×
اینفو گرافیک
شناسه خبر : 238558
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 12:46
تهدیدهای ادامه دار  آمریکا؛ اینبار  علیه واردات تراشه

تهدیدهای ادامه دار آمریکا؛ اینبار علیه واردات تراشه

آمریکا با تهدید اعمال تعرفه 100 درصدی بر واردات تراشه، شرکت‌های تولیدکننده نیمه‌رسانا را به سرمایه‌گذاری در خاک خود وادار می‌کند؛ اقدامی که می‌تواند زنجیره تامین جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

نورنیوز - گروه بین الملل: رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه، اعلام کرد که واشنگتن، تعرفه ۱۰۰ درصدی بر تراشه‌های نیمه‌رسانای وارداتی اعمال خواهد کرد، مگر اینکه شرکت‌های تراشه سازی، رسما به ساخت یا گسترش تولید در داخل آمریکا متعهد شده باشند.

پهدف از این تعرفه، تغییر شکل زنجیره تامین نیمه‌رسانای جهانی با ایجاد انگیزه برای تولید در خاک آمریکا است. شرکت‌های برجسته‌ای مانند اپل که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اضافی در آمریکا انجام داده‌اند، به عنوان ذینفعان اصلی این طرح تشویق می‌شوند. پیش بینی می‌شود تولیدکنندگان بزرگ تراشه مانند شرکت تایوانی TSMC با کارخانه جدیدش در آریزونا و سامسونگ و همچنین «اس کی هاینیکس» نیز با توجه به ردپای تولید فعلی یا برنامه‌ریزی شده خود در آمریکا، واجد شرایط معافیت باشند.

این تهدید، جدیدترین اقدام دولت ترامپ در راستای فشار گسترده‌تر برای حمایت از تولید داخلی است که بلافاصله پس از دستور اجرایی برای افزایش نرخ تعرفه هند به ۵۰ درصد صورت می‌گیرد. در حالی که تعرفه‌ها بر هند، نتیجه تجارت نفت این کشور با روسیه بود، اعلامیه مربوط به بخش نیمه‌رسانا پس از تحقیقات قبلی وزارت بازرگانی در مورد واردات نیمه‌رسانا بر مبنای دلایل امنیت ملی، انجام شد. پیام دولت ترامپ واضح است: شرکت‌های خارجی باید در آمریکا سرمایه‌گذاری کنند یا با عوارض تنبیهی روبرو شوند.

کارشناسان نسبت به اختلال در زنجیره‌های تامین جهانی، افزایش قیمت مصرف‌کننده و موانع لجستیکی هشدار می‌دهند. تراشه‌ها، قطعات کلیدی در بخش‌های متعدد از خودرو گرفته تا انرژی‌های تجدیدپذیر هستند و توقف جریان‌های روان واردات آنها می‌تواند بر فعالیت صنایع مختلف تاثیر بگذارد.

رهبران صنعت به سرعت واکنش نشان داده‌اند و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری و تولید خود را تنظیم کرده‌اند. در حالی که برخی از دستاوردهای بازگشت به کشور در آمریکا واقعی هستند، اما تحلیلگران بر این باورند که بسیاری از تعهدات اعلام شده، به جای توسعه فوری کارخانه‌ها، در واقع برنامه‌های بسته‌بندی مجدد هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اتحادیه اروپا، کره جنوبی، ژاپن و دیگر کشورهای تولیدکننده تراشه، به دقت نحوه اعمال معافیت‌ها را زیر نظر خواهند داشت؛ به ویژه با توجه به توافق‌های اخیر آمریکا که تعرفه‌های واردات را برای برخی کشورها و مناطق، به حدود ۱۵ درصد محدود کرده است.

 

نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مل گیبسون به دنبال بازیگر نقش عیسی مسیح
غرامت 11 میلیارد پوندی برای رسوایی وام خودروسازان در انگلیس
صعود طلا، نشانه‌ای شوم برای اقتصاد آمریکا
بروزرسانی بی‌سروصدا کروم برای 3 میلیارد کاربر اندروید
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
میانگین جهانی اختلاف سنی زوج‌ها 4.2 سال است
ترامپ: دموکرات‌ها با تعطیلی دولت، ارتش آمریکا را به گروگان می‌گیرند
سرطان بایدن بار دیگر خبرساز شد
اظهارنظر جدید و جنجالی ماسک درباره دولت ترامپ
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: سازمان بازرسی نهادی برخاسته از قانون اساسی است
تامین57 میلیارد تومان مشوق های صادراتی
وضعیت جسمانی ترامپ فوق العاده اعلام شد!
آمریکا پایگاه هوایی خود را در قطر حفظ می کند
فوتبال نروژ و رژیم اسرائیل زیر سایه اعتراضات
حماس: سلاح مقاومت قابل مذاکره نیست/ حماس در مراسم امضای توافق صلح غزه حضور نمی‌یابد
ولایتی: پذیرش آتش‌بس پیروزی مقاومت است
لکورنو خطاب به ماکرون: شرایط مهیا نباشد، نخست‌وزیر نخواهم شد
صالحی: ایران و ترکیه مواضع مشترکی درباره مسائل مختلف دارند
سقوط 400 میلیارد دلاری بازار رمزارزها در یک روز
خودداری اسرائیل از آزادی 2 پزشک فلسطینی
افزایش قیمت بنزین تکذیب شد
افتتاح هفته‌ای 100 مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور
معترضان پاریسی: مکرون برو !
عکس های منتخب حیات وحش هفته
بازگشت دوباره اصلاح قانون مهریه به جلسه علنی مجلس
عراقچی: هیچ اعتمادی به رژیم صهیونیستی وجود ندارد/ایران از هر طرح صلح واقعی حمایت می‌کند
تلفات سنگین ارتش پاکستان در درگیری با نیروهای طالبان در مرز افغانستان
تاس: رهبر انصارالله یمن دستور توقف حملات به اسرائیل را صادر کرد
ایران‌خودرو درباره ضرورت اصلاح قیمت‌ محصولات توضیح داد
گشت هوایی انگلیس، آمریکا و ناتو در نزدیکی مرز روسیه
تصویب تحقیق و تفحص از گمرک در مجلس
تاکید عراقچی بر تقویت مناسبات ایران با کشورهای آفریقایی
تیراندازی در آمریکا با 16 کشته و زخمی
اسیران اسرائیلی صبح دوشنبه آزاد می‌شوند
پیام تبریک عارف و عراقچی در پی قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری ایران
آغاز پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1405 از فردا
اجرای طرح اعتبار ملی در قالب انواع تسهیلات ارزان قیمت
پولادمردان ایران بر سکوی اول جهان ایستادند
نایب قهرمانی آسیا به ملی‌پوشان واترپلو رسید
تغییر نقشه زاد‌و‌ولد در ایران؛ صعود سن مادران، سقوط تولدها
پرشدگی سدهای کشور به 34درصد رسید
قیمت جدید 8 محصول ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت
برنز یک‌ضرب برای علی داوودی/ شریفی به روی تخته نرفت
ممنوعیت تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران
تیم ملی فوتبال ایران وارد امارات شد
رایزنی وزیر امور خارجه پاکستان با عراقچی درباره تحولات منطقه
یک فوتبالیست 7 زندانی را آزاد کرد
بیانیه حزب‌الله درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
برنامه مرحله سوم جام حذفی فوتبال مشخص شد
زمان انتخابات خانه موسیقی اعلام شد
X
آگهی تبلیغاتی