×
بین الملل
شناسه خبر : 238459
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 20:15
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد

اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد

دولت اسپانیا خرید جنگنده‌های اف-35 آمریکا را به دلیل تمرکز بر سرمایه‌گذاری دفاعی در اروپا به تعویق نامحدود انداخت. این تصمیم هم‌زمان با انتقادات گسترده به خرید مشابه در سوئیس و تاکید اتحادیه اروپا بر اولویت تسلیحات اروپایی اتخاذ شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل: دولت اسپانیا با این استدلال که بودجه نظامی کشور باید عمدتاً در داخل اروپا هزینه شود، خرید جنگنده‌های رادارگریز آمریکایی F-35 را به صورت نامحدود به تعویق انداخت. بر اساس گزارش ال پاییس، درخواست شرکت لاکهید مارتین برای فروش این جنگنده‌ها به اسپانیا رد شده است.

دولت اسپانیا خرید جت جنگنده رادارگریز F-35 Lightning II آمریکایی را به زمان نامحدودی به حالت تعلیق درآورده است. در ابتدا، مذاکرات اولیه آغاز شده بود، اما تصمیم نهایی به تعویق افتاد، زیرا دولت اسپانیا در ماه آوریل یک طرح دفاعی 10.5 میلیارد یورویی را تصویب کرد.بر اساس این طرح اسپانیا متعهد شده است که 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امنیت و دفاع کند. با این حال، تصریح شده است که 85 درصد از این بودجه عمدتاً در اروپا سرمایه‌گذاری خواهد شد. به این ترتیب خرید یک هواپیمای آمریکایی به عنوان پرچمدار نیروی هوایی اسپانیا با این هدف سرمایه‌گذاری اروپایی مغایرت دارد.

انتقادها از خرید جنگنده‌های اف-۳۵ در سوئیس

هم‌زمان در سوئیس، برنامه خرید ۳۶ فروند جنگنده اف-۳۵ از آمریکا با مخالفت‌های گسترده‌ای مواجه شده است. این موضوع به یک بحث سیاسی داغ در کشور تبدیل شده است؛ اگرچه در یک همه‌پرسی با اختلافی اندک این خرید تصویب شد، اما افزایش هزینه‌ها، احتمال درخواست‌های بیشتر آمریکا و پیچیدگی‌های ژئوپلیتیکی باعث ایجاد شکاف‌های سیاسی شده است.

سیاستمداران احزاب مختلف، به ویژه محافظه‌کاران، خواستار بازنگری یا توقف خرید جنگنده‌ها شده‌اند. آنها معتقدند هزینه‌های اضافی و وابستگی بیشتر به آمریکا با خواست مردم سوئیس و استقلال سیاست‌های امنیتی کشور در تضاد است.

درخواست‌هایی نیز برای اولویت دادن به گزینه‌های اروپایی و بررسی دقیق قراردادهای موجود با توجه به موانع تجاری آمریکا و افزایش قیمت‌ها مطرح شده است.

اولویت اتحادیه اروپا به تسلیحات ساخت اروپا

اتحادیه اروپا نیز در راستای تقویت استقلال دفاعی خود، تصمیم گرفته تا سال ۲۰۳۰ حداقل ۵۰ درصد از بودجه دفاعی اعضا را در شرکت‌های دفاعی اروپایی سرمایه‌گذاری کند. این اقدام در پاسخ به تجربیات اخیر است که بخش عمده‌ای از واردات تسلیحات برای حمایت از اوکراین از آمریکا تامین شده بود.

برنامه‌های مشترک تولید تسلیحات و یارانه‌های هدفمند با هدف تقویت صنعت دفاعی اروپا و کاهش وابستگی به کشورهای ثالث، به ویژه ایالات متحده، در دستور کار اتحادیه قرار دارد.


نظرات

آخرین اخبار
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟