×
بین الملل
شناسه خبر : 238634
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/17 ساعت 11:20
نماینده پارلمان لبنان: «دولت با خلع سلاح حزب‌الله قانون اساسی را نقض کرد»

نماینده پارلمان لبنان: «دولت با خلع سلاح حزب‌الله قانون اساسی را نقض کرد»

در میانه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به لبنان، تصمیمی جنجالی در دولت این کشور اتخاذ شد؛ بیروت به خلع سلاح حزب‌الله رأی داد و اعلام کرد که تنها ارتش ملی لبنان حق انحصاری در حمل سلاح را خواهد داشت. نماینده پارلمان لبنان از حزب‌الله در این باره گفت: «دولت با تصمیم به خلع سلاح حزب‌الله، قانون اساسی را نقض کرده و گناه بزرگی را به نفع اسرائیل مرتکب شده است.»

 نورنیوز-گروه بین الملل: در شرایطی که تنش‌ها میان رژیم صهیونیستی و لبنان به اوج خود رسیده و حملات هوایی مکرر اسرائیل به مناطق جنوبی لبنان ادامه دارد، دولت لبنان در تصمیمی بحث‌برانگیز، به خلع سلاح حزب‌الله رأی داده و اعلام کرده انحصار سلاح باید صرفاً در اختیار ارتش لبنان باشد.

الجزیره و المیادین گزارش دادند که رئیس‌جمهور لبنان در تلاش است وزرای جنبش امل و حزب‌الله را قانع کند از این جلسه خارج نشوند. این وزرا تاکید دارند باید تا زمان خروج نظامیان اسرائیل از خاک لبنان، توقف حملات این رژیم و آغاز بازسازی، هرگونه اظهار نظر در درباره سلاح حزب‌الله به تعویق بیفتد.

در صورتی که سایر وزرا اصرار داشته باشند طرح آمریکا را مورد بررسی قرار دارد دهند وزرای حزب‌الله و امل سریعاً از این جلسه خارج خواهند شد.

«بول مرقص» وزیر اطلاع رسانی دولت لبنان، در سخنانی از موافقت دولت این کشور با اهداف سند آمریکایی مبنی بر «پیشبرد یک راه‌حل جامع و پایدار» خبر داد و گفت: وزرایی که از جلسه امروز هیات دولت خارج شدند، به بیانیه وزارتی که بر انحصار سلاح در دست دولت تاکید دارد، پایبند هستند.

وی تاکید کرد: هیات دولت لبنان با انحصار سلاح در دست دولت و استقرار ارتش این کشور در جنوب را تصویب کرده است. ما سعی کردیم برخی از نمایندگان را از ترک جلسه دولت منصرف کنیم، اما آنها تصمیم گرفتند این کار را انجام دهند تا تصمیم در حضور آنها گرفته نشود. وزرایی که از جلسه خارج شدند، به بیانیه وزارتی که بر محدودیت سلاح تاکید دارد، پایبند هستند.

وی اضافه کرد: بحث ما محدود به اهداف سند آمریکایی بود و ما به جدول زمانی نپرداختیم. تصمیم ما محدود به اهداف بود و ارتباط مستقیمی با سند آمریکایی نداشت.

شبکه خبری الجزیره گزارش داد که رئیس‌جمهور لبنان تلاش کرد وزرای دو جنبش شیعی امل و حزب‌الله را قانع کند که از این جلسه خارج نشوند، اما موفق نشد. همچنین شبکه المنار از خروج چهار وزیر جریان شیعی کابینه از جلسه هیئت دولت خبر داد.

ایهاب حماده نماینده پارلمان لبنان از حزب‌الله، خلع سلاح مقاومت را غیرقابل قبول توصیف کرد. حماده در مصاحبه با شبکه «الجزیره» گفت: «دولت لبنان آزاد و مستقل نخواهد بود در حالی که سرزمین آن همچنان اشغال و نقض می‌شود. تلاش‌های دولت برای خلع سلاح حزب‌الله از نظر ملی غیرقابل قبول است.»

وی در این‌باره توضیح داد: «مقاومت محدود به ارتش نیست و حزب‌الله در طول درگیری‌های خود با اسرائیل، موفق به خسته کردن آن شده است.»

این دیپلمات لبنانی تصریح کرد: «دولت با تصمیم به خلع سلاح حزب‌الله، قانون اساسی را نقض کرده و گناه بزرگی را به نفع اسرائیل مرتکب شده است.»

حماده با بیان اینکه دکترین جنگی ارتش لبنان بخشی از دکترین حزب‌الله است، افزود: «هیچ درگیری بین ما رخ نخواهد داد. خلع سلاح حزب‌الله یک موضوع ساختاری است که نیاز به اجماع لبنانی‌ها دارد.»


اخبار مرتبط
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
یکشنبه 1404/05/19 ساعت 14:15
محمدعلی مهتدی:
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
مهتدی نوشت: «شعار «انحصار سلاح در دست دولت لبنان» در ظاهر در خواستی منطقی و درست به نظر می رسد، اما در واقع سخن حقی است با هدفی باطل زیرا دولت لبنان هرگز توان حمایت ازحاکمیت و امنیت کشور در برابر دشمن خارجی را نداشته و ندارد.»
حمله مجدد رژیم صهیونیستی و شهادت 6 نیروی ارتش لبنان در جنوب این کشور
یکشنبه 1404/05/19 ساعت 01:00
حمله مجدد رژیم صهیونیستی و شهادت 6 نیروی ارتش لبنان در جنوب این کشور
در حادثه‌ای تازه در جنوب لبنان، چندین نفر از نیروهای ارتش این کشور در پی انفجار مهمات برجای‌مانده از حملات رژیم صهیونیستی در شهرک مجدل زون زخمی شدند.
سلاح مقاومت یا خلأ امنیتی؛ لبنان در دوراهی تاریخی
جمعه 1404/05/17 ساعت 20:59
نورنیوز بررسی می کند؛
سلاح مقاومت یا خلأ امنیتی؛ لبنان در دوراهی تاریخی
موافقت کابینه لبنان با طرح پیشنهادی آمریکا برای خلع سلاح حزب‌الله، نقطه عطفی خطرناک در معادلات امنیتی منطقه است. این تصمیم، بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی را به‌شدت تضعیف کرده و معادله قدرت را به سود تل‌آویو تغییر می‌دهد؛ امری که می‌تواند امنیت، انسجام و آینده لبنان را به مخاطره اندازد.
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 21:15
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
حزب الله لبنان تصمیم دولت در خصوص انحصار سلاح را خیانتی به امنیت ملی دانست و تاکید کرد این اقدام تحت فشار آمریکا و به نفع اسرائیل است که لبنان را در برابر تهدیدات دشمن بی‌دفاع می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
روایت مخبر از روز حادثه بالگرد رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
بررسی حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی