×
بین الملل
شناسه خبر : 238891
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/19 ساعت 03:00
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای و بر اساس منافع متقابل دو کشور در قفقاز جنوبی ایجاد شود.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با اشاره به مذاکرات اخیر سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در واشنگتن با میانجیگری آمریکا، بر ضرورت عادی‌سازی روابط ۲ کشور بر اساس منافع متقابل و بدون مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای تأکید کرد.

وی تأکید کرد که فدراسیون روسیه خواهان ایجاد «منطقه‌ای باثبات و شکوفا» در قفقاز جنوبی است و یکی از مهم‌ترین شروط این هدف را «عادی‌سازی جامع روابط میان آذربایجان و ارمنستان بر اساس در نظر گرفتن منافع مردم هر دو کشور» می‌داند.

در شامگاه جمعه، «الهام علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در کاخ سفید با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند. این دیدار با هدف امضای پیمان صلح تاریخی میان ۲ کشور برگزار شد.

ترامپ پس از دیدار با سران ۲ کشور، اعلام کرد که ارمنستان و آذربایجان متعهد شده‌اند برای همیشه جنگ‌ها را متوقف، تجارت را آزاد و به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند و این توافق، آغاز صلح پایدار در قفقاز خواهد بود.

طبق بیانیه منتشر شده در ویگاه وزارت خارجه روسیه، وی با مثبت ارزیابی کردن نشست اخیر واشنگتن و میانجی‌گری آمریکا گفت: «امیدواریم این گام به پیشبرد دستورکار صلح کمک کند، هرچند تا همین اواخر باکو و ایروان تأکید داشتند که گفت‌وگو را به‌طور مستقیم و بدون کمک خارجی ترجیح می‌دهند.»

زاخارووا یادآور شد: «مرحله کنونی عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان با نقش محوری و مستقیم روسیه و از طریق بیانیه سه‌جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ در بالاترین سطح برای آتش‌بس و توقف همه عملیات‌ها در منطقه قره‌باغ آغاز شد. در این چارچوب، نیروی حافظ صلح روسیه در منطقه مستقر شد که نقش بی‌بدیلی در تثبیت اوضاع ایفا کرد و ما همواره یاد نیروهای حافظ صلحی را که در انجام وظیفه جان باختند، گرامی می‌داریم.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به توافقات سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در قالب سه‌جانبه روسیه، ارمنستان و آذربایجان افزود: «در این چارچوب، نقشه‌راهی برای همه حوزه‌های کلیدی آشتی از جمله تدوین معاهده صلح، رفع انسداد ارتباطات حمل‌ونقل و اقتصادی منطقه، تحدید و تعیین مرزهای دولتی و توسعه تماس‌های جامعه مدنی تهیه شد و در هر حوزه پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شد.»

وی بهترین راه‌حل مشکلات قفقاز جنوبی را «یافتن و اجرای تصمیماتی دانست که توسط کشورهای منطقه با حمایت همسایگان مستقیم آن‌ها یعنی روسیه، ایران و ترکیه اتخاذ شود».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین هشدار داد: «ورود بازیگران خارج از منطقه باید به تقویت دستورکار صلح کمک کند و نباید مشکلات و خطوط جدایی جدید ایجاد کند. مایل هستیم از تجربه تلخ مداخله غرب در حل‌وفصل بحران‌های خاورمیانه دوری کنیم. در قفقاز جنوبی نیز نمونه حضور هیأت ناظران اتحادیه اروپا در ارمنستان وجود دارد که فعالیت آن همواره باعث نارضایتی دیگر بازیگران منطقه‌ای شده است.»

زاخارووا با اشاره به اظهارات مقامات واشنگتن درباره رفع انسداد مسیرهای ارتباطی منطقه‌ای گفت: «در این حوزه همچنان توافقات سه‌جانبه با مشارکت روسیه معتبر است و هیچ‌یک از طرف‌ها از آن خارج نشده‌اند. باید توجه داشت که ارمنستان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیاست و این موضوع به‌ویژه در مورد سازماندهی ترانزیت کالا از خاک این کشور اهمیت دارد. همچنین نباید فراموش کرد که مرز ارمنستان با ایران توسط مرزبانی روسیه و بر اساس توافق بین‌دولتی ۳۰ سپتامبر ۱۹۹۲ حفاظت می‌شود.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه در پایان تأکید کرد: «امضای توافق‌نامه صلح و برقراری روابط بین‌دولتی میان آذربایجان و ارمنستان، اهمیتی اساسی در استقرار صلح خواهد داشت. آشتی دو کشور باید در چارچوب منطقه‌ای تعریف شود و بر پایه توازن منافع و احترام کامل به اولویت‌های طرفین و کشورهای همسایه باشد.»


نظرات

آخرین اخبار
ریه تهرانی ها فروردین 31 روز هوای پاک تنفس کرد
وزیر کشور روسیه با مقام های کره شمالی دیدار می کند
رئیس‌جمهور موقت سوریه به عربستان می رود
دومین نشست لبنان و اسرائیل روز پنجشنبه برگزار می شود
پوشش بیمه‌ای هزینه 10هزار دلاری کاشت حلزون شنوایی
جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد
سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است
آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود
کارشناسان سازمان ملل: توافق تجاری اروپا با رژیم صهیونیستی باید فوری تعلیق شود
اعتراض کهنه‌سربازان آمریکایی به جنگ با لاله قرمز
شمار زخمی‌های ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران به 415 نفر افزایش یافت
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
مرندی: یکی از مطالبات اصلی ایران برای مذاکرات رفع محاصره دریایی است
تحلیلگر استرالیایی: جنگ علیه ایران به تقویت جایگاه تهران انجامید
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی
جوزف عون خواهان دیدار با ترامپ بدون حضور نتانیاهو است