×
اقتصادی
شناسه خبر : 238781
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/17 ساعت 23:50
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود

گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود

تمرکز اطلاعات مالی اعلام کرد: گروه ویژه اقدام مالی موسوم FATF بعد از 6 سال، از رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور برای مذاکره حضوری دعوت رسمی به‌عمل آورد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تمرکز اطلاعات مالی اعلام کرد: گروه ویژه اقدام مالی موسوم FATF بعد از ۶ سال، از رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور برای مذاکره حضوری دعوت رسمی به‌عمل آورد.

به دنبال ارائه اقدامات و فعالیت‌های کشور در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در دو سال اخیر به گروه منطقه‌ای FATF و تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیرخانه این نهاد رسماً از «هادی خانی» دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم برای مذاکره دعوت به‌عمل آورد.

این مذاکرات مستقیم در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران، تعلیق اقدامات تقابلی و خروج کشورمان از فهرست کشورهای پرخطر موسوم به لیست سیاه FATF بعد از حدود ۶ سال در شهر مادرید اسپانیا برگزار خواهد شد.

کنوانسیون پالرمو چندی قبل در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و تودیع این سند نزد امین اسناد سازمان ملل متحد در دستور کار وزارت امور خارجه کشور قرار گرفت و پیگیری انجام فرآیند تصویب کنوانسیون CFT نیز در جریان است.

در همین ارتباط، سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد سه‌شنبه ۱۴ مرداد (۵ آگوست ۲۰۲۵) در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد که بنا به دستور دولت، سند تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی مصوب ۱۵ نوامبر ۲۰۰۰ توسط جمهوری اسلامی ایران را که به‌طور رسمی توسط سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۵ امضا شده برای تودیع ارسال می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران کنوانسیون مذکور را در ۱۲ دسامبر ۲۰۰۰ مطابق با ۲۲ آذر ۱۳۷۹ امضا کرد و در نهایت، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و با توجه به ایرادات شورای نگهبان پس از کش‌وقوس‌های فراوان، سرانجام در ۲۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبدیل به قانون شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی «قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده (کنوانسیون) سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی» را برای اجرا ابلاغ کرد.

گفتنی است، کنوانسیون پالرمو یکی از چهار کنوانسیون بین‌المللی مورد تأکید FATF است که ایران تا پیش از این به دو کنوانسیون دیگر از آن پیوسته بود.

کارشناسان معتقدند پذیرش CFT به‌عنوان کنوانسیون مکمل پالرمو می‌تواند گام مؤثر دیگری در راستای اعتمادسازی ایران برای شفافیت مالی در سطح جهانی به‌رغم همه موانع و توطئه‌ها باشد و در صورت کامل شدن ضلع چهارم کنوانسیون‌های FATF مسیر برای تعامل با این نهاد و طبیعتاً گسترش ارتباط اقتصادی ایران با دنیا، هموارتر خواهد شد.


ایرنا
اخبار مرتبط
ماجرای دعوت FATF از ایران چه بود؟
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 21:42
ماجرای دعوت FATF از ایران چه بود؟
هادی خانی با تکذیب دعوت جدید FATF از ایران، اعلام کرد گزارش بعدی تهران درباره لوایح مرتبط با CFT در دو ماه آینده ارسال می‌شود.
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
شنبه 1404/05/25 ساعت 17:20
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، با ابراز گلایه از انتشار اخبار کذب توسط برخی رسانه‌ها، تأکید کرد: تداوم نام ایران در فهرست پرخطر پولشویی، خواسته عده‌ای است که عملاً هم‌صدایی با دشمنان کشور می‌کنند.
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
شنبه 1404/05/18 ساعت 14:05
ابراهیم متقی:
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
متقی نوشت: «اسرائیل و ایالات متحده مذاکرات را به عنوان پوششی مورد استفاده قرار دادند که به موجب آن، زمینه برای انجام عملیات انفجاری در بندر شهید رجایی فراهم شد. متعاقب این امر، دیپلماسی هسته‌ای زمینه «غافلگیری راهبردی» ایران را به وجود آورد.»
اقتصادنگار | تجارت خارجی: از اف ای تی اف تا شانگهای +فیلم
چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 17:25
اقتصادنگار | تجارت خارجی: از اف ای تی اف تا شانگهای +فیلم
وزیر اقتصاد، پرونده پرحاشیه و پرماجرای اف ای تی اف را دوباره به جریان انداخته، به امید اینکه بتواند به رونق تجارت خارجی ایران کمک کند. اما آیا استدلال های تیم اقتصادی دولت چهاردهم می تواند نظر اعضای مجمع را تأمین کند؟ و مهم تر اینکه آیا در شرایط تحریمی، با حل موضوع اف ای تی اف، می توان به رونق تجارت امیدوار بود؟
ایران همچنان در بند لیست سیاه اف ای تی اف
سه‌شنبه 1402/12/08 ساعت 14:02
محمد مهدی مظاهری*
ایران همچنان در بند لیست سیاه اف ای تی اف
روابط بین‌الملل هیچ‌گاه در عمل بر مبنای اعتماد نبوده و از این رو ایران نیز نمی‌تواند و نباید به غرب همچون شرق اعتماد کند؛ اما می‌تواند و باید منافع کشور را طریق احیای دیپلماسی و بده‌بستان های سیاسی پیش ببرد و مانع از هر اقدامی شود که اقتصاد ایران را در مجامع بین‌المللی تضعیف می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار، یورو ‌و سایر ارزها امروز یکشنبه 17 خرداد 1405
جزئیات نخستین عرضه اولیه بورس در سال 1405؛ جهش سه رقمی بورس
سفیر تاجیکستان : مردم ما در غم شهدای میناب شریک ایران هستند
پایان تلخ تفریح پسر نوجوان در رودخانه
تاج: آمریکا شکست‌هایش را در زمین فوتبال جبران و عقده‌گشایی می‌کند
دیدار وزیر کشور پاکستان با عراقچی در تهران
تأکید قالیباف بر نقش مردم در حل مشکلات کشور
احتمال افزایش اعتبار کالابرگ؛ دولت در حال بررسی سناریوهای جدید
آخرین وضعیت پرونده تتلو؛ درخواست توبه به رئیس قوه قضائیه ارسال شده است
مترو برای دهک های 1 تا 5 رایگان نشد
ضوابط تسهیل‌شده بازگشت ارز صادراتی تمدید شد
رسوایی پنتاگون؛ انهدام اشتباهی بالون با موشک سایدوایندر
درآمد «باب‌اسفنجی» برابر با یک‌سوم صادرات نفت ایران!
بقایی: کودکان نخستین قربانیان جنگ هستند
برنامه وزارت نیرو برای عبور از پیک مصرف تابستان اعلام شد
جزئیات جدید از پرداخت خسارت‌های جنگ توسط بیمه مرکزی
آیا ترامپ سرنوشتی مشابه کارتر را تجربه خواهد کرد؟
وضعیت هوای تهران امروز؛ پایتخت همچنان بدون آلودگی
تیراندازی مرگبار در بوستان شمال تهران؛ تعطیلاتی که به خون نشست
بحران غرامت‌های پرداخت‌نشده در صنعت هوایی اروپا
محدودیت ویزای آمریکا برای تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
تصادف علی فروغی مدیر شبکه سه در آزادراه اصفهان ـ نطنز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 خرداد 1405 + جدول
چرا مسیر تشکیل دولت عراق همچنان ناهموار است؟
روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
واکنش سفارت ایران به عدم صدور ویزا برای کادر تیم ملی
آغاز نشست مجازی مجلس با وزیر نفت
اطلاعیه مهم وزارت کار درباره فعالیت تشکل‌های کارگری
جاسوسی اسرائیل از مقامات آمریکا بر سر مذاکرات ایران
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجارهای کنترل‌شده امروز
امتحانات پایان ترم علمی کاربردی 1405-1404 آنلاین برگزار می‌شود
حکمرانی با زبان واقعیت
موج جدید اعتراضات ضد کابینه نتانیاهو در اسرائیل
نگاهی به تغییر راهبرد آمریکا و اسرائیل علیه ایران
ایران 2 – برزیل 3 ؛ محک جدی ملی‌پوشان پیش از لیگ ملت‌های والیبال 2026
جهان جدید، رهبر جدید و ایران و ایرانیان جدید
هدف قرار گرفتن مقر فرماندهی ارتش اسرائیل توسط حزب‌الله لبنان
شکست حریفان ایران در جام جهانی 2026 ؛ مصر و نیوزیلند باختند
خطای راهبردی واشنگتن
وحشت در جشنواره تابستانی اوهایو ؛ تیراندازی در جشن موسیقی
پیش بینی قیمت طلای جهانی / اونس طلا 5500 دلاری می‌شود؟
هشدار کره شمالی: برنامه هسته‌ای ما قابل مذاکره نیست
مدار دیپلماسی | چه کسی دکمه توقف حمله به بیروت را فشرد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 17 خرداد 1405 / شارژ بازار طلا با تقاضای خرید
پیش بینی قیمت دلار یکشنبه 17 خرداد 1405 / نبض دلار در دست اخبار سیاسی
پنتاگون زنگ خطر را به صدا درآورد؛ چرا؟
انتقاد تند سندرز از طرح جدید همکاری نظامی واشنگتن و تل‌آویو
پرواز مشکوک جنگنده‌ها و هواپیمای سوخت‌رسان در غرب عراق
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 17 خرداد 1405 + جدول
چرا روز خود را باید با آب ولرم شروع کنیم؟