×
بین الملل
شناسه خبر : 238884
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/18 ساعت 22:00
از بین بردن حماس غیرممکن است

اسکای نیوز:

از بین بردن حماس غیرممکن است

رسانه انگلیسی طرح اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای به اشغال در آوردن کل غزه را طرحی پر خطر دانسته و ارزیابی می‌کند از بین بردن حماس که توسط این رژیم به عنوان هدف عملیات در غزه تعیین شده به معنی تلاش برای از بین بردن تفکر مقاومت و هویت ملی فلسطینی‌ها بوده و چنین هدفی غیرممکن است.

نورنیوز-گروه بین الملل: کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی پس از جلسه‌ای طولانی، در ساعات اولیه روز جمعه طرح بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اشغال کامل نوار غزه را تصویب کرد.

سران رژیم صهیونیستی در جریان جلسه ۱۰ ساعته امنیتی-سیاسی، اشغال غزه و گسترش عملیات نظامی در این منطقه را تصویب کردند. طرح نتانیاهو، شامل ۵ اصل برای پایان دادن به جنگ می‌شود که از خلع سلاح جنبش حماس آغاز و با بازگرداندن همه اسرا ادامه می‌یابد.

این طرح با مخالفت شدید رئیس ستاد کل ارتش اشغالگر و هشدارهای مطرح شده طی بحث‌های طولانی مواجه شد. 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در توجیه طرح متجاوزانه خود برای اشغال کامل نوار غزه، مدعی شد رژیم صهیونیستی غزه را اشغال نخواهد کرد، بلکه «آن را از دست حماس آزاد» خواهد کرد.

تصویب این طرح با موج گسترده مخالفت‌ها و محکومیت‌ها در جهان از جمله از سوی متحدان غربی این رژیم مواجه شده است.

پایگاه شبکه انگلیسی «اسکای نیوز»، در تحلیلی درباره این طرح جنایتکارانه و تشدیدکننده اشغالگری تصریح می‌کند که تبعات این طرح برای این رژیم از همان زمان تصویب آن شروع شده است.

اسکای نیوز در این تحلیل که از سوی «آلکس راسی»، تحلیلگر و خبرنگار این شبکه نگارش یافته تصریح می‌کند: «مخالفت عمومی رو به افزایش است. تقریبا اعتراضات (در سرزمین‌های اشغالی) هر روز دارند اتفاق می‌افتند. خانواده‌های گروگان‌ها (اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس) و حامیانشان به آمدن به خیابان‌ها ادامه می‌دهند و نگران هستند استراتژی کنونی جان اعضای خانواده آنها را در خطر بیشتری قرار دهد.

مسیر جدیدی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای جنگ غزه در نظر دارد این ریسک را دارد که اسرائیل را وارد نبردی بدون هیچ گونه نقطه پایان واضحی کند.»

این تحلیلگر انگلیسی در ادامه این مطلب هدفی که این رژیم برای عملیات جنایتکارانه خود علیه غزه تعیین کرده یعنی نابود کردن حماس را یک «هدف غیرممکن» دانسته و می‌نویسد: «هدفی که اسرائیل دست کم علی الظاهر ابراز کرده نابودی کامل حماس است.

اما تلاش برای از بین بردن یک تفکر، به ویژه تفکری وابسته به مقاومت و هویت ملی فلسطین احتمالا یک هدف غیرممکن است.»

در حالی که پیش از تصویب طرح اشغال غزه رسانه «فایننشال تایمز» از اختلافات میان نتانیاهو و فرماندهان ارتش این رژیم بر سر این اقدام به دلیل مخالفت ارتش با اشغال کامل غزه خبر داده بود اسکای نیوز می‌نویسد طرح اشغال غزه با توجه به موج مخالفت‌هایی که در داخل خود این رژیم برانگیخته ممکن است در ادامه باعث شود که جنگ اسرائیل علیه غزه تبدیل به «جنگ یک نفره» شود.

در ادامه این تحلیل نوشته شده است: «به نظر می‌رسد ارتش اسرائیل حالا هر چه بیشتر ناخرسند می‌شود. ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل مخالفت‌های شدیدی با این طرح ابراز کرده است. از جمله او نسبت به خستگی نظامی، ریسک‌های اشغالگری طولانی مدت و خطر تبدیل کردن ارتش اسرائیل به یک نیروی ناظر پلیسی دراز مدت برای میلیون‌ها فلسطینی هشدار داده است. خیلی‌ها در داخل ارتش اسرائیل همچون بخش چشمگیری از غیرنظامیان اسرائیلی ترجیح می‌دهند آتش‌بسی برقرار و منجر به آزاد تعداد بیشتری از گروگان‌ها شود.

اسرائیل اکنون ادعا می‌کند حدود ۷۵ درصد نوار غزه را در کنترل دارد. طبق طرح جدید تلاش می‌کند تا به سراغ تصرف مناطق باقی ‌مانده برود. برطبق قوانین بین‌المللی غزه اکنون به عنوان یک منطقه تحت اشغال اسرائیل در نظر گرفته می‌شود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده ۸۶.۳ درصد نوار غزه تحت مناطق نظامی‌ شده اسرائیل قرار گرفته است.»

رسانه انگلیسی در ادامه نوشته است که شدیدترین عملیات‌های مربوط به طرح جدید اسرائیل برای اشغال غزه احتمالا متمرکز بر شهر غزه، مرکز نوار غزه و پایتخت اداری دولت حماس خواهد شد.

همچنین به نوشته اسکای نیوز، به باور اسرائیل تعداد زیادی از اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس همچنان در داخل یا در نزدیکی شهر غزه نگهداری می‌شوند و این رژیم به این دلیل تا کنون از حمله تمام عیار به شهر غزه اجتناب کرده و حالا عملیات جدید باعث می‌شود «خطر زیادی برای آنهایی که همچنان در اسارت هستند وجود داشته باشد.»

اسکای نیوز گمانه‌زنی می‌کند: «با این حال هیچ کدام از این برنامه‌ها سریعا اجرایی نخواهند شد. تدارک دیدن برای این عملیات ممکن است ماه‌ها طول بکشد و اجرای آن هم به ماه‌ها زمان بیشتر از آن نیاز داشته باشد. اسرائیل به این ترتیب متهم خواهد شد به این که خودش را متعهد به یک جنگ با پایان باز کرده که هیچ استراتژی خروج روشنی برای آن وجود ندارد.»

به نوشته این رسانه انگلیسی به عقیده ناظران، برنامه رژیم صهیونیستی برای اشغال کردن غزه الگوی نظامی و اداری پیاده شده در کرانه باختری اشغالی را که چند دهه قبل اعمال شد برای این باریکه در نظر دارد و «احتمالا پیاده ساختن چنین الگویی در غزه به سالها زمان برای اجرایی شدن نیاز دارد.»

همچنین تحلیلگر اسکای نیوز معتقد است پنج شرطی که دفتر نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ غزه گذاشته شامل «خلع سلاح کامل حماس، بازگشت همه ۵۰ گروگان باقی مانده که گمان برده می‌شود ۲۰ نفرشان هنوز زنده باشند، غیرنظامی سازی کامل غزه، کنترل امنیتی اسرائیل بر این منطقه و جانشین کردن یک دولت غیرنظامی جدید هم به جای حماس و هم تشکیلات خودگردان فلسطین» به یک عامل دیگر برای تشدید انزوای این رژیم در سطح بین‌المللی در کنار عدد رو به افزایش قربانیان عملیات جنایتکارانه رژیم در غزه تبدیل خواهد شد.

بسیاری از منتقدان نتانیاهو می‌گویند او حیات سیاسی خود را به ادامه یافتن جنگ غزه گره زده در حالی که طبق نظرسنجی‌ها محبوبیت‌ او در میان صهیونیست‌ها سقوط کرده است. در این میان همچنان سایه شکست‌های اطلاعاتی، نظامی و مدیریتی حاصل عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ طوفان الاقصی که در داخل رژیم نتانیاهو به خاطر آن مقصر دانسته شده، بر سر او سنگینی می‌کند.

هم‌اکنون معترضان در سرزمین‌های اشغالی با سرمداری خانواده‌های صهیونیست‌های به اسارت گرفته شده در عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ خواستار انتخابات جدید و تغییر در رهبران رژیم شده‌اند.

به نوشته اسکای نیوز، در این وضعیت نتانیاهو همچنان ادامه دادن به جنگ غزه را ابزاری برای به تاخیر انداختن پاسخگوسازی خود و اجتناب از شکست سیاسی قلمداد می‌کند.

ائتلاف او متکی به پشتیبانی وزرای راست افراطی شامل ایتامار بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ است و «هر گونه نشانه‌ای از سازش یا تمایل او به مذاکرات می‌تواند با خطر فروپاشاندن دولت ائتلافی شکننده او همراه باشد.»

به عقیده آلکس راسی، تحلیلگر اسکای نیوز با وجود آنکه جنگ غزه بالغ بر ۲۲ ماه به طول انجامیده، اما اهداف این جنگ هر چه مبهم تر می‌شود و نقطه پایان آن نیز هر چه نامشخص‌تر می‌شود.

از سوی دیگر به نوشته راسی،‌ اسرائیل در غزه با معضل جنگ‌های چریکی که شکست‌های ابرقدرتها شامل آمریکا در جنگ ویتنام و شوروی در زمان حمله‌اش به افغانستان را رقم زد مواجه است و «هزینه‌های شرکت در چنین جنگی ممکن است زمانی درک شود که دیگر کار از کار گذشته و بیش از حد دیر شده باشد.»


نظرات

آخرین اخبار
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزارت علوم: تغییرات مکرر در مصوبات کنکور به صلاح داوطلبان نیست
سقوط قیمت نفت در آستانه توافق احتمالی ایران و آمریکا
رافائل گروسی برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد
خوانشی کوتاه از یک سال پُر تنش
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپادهای ایرانی در تنگه هرمز
تمرینات پرفشار تیم ملی برای نبرد با نیوزیلند؛ قلعه‌نویی برنامه ویژه دارد
دیپلماسی و جنگ در فضای نبرد ناهمتراز
دیپلماسی از دل بازدارندگی
امارات انتقال 3 میلیارد دلار به ایران را تکذیب کرد
عزیزی: سه‌گانه مردم، میدان و ژئوپلیتیک دشمن را ناکام کرد
بازی در میدان مقاومت
سرمربی کانادا: باید از تساوی مقابل بوسنی درس بگیریم
دست رد فیفا به ستاره‌های مصر!
تشریح آخرین جزئیات و روند مذاکرات ایران و آمریکا از سوی عراقچی/ توافق در حال نهایی شدن است
قبل از تفاهم به چیزی تفاخر یا تهاجم نکنید!
دور جدید مذاکرات لبنان و اسرائیل هفته آتی در واشنگتن برگزار می‌شود
رضایت سرمربی بوسنی از تساوی مقابل کانادا
جزئیات حادثه هولناک در اطراف کمپ تیم ملی فوتبال ؛ هویت جسد مشخص نشد
فوتبال؛ درمانگاه تنهایی و کارخانه معناسازی در عصر مدرن