×
اقتصادی
شناسه خبر : 238499
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 22:50
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی

نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی

امروز هم‌زمان با تعطیلی تهران به‌دلیل شدت گرما و بحران کم‌آبی، بازار طلا و سکه نیز با کاهش حجم معاملات، در فضایی آرام و کم‌نوسان دنبال شد. افت هم‌زمان نرخ دلار و کاهش قیمت اونس جهانی، روند قیمتی سکه و طلای داخلی را به سمت سطوح حمایتی سوق داد.

نورنیوز - گروه اقتصادی: امروز، بازار طلا و سکه در شرایطی فعالیت خود را آغاز کرد که تهران به دلیل شدت گرما و محدودیت منابع آبی، با تصمیم ستاد مدیریت بحران کشور، به‌صورت نیمه‌تعطیل درآمد. بسیاری از دستگاه‌های اجرایی، از جمله بانک‌ها، تنها با شیفت کشیک فعال بودند و بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌های اقتصادی در سطح شهر متوقف شد. همین وضعیت، بر حجم و سرعت معاملات بازار طلا و ارز نیز تأثیر محسوس گذاشت و باعث شد که بازار در فضایی کم‌تحرک و کم‌نوسان پیگیری شود.

حرکت نزولی قیمت طلا و سکه؛ واکنش هم‌زمان به افت دلار و کاهش اونس جهانی

قیمت طلا و سکه امروز، تحت‌تأثیر هم‌زمان دو عامل بیرونی—یعنی عقب‌نشینی نرخ دلار آزاد به کانال ۹۲ هزار تومان و کاهش بهای اونس جهانی طلا—با افت همراه شد. سکه امامی در معاملات ابتدایی بازار با قیمتی کمتر از روز گذشته آغاز شد و سایر قطعات سکه، از جمله نیم‌سکه و ربع‌سکه، نیز کاهش قیمت را تجربه کردند. افت هم‌زمان نرخ دلار و انس جهانی باعث شد سطح حمایتی برخی از قطعات سکه در بازار مورد آزمون قرار گیرد، هرچند به‌دلیل نبود حجم قابل‌توجهی از معاملات، واکنش جدی به این سطوح مشاهده نشد.

وضعیت فنی بازار؛ بلاتکلیفی در نمودارها، معاملات در حالت مکث

بررسی‌های فنی از رفتار قیمت‌ها نشان می‌دهد که بازار طلا و سکه امروز در وضعیتی خنثی و بی‌جهت قرار داشت. معامله‌گران فنی از ثبت متوالی کندل‌های دوجی بر نمودارهای قیمتی خبر می‌دهند که نشانه‌ای از بلاتکلیفی بازار و نبود تصمیم‌گیری مشخص از سوی معامله‌گران است.

فعالان بازار می‌گویند «نه خریدار فعال در بازار دیده می‌شود و نه فروشنده‌ای با انگیزه؛ بازار در حالت استاپ (مکث) قرار دارد. نوسانات دیروز احتمالاً انرژی بازار را تخلیه کرده و امروز همه در حال رصد شرایط هستند.»

تعطیلی پایتخت؛ تأثیر مستقیم بر کاهش حجم معاملات

با توجه به تعطیلی رسمی تهران در پی هشدار هواشناسی و محدودیت منابع آبی، حضور فیزیکی معامله‌گران در بازار نیز به‌شدت محدود بود. صرافی‌ها و طلافروشی‌ها اگرچه به‌طور رسمی تعطیل اعلام نشده بودند، اما بسیاری از آن‌ها عملاً فعالیت کامل نداشتند یا در وضعیت نیمه‌فعال اداره شدند. همین وضعیت باعث شد حجم معاملات در بازار طلا و سکه به‌طور محسوسی پایین‌تر از روزهای گذشته باشد و روند قیمتی نیز با شیب ملایم و نوسان محدود دنبال شود.

 تحولات فدرال رزرو در آمریکا؛ متغیری کلیدی برای آینده طلای جهانی

در سطح بین‌المللی، یکی از متغیرهای مهمی که طی روزهای آینده می‌تواند بر روند قیمت اونس جهانی طلا اثرگذار باشد، تصمیم‌گیری قریب‌الوقوع دولت ایالات متحده در خصوص ترکیب هیئت‌مدیره فدرال رزرو است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده که تا پایان هفته جاری، نامزد خود برای پر کردن جای خالی در هیئت حکام فدرال رزرو را معرفی خواهد کرد. همچنین فهرست نامزدهای احتمالی برای جایگزینی جروم پاول، رئیس فعلی فدرال رزرو، به چهار گزینه نهایی محدود شده است.

این تحولات در شرایطی مطرح شده‌اند که ترامپ پیشتر انتقادات صریحی نسبت به سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو مطرح کرده و بر لزوم کاهش نرخ بهره تأکید داشته است. از این رو، تصمیم نهایی رئیس‌جمهور در مورد ترکیب آینده هیئت‌مدیره و رئیس فدرال رزرو، می‌تواند جهت‌گیری سیاست پولی ایالات متحده را در ماه‌های پیش‌رو تحت‌تأثیر قرار دهد.

از نگاه تحلیلگران بازارهای جهانی، در صورت انتخاب چهره‌ای متمایل به سیاست‌های انبساطی و تسهیل مالی، احتمال افت نرخ بهره و تضعیف شاخص دلار وجود دارد؛ موضوعی که می‌تواند به تقویت قیمت اونس جهانی طلا در بلندمدت منجر شود. در مقابل، معرفی گزینه‌ای با رویکرد انقباضی‌تر، ممکن است فضا را برای افزایش ارزش دلار و فشار بر قیمت طلا فراهم کند.

این نااطمینانی در مورد ترکیب آینده فدرال رزرو، یکی از عوامل مهمی است که موجب شده معامله‌گران بین‌المللی طلا نیز در روزهای اخیر با احتیاط بیشتری موقعیت‌گیری کنند و فعلاً شاهد تحرکات محدود در بازار فلزات گران‌بها باشیم.

رفت‌وبرگشت طلای جهانی میان دو سطح کلیدی

قیمت طلای جهانی امروز را در نرخ ۳۳۷۵ دلار در هر اونس آغاز کرد و در ساعات اولیه با ورود نسبی تقاضا، تا سطح ۳۳۸۰ دلار افزایش یافت. با این حال، در ادامه روز و در پی تقویت نسبی شاخص دلار و احتیاط معامله‌گران نسبت به تصمیمات آینده فدرال رزرو، روند قیمتی تغییر جهت داد و طلا تا محدوده ۳۳۵۸ دلار کاهش یافت. در لحظه نگارش این گزارش، هر اونس طلا در بازار جهانی در نرخ ۳۳۶۸ دلار معامله می‌شود.

بر اساس تحلیل تکنیکال، بازار جهانی طلا طی ساعات اخیر در بازه نوسانی محدود و بین دو سطح کلیدی در حال حرکت بوده است. به گفته تحلیلگران، محدوده ۳۳۵۵ تا ۳۳۵۸ دلار به عنوان سطح حمایتی نخست شناخته می‌شود. اگر این سطح شکسته شود، احتمال کاهش بیشتر قیمت تا ۳۳۴۰ دلار نیز مطرح خواهد بود.

در مقابل، سطح مقاومتی ۳۳۸۵ دلار به‌عنوان مانع نخست برای ادامه حرکت صعودی مطرح است و شکست آن می‌تواند فضا را برای حرکت به سمت ۳۴۰۰ دلار هموار کند. با این حال، در شرایط فعلی، بازار بیشتر در حالت مشاهده و انتظار قرار دارد و معامله‌گران از ورود به موقعیت‌های پرریسک اجتناب می‌کنند.

تحلیلگران فنی بر این باورند که در کنار شاخص دلار و بازدهی اوراق خزانه‌داری، اکنون نگاه‌ها به تصمیمات آتی فدرال رزرو دوخته شده است؛ به‌ویژه آنکه دونالد ترامپ اعلام کرده به‌زودی جانشین جروم پاول را معرفی خواهد کرد. این موضوع می‌تواند جهت آینده سیاست‌های پولی آمریکا را تغییر داده و در نتیجه بر قیمت طلا اثرگذار باشد.

در مجموع، بازار جهانی طلا در حال حاضر میان دو مرز ۳۳۵۵ و ۳۳۸۵ دلار در نوسان است و تعیین جهت بعدی، نیازمند انتشار داده‌ها یا اخبار با وزن تصمیم‌ساز خواهد بود.

1
 

طلای آبشده کانال ۳۳ میلیون را از دست داد

قیمت طلای آبشده معاملات امروز را با گپ مثبت و در نرخ ۳۳ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان آغاز کرد؛ اما این شروع صعودی، دوام چندانی نداشت و با کاهش تدریجی حجم تقاضا و فشار فروش مقطعی، قیمت به‌تدریج وارد فاز اصلاحی شد و در ادامه تا سطح ۳۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد؛ سطحی که فعلاً به‌عنوان کف قیمتی روز شناخته می‌شود.

به‌گفته تحلیلگران فنی بازار طلا، محدوده ۳۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۳۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان طی روزهای اخیر به‌عنوان باند مقاومتی فعال شناخته شده که بازار در عبور پایدار از آن ناکام مانده است. عدم تثبیت بالای این محدوده، بار دیگر طلا را وارد اصلاح کرده و حالا نگاه‌ها به حمایت کلیدی ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معطوف شده است.

در صورت تثبیت زیر سطح ۳۲.۶ میلیون تومان، احتمال حرکت به سمت کف‌های قبلی در محدوده ۳۲ میلیون و ۳۰۰ تا ۳۲ میلیون تومان نیز از نظر فنی وجود دارد. در طرف مقابل، اگر بازار بتواند به بالای سطح ۳۳ میلیون تومان بازگردد و آن را حفظ کند، بازگشت تقاضا می‌تواند مجدداً طلا را به سمت سقف‌های کوتاه‌مدت هدایت کند.

از منظر معاملاتی، برخی معامله‌گران معتقدند که بازار طلای آبشده فعلاً در وضعیت بی‌تصمیمی قرار دارد؛ چرا که محرک‌های بنیادی مانند نرخ دلار، اونس جهانی، و سطح نقدینگی در بازار آزاد هنوز جهت‌گیری مشخصی ارائه نکرده‌اند.

در چنین شرایطی، معامله‌گران محتاط ترجیح می‌دهند تا پایدار شدن روند قیمتی در یکی از سطوح حمایتی یا مقاومتی، وارد موقعیت‌های خرید سنگین نشوند و بازار را بیشتر در قالب نوسان‌گیری کوتاه‌مدت دنبال کنند.

هر گرم طلای 18 عیار هم در نرخ هفت میلیون و 650 هزار تومان استارت زد و کاهشی بود و در نرخ هفت میلیون و 537 هزار تومان بسته شد.

سکه امامی از سقف روز عقب نشست

قیمت سکه امامی معاملات امروز را با گپ مثبت و در سطح ۸۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آغاز کرد. با این حال، افت هم‌زمان نرخ دلار آزاد و کاهش قیمت طلای آبشده در بازار داخلی، باعث شد روند قیمتی سکه نیز نزولی شود و در ادامه با عقب‌نشینی تا محدوده ۸۴ میلیون تومان، معاملات خود را در کف این کانال به پایان ببرد.

به گفته معامله‌گران فنی بازار طلا، سطح ۸۴ میلیون تومان در حال حاضر به‌عنوان مرز حمایتی فعال بازار شناخته می‌شود. این سطح در روزهای گذشته چند بار حفظ شده و در صورت شکست آن، می‌توان انتظار داشت که سکه به سمت حمایت‌های پایین‌تر در محدوده ۸۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۸۳ میلیون تومان حرکت کند.

در مقابل، مقاومت مهم کوتاه‌مدت همچنان در محدوده ۸۵ میلیون و ۵۰۰ تا ۸۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد که بازار در عبور از آن موفق عمل نکرده است. تثبیت مجدد بالای ۸۵ میلیون تومان نیازمند بازگشت تقاضا و هم‌زمانی آن با بهبود نرخ دلار یا طلا خواهد بود.

به‌گفته برخی معامله‌گران باتجربه، رفتار سکه در معاملات امروز بیش از آن‌که نشان‌دهنده روند مشخصی باشد، واکنشی به ضعف هم‌زمان دلار و طلای داخلی بوده است. بازار همچنان در وضعیت حساس روانی قرار دارد و تا زمانی که جهت‌گیری مشخص‌تری از سمت دلار یا انس جهانی دریافت نشود، تحرکات سکه نیز در بازه‌ای محدود و محافظه‌کارانه دنبال خواهد شد.

کاهش قیمت اقلام سکه بجز سکه گرمی

قیمت نیم سکه هم با نوسان مثبت در نرخ 45 میلیون و 100 هزار تومان آغاز کرد و با کاهش در سطح 44 میلیون و 800 هزار تومان بسته شد.

قیمت ربع سکه نیز با گپ مثبت در نرخ 26 میلیون و 400 هزار تومان بازگشایی کرد و با فاز نزولی 200 هزار تومان پایین آمد و در نهایت در نرخ 26 میلیون و 300 هزار تومان معاملات را به پایان برد.

هر سکه گرمی امروز بدون تغییر نسبت به روز گذشته 14 میلیون و 800 هزار تومان نرخ گذاری شد.

بازار در انتظار محرک جدید

جمع‌بندی شرایط امروز نشان می‌دهد که بازار طلا و سکه، مشابه بازار ارز، در حالت انتظار به‌سر می‌برد. در غیاب خبرهای مؤثر و تعیین‌کننده از جبهه مذاکرات سیاسی یا سیاست‌گذاری ارزی، معامله‌گران ترجیح می‌دهند از انجام معاملات پرریسک پرهیز کنند و منتظر روشن شدن جهت بازار بمانند.

از منظر تحلیلی، مادامی که نرخ دلار در کانال ۹۲ هزار تومان باقی بماند و اونس جهانی طلا نیز در مسیر اصلاح قرار داشته باشد، بازار داخلی طلا و سکه تمایل به حفظ روند آرام و اصلاحی خواهد داشت؛ مگر آن‌که محرک جدیدی از جانب سیاست خارجی یا بازارهای جهانی به فضای فعلی اضافه شود.


اقتصادنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی