×
بین الملل
شناسه خبر : 238951
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/19 ساعت 11:43
رسوایی انگلیس؛ تهدید زیست‌محیطی و امنیت هسته‌ای جهانی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

رسوایی انگلیس؛ تهدید زیست‌محیطی و امنیت هسته‌ای جهانی

نشت مواد رادیواکتیو از پایگاه بمب‌های هسته‌ای انگلیس در اسکاتلند، افشاگر بحران مدیریتی و خطرات زیست‌محیطی در قلب قدرت هسته‌ای غرب است. این رخداد، تضاد ادعای انگلیس درباره امنیت هسته‌ای با واقعیت فاجعه‌آمیز داخلی را آشکار کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رسوایی نشت مواد رادیواکتیو از پایگاه کولپورت در غرب اسکاتلند، نه تنها یک بحران زیست‌محیطی گسترده است، بلکه نمادی از بی‌توجهی عمیق به اصول ایمنی در مراکز نظامی هسته‌ای است. نشت تریتیوم به دریاچه لوموند نشان می‌دهد که زیرساخت‌های حیاتی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا دچار فرسودگی شدید و مدیریت ناکارآمد است. ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی و عدم رسیدگی به شبکه آب‌رسانی، آلودگی زیست‌محیطی سواحل اسکاتلند را تشدید کرده است؛ این در حالی است که نهادهای ناظر و وزارت دفاع بریتانیا سال‌ها کوشیده‌اند این اطلاعات را مخفی نگه دارند. این مسئله، نه تنها سلامت شهروندان و اکوسیستم منطقه را تهدید می‌کند بلکه وجهه بریتانیا را در عرصه بین‌الملل به شدت تخریب می‌نماید.

بحران مشروعیت سیاسی و جنگ قدرت داخلی

افشای این رسوایی همزمان با نزاع‌های سیاسی داخلی و بحران مشروعیت در بریتانیا رخ داده است؛ کشوری که زمانی نماد ثبات سیاسی بود، امروز درگیر رقابت‌های پرتنش و ناکارآمدی حکومتی شده است. کاهش شدید عمر نخست‌وزیران و کشمکش‌های میان احزاب سیاسی، باعث شده عرصه سیاست به صحنه‌ای برای منازعات و بازی‌های قدرت تبدیل شود؛ جایی که منافع ملی و پاسخگویی به مخاطرات جدی مانند امنیت هسته‌ای، کم‌اهمیت جلوه می‌کند. این شرایط، انگلیس را از جایگاه مدعی امنیت جهانی به کشوری آسیب‌پذیر و فاقد انسجام سیاسی تبدیل کرده است.

تناقض گویی و تهدیدهای امنیت هسته‌ای

بریتانیا، که در برابر برنامه هسته‌ای ایران مواضع سخت‌گیرانه و ادعای مدافع امنیت هسته‌ای جهان را دارد، در عمل خود یکی از مقصران اصلی تهدیدهای زیست‌محیطی و گسترش خطرات هسته‌ای به شمار می‌آید. استفاده از اورانیوم ضعیف شده در تسلیحات خود، پیامدهای بهداشتی و زیست‌محیطی جبران‌ناپذیری بر جای گذاشته است. حمایت علنی این کشور از رژیم صهیونیستی که تهدید به استفاده از بمب هسته‌ای علیه غیرنظامیان در غزه می‌کند، ماهیت دوگانه و خطرناک سیاست هسته‌ای بریتانیا را نمایان می‌سازد. در نتیجه، انگلیس نه تنها فاقد صلاحیت اخلاقی برای قضاوت درباره برنامه‌های هسته‌ای دیگر کشورهاست، بلکه باید به عنوان تهدیدی جدی برای امنیت جهانی مورد بازخواست قرار گیرد.

ناکارآمدی آژانس انرژی اتمی و رفتار دوگانه اروپا

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که وظیفه نظارت بر تمامی فعالیت‌های هسته‌ای، از جمله ایمنی و انهدام تسلیحات را بر عهده دارد، در این پرونده به شدت ناکارآمد و سیاسی عمل کرده است. این نهاد، در حالی که بر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نظارت سخت‌گیرانه‌ای اعمال می‌کند، عملاً از نظارت بر خطرات و تخلفات کشورهای غربی مانند انگلیس و حتی ژاپن خودداری کرده است. اروپا نیز با سکوت در برابر رسوایی انگلیس، نشان داده که بیشتر تابع منافع آمریکا بوده و از استقلال سیاسی واقعی برخوردار نیست. این رفتار دوگانه و سیاسی، اعتبار نهادهای بین‌المللی را زیر سوال برده و باعث افزایش بی‌اعتمادی جهانی و خطر خروج کشورها از آژانس شده است.


نظرات

آخرین اخبار
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک به بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است