×
سیاسی
شناسه خبر : 238548
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 11:30
گوساله سامری مناقشه ندارد اما منازعه دارد!

غلامرضا صادقیان:

گوساله سامری مناقشه ندارد اما منازعه دارد!

حساب مجازی منتسب به سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت، «دم‌زدن مجدد عده‌ای از مذاکره» را به گوساله‌پرست‌شدن قوم موسی تشبیه کرده است. تمثیل گوساله سامری مناقشه ندارد ولی منازعه و مرافعه و مجادله فراوان دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حساب مجازی منتسب به سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت، «دم‌زدن مجدد عده‌ای از مذاکره» را به گوساله‌پرست‌شدن قوم موسی تشبیه کرده است. تمثیل گوساله سامری مناقشه ندارد ولی منازعه و مرافعه و مجادله فراوان دارد.

یکم/ اصل توییت‌زدن اعضای شعام و مجمع و شورا‌های عالی دیگر درباره امور راهبردی، به مصلحت نیست و اغلب فاجعه‌بار است. حرفی اگر دارید در همان شورا‌ها به یکدیگر بزنید. (توضیح اضافی اینکه مصاحبه اخیر دکتر عراقچی نیز این عیب را داشت که فاش کرد یک عضو شورای عالی امنیت ملی درباره وعده‌صادق چندم چه چیزی گفته و یک مقام نظامی چه پاسخی داده است! که از نظر من محرمانه‌ترین مطلب راهبردی بود که فاش شد! خب اگر قرار است دنیا بحث‌ها و چالش‌های محرمانه‌ترین شورای ما را بداند، چرا جلسات را علنی و مقابل دوربین برگزار نمی‌کنید؟!)

دوم/ تکلیف مذاکره را رهبری روشن کردند. «دستگاه‌های مسئول که امروز بحمدالله مشغول کار هستند، چه دستگاه‌های مسئول در عرصه نظامی، چه دستگاه‌های مسئول در عرصه دیپلماسی - هر دو - که به شکل درست و با جهت‌گیری درست، هر دو لازم است، بایستی با قوت کار خودشان را انجام بدهند». هیچ مذاکره‌ای بدون اجازه نهایی رهبری ممکن نیست. رهبری ما نیز اسیر فشار‌های سیاسی یا «دم‌زدن مجدد عده‌ای از مذاکره» نشده‌اند و نمی‌شوند. شاید برای یک روزنامه‌نگار لازم و بلکه واجب باشد که مسئله مذاکره را نقد و تحلیل کند (بپذیرد یا رد کند)، اما کسی که مسئولیت امنیتی دارد، فقط باید مجری سیاست‌ها باشد، نه منتقد آن. خوشبختانه این روز‌ها مثل فلافل‌فروشی‌ها سر هر کوچه یک روزنامه و سایت و کانال هست که همه چیز را نقد می‌کنند. می‌شود به خیل منتقدان پیوست، اما نه از درون قوای سه‌گانه و شورا‌های عالی نظام.

سوم/ تکلیف لحن انتقاد از میدان و مذاکره را هم رهبری مشخص کردند (البته برای منتقدان نه برای مسئولان!). «ممکن است کسی در یک قضیه مربوط به نظامی یا دیپلماسی یا ... به یک مسئولی اعتراض داشته باشد، ما نمی‌گوییم اعتراض را نگویند، چرا، منتها اولاً لحنی که برای بیان اعتراض و بیان انتقاد انتخاب می‌شود لحن قابل‌قبولی باشد؛ ثانیاً بعد از تحقیق باشد، بعد از اطلاع‌یابی باشد». این را رهبر انقلاب برای روزنامه‌نگاران مثال می‌زنند، اما ایشان برای مسئولان بیشتر به انجام عمل و اینکه مخاطب این «باید»‌ها خود مسئولان هستند و به تقیه در سخنانی که طرف خارجی بهره می‌برد توصیه کرده‌اند. تمثیل گوساله سامری و آغل‌شدن ایران و شبیه به آن نه لحن مناسب است و نه مناسبتی با رفتار فرضاً طرفداران مذاکره دارد. فضای مجازی را به هم می‌ریزد و مقدمه‌ای می‌شود برای رفتار‌های ضدانسجام بعدی.

چهارم/ مردم اگر بدانند در شورا‌های عالی نمایندگان همه سلایق فکری و سیاسی و نخبگان و دانشمندان حضور دارند، و تصمیم‌گیری با نظر اکثریت و اقناع‌سازی اقلیت بوده است، با هر تصمیم ولو مخاطره‌آمیز همراهی می‌کنند، چنانکه در جنگ اخیر کردند. پس بهتر است تمامی اعضای این‌گونه شورا‌ها هرچه توان اقناع دارند در همان شورا‌ها به کار بگیرند و یکدیگر را قانع کنند. تحریک افکار عمومی نباید سنت مسئولان تراز اول شود.

پنجم/ وقتی برخی نزدیکان و طرفداران یک عضو شعام که اتفاقاً در مجلس و دستگاه‌های دیگر هستند- جوان و جویای نام- بگویند «نسبت به لاریجانی خوش‌بین نیستم، شبیه پزشکیان است»، تازه اصل دعوا معلوم می‌شود که هنوز انتخاباتی است! کشور و آن انسجامی که فرموده شد «باید حفظ شود» اکنون به خوش‌بینی و نظر شما احتیاجی ندارد. چنانکه دیگرانی هم هستند که به شما خوش‌بین نیستند ولی سکوت می‌کنند. شما هم باید سکوت کنید.

من هیچ‌گاه در نوشته‌ها با خون شهید و پایمال‌نشدن آن جمله نساخته‌ام. اما شهادت فرماندهان و دانشمندان و زنان و کودکان شهید این جنگ تحمیلی امریکا، قلب همه ما را شکسته است. انسان باید خیلی سنگدل باشد که به این راحتی فراموش کند و وارد بازی سیاسی شود. برخی نویسندگان اصلاح‌طلب که دائم دعوا و مرافعه دارند، در طول آن ۱۲ روز بار‌ها نوشتند که باید هر تصمیم رسمی که نظام (رهبری) و مسئولان اصلی گرفتند، بی‌چون‌وچرا از طرف تمامی مردم پذیرفته شود و این تنها راه برون‌رفت از خطر جنگ است. چطور می‌توان یک ماه پس از آن جنگ که هنوز تکلیفش معلوم نیست، دوباره به تحریک افکارعمومی مشغول شویم. معتقدم مسئولان سیاسی کشور در کل بسیار حرف می‌زنند، بیشتر از توان اطلاعاتی و پردازش اطلاعات مردم. جان مردم را رها کنید. مردم امتحان خود را در عالی‌ترین درجات پس دادند. شما هم خود را برای بهترشدن امتحان کنید.

سردبیر جوان 


جوان
اخبار مرتبط
پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات
چهارشنبه 1404/05/22 ساعت 15:10
پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات
یوسف پزشکیان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوشت: «اگر عینک دودی به چشم بزنیم، دنیا را سیاه و سفید می‌بینیم. مذاکره حلال همه مشکلات نیست. صحبت درباره مذاکره هم گوساله‌پرستی نیست.»
موسی این جاست و ملت مومن به اویند
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 10:45
حامد رحیم پور:
موسی این جاست و ملت مومن به اویند
سخنان اخیر جلیلی که وضعیت امروز ایران را با ماجرای گوساله‌پرستی بنی‌اسرائیل پس از 40 ‌روز غیبت حضرت موسی(ع) مقایسه کرده‌اند، از چند منظر اساسی قابل نقد است.
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 17:46
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
یوسف پزشکیان در واکنش به اظهارات سعید جلیلی درباره مذاکره و مقایسه آن با گوساله‌پرستی بنی‌اسرائیل، تصریح کرد که مذاکره مسئله‌ای پیچیده و تابع شرایط است و نباید آن را با گوساله‌پرستی که منکر مطلق است، مقایسه کرد.
نظرات

آخرین اخبار
دختر رئیس‌جمهور جنجالی پرو پس از 26 سال به قدرت بازگشت
وزیر جنگ اسرائیل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو پرده برداشت
شرط‌بندی عجیب دو پسر 18 ساله برای گوشی‌قاپی
راهنمای جامع اسکان و خدمات زائران در مراسم تشییع رهبر شهید؛ از زمان سفر تا محل اقامت
چه کسانی بیشترین هزینه تورم خرداد را پرداختند؟
آغاز ثبت نام زائران اربعین در سامانه سماح از امروز + نشانی سایت
جزئیات خطوط ویژه جدید در بزرگراه‌ها؛ تغییرات ترافیکی تهران
هشدار سازمان ملل درباره گرمای شدید در جام جهانی 2026
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نوراینفو | چه خدمات رایگانی برای سلامت روان ارائه می شود؟
پیام قاطع سرپرست وزارت دفاع به دشمن: در صورت نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟
سفیر عراق: بغداد آماده میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا است
تشخیص 50 نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
خداحافظی احساسی گلر آلمان از مانشافت
نبویان از کدام کودتا حرف می زند؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 9 تیر 1405 + وضعیت استانها
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا