×
اجتماعی
شناسه خبر : 238446
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 18:32
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد

ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد

ایران در پانزدهمین اجلاس کنوانسیون رامسر در زیمبابوه با عضویت در کمیته دائمی و کسب جایگاه نایب‌رئیسی، نقش برجسته‌ای در حفاظت از تالاب‌ها و محیط زیست جهانی ایفا کرد. نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با دستاوردهای مهمی حضور یافتند و جایگاه ایران در حوزه محیط زیست و حفاظت از تالاب‌ها در عرصه بین‌المللی ارتقا یافت.

نورنیوز - گروه اجتماعی:  در پانزدهمین اجلاس جهانی کنوانسیون رامسر که از اول تا نهم مردادماه امسال در شهر ویکتوریا فالز زیمبابوه برگزار شد، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با دستاوردهای مهمی حضور یافتند و جایگاه ایران در حوزه محیط زیست و حفاظت از تالاب‌ها در عرصه بین‌المللی ارتقا یافت.

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها، به همراه نمایندگان وزارت امور خارجه در این اجلاس شرکت کردند و با رایزنی‌های گسترده توانستند جایگاه ایران را در سطوح تصمیم‌گیری بین‌المللی تثبیت کنند.

عضویت ایران در کمیته دائمی کنوانسیون رامسر

یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های این اجلاس، انتخاب ایران به عنوان نماینده کشورهای جنوب و غرب آسیا و عضویت در کمیته راهبری (دائمی) کنوانسیون رامسر بود. این کمیته که متشکل از ۱۸ کشور از مناطق مختلف جهان است، مسئول اتخاذ تصمیمات راهبردی بین دو اجلاس اصلی محسوب می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران همچنین به عنوان نایب‌رئیس اجلاس برگزیده شد و ریاست مشترک تدوین برنامه استراتژیک کنوانسیون رامسر نیز به ایران سپرده شد که این امر نقش فعال ایران را در تعیین جهت‌گیری آینده این کنوانسیون تضمین می‌کند.

مرکز منطقه‌ای رامسر در غرب و مرکز آسیا که مقر آن در ایران قرار دارد، با ارائه گزارش عملکرد موفق، برای سه سال آینده تمدید فعالیت گرفت و دبیرکل کنوانسیون نیز حمایت کامل دبیرخانه از این مرکز را تأکید کرد.

ایران در کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان

در حاشیه اجلاس، نشست شهرداران شهرهای تالابی جهان برگزار شد و شهردار بابل به نمایندگی از شهرهای بابل، گندمان و کیاشهر موفق به دریافت گواهینامه «شهر تالابی» شد. همچنین ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد.

تأکید بر حفاظت از تالاب هامون و بررسی آتش‌سوزی هورالعظیم

در این اجلاس، احمدرضا لاهیجان‌زاده با موسوندا مومبا، دبیرکل کنوانسیون رامسر دیدار و درباره وضعیت بحرانی تالاب هامون و اهمیت آن به عنوان سایت رامسر و ذخیره‌گاه زیست‌کره گفت‌وگو کرد. دبیرکل کنوانسیون پیشنهاد مأموریت مشورتی برای بررسی وضعیت این تالاب را مطرح کرد. همچنین گزارشی درباره آتش‌سوزی‌های اخیر در تالاب هورالعظیم و خسارات ناشی از جنگ در این منطقه ارائه شد.

رایزنی‌های بین‌المللی با عمان و چین

هیأت ایرانی در جریان اجلاس با نمایندگان عمان و چین دیدارهایی داشت که در آنها موضوعاتی مانند آلودگی نفتی، تخلیه آب توازن کشتی‌ها، احیای جنگل‌های مانگرو، پایش تالاب‌ها، حفاظت از تنوع زیستی و سرمایه‌گذاری سبز مطرح و برای تهیه تفاهم‌نامه‌های همکاری در این زمینه‌ها توافق شد.

افتخار جهانی برای جوان ایرانی

در مراسم تجلیل از قهرمانان جهانی تالاب، ایمان ابراهیمی از ایران موفق به دریافت جایزه «قهرمان تالابی جوان جهان» شد و تندیس مربوطه را دریافت کرد که این موفقیت، افتخاری بزرگ برای محیط زیست کشور به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
ادامه بازداشت لیدرهای اغتشاشات در بندرکیاشهر؛ 2 نفر دستگیر شدند
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
حمله پهپادی حزب‌الله به بندر اشغالی «حیفا»
بازگشت پیکر 84 شهید قهرمان ناو دنا به ایران
کارلسون: کنترل جنگ با ایران، از دست آمریکا خارج شده است
خنثی سازی تحرکات مشکوک در استان تهران
تأکید عارف بر تداوم خدمت‌رسانی در کرمانشاه
پیام سپاه پاسداران به مناسبت شهادت سردار سرلشکر ابوالقاسم باباییان
پیروزی المپیاکوس با حضور طارمی
گازپروم: ذخایر گاز اروپا به کمترین میزان خود رسیده است
تنگه هرمز هنوز به شکل نظامی مسدود نشده است!
آغاز موج پنجاهم عملیات وعده صادق4 با رمز مبارک یازهرا (س) و با پهپادهای انهدامی و نقطه زن
نورنما | وقتی دریاگریست؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
چهاردهمین شب حماسه‌آفرینی مردم ایران در خیابان‌ها
تغییر آدرس سایت پلیس فتا
سفیر ایران در فرانسه: ایران خاک کشورهای دیگر را مورد هدف قرار نداده است
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت
اعلام جزئیات تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و مصر
مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها رژیم صهیونیستی را محو خواهد کرد
سفیر ایران: مشکل آمریکا، ایرانِ متحد و مقتدر است
مردم‌پایه شدن مقاومت؛ شرط پیروزی در نبرد اراده‌ها
یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی، در 96 سالگی درگذشت
دیدار سفیر ایران با اعضای تیم ملی فوتبال بانوان
تانکر ترکرز: بارگیری نفت در جزیره خارک عادی است
افزایش 23 درصدی قیمت بنزین در آمریکا
از فردا؛ هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مجازی برگزار می شود
کالبدشکافی دلاریزه شدن اقتصاد ایران
تایید فروش بزرگترین بسته تسلیحات به تایوان توسط آمریکا
رم، وین و فرانکفورت در حمایت از ایران به‌پا خواستند
منزل دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بمباران شد
قیمت مواد غذایی در آمریکا افزایش یافت
حمایت مردم منتقم ایران از نیروهای مسلح
آغاز طرح تماس با سالمندان تنهای پرخطر در تهران
پزشکیان: هر چه را ویران کرده‌اند، بهتر از قبل می‌سازیم
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه