×
بین الملل
شناسه خبر : 238466
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 19:08
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند

نورنیوز بررسی می کند؛

از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند

هشتاد سال از بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی می‌گذرد، اما نه تنها عاملان این جنایت بی‌سابقه هرگز محاکمه نشده‌اند، بلکه با سکوت نهادهای جهانی، به الگویی خطرناک برای تکرار فجایع هسته‌ای و نسل‌کشی در جهان امروز تبدیل شده‌اند؛ از غزه تا تهدید ایران.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ۶ اوت ۱۹۴۵، آمریکا نخستین و تنها کشوری شد که از بمب اتمی علیه مردم غیرنظامی استفاده کرد. بمب «پسرک» بر هیروشیما و «مرد چاق» بر ناکازاکی فرود آمد و بیش از ۳۰۰ هزار قربانی برجای گذاشت. آثار این جنایت هنوز ادامه دارد؛ از آلودگی‌های زیست‌محیطی تا تولد نوزادان ناقص‌الخلقه و مبتلا به سرطان. اما با وجود این فاجعه، سران آمریکا نه عذرخواهی کرده‌اند و نه مجازات شده‌اند. حتی برخی، مانند دونالد ترامپ، بمباران هسته‌ای ژاپن را نمونه‌ای برای تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای ایران دانسته‌اند. این رویکرد، آمریکا را از یک «مدعی ناجی» به «متهم جنایتکار» تبدیل می‌کند که مسئولیت آن همچنان پابرجاست.

ژاپن؛ اسطوره‌ای توخالی از پیشرفت تحمیلی

غرب سال‌ها ژاپن را به‌عنوان الگوی موفقیت معرفی کرده است، اما واقعیت، وابستگی عمیق این کشور به آمریکا را نشان می‌دهد. ناتوانی توکیو در اخراج ۴۷ هزار نیروی آمریکایی و حتی اجتناب نخست‌وزیر و شهردار هیروشیما از نام بردن آمریکا به‌عنوان عامل بمباران، گویای این وابستگی است. این رفتار نه نشانه پیشرفت، بلکه پیامد تسلیم‌پذیری در برابر واشنگتن است؛ تسلیم‌پذیری‌ای که نتیجه آن، تحقیر سیاسی و حذف ژاپن از معادلات جهانی بوده است.

بدعتی که جهان را به لبه پرتگاه کشاند

مجازات نشدن آمریکا، به بدعتی خطرناک در روابط بین‌الملل تبدیل شد. این رویکرد، رقابت تسلیحات هسته‌ای، جنگ‌افروزی در ویتنام، افغانستان و عراق، و استفاده گسترده از سلاح‌های اورانیوم ضعیف‌شده را ممکن کرد. سکوت و همراهی نهادهایی چون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل، نه تنها به حذف تهدید هسته‌ای منجر نشد، بلکه زمینه را برای جاسوسی، گزارش‌های مغرضانه و حتی ترور دانشمندان هسته‌ای ایران فراهم آورد. سلطه‌پذیری این نهادها از غرب، کارکرد واقعی آن‌ها را از بین برده است.

راهبردی برای جلوگیری از تکرار فاجعه

درس هیروشیما و ناکازاکی آن است که نظام تک‌قطبی تحت سلطه قدرت‌های هسته‌ای، نه تنها امنیت نمی‌آورد بلکه تضمین‌کننده تکرار فجایع است. اکنون که آمریکا و رژیم صهیونیستی آشکارا به استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی افتخار می‌کنند، گذار به یک نظم چندجانبه‌گرای عادلانه، ضرورتی فوری است. این تغییر ساختار، هم برای بازخواست جنایتکاران هسته‌ای و هم برای جلوگیری از سوءاستفاده از فناوری هسته‌ای علیه ملت‌ها، حیاتی خواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
از هیروشیما تا فردو؛ سیاست تهدید ادامه دارد
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 15:07
نورنیوز بررسی می‌کند؛
از هیروشیما تا فردو؛ سیاست تهدید ادامه دارد
هشتاد سال پس از هیروشیما، سایه بمب اتمی هنوز بر سر جهان سنگینی می‌کند. آمریکا که خود آغازگر استفاده از این سلاح مرگبار بوده، امروز با استانداردهای دوگانه و فشار بر برنامه‌های صلح‌آمیز دیگران، مشروعیت اخلاقی و سیاسی خود را به چالش کشیده است.
هیروشیما ضرب در 24؛ بازگشت آمریکا به سیاست ارعاب اتمی
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 09:50
نورنیوز بررسی می کند؛
هیروشیما ضرب در 24؛ بازگشت آمریکا به سیاست ارعاب اتمی
آمریکا در 19 مه 2025 با رونمایی رسمی از بمب اتمی B61-13 که 24 برابر قوی‌تر از بمب هیروشیماست، پرده از واقعیت نگران‌کننده‌ای برداشت: در حالی‌که از صلح می‌گوید، زرادخانه هسته‌ای‌اش را مدرن‌تر و مرگبارتر می‌کند.
آوار نسل کشی در غزه؛ خاک‌سپاری انسانیت در رم
یکشنبه 1404/02/07 ساعت 12:05
نورنیوز گزارش می دهد؛
آوار نسل کشی در غزه؛ خاک‌سپاری انسانیت در رم
مراسم خاک‌سپاری پاپ فرانسیس، با حضور سران کشورهای غربی، به صحنه‌ای برای نمایش انسان‌دوستی تبدیل شد. اما چه کسی است که نداند مواضع غربی‌ها در قبال بحران‌ها و جنگ‌ها هیچ نسبتی با اصول اخلاقی پاپ ندارد و مسئله مهم برای آنها فقط کسب منفعت بیشتر حتی به قیمت جنگ و کشتار است.
انتقاد از غنی‌سازی در ایران، دفاع از بمب اتمی تل‌آویو
شنبه 1398/09/23 ساعت 22:07
یک سناتور ارشد جمهوری‌خواه تاکید کرد:
انتقاد از غنی‌سازی در ایران، دفاع از بمب اتمی تل‌آویو
با حضور در نشست «دوحه» به انتقاد از توافق هسته‌ای با ایران پرداخت و گفت همراه با یک سناتور دموکرات در حال تدوین طرحی برای جایگزینی برجام با یک توافق منطقه‌ای است.
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
آغاز نشست چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان در سوئیس
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
افشای 214 گلوگاه فساد در کشور؛ پرونده 23 میلیارد یورو تعهد ارزی به دادسرا رسید
روایت پزشکیان از نجات کشور در بحران کالاهای اساسی
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها