو سیاره زهره و مشتری در بامداد ۲۱ مرداد فرصت بی‌نظیری برای رصد این اجرام درخشان فراهم می‌کند.»

کاظم کوکرم  گفت: «ماه‌گرفتگی شانزدهم شهریور، نخستین خسوف کلی طی هفت سال گذشته است که تمامی مراحل آن از ایران قابل مشاهده خواهد بود.»

وی توضیح داد که این ماه‌گرفتگی ابتدا با ورود قرص ماه به نیم‌سایه زمین ساعت ۱۸:۵۸ آغاز می‌شود که تشخیص آن با چشم غیرمسلح دشوار است. پس از آن در ساعت ۱۹:۵۷ ماه وارد سایه زمین شده و خسوف جزئی شروع می‌شود. خسوف کلی نیز از ساعت ۲۱ آغاز و اوج آن در ساعت ۲۱:۴۱:۴۶ رخ می‌دهد و تا ساعت ۲۲:۲۳ ادامه دارد.

کاظم کوکرم افزود: «خسوف جزئی تا ساعت ۲۳:۲۷ ادامه یافته و ماه ساعت ۰۰:۲۵ بامداد هفدهم شهریور از نیم‌سایه زمین خارج می‌شود. این ماه‌گرفتگی از بخش‌های گسترده‌ای از آسیا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، اقیانوسیه، شرق آفریقا و شرق اروپا قابل مشاهده است، اما بخش‌هایی از غرب اروپا و غرب آفریقا تنها بخشی از آن را می‌بینند و در قاره آمریکا این پدیده تقریباً دیده نخواهد شد.»

او درباره علت تاریکی و رنگ‌های متفاوت ماه در این پدیده گفت: «در ماه‌گرفتگی، ماه از سایه زمین عبور کرده و قرص آن تاریک و به رنگ‌های قرمز، نارنجی، مسی و حتی بنفش تغییر رنگ می‌دهد. شدت تیرگی و رنگ ماه به وضعیت جو زمین و میزان غبار و ابرآلودگی در آن زمان بستگی دارد.»

کاظم کوکرم این ماه‌گرفتگی کلی را مهم‌ترین رویداد نجومی پیش رو دانست که از ایران به‌صورت کامل قابل رویت است.

در ادامه درباره مقارنه زهره و مشتری بیان کرد: «سحرگاه سه‌شنبه ۲۱ مرداد (حدود ساعت ۴ صبح) دو سیاره درخشان زهره و مشتری در افق مشرق و در صورت فلکی جوزا، بسیار نزدیک به هم دیده می‌شوند.» فاصله زاویه‌ای این دو سیاره کمتر از یک درجه است، یعنی تقریباً به اندازه قرص ماه در آسمان و فرصت مناسبی برای رصد و عکاسی از آنها به شمار می‌آید.

همچنین درباره بارش شهابی برساوشی توضیح داد: «بیست و یکم و بیست و دوم مرداد، بارش شهابی برساوشی به اوج می‌رسد، اما همزمان با طلوع ماه روشن، مشاهده شهاب‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرد.» این موضوع باعث می‌شود در اکثر نقاط کشور این بارش به‌صورت پرنور دیده نشود. در شب‌های بعد، ماه دیرتر طلوع می‌کند اما با دور شدن از زمان اوج بارش، فرصت رصد شهاب‌ها کمتر می‌شود.

کوکرم توصیه کرد علاقه‌مندان برای دیدن این بارش، در مناطق تاریک، دور از آلودگی نوری و در ساعات ابتدایی شب پیش از طلوع ماه به رصد بپردازند.

او افزود: «در شرایط ایده‌آل انتظار می‌رود در زمان اوج بارش، حدود ۱۰ تا ۱۵ شهاب در طول یک ساعت در آسمان تاریک قابل مشاهده باشد، که نسبت به معمول بارش‌های شهابی (۷۰ تا ۱۰۰ شهاب در ساعت) کمتر است.»


اخبار مرتبط
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آتش‌سوزی در ساختمان 12 طبقه ستارخان/ 3 نفر مصدوم و 15 نفر نجات یافتند
رایزنی گروسی با وزیر خارجه آلمان درباره اسنپ بک ایران
کاخ سفید: توافق صلح غزه بسیار نزدیک است
آلمان اجرای طرح «دیوار پهپادی» را کم اهمیت دانست
شرووط اسموتریچ برای توافق پایان جنگ غزه
هاشمیان همچنان بازیکن مدافع می خواهد!
گروسی و وزیر خارجه فرانسه درباره دیپلماسی هسته‌ای ایران دیدار کردند
ترامپ و صلحی که بوی باروت می‌دهد
فعال ضد اسرائیلی سخنرانی وزیر دارایی انگلیس را مختل کرد +فیلم
مداردیپلماسی | مرگ دیپلماسی در شهرآشوب نیویورک
نتانیاهو: زمان مناسبی برای اعمال حاکمیت بر کرانه باختری نیست
دبیر: توزیع بودجه باید بر اساس عدالت و افتخارآفرینی هر رشته باشد
مدودف: روسیه اساسا نیازی به جنگ با هیچکس ندارد
پزشکیان: در برابر آدم‌های پلید کوتاه نمی‌آییم
لندن به تل‌آویو هشدار داد: به جنایات اخلاقی در غزه پایان دهید
تراکتور - الوحده | نبرد سرنوشت‌ساز آسیایی در تبریز
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه
بنیادی‌فر: داوران برای هر بازی باید 50 میلیون تومان بگیرند+فیلم
واردات شمش طلا برای سرمایه‌گذاران خارجی آزاد شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیت‌الله سیستانی
واکنش مقاومت عراق به تهدیدهای نتانیاهو
ممنوعیت پرواز پهپادهای غیرنظامی در دانمارک
تاج: برای نماینده هند که به ایران نیامد متأسفم؛ این تیم باید جریمه شود
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 مهر + جدول
ایران در "گذرگاه"
رشد 61 هزار واحدی بورس در روز سقوط صندوق‌های طلا
نیمی از کارمندان آژانس آنروا در غره شهید شده‌اند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 مهر 1404
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت مادر حداد عادل
دیدار سپاهان و موهون باگان لغو می‌شود
اجازه نمی‌دهیم با سفره مردم شوخی کنند
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
اخراج‌های گسترده در آستانه تعطیلی دولت آمریکا
آتش‌نشانی تهران در لیست پنج آتش‌نشانی برتر جهان
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: بدون راه حل سیاسی جنگ بی‌فایده است
مهلت 3 ماهه برای ترخیص خودروهای توقیفی
آیین گرامیداشت روز آتش‌نشان با حضور رئیس‌جمهور
15 طرح برای خروج از NPT ارائه شده است
رکورد هفت‌ ساله تولید نفت شکسته شد
سید محمد خاتمی به آیت الله سیستانی تسلیت گفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مهر1404+ جدول
قتل پدر ومادر در پی اختلاف خانوادگی
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
زمان پیش فروش 400 هزار قطعه سکه اعلام شد+جزئیات
حمله موشکی و پهپادی یمن به رژیم صهیونیستی
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(90) « بندرچارک»
فیفا به دنبال تغییر قانون پنالتی
اذعان رسانه عبری درباره شرایط وخیم اجتماعی در اسرائیل
دیدار جولانی با رئیس کنگره جهانی یهودیان
صعود تیم فوتبال نابینایان ایران به فینال جام ملت ها
X
آگهی تبلیغاتی