×
بین الملل
شناسه خبر : 238884
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/18 ساعت 22:00
از بین بردن حماس غیرممکن است

اسکای نیوز:

از بین بردن حماس غیرممکن است

رسانه انگلیسی طرح اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای به اشغال در آوردن کل غزه را طرحی پر خطر دانسته و ارزیابی می‌کند از بین بردن حماس که توسط این رژیم به عنوان هدف عملیات در غزه تعیین شده به معنی تلاش برای از بین بردن تفکر مقاومت و هویت ملی فلسطینی‌ها بوده و چنین هدفی غیرممکن است.

نورنیوز-گروه بین الملل: کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی پس از جلسه‌ای طولانی، در ساعات اولیه روز جمعه طرح بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اشغال کامل نوار غزه را تصویب کرد.

سران رژیم صهیونیستی در جریان جلسه ۱۰ ساعته امنیتی-سیاسی، اشغال غزه و گسترش عملیات نظامی در این منطقه را تصویب کردند. طرح نتانیاهو، شامل ۵ اصل برای پایان دادن به جنگ می‌شود که از خلع سلاح جنبش حماس آغاز و با بازگرداندن همه اسرا ادامه می‌یابد.

این طرح با مخالفت شدید رئیس ستاد کل ارتش اشغالگر و هشدارهای مطرح شده طی بحث‌های طولانی مواجه شد. 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در توجیه طرح متجاوزانه خود برای اشغال کامل نوار غزه، مدعی شد رژیم صهیونیستی غزه را اشغال نخواهد کرد، بلکه «آن را از دست حماس آزاد» خواهد کرد.

تصویب این طرح با موج گسترده مخالفت‌ها و محکومیت‌ها در جهان از جمله از سوی متحدان غربی این رژیم مواجه شده است.

پایگاه شبکه انگلیسی «اسکای نیوز»، در تحلیلی درباره این طرح جنایتکارانه و تشدیدکننده اشغالگری تصریح می‌کند که تبعات این طرح برای این رژیم از همان زمان تصویب آن شروع شده است.

اسکای نیوز در این تحلیل که از سوی «آلکس راسی»، تحلیلگر و خبرنگار این شبکه نگارش یافته تصریح می‌کند: «مخالفت عمومی رو به افزایش است. تقریبا اعتراضات (در سرزمین‌های اشغالی) هر روز دارند اتفاق می‌افتند. خانواده‌های گروگان‌ها (اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس) و حامیانشان به آمدن به خیابان‌ها ادامه می‌دهند و نگران هستند استراتژی کنونی جان اعضای خانواده آنها را در خطر بیشتری قرار دهد.

مسیر جدیدی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای جنگ غزه در نظر دارد این ریسک را دارد که اسرائیل را وارد نبردی بدون هیچ گونه نقطه پایان واضحی کند.»

این تحلیلگر انگلیسی در ادامه این مطلب هدفی که این رژیم برای عملیات جنایتکارانه خود علیه غزه تعیین کرده یعنی نابود کردن حماس را یک «هدف غیرممکن» دانسته و می‌نویسد: «هدفی که اسرائیل دست کم علی الظاهر ابراز کرده نابودی کامل حماس است.

اما تلاش برای از بین بردن یک تفکر، به ویژه تفکری وابسته به مقاومت و هویت ملی فلسطین احتمالا یک هدف غیرممکن است.»

در حالی که پیش از تصویب طرح اشغال غزه رسانه «فایننشال تایمز» از اختلافات میان نتانیاهو و فرماندهان ارتش این رژیم بر سر این اقدام به دلیل مخالفت ارتش با اشغال کامل غزه خبر داده بود اسکای نیوز می‌نویسد طرح اشغال غزه با توجه به موج مخالفت‌هایی که در داخل خود این رژیم برانگیخته ممکن است در ادامه باعث شود که جنگ اسرائیل علیه غزه تبدیل به «جنگ یک نفره» شود.

در ادامه این تحلیل نوشته شده است: «به نظر می‌رسد ارتش اسرائیل حالا هر چه بیشتر ناخرسند می‌شود. ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل مخالفت‌های شدیدی با این طرح ابراز کرده است. از جمله او نسبت به خستگی نظامی، ریسک‌های اشغالگری طولانی مدت و خطر تبدیل کردن ارتش اسرائیل به یک نیروی ناظر پلیسی دراز مدت برای میلیون‌ها فلسطینی هشدار داده است. خیلی‌ها در داخل ارتش اسرائیل همچون بخش چشمگیری از غیرنظامیان اسرائیلی ترجیح می‌دهند آتش‌بسی برقرار و منجر به آزاد تعداد بیشتری از گروگان‌ها شود.

اسرائیل اکنون ادعا می‌کند حدود ۷۵ درصد نوار غزه را در کنترل دارد. طبق طرح جدید تلاش می‌کند تا به سراغ تصرف مناطق باقی ‌مانده برود. برطبق قوانین بین‌المللی غزه اکنون به عنوان یک منطقه تحت اشغال اسرائیل در نظر گرفته می‌شود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده ۸۶.۳ درصد نوار غزه تحت مناطق نظامی‌ شده اسرائیل قرار گرفته است.»

رسانه انگلیسی در ادامه نوشته است که شدیدترین عملیات‌های مربوط به طرح جدید اسرائیل برای اشغال غزه احتمالا متمرکز بر شهر غزه، مرکز نوار غزه و پایتخت اداری دولت حماس خواهد شد.

همچنین به نوشته اسکای نیوز، به باور اسرائیل تعداد زیادی از اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس همچنان در داخل یا در نزدیکی شهر غزه نگهداری می‌شوند و این رژیم به این دلیل تا کنون از حمله تمام عیار به شهر غزه اجتناب کرده و حالا عملیات جدید باعث می‌شود «خطر زیادی برای آنهایی که همچنان در اسارت هستند وجود داشته باشد.»

اسکای نیوز گمانه‌زنی می‌کند: «با این حال هیچ کدام از این برنامه‌ها سریعا اجرایی نخواهند شد. تدارک دیدن برای این عملیات ممکن است ماه‌ها طول بکشد و اجرای آن هم به ماه‌ها زمان بیشتر از آن نیاز داشته باشد. اسرائیل به این ترتیب متهم خواهد شد به این که خودش را متعهد به یک جنگ با پایان باز کرده که هیچ استراتژی خروج روشنی برای آن وجود ندارد.»

به نوشته این رسانه انگلیسی به عقیده ناظران، برنامه رژیم صهیونیستی برای اشغال کردن غزه الگوی نظامی و اداری پیاده شده در کرانه باختری اشغالی را که چند دهه قبل اعمال شد برای این باریکه در نظر دارد و «احتمالا پیاده ساختن چنین الگویی در غزه به سالها زمان برای اجرایی شدن نیاز دارد.»

همچنین تحلیلگر اسکای نیوز معتقد است پنج شرطی که دفتر نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ غزه گذاشته شامل «خلع سلاح کامل حماس، بازگشت همه ۵۰ گروگان باقی مانده که گمان برده می‌شود ۲۰ نفرشان هنوز زنده باشند، غیرنظامی سازی کامل غزه، کنترل امنیتی اسرائیل بر این منطقه و جانشین کردن یک دولت غیرنظامی جدید هم به جای حماس و هم تشکیلات خودگردان فلسطین» به یک عامل دیگر برای تشدید انزوای این رژیم در سطح بین‌المللی در کنار عدد رو به افزایش قربانیان عملیات جنایتکارانه رژیم در غزه تبدیل خواهد شد.

بسیاری از منتقدان نتانیاهو می‌گویند او حیات سیاسی خود را به ادامه یافتن جنگ غزه گره زده در حالی که طبق نظرسنجی‌ها محبوبیت‌ او در میان صهیونیست‌ها سقوط کرده است. در این میان همچنان سایه شکست‌های اطلاعاتی، نظامی و مدیریتی حاصل عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ طوفان الاقصی که در داخل رژیم نتانیاهو به خاطر آن مقصر دانسته شده، بر سر او سنگینی می‌کند.

هم‌اکنون معترضان در سرزمین‌های اشغالی با سرمداری خانواده‌های صهیونیست‌های به اسارت گرفته شده در عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ خواستار انتخابات جدید و تغییر در رهبران رژیم شده‌اند.

به نوشته اسکای نیوز، در این وضعیت نتانیاهو همچنان ادامه دادن به جنگ غزه را ابزاری برای به تاخیر انداختن پاسخگوسازی خود و اجتناب از شکست سیاسی قلمداد می‌کند.

ائتلاف او متکی به پشتیبانی وزرای راست افراطی شامل ایتامار بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ است و «هر گونه نشانه‌ای از سازش یا تمایل او به مذاکرات می‌تواند با خطر فروپاشاندن دولت ائتلافی شکننده او همراه باشد.»

به عقیده آلکس راسی، تحلیلگر اسکای نیوز با وجود آنکه جنگ غزه بالغ بر ۲۲ ماه به طول انجامیده، اما اهداف این جنگ هر چه مبهم تر می‌شود و نقطه پایان آن نیز هر چه نامشخص‌تر می‌شود.

از سوی دیگر به نوشته راسی،‌ اسرائیل در غزه با معضل جنگ‌های چریکی که شکست‌های ابرقدرتها شامل آمریکا در جنگ ویتنام و شوروی در زمان حمله‌اش به افغانستان را رقم زد مواجه است و «هزینه‌های شرکت در چنین جنگی ممکن است زمانی درک شود که دیگر کار از کار گذشته و بیش از حد دیر شده باشد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی