×
اقتصادی
شناسه خبر : 239081
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/20 ساعت 14:15
وزیر کشور: جمعیت ایران تا 36 سال دیگر به زیر 40 میلیون نفر می‌رسد!

وزیر کشور: جمعیت ایران تا 36 سال دیگر به زیر 40 میلیون نفر می‌رسد!

وزیر کشور با اشاره به عملکرد وزارت کشور در مسائل اجتماعی کشور، گفت: «کاهش جمعیت آسیب بسیار بزرگی است و وزارت بهداشت رسما گزارش داد و ثابت کرد در سال 1480 با همین آهنگ کاهش به زیر 40 میلیون می‌رسد و تاریخ و تمدن‌مان به خطر میفتد.»

نورنیوز - گروه اقتصادی: اسکندر مومنی، وزیر کشور، با اشاره به چالش‌های کمبود آب و برق در تهران اعلام کرد :«شاید بتوانیم مساله برق را با انرژی‌های خورشیدی تامین کنیم اما آب محدوده تهران جوابگوی این جمعیت نیست.»

 اسکندر مومنی با حضور  با اشاره به وضعیت خروج اتباع غیرمجاز از کشور اظهار کرد: «مساله اتباع صرفا یک موضوع امنیتی نیست؛ موضوعات اقتصادی و اجتماعی را هم در برمی‌گیرد. هرگز نگاه مهاجر ستیز نسبت به اتباع خارجی نداریم و سابقه تاریخی مشترک فراوانی به ویژه با همسایه افغانستانی داریم؛ اتباع مجاز در کشور فعالیت و به تولید کشور کمک می‌کنند و اتباع غیرمجاز هم با عزت و احترام به کشور خود برمی‌گردند.»

وی ادامه داد: «از ابتدای سال تاکنون بیش از یک میلیون و صد هزار نفر به کشور خود برگشتند و حدود ۷۰ درصد از این تعداد خود معرف بودند. باوجود برخی شایعات در فضای مجازی، اتباع با احترام از کشور خارج می‌شوند. استانداران افغانستان خودشان آمدند و بازدید کردند و صحنه را دیدند که چگونه به اتباع احترام گذاشته می‌شود.»

وزیر کشور اضافه کرد:« در این ایام ۶ درصد تراکنش نان بعد از خروج اتباع کاهش پیدا کرده است و این عدد کم نیست. این کار را باید ادامه دهیم و همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند. خود دولت افغانستان هم باید زمینه‌های لازم را فراهم کند تا مردمش بروند و کشورشان را بسازند. نیروی انتظامی کار بسیار بزرگی انجام داد. البته حدود ۳۰ درصد هم دستگیری داشتیم اما بسیاری از این‌ها هم واجد شرایط بودند و دوباره به کشورمان برگشت داده شدند.»

وی هم‌چنین عنوان کرد:« این اقدامات جلوگیری اجباری از مهاجرت به تهران نیست؛ باید سیاست گذاری‌ دولت به گونه‌ای باشد که مهاجرت به تهران متوقف و معکوس شود، چرا که پایتخت ظرفیت لازم برای این همه جمعیت ندارد. شاید بتوانیم مساله برق را با انرژی‌های خورشیدی تامین کنیم اما آب محدوده تهران جوابگوی این جمعیت نیست.»

مشکلات اساسی در حوزه منابع آب

مومنی با بیان این‌که با تمام توان از ظرفیت موجود استفاده خواهد شد، تصریح کرد:« با این حال امکان استفاده بیشتر از سفره‌های زیرزمینی و سدهای موجود نیست. در حوزه آب مشکلات اساسی داریم اما از مردم به خاطر همراهی در صرفه‌جویی آب تشکر می‌کنم و درخواست دارم کمک کنند تا این ایام را سپری کنیم چرا که خشکسالی فعلا ادامه دارد. سیاست گذاری مجموعه دولت به گونه‌ای طراحی می‌شود که مهاجرت به تهران صورت نگیرد.»

وی در خصوص احتمال انتقال پایتخت گفت:« این مساله به صورت جدی مطرح نیست و اولویت اول توقف مهاجرت و مهاجرت معکوس است. با این حال توقف مهاجرت الزام نیست اما سیاست گذاری و اولویت دولت همین مساله است.»

وزیر کشور با بیان این‌که استانداران در مساله صرفه‌جویی برق بسیار کمک کردند، خاطرنشان کرد: «برق و گاز نزدیک به ۳۰۰ هزار باغ ویلایی که خالی بودند، استخرها یا مراکز تجاری پر مصرف قطع شد و پویش صرفه‌جویی مردم بسیار به مساله ناترازی‌ها کمک کرد.»

وی با اشاره به عملکرد وزارت کشور در مسائل اجتماعی کشور گفت: «در این حوزه از عملکرد خود راضی نیستیم چرا که گستردگی کار بسیار زیاد است. نه این‌که کاری انجام ندادیم بلکه باید تلاش مضاعف انجام دهیم و کارها را به نتیجه برسانیم. کاهش جمعیت آسیب بسیار بزرگی است و وزارت بهداشت رسما گزارش داد و ثابت کرد در سال ۱۴۸۰ با همین آهنگ کاهش به زیر ۴۰ میلیون می‌رسد و تاریخ و تمدن‌مان به خطر میفتد.»

مومنی همچنین تاکید کرد:« رویکرد اصلی‌مان در وزارت کشور جلوگیری از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی‌ست و باید این پدیده‌ها را با ساز و کار خودش پیگیری کنیم. با کمک همه نهادهای فرهنگی این کار را دنبال خواهیم کرد؛ موضوع محله محوری را نیز باید در دستور کار داشته باشیم.»

وی در پایان با اشاره به اقدامات حوزه اقتصادی وزارت کشور گفت:« جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، اتمام پروژه‌های نیمه تمام و راه‌اندازی دوباره واحدهای راکد شده سه رویکرد ما هستند که همه دستگاه‌ها باید در این راستا همکاری کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
کارت سفر به مرحله اجرا رسید
هت‌تریک طلای زارعی در آسیا
کالابرگ زائران عتبات حذف نمی‌شود
مصر و امارات خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
موج گرما برق اروپا را گران کرد
آیا تنگه هرمز به گران‌ترین مسیر جهان تبدیل می‌شود؟
نوراینفو | 10 نکته کلیدی برای مدیریت بهتر مالی
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی
نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 معرفی شد؛ AFC حضور سیرجانی‌ها را تأیید کرد
ایرانیان اندازه چند کشور برق مصرف می کنند؟
انهدام 2 هسته‌ عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری در جنوب‌شرق کشور
واکنش مجلس به بنزین 87 هزار تومانی ؛چرا فروش به قیمت فوب خلیج فارس متوقف شد؟
بن‌گویر تشنه اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه است
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 22 مرداد؛ رونمایی از نسخه جدید کادرفنی محرم
خشونت نتانیاهو صدای 300نظامی صهیونیست را درآورد
بختیاری‌زاده: نمی‌توانیم به خاطر پنجره بسته گریه کنیم؛کاش رامین رضاییان کمی تخفیف می‌داد
قیمت مرغ امروز پنج شنبه چقدر شد؟+جدول قیمت کالاهای اساسی
عمان میزبان بازی‌های آسیایی تراکتور می شود
تصادف مرگبار در جاده ساوه 2قربانی گرفت
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 22 مرداد / جدول نرخ دینار
جنایت جدید صهیونیست ها؛ آتش سوزی با فسفر سفید
تهران زیر آتش؛ دیوارها روایتگر چیزی فراتر از جنگ
از «گوشمالی» تا قتل؛ جزئیات تازه از جنایت در خانه یک زن در یافت آباد
کودکستان‌های بدون مجوز زیر ذره‌بین آموزش و پرورش
بازداشت 3 کارمند شهرداری گلوگاه به اتهام اختلاس
قیمت نفت امروز پنج شنبه 22 مرداد/ سقوط آزاد قیمت نفت پس از 6 روز صعود
راز مرگ مرد جوان در مازندران فاش شد؛ اختلافات خانوادگی انگیزه جنایت
ثبت‌نام مدارس شاهد آغاز شد
ادعای تهدید ترور ترامپ، طرح اسرائیل برای تاثیر بر سیاست آمریکا بود
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس پنجشنبه 22 مرداد/این ستاره گران‌ترین خرید لیگ می‌شود؟
باند جعل گذرنامه در تهران منهدم شد
اکبر عبدی با سریال «پرانتز باز» میهمان مردم می‌شود
کشف شبکه سازنده پهپاد در عراق
تیراندازی دانش‌آموز 14 ساله در امریکا و یک مصدوم
زمان پایان حضور نظامی آمریکا در عراق مشخص شد
49 زندانی جرایم غیرعمد در ایلام آزاد شدند
نورنما | آمدم تا برایت بگویم رازهای بزرگ دلم را ...
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 22 مرداد 1405+جدول پخش
دختر نوجوان ایرانی قهرمان وزنه‌برداری آسیا شد
عراقچی خطاب به امریکا: مراقب اخبار جعلی و اشتباه محاسباتی باشید
پاسخ منفی سیتی به بارسلونا برای «رودری»
واکنش ایران به ادعاهای نتانیاهو درباره فلسطین و جولان؛ محکومیت اقدام کلمبیا
200 نفر از آتش سوزی مشهد نجات یافتند
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران