×
بین الملل
شناسه خبر : 238884
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/18 ساعت 22:00
از بین بردن حماس غیرممکن است

اسکای نیوز:

از بین بردن حماس غیرممکن است

رسانه انگلیسی طرح اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای به اشغال در آوردن کل غزه را طرحی پر خطر دانسته و ارزیابی می‌کند از بین بردن حماس که توسط این رژیم به عنوان هدف عملیات در غزه تعیین شده به معنی تلاش برای از بین بردن تفکر مقاومت و هویت ملی فلسطینی‌ها بوده و چنین هدفی غیرممکن است.

نورنیوز-گروه بین الملل: کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی پس از جلسه‌ای طولانی، در ساعات اولیه روز جمعه طرح بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اشغال کامل نوار غزه را تصویب کرد.

سران رژیم صهیونیستی در جریان جلسه ۱۰ ساعته امنیتی-سیاسی، اشغال غزه و گسترش عملیات نظامی در این منطقه را تصویب کردند. طرح نتانیاهو، شامل ۵ اصل برای پایان دادن به جنگ می‌شود که از خلع سلاح جنبش حماس آغاز و با بازگرداندن همه اسرا ادامه می‌یابد.

این طرح با مخالفت شدید رئیس ستاد کل ارتش اشغالگر و هشدارهای مطرح شده طی بحث‌های طولانی مواجه شد. 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در توجیه طرح متجاوزانه خود برای اشغال کامل نوار غزه، مدعی شد رژیم صهیونیستی غزه را اشغال نخواهد کرد، بلکه «آن را از دست حماس آزاد» خواهد کرد.

تصویب این طرح با موج گسترده مخالفت‌ها و محکومیت‌ها در جهان از جمله از سوی متحدان غربی این رژیم مواجه شده است.

پایگاه شبکه انگلیسی «اسکای نیوز»، در تحلیلی درباره این طرح جنایتکارانه و تشدیدکننده اشغالگری تصریح می‌کند که تبعات این طرح برای این رژیم از همان زمان تصویب آن شروع شده است.

اسکای نیوز در این تحلیل که از سوی «آلکس راسی»، تحلیلگر و خبرنگار این شبکه نگارش یافته تصریح می‌کند: «مخالفت عمومی رو به افزایش است. تقریبا اعتراضات (در سرزمین‌های اشغالی) هر روز دارند اتفاق می‌افتند. خانواده‌های گروگان‌ها (اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس) و حامیانشان به آمدن به خیابان‌ها ادامه می‌دهند و نگران هستند استراتژی کنونی جان اعضای خانواده آنها را در خطر بیشتری قرار دهد.

مسیر جدیدی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای جنگ غزه در نظر دارد این ریسک را دارد که اسرائیل را وارد نبردی بدون هیچ گونه نقطه پایان واضحی کند.»

این تحلیلگر انگلیسی در ادامه این مطلب هدفی که این رژیم برای عملیات جنایتکارانه خود علیه غزه تعیین کرده یعنی نابود کردن حماس را یک «هدف غیرممکن» دانسته و می‌نویسد: «هدفی که اسرائیل دست کم علی الظاهر ابراز کرده نابودی کامل حماس است.

اما تلاش برای از بین بردن یک تفکر، به ویژه تفکری وابسته به مقاومت و هویت ملی فلسطین احتمالا یک هدف غیرممکن است.»

در حالی که پیش از تصویب طرح اشغال غزه رسانه «فایننشال تایمز» از اختلافات میان نتانیاهو و فرماندهان ارتش این رژیم بر سر این اقدام به دلیل مخالفت ارتش با اشغال کامل غزه خبر داده بود اسکای نیوز می‌نویسد طرح اشغال غزه با توجه به موج مخالفت‌هایی که در داخل خود این رژیم برانگیخته ممکن است در ادامه باعث شود که جنگ اسرائیل علیه غزه تبدیل به «جنگ یک نفره» شود.

در ادامه این تحلیل نوشته شده است: «به نظر می‌رسد ارتش اسرائیل حالا هر چه بیشتر ناخرسند می‌شود. ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل مخالفت‌های شدیدی با این طرح ابراز کرده است. از جمله او نسبت به خستگی نظامی، ریسک‌های اشغالگری طولانی مدت و خطر تبدیل کردن ارتش اسرائیل به یک نیروی ناظر پلیسی دراز مدت برای میلیون‌ها فلسطینی هشدار داده است. خیلی‌ها در داخل ارتش اسرائیل همچون بخش چشمگیری از غیرنظامیان اسرائیلی ترجیح می‌دهند آتش‌بسی برقرار و منجر به آزاد تعداد بیشتری از گروگان‌ها شود.

اسرائیل اکنون ادعا می‌کند حدود ۷۵ درصد نوار غزه را در کنترل دارد. طبق طرح جدید تلاش می‌کند تا به سراغ تصرف مناطق باقی ‌مانده برود. برطبق قوانین بین‌المللی غزه اکنون به عنوان یک منطقه تحت اشغال اسرائیل در نظر گرفته می‌شود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده ۸۶.۳ درصد نوار غزه تحت مناطق نظامی‌ شده اسرائیل قرار گرفته است.»

رسانه انگلیسی در ادامه نوشته است که شدیدترین عملیات‌های مربوط به طرح جدید اسرائیل برای اشغال غزه احتمالا متمرکز بر شهر غزه، مرکز نوار غزه و پایتخت اداری دولت حماس خواهد شد.

همچنین به نوشته اسکای نیوز، به باور اسرائیل تعداد زیادی از اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس همچنان در داخل یا در نزدیکی شهر غزه نگهداری می‌شوند و این رژیم به این دلیل تا کنون از حمله تمام عیار به شهر غزه اجتناب کرده و حالا عملیات جدید باعث می‌شود «خطر زیادی برای آنهایی که همچنان در اسارت هستند وجود داشته باشد.»

اسکای نیوز گمانه‌زنی می‌کند: «با این حال هیچ کدام از این برنامه‌ها سریعا اجرایی نخواهند شد. تدارک دیدن برای این عملیات ممکن است ماه‌ها طول بکشد و اجرای آن هم به ماه‌ها زمان بیشتر از آن نیاز داشته باشد. اسرائیل به این ترتیب متهم خواهد شد به این که خودش را متعهد به یک جنگ با پایان باز کرده که هیچ استراتژی خروج روشنی برای آن وجود ندارد.»

به نوشته این رسانه انگلیسی به عقیده ناظران، برنامه رژیم صهیونیستی برای اشغال کردن غزه الگوی نظامی و اداری پیاده شده در کرانه باختری اشغالی را که چند دهه قبل اعمال شد برای این باریکه در نظر دارد و «احتمالا پیاده ساختن چنین الگویی در غزه به سالها زمان برای اجرایی شدن نیاز دارد.»

همچنین تحلیلگر اسکای نیوز معتقد است پنج شرطی که دفتر نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ غزه گذاشته شامل «خلع سلاح کامل حماس، بازگشت همه ۵۰ گروگان باقی مانده که گمان برده می‌شود ۲۰ نفرشان هنوز زنده باشند، غیرنظامی سازی کامل غزه، کنترل امنیتی اسرائیل بر این منطقه و جانشین کردن یک دولت غیرنظامی جدید هم به جای حماس و هم تشکیلات خودگردان فلسطین» به یک عامل دیگر برای تشدید انزوای این رژیم در سطح بین‌المللی در کنار عدد رو به افزایش قربانیان عملیات جنایتکارانه رژیم در غزه تبدیل خواهد شد.

بسیاری از منتقدان نتانیاهو می‌گویند او حیات سیاسی خود را به ادامه یافتن جنگ غزه گره زده در حالی که طبق نظرسنجی‌ها محبوبیت‌ او در میان صهیونیست‌ها سقوط کرده است. در این میان همچنان سایه شکست‌های اطلاعاتی، نظامی و مدیریتی حاصل عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ طوفان الاقصی که در داخل رژیم نتانیاهو به خاطر آن مقصر دانسته شده، بر سر او سنگینی می‌کند.

هم‌اکنون معترضان در سرزمین‌های اشغالی با سرمداری خانواده‌های صهیونیست‌های به اسارت گرفته شده در عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ خواستار انتخابات جدید و تغییر در رهبران رژیم شده‌اند.

به نوشته اسکای نیوز، در این وضعیت نتانیاهو همچنان ادامه دادن به جنگ غزه را ابزاری برای به تاخیر انداختن پاسخگوسازی خود و اجتناب از شکست سیاسی قلمداد می‌کند.

ائتلاف او متکی به پشتیبانی وزرای راست افراطی شامل ایتامار بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ است و «هر گونه نشانه‌ای از سازش یا تمایل او به مذاکرات می‌تواند با خطر فروپاشاندن دولت ائتلافی شکننده او همراه باشد.»

به عقیده آلکس راسی، تحلیلگر اسکای نیوز با وجود آنکه جنگ غزه بالغ بر ۲۲ ماه به طول انجامیده، اما اهداف این جنگ هر چه مبهم تر می‌شود و نقطه پایان آن نیز هر چه نامشخص‌تر می‌شود.

از سوی دیگر به نوشته راسی،‌ اسرائیل در غزه با معضل جنگ‌های چریکی که شکست‌های ابرقدرتها شامل آمریکا در جنگ ویتنام و شوروی در زمان حمله‌اش به افغانستان را رقم زد مواجه است و «هزینه‌های شرکت در چنین جنگی ممکن است زمانی درک شود که دیگر کار از کار گذشته و بیش از حد دیر شده باشد.»


نظرات

آخرین اخبار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست
بقائی: خواسته‌های آمریکا حداکثری و غیرمنطقی است/ برای هر شرایطی آماده‌ایم
ترامپ اروپا را تهدید کرد؛ کمک به بازگشایی تنگه هرمز یا قطع حمایت نظامی از اوکراین
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»