×
سیاسی
شناسه خبر : 239077
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/20 ساعت 16:16
دیدار علی لاریجانی با رئیس‌جمهور عراق/ امضای تفاهم امنیتی مشترک بین ایران و عراق

در اولین سفر رسمی دبیر عالی شورای امنیت ملی رخ داد؛

دیدار علی لاریجانی با رئیس‌جمهور عراق/ امضای تفاهم امنیتی مشترک بین ایران و عراق

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز دوشنبه در ادامه سفرش به عراق با رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی:  در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با رئیس‌جمهور عراق، عبد اللطیف جمال رشید بر ادامه سیاست رویکرد مثبت با همه کشورهای همسایه و توسعه همکاری‌های دوطرفه تاکید کرد و اهمیت امنیت و ثبات منطقه را یادآور شد.

به گزارش  خبرگزاری اسپوتنیک، عبد اللطیف جمال رشید، رئیس‌جمهور عراق امروز میزبان علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بود و رشید در این دیدار بر عزم عراق برای تقویت سیاست رویکرد مثبت و توسعه همکاری‌های سازنده با تمامی کشورهای همسایه تأکید کرد.

بر اساس بیانیه دفتر رسانه‌ای ریاست جمهوری عراق، این دیدار که در بغداد برگزار شد، فرصتی برای تاکید بر عمق روابط تاریخی و منافع مشترک میان دو کشور و ضرورت تقویت چارچوب‌های همکاری دوجانبه در راستای خدمت به دو ملت و تحکیم امنیت و ثبات منطقه بود.

رئیس‌جمهور عراق ضمن اعلام ادامه روند تقویت سیاست رویکرد مثبت، بر لزوم ایجاد شراکت‌های مبتنی بر منافع مشترک و احترام متقابل تأکید کرد که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های اقتصادی و امنیتی و همچنین برقراری صلح و رفاه در منطقه باشد.

در این دیدار، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت و بر اهمیت تداوم گفت‌وگوهای سازنده میان کشورهای منطقه برای حل بحران‌ها و حفظ حاکمیت ملی کشورها تأکید شد.

علی لاریجانی نیز در این دیدار سلام مقام معظم رهبری را به رئیس‌جمهور عراق، ابلاغ و از مواضع حمایتی این کشور در تقویت امنیت منطقه و نقش کلیدی این کشور در نزدیکی دیدگاه‌ها میان طرف‌های مختلف تقدیر کرد.

وی همچنین از میزبانی گرم مردم عراق از زائران ایرانی در مراسم پیاده‌روی اربعین قدردانی کرد.

نخست‌وزیر عراق امروز میزبان دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران شد و در این دیدار بر تلاش کشورش برای توسعه روابط با ایران تأکید کرد.

به گزارش  خبرگزاری عراق (واع)، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق امروز میزبان «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و هیأت همراه او بود.

السودانی در این دیدار بر تلاش گسترده عراق برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران و تقویت شراکت مثمر ثمر در زمینه‌های مختلف به نفع منافع ملت‌های عراق و ایران تأکید کرد.

وی همچنین با اشاره به مواضع اصولی و ثابت عراق در مخالفت با تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران و هر آنچه که به تشدید درگیری‌ها در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی منجر شود و نیز حمایت عراق از مذاکرات آمریکا و ایران تأکید کرد.

در این دیدار همچنین در حضور السودانی یادداشت تفاهم امنیتی بین «قاسم الأعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و لاریجانی در خصوص هماهنگی امنیتی در مرزهای مشترک دو کشور امضا شد.

لاریجانی نیز سلام «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران را به السودانی ابلاغ و بر تمایل ایران برای توسعه روابط در زمینه‌های مختلف به ویژه اتصال راه‌ آهن دو کشور برای جابجایی مسافران و اتصال به جاده توسعه و کریدورهای بزرگ در منطقه تأکید کرد.

لاریجانی پیش از این دیدار با الأعرجی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد و سیاست خارجی متعادل عراق را ستود.

الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق در دیدار با لاریجانی بیان کرد: بغداد از هرگونه نقض امنیتی با هدف تجاوز به کشورهای همسایه جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه صحبت های خود گفت : دولت عراق به طور جدی برای جلوگیری از هرگونه نقض امنیتی با هدف تجاوز به هر یک از کشورهای همسایه خود تلاش می‌کند.

دفتر الاعرجی اعلام کرد: در دیدار الاعرجی و لاریجانی اجرای توافقنامه امنیتی امضا شده بین دو کشور مورد بحث قرار گرفت.

همچنین وضعیت امنیتی منطقه و جنایات گرسنگی و کشتار مردم فلسطین در نوار غزه مورد بررسی قرار گرفت.

دیدار لاریجانی با وزیر خارجه عراق

دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبری در این شورا عصر روز دوشنبه (۲۰ مرداد) با فواد حسین، وزیرخارجه جمهوری عراق دیدار کرد.

«علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده مقام معظم رهبری در این شورا در سفر خود به بغداد همچنین با نخست وزیر، رییس جمهور، رییس پارلمان، مشاور امنیت ملی با برخی از سران احزاب عراقی دیدار کرد.

علی لاریجانی برای امضای توافقنامه امنیتی میان دو کشور به عراق سفر کرد

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در نخستین سفر خارجی خود پس از انتصاب، امروز عازم عراق شد تا توافقنامه امنیتی دوجانبه میان ایران و عراق را نهایی کند.

علی لاریجانی دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی ایران، امروز در نخستین سفر خارجی خود پس از تصدی این سمت، به مقصد عراق تهران را ترک کرد. محور اصلی این سفر، امضای توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق عنوان شده است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشور، در تاریخ ۱۴ مرداد ماه طی حکمی، علی لاریجانی را به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی منصوب کرده بود. 

در آستانه این سفر، لاریجانی در اظهاراتی اعلام کرد: «توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق در حال تدوین است و در این سفر به امضا خواهد رسید.»

لاریجانی لبنان را مقصد بعدی سفر خود اعلام کرد و گفت:« لبنان هم از کشورهای بسیار مهم در منطقه و تاثیرگذار در غرب آسیا است. از دیرباز با مردم لبنان و دولت لبنان ارتباط داشتیم. بسیاری از علمای فعال و تاثیرگذار در ایران، از لبنان آمده و بنابراین ریشه مشترک تمدنی بین ایران و لبنان وجود دارد و به همین دلیل همکاری‌های ما با دولت و مردم لبنان سابقه‌دار و گسترده است و در مسائل مختلفی که در منطقه رخ می دهد، رایزنی هایی داریم .»

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر مواضع مشخص جمهوری اسلامی ایران در این سفر گفت: «در لبنان مواضع ما از قبل هم روشن است، نظر ما این است که وحدت ملی در لبنان موضوع مهمی است که باید در همه شرایط حفظ شود. استقلال لبنان همیشه برای ما مهم بوده است، تقویت روابط تجاری بین دو کشور نیز از دیگر موضوعات مهم مورد نظر ما است. »

لاریجانی درخصوص شرایط حساس این روزهای لبنان،افزود: لبنان تاریخ طولانی در این مسائل داشته و اخیرا هم درگیری سنگینی با رژیم صهیونیستی داشته است، مثل خود ما که با رژیم صهیونیستی درگیری داشتیم لذا همیشه این گفتگوها می تواند برای ایجاد ثبات در منطقه موثر باشد. 

 


اخبار مرتبط
جنگ دوم، میدان نبرد ذهن‌ها؛ زمان اجرای ابتکارات تازه برای مقابله
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 10:30
نورنیوز از ضرورت افزایش تحرکات ادراک‌سازی برای بازدارندگی در برابر جنگ دوم گزارش می‌دهد؛
جنگ دوم، میدان نبرد ذهن‌ها؛ زمان اجرای ابتکارات تازه برای مقابله
در حالی‌که گمانه‌زنی‌ها درباره «جنگ دوم» در اوج است، تشکیل شورای دفاع می‌توانست نشانه تغییر آرایش ایران در برابر تهدیدات باشد، اما نبود اخبار از فعالیت عملی آن پرسش‌برانگیز است. همزمان سفر لاریجانی به عراق و لبنان پیام آشکاری از تقویت پیوندهای امنیتی منطقه‌ای فرستاد.
لاریجانی: ایران با لبنان و عراق هم‌فکری دارد اما به کسی دستوری نمی‌دهد
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 10:00
لاریجانی: ایران با لبنان و عراق هم‌فکری دارد اما به کسی دستوری نمی‌دهد
علی لاریجانی با رد برخی تحلیل‌ها درباره دخالت ایران در انتخابات عراق تأکید کرد که ملت‌های عراق و لبنان رشید و مستقل هستند و ایران صرفاً با آن‌ها هم‌فکری دارد. او افزود: ایران هیچ‌گاه به این کشورها دستور نمی‌دهد و صرفاً نقش یک دوست را ایفا می‌کند.
گرمای بی‌سابقه عراق را در خاموشی فرو برد
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 23:30
گرمای بی‌سابقه عراق را در خاموشی فرو برد
در نتیجه افزایش بی‌سابقه دمای هوا و فشار شدید بر شبکه برق، عراق روز دوشنبه با خاموشی گسترده‌ای مواجه شد. وزارت برق اعلام کرد که بیش از 6 هزار مگاوات از ظرفیت شبکه ناگهان قطع شده و اکنون روند بازگرداندن برق به تدریج در حال انجام است.
سفری تعیین‌کننده با دستور کار تأمین امنیت منطقه‌ای
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 17:34
نورنیوز ابعاد سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق را بررسی می‌کند؛
سفری تعیین‌کننده با دستور کار تأمین امنیت منطقه‌ای
سفر علی لاریجانی به عراق را که در ادامه به لبنان نیز می رسد، باید ادامه سیاست همگرایی منطقه‌ای ایران با تکیه بر توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی و امنیت بومی شده ارزیابی نمود؛ سیاستی که قطعا می‌تواند زمینه ساز تحولاتی مهم در روابط دو کشور و معادلات منطقه شود.
اولین پیام علی لاریجانی پس از بازگشت به شورای‌ عالی امنیت ملی
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 16:15
اولین پیام علی لاریجانی پس از بازگشت به شورای‌ عالی امنیت ملی
علی لاریجانی بعد از انتصاب به عنوان دبیری شورای عالی امنیت ملی، پیامی در شبکه اجتماعی خود منتشر کرد که در آن آیه 101 سوره مبارکه یوسف نوشته شده است.
نظرات

آخرین اخبار
گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان در چه مرحله‌ای است؟ پاسخ رئیس پلیس راهور
ادارات دولتی کرمان فردا تعطیل هستند
صعود 2 پله‌ای بسکتبال ایران در رنکینگ جهانی
بازگشت پروازهای مشهد ـ ایلام در آستانه اربعین
بازگشت باشکوه تولید «سلمان فارسی» پس از وقفه‌ای کوتاه
واکنش وزیر ارتباطات به قطعی شبکه در جزایر پس از حملات آمریکا
آسه‌آن خواستار توقف درگیری‌ها و خویشتنداری ایران و آمریکا شد
پیگیری حقوقی و بین‌المللی جنایت دشمن علیه کارکنان نیروی دریایی ارتش
دموکرات‌ها علیه جنگ ترامپ با ایران
ادامه پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران؛ انفجارهای همزمان در بحرین، قطر و اردن
نورنما | بارش 2.5 متری برف در شیلی
سفر راهبردی وزیر کشور ایران به اسلام‌آباد؛ تقویت پیوندهای دیپلماتیک و امنیتی با پاکستان
رئیس‌جمهور: وحدت ملی، دشمن را به عقب‌نشینی وادار کرد
سیدبندی فصل جدید لیگ نخبگان آسیا اعلام شد
احکام بازنشستگان سال 1405 اصلاح شد
قهرمانی در جام جهانی برای اسپانیا چقدر درآمد داشت؟
تمدید قرارداد علیرضا کوشکی با استقلال نهایی شد
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی