×
بین الملل
شناسه خبر : 238788
تاریخ انتشار : شنبه 1404/05/18 ساعت 08:35
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!

نورنیوز بررسی می‌کند؛

آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!

در حالی که تنش‌ها میان روسیه و غرب در اوکراین رو به اوج است، خبر دیدار قریب‌الوقوع ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ بار دیگر پرسش‌های راهبردی درباره اهداف واقعی این نشست را زنده کرده است؛ آیا این گفت‌وگو فرصتی برای کاهش فشارهاست یا پوششی برای پیشبرد سیاست‌های تسلیم‌ساز واشنگتن؟

نورنیوز-گروه بین‌الملل: انتشار خبر دیدار پوتین و ترامپ در بستری پرتنش رخ داد که کارنامه سیاسی ترامپ مملو از تناقض و بی‌ثباتی است. او بارها مدعی پایان سریع جنگ اوکراین شده اما همزمان با اعمال ضرب‌الاجل‌های غیرواقعی و ارسال تسلیحات سنگین به کی‌یف، بر شدت درگیری‌ها افزوده است. حتی در اوج مذاکرات، حمایت از حملات پهپادی علیه زیرساخت‌های روسیه و تشدید تحریم‌ها علیه این کشور نشان داد که رویکرد ترامپ به مذاکره بیشتر ظاهری و مصرف داخلی دارد تا تلاشی واقعی برای صلح. این سیاست دوگانه، با تهدید و تحریم علیه متحدان روسیه در بریکس، عملاً نشانگر الگوی بحران‌سازی و بهره‌گیری از فشار برای تحمیل اراده آمریکاست.

مقاومت روسیه و فرسایش ابزار فشار غرب

یکی از دلایل کلیدی پذیرش این دیدار از سوی ترامپ، تاب‌آوری چندلایه روسیه در برابر فشارهای نظامی، اقتصادی و رسانه‌ای غرب است. مسکو با حفظ ظرفیت‌های نظامی و تقویت روابط منطقه‌ای و جهانی، بسیاری از اهرم‌های فشار واشنگتن را بی‌اثر کرده است. امروز ترامپ با وضعیتی مواجه است که ابزارهای تسلیم‌سازش کارایی پیشین را ندارد و دیدار با پوتین بیش از آنکه از موضع برتری باشد، تلاشی برای مدیریت شکست‌های سیاسی و جلوگیری از تضعیف جایگاه آمریکا در افکار عمومی جهانی است.

محاسبات چندلایه مسکو در میدان و دیپلماسی

روسیه بر اساس تجارب گذشته احتمالا این دیدار را نه از سر خوش‌بینی، بلکه به‌عنوان بخشی از راهبرد قدرت‌محور خود طراحی کرده است. در کنار پیشروی‌های میدانی در اوکراین، مسکو با رزمایش‌های مشترک با چین، تخریب زیرساخت‌های انتقال انرژی به اوکراین، و گسترش همکاری‌های اقتصادی با کشورهای بریکس، پیام روشنی به غرب ارسال کرده است: هیچ مذاکره‌ای، حتی با آمریکا، جایگزین تثبیت دستاوردهای میدانی و حفظ موازنه قدرت نخواهد شد. علاوه بر این، پوتین با اعلام آمادگی برای دیدار با زلنسکی، تلاش کرده تصویر یک بازیگر آماده مذاکره اما مقاوم را به نمایش بگذارد.

چشم‌انداز واقعی دیدار؛ ابزار رسانه‌ای نه راه‌حل بحران

با توجه به رفتار متناقض ترامپ و سابقه یک‌جانبه‌گرایی آمریکا، کرملین امید اندکی به خروجی مثبت این نشست دارد. به نظر می‌رسد مسکو این دیدار را بیشتر به‌عنوان ابزاری برای خنثی‌سازی جنگ روانی غرب و نمایش اعتمادبه‌نفس خود به کار خواهد گرفت تا اتکایی واقعی به نتایج آن. راهبرد روسیه روشن است: مذاکره تنها زمانی معنا دارد که توازن قوا به سود مسکو باشد، و این توازن نه در میز گفت‌وگو بلکه در میدان و ائتلاف‌های استراتژیک شکل می‌گیرد.


اخبار مرتبط
هشدار انگلیس به اروپا در مذاکرات آلاسکا/ خویشتنداری کنید!
سه‌شنبه 1404/05/21 ساعت 22:25
تلگراف:
هشدار انگلیس به اروپا در مذاکرات آلاسکا/ خویشتنداری کنید!
به گزارش تلگراف، در آستانه دیدار رهبران آمریکا و روسیه در آلاسکا در روز جمعه، مقامات دولتی انگلیس از رهبران اروپایی خواستند خویشتنداری کنند و با درخواست‌های عمومی، ترامپ را عصبانی نکنند.
روسیه ایستگاه کمپرسور گاز آذربایجان-اوکراین به اروپا را هدف قرار داد؛ جنگ انرژی آغاز شده؟
جمعه 1404/05/17 ساعت 09:40
پوتین به علی اف هشدار داد؛
روسیه ایستگاه کمپرسور گاز آذربایجان-اوکراین به اروپا را هدف قرار داد؛ جنگ انرژی آغاز شده؟
در پی حمله پهپادی روسیه به ایستگاه کمپرسور گاز اورلوکا در مرز اوکراین و رومانی، بخشی از مسیر انتقال گاز آذربایجان به اروپا از طریق کریدور ترانس‌بالکان آسیب دید. این اقدام، در میانه تلاش‌های اوکراین برای کاهش وابستگی به گاز روسیه، تنش‌های تازه‌ای را در جبهه انرژی میان مسکو، کی‌یف و باکو رقم زده است.
گشت‌زنی مشترک نیروی دریایی روسیه و چین در دریای ژاپن
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 14:31
گشت‌زنی مشترک نیروی دریایی روسیه و چین در دریای ژاپن
در راستای تقویت همکاری‌های نظامی، نیروهای دریایی روسیه و چین پس از رزمایش مشترک، گشت‌زنی‌های هماهنگ‌شده‌ای را در دریای ژاپن آغاز کرده‌اند. این اقدام با هدف حفظ ثبات منطقه‌ای و تقویت روابط دو کشور در منطقه آسیا - اقیانوسیه صورت گرفته است.
روبیو: از خواسته‌های روسیه برای پایان جنگ اوکراین مطلع شدیم
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 09:00
روبیو: از خواسته‌های روسیه برای پایان جنگ اوکراین مطلع شدیم
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، ملاقات اخیر نماینده ویژه کاخ سفید با ولادیمیر پوتین را مثبت ارزیابی کرد و گفت واشنگتن اکنون از خواسته‌های روسیه برای پایان جنگ اوکراین مطلع است.
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه  پایان هفته اجرایی می‌شود
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 01:00
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
در حالی‌که واشنگتن رایزنی‌های اخیر در مسکو را موفقیت‌آمیز توصیف کرده، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که تحریم‌های ثانویه علیه روسیه روز جمعه اعمال خواهند شد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده