×
اجتماعی
شناسه خبر : 238601
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 18:30
آیا چت جی‌پی‌تی ناخواسته در حال کمک به هکرهاست؟

آیا چت جی‌پی‌تی ناخواسته در حال کمک به هکرهاست؟

آسیب‌پذیری جدید در چت جی‌پی‌تی به هکرها اجازه می‌دهد بدون دخالت کاربر، با ارسال یک سند آلوده به حساب گوگل درایو دسترسی پیدا کنند. این نقص امنیتی توسط یک محقق در کنفرانس بلک‌هت فاش شده و می‌تواند اطلاعات حساس کاربران را به خطر بیندازد.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: یک تیم پژوهشی در زمینه امنیت، آسیب‌پذیری مهمی را در اتصال‌دهنده‌های (Connectors) شرکت اپن‌ای‌آی کشف کرده است که به چت‌جی‌پی‌تی اجازه می‌دهد به سرویس‌های خارجی وصل شود. این نقص امنیتی به هکرها امکان می‌دهد بدون نیاز به هیچ تعامل مستقیم از سوی کاربر، داده‌های حساس را از حساب گوگل درایو استخراج کنند.

نسل جدید مدل‌های هوش مصنوعی مولد دیگر صرفاً به عنوان چت‌بات‌های تولید متن عمل نمی‌کنند؛ بلکه قابلیت اتصال به اطلاعات شخصی کاربران را دارند و پاسخ‌های سفارشی ارائه می‌دهند. برای مثال، چت‌جی‌پی‌تی می‌تواند به سرویس‌هایی مانند جیمیل یا تقویم مایکروسافت دسترسی پیدا کند. اما این قابلیت اتصال ممکن است به سو استفاده منجر شود؛ محققان نشان داده‌اند که تنها ارسال یک سند آلوده برای انجام این حمله کفایت می‌کند.

مایکل بارگوری در جریان کنفرانس امنیتی بلک‌هت در لاس‌وگاس، جزئیات این آسیب‌پذیری را تشریح کرد. او با بهره‌گیری از روشی به نام حمله تزریق غیرمستقیم فرمان (Indirect Prompt Injection) که AgentFlayer نام دارد، نحوه استخراج اطلاعات محرمانه مانند کلیدهای API از یک حساب گوگل درایو را نشان داد.

بارگوری تاکید کرد: «کاربر در روند سرقت یا افشای اطلاعات خود هیچ نقشی ندارد. ما اثبات کردیم که این حمله کاملاً بدون نیاز به کلیک کردن انجام می‌شود؛ کافی است فقط ایمیل کاربر را داشته باشیم و یک سند آلوده را با او به اشتراک بگذاریم.»

شرکت اپن‌ای‌آی اوایل سال جاری میلادی (دی-بهمن ۱۴۰۳) قابلیت اتصال‌دهنده‌ها را به صورت آزمایشی برای چت‌جی‌پی‌تی عرضه کرد. این امکان به کاربران اجازه می‌دهد تا دست‌کم به ۱۷ سرویس مختلف متصل شوند. این سیستم به کاربران کمک می‌کند داده‌ها و ابزارهای خود را به چت‌جی‌پی‌تی وارد کرده، فایل‌ها را جستجو کنند و به اطلاعات به‌روزرسانی‌شده دسترسی داشته باشند.

نحوه اجرای حمله به این شکل است که ابتدا یک سند آلوده به گوگل درایو قربانی فرستاده می‌شود. در آزمایش بارگوری، او یک فایل جعلی طراحی کرد که شبیه یادداشت‌های جلسه‌ای خیالی با سم آلتمن، مدیرعامل اپن‌ای‌آی بود. در داخل این سند، یک دستور مخرب به طول ۳۰۰ کلمه به صورت متن سفید با اندازه بسیار کوچک مخفی شده بود که برای چشم انسان نامرئی بود ولی مدل هوش مصنوعی آن را می‌خواند.

زمانی که قربانی از چت‌بات می‌خواهد «خلاصه جلسه اخیرم با سم را ارائه دهد»، دستور پنهان به هوش مصنوعی اعلام می‌کند که نیازی به خلاصه کردن نیست. بلکه باید در گوگل درایو به دنبال کلیدهای API بگردد و آن‌ها را به یک لینک خاص اضافه کند. این لینک، کدی است که به سرور هکرها وصل می‌شود و اطلاعات حساب را استخراج می‌کند.

کلیدهای API مانند کلیدهای دسترسی عمل می‌کنند که برای شناسایی و احراز هویت کاربران یا برنامه‌ها در هنگام استفاده از خدمات آنلاین، از جمله اتصال به سرورها یا دسترسی به داده‌ها، به کار می‌روند.

اندی ون، یکی از مدیران گوگل، می‌گوید: «اگرچه این مشکل منحصر به گوگل نیست، اما نشان می‌دهد چرا توسعه مکانیزم‌های حفاظتی قوی در برابر حملات تزریق دستور بسیار مهم است.»

این حمله نمونه‌ای دیگر از تهدیدهای ناشی از تزریق غیرمستقیم فرمان در سیستم‌های هوش مصنوعی به شمار می‌رود. محققان هشدار داده‌اند که با افزایش اتصال سیستم‌ها به مدل‌های هوش مصنوعی، خطر دریافت داده‌های غیرقابل اعتماد نیز بیشتر می‌شود. دسترسی به اطلاعات حساس می‌تواند راه نفوذ هکرها به سایر بخش‌های سازمان را باز کند. بارگوری افزود: «اتصال مدل‌های زبانی به منابع داده خارجی باعث افزایش توانایی آن‌ها می‌شود، اما این توانایی با مخاطرات امنیتی همراه است.»


اخبار مرتبط
چرا میلیون ها نفر از چت‌جی‌پی‌تی تشکر می کنند؟
یکشنبه 1405/02/27 ساعت 08:19
چرا میلیون ها نفر از چت‌جی‌پی‌تی تشکر می کنند؟
نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد انسان‌ها وقتی اشیای غیرانسانی مانند رایانه، جنگل یا هوش مصنوعی را دارای نیت و ویژگی‌های انسانی تصور می‌کنند، به‌طور طبیعی نسبت به آن‌ها احساس قدردانی پیدا می‌کنند؛ واکنشی که می‌تواند حتی رفتارهای طرفدار محیط‌زیست را تقویت کند.
چت‌جی‌پی‌تی با  800 میلیون کاربر هفتگی
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 16:45
چت‌جی‌پی‌تی با 800 میلیون کاربر هفتگی
درحال حاضر «چت جی پی تی»، 800میلیون کاربر هفتگی و 190میلیون کاربر روزانه دارد و بیش از 5.72 میلیارد بازدید ماهانه از آن انجام می‌شود. اما «جمینای» گوگل با 450میلیون کاربر فعال ماهانه و حدود 35میلیون کاربر روزانه به دلیل ادغام با سایر ویژگی‌های گوگل رشد منحصربفردی تجربه کرده است.
«چت جی‌پی‌تی» مسئله ریاضی 2000 ساله را حل کرد
دوشنبه 1404/07/07 ساعت 01:05
«چت جی‌پی‌تی» مسئله ریاضی 2000 ساله را حل کرد
دانشمندان از «چت جی‌پی‌تی»(ChatGPT) خواستند یک مسئله‌ ریاضی به قدمت 2000 سال را حل کند و از نحوه پاسخ‌ دادن آن شگفت‌زده شدند. گروهی از دانشمندان «دانشگاه کمبریج»(Cambridge University)، این مسئله را برای «چت جی‌پی‌تی» مطرح کردند .
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 13:59
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
کاربران «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) متوجه شدند زمانی که یک سؤال خاص را از این چت‌بات می‌پرسند، از کار می‌افتد.
گوگل از هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران زیر 18 سال استفاده می‌کند
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 15:16
گوگل از هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران زیر 18 سال استفاده می‌کند
گوگل قصد دارد با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، کاربران زیر 18 سال را در سرویس‌های خود شناسایی و محدود کند. این طرح ابتدا در ایالات متحده اجرا می‌شود. هدف این طرح، محافظت از نوجوانان در برابر محتوای نامناسب اعلام شده است.
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 10:34
نورنیوز بررسی می‌کند؛
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
بر اساس گزارش تازه‌ای از مایکروسافت، حدود 40 شغل فکری مانند تحقیق و نویسندگی به‌شدت در معرض حذف توسط هوش مصنوعی هستند؛ تغییری نگران‌کننده که در نبود سیاست‌گذاری هوشمندانه، می‌تواند به بی‌ثباتی اجتماعی منجر شود.
نظرات

آخرین اخبار
پایان کار تیم ملی موی‌تای ایران در مسابقات جهانی مالزی با 8 مدال
پیگیری‌ قالیباف برای بازگشایی صحن علنی مجلس
درخواست روسیه برای شفاف‌سازی نقش آمریکا در پایان جنگ اوکراین
پزشکیان: استانداران رییس جمهور استان‌ها هستند
پیام راهبردی رهبری و ضرورت حمایت و پشتیبانی ملی از مذاکره‌کنندگان ایران
رکورد حملات پهپادی اوکراین به روسیه
کنسرت‌ها تا پایان صفر روی صحنه می روند؟
هشدار ولایتی به برخی کشورهای عربی
گفت‌وگوی عراقچی و همتای ازبکستانی
ساعت کاری ادارات خوزستان تغییر کرد
درهای فردو و نطنز چه زمانی برای بازرسان آژانس باز می‌شود؟
کشف عامل پنهان پیری زودرس مغز
با جاسوسان و مفسدان قاطع برخورد شود
استاندار خوزستان: شهید شمخانی استراتژیستی در تراز جهانی بود
ایران سومین قدرت کشتی آزاد جهان شد
چراغ سبز آمریکا به جنگنده بومی ترکیه
لبنان از طرح جدید اروپا استقبال کرد
حمایت کره‌جنوبی از تفاهم ایران و آمریکا
افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا
بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند احسان و خیرات برای حل مشکل گرسنگی است
پروازهای فرودگاه کیش از سر گرفته شد
فهرست جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز منتشر شد
ساعت بازی پرسپولیس چادرملو تغییر کرد
طبس داغ‌ترین نقطه جهان شد
غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران تضمین نمی‌شود
واکنش تند وزارت خارجه ایران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس
پرسپولیس - چادرملو؛ نبرد سرنوشت‌ساز برای آخرین سهمیه آسیایی
جشن ملی در اکوادور؛ رئیس‌جمهور پس از صعود تیم ملی، کشور را تعطیل کرد
لیست تیم ملی والیبال ایران برای دیدار با ژاپن اعلام شد
سرنوشت نامعلوم ستاره والیبال ونزوئلا پس از زمین‌لرزه 7 ریشتری
شوک به بازار نفت؛ کاهش قیمت طلای سیاه
ایران - مصر در جام جهانی 2026؛یوزها برای شکست فراعنه به میدان می‌روند
شیخ نعیم قاسم: امروز، ایران آینده منطقه را رقم می زند
لبنان، گورستان سیاسی نخست‌وزیران اسرائیل است
عاشورا؛ حماسه آگاهی و آزادی
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت دیدار ایران و مصر
بازگشت نفت عربستان به خلیج فارس
ثبت آیین و نمایش ایرانی تعزیه در یونسکو
نشست 3 جانبه عربستان، قطر و عمان درباره توافق ایران و آمریکا
پیام عراقچی در عاشورا؛ شهادت رهبر انقلاب را فراموش نخواهیم کرد
زنگ خطر محیط زیستی برای خلیج فارس و خزر
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
نصر تمدنی از نبرد محرم 61 تا جنگ رمضان 1446
ثبت‌نام زائران مراسم تشییع رهبری آغاز شد
جمهوری اسلامی ایران هرگونه تهدیدی را علیه خود تحمل نخواهد کرد
حمله دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
روایتِ سوگ و شکوهِ هم‌گرایی؛ وقتی عزای حسینی نقطه پرگار می‌شود
شوک تورمی در آمریکا
ریزش سنگین طلا؛ شوک جدید به بازار جهانی
چالوس یک‌طرفه شد